Gurgens Ivanjans

Vikipēdijas lapa
Gurgens Ivanjans
Personīgā informācija
Dzimis 1940. gada 4. novembrī
Šinuaira, Gorisas rajons, Armēnijas PSR, Karogs: Padomju Savienība PSRS (tagad Sjunikas apgabals, Karogs: Armēnija Armēnija)
Miris 2014. gada 3. martā (73 gadi)
Tautība armēnis
Zinātniskā darbība
Alma mater Erevānas Valsts universitāte, Maskavas Valsts universitāte, Ļeņingradas Valsts universitāte
Kosmonauta informācija
kosmonauts
Kosmosā pavadītais laiks nav lidojis kosmosā
Iesaukums 1971. gads

Gurgens Ivanjans (dzimis 1940. gada 4. novembrī, miris 2014. gada 3. maijā) bija armēņu zinātnieks. Bijis PSRS kosmonautu grupā, bet nav lidojis kosmosā.

1962. gadā Ivanjans absolvēja Erevānas Valsts universitātes Ģeogrāfijas fakultāti. 1968. gadā viņš pabeidza Maskavas Valsts universitātes Fizikas fakultāti. No 1969. līdz 1971. gadam Ivanjans bija aspirants Ļeņingradas Valsts universitātes Fizikas fakultātes Atmosfēras fizikas katedrā.

1970. gadā Gurgens Ivanjans piedalījās PSRS Zinātņu akadēmijas kosmonautu zinātnieku atlasē. 1971. gadā viņš tika ieskaitīts kosmonautu sagatavošanas grupā kā kosmonauts pētnieks. Vēlāk pārtrauca dalību kosmonautu grupā.

No 1972. gada Ivanjans strādāja Ļeņingradas Valsts universitātes Fizikas fakultātes Atmosfēras fizikas katedrā. 1976. gadā viņš sāka strādāt Ļeņingradas Valsts universitātes Īpašajā konstruktoru birojā Integral. Viņš nodarbojās ar Zemes virsmas aerokosmiskās zondēšanas metodēm, kā arī kosmonautu darbības optimizēšanu, veicot Zemes izpētes eksperimentus. Šeit viņš strādāja līdz 1996. gadam un bija kļuvis par galveno speciālistu.

1989. gadā pieteicās kosmonautu žurnālistu programmai "Kosmoss bērniem", bet līdz galam neizgāja medicīniskās pārbaudes.

Miris 2014. gada 3. maijā.

Ārējās saites[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]