InnoDB

Vikipēdijas lapa

InnoDB ir viena no MySQL datu bāzu izvēles zema līmeņa apakšsistēmām. Tā ir iekļauta visās standarta versijās, kuras paredzētas dažādām operētājsistēmām. Galvenā atšķirība no citām zema līmeņa apakšsistēmām, InnoDB ir transakciju un iekšējo atslēgu mehānisms.

InnoDB datu bāzu vadības sistēmu izstrādāja Heikki Tuuri no uzņēmuma „Innobase” - Somijas programmatūras izstrādes uzņēmums, kas specializējas relāciju datu bāzu tehnoloģijās. InnoDB ir rezultāts pētījumiem, kurus Helsinku Universitātē veica Heiki. 2005.gadā „Innobase” pārpirka Sun Microsystems, vēlāk to atkal pārpirka Oracle Corporation. InnoDB atbalsts tika pievienots sākot ar 3.23 MySQL versiju un, sākot ar 5.5 versiju kļuva par noklusēto repozitoriju.

Atšķirībā no MyISAM tabulām, kur katrai tabulai tiek izveidots atsevišķs datu fails, InnoDB dati pēc noklusējuma tiek glabāti lielā kopīgā failā, kas ļauj veidot lapaspušu kešu datu bāzē.

Pēdējā laikā saistībā ar pārmērīgu MySQL attīstības noslēpumainību, ir radušies daudzi trešo pušu (piemēram, Google) uzlabojumi veiktspējas uzlabošanai un kļūdu novēršanai, no kuriem lielākā daļa tika iekļauti Percon kompānijas radītajā XtraDB sistēmā.