Guntars Račs

Vikipēdijas lapa
Guntars Račs
Galvenā informācija
Dzimis 1965. gada 25. martā (59 gadi)
Valsts karogs: Padomju Savienība Liepāja, Latvijas PSR, PSRS (tagad Karogs: Latvija Latvija)
Žanri rokmūzika, popmūzika, poproks
Nodarbošanās mūzikas izdevējs, dzejnieks, mūziķis
Instrumenti bungas
Darbība ar
Mājaslapa guntarsracs.lv

Guntars Račs (dzimis 1965. gada 25. martā Liepājā) ir latviešu mūzikas izdevējs, producents, dziesmu autors, mūziķis (bundzinieks) un dzejnieks.[1]

Apguvis sitamo instrumentu specialitāti Emīla Melngaiļa Liepājas mūzikas vidusskolā. Bijis redaktors Latvijas Radio raidījumā "Mikrofons". Muzicējis grupās "Neptūns", "Salve", Dzelzs Ceļš, "Jāņa Lūsēna grupa", "Slēģi", "Jauns Mēness". Joprojām muzicē grupā "bet bet". Dibinājis un ieņem vadošus amatus kompānijās "Mikrofona ieraksti" un "Izdevniecība MicRec", kas ir starptautiskās mūzikas izdevēju asociācijas biedri un kompāniju EMI Music Publishing un Sony/ATV partneri Baltijas valstīs. Kopš 2014. gada ir Amerikas Ierakstu Akadēmijas biedrs, ir tiesības balsot par Grammy balvai izvirzītajiem ierakstiem. Kā dziesmu tekstu autors sadarbojies ar daudziem mūzikas autoriem Latvijā, tai skaitā Raimondu Paulu, Jāni Lūsēnu, Uldi Marhilēviču, Ainaru Virgu, Imantu Kalniņu, Tomasu Kleinu, Mārtiņu Braunu. Ieguvis vairākas Mūzikas Ierakstu Gada balvas kā autors un izpildītājs. Vairāku Autortiesību Bezgalības balvu ieguvējs par plašu savu dziesmu izmantojumu Latvijā un pasaulē.

Dziesmas ar Rača vārdiem vairākkārt pārstāvējušas Latviju Eirovīzijas dziesmu konkursā, tostarp "Dziesma par laimi", kas joprojām ir vienīgā latviešu valodā skanējusī dziesma šī konkursa starptautiskajā finālā, kā arī "Cosmos" izpildītā I Hear Your Heart. 2010.gadā uz Oslo devās dziedātāja Aisha ar Jāņa Lūsēna un Guntara Rača dziesmu What For?.

TV[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Šovi[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Gads Šovs Piezīmes Telekanāls
2015—2017 "Supernova" Kā žūrijas loceklis LTV
2016 "Mana dziesma" Kā dalībnieks LTV

Skatīt arī[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Atsauces[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Ārējās saites[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]