LogMeIn Hamachi

Vikipēdijas lapa
(Pāradresēts no Hamachi)

LogMeIn Hamachi ir programma, kas paredzēta virtuālā privātā tīkla savienojumu veidošanai. Hamachi ļauj izveidot savu aizsargātu tīklu starp datoriem, kuri ir savienoti ar interneta starpniecību, tā it kā tie būtu savienoti vienā lokālā fiziskā tīklā.

Hamachi ļauj izveidot lokālo tīklu caur internetu. Visbiežāk Hamachi tīklu izmanto, lai savienotu serveri ar "pelēko" IP un klientu datoriem. Starp citu, šāda metode sarežģī pakešu pārtveršanu.

Jebkuras lietojumprogrammas, kas darbojas lokālajā tīklā, var darboties izmantojot Hamachi tīklu, tai pat laikā nosūtāmie dati tiks aizsargāti, un informācijas apmaiņa starp datoriem tiks veikta pēc vienādranga (peer-to-peer) principa.

Hamachi — virtuālu aizsargātu tīklu organizācijas sistēma tiek veidota pamatojoties uz Lietotāja datogrammu protokolu. Šādā tīklā mezgli, lai izveidotu savienojumu savā starpā, izmanto trešo mezglu, kas tiem palīdz atrast un noteikt vienam otru, bet informācijas nodošana tiek veikta tieši starp mezgliem. Tajā pat laikā mijiedarbojošies mezgli var atrasties aiz NAT vai ugunsmūra.

Hamachi' izmanto geimeri, lai varētu spēlēt vecās spēles caur internetu, izmantojot VPN, jo oficiālie spēļu serveri internetā ir slēgti (piemēram, Red Alert 2).

Hamachi izmanto arī geimeri, lai varētu spēlēt spēļu pirātiskās kopijas, lai apietu spēļu drošības sistēmas, kas pieprasa unikālu CD atslēgu, lai varētu spēlēt to tiešsaistē.

Daudzi kritizē jauno (otro) Hamachi versiju, par tās nestabilo darbību un biežo savienojuma izveidi caur "atkārtotāju" tiešā tuneļa vietā, tāpēc pirmā programmatūras versija joprojām ir uzskatāma par populārāku.[nepieciešama atsauce]