Institūta iela (Ulbroka)

Vikipēdijas lapa
Šis raksts ir par ielu Ulbrokā. Par citām jēdziena Institūta iela nozīmēm skatīt nozīmju atdalīšanas lapu.
Piemineklis 1905. gada revolucionāriem iepretim Institūta ielas sākumam

Institūta iela ir garākā un apdzīvotākā no Ulbrokas ielām. Tā sākas pie pieminekļa 1905. gada revolūcijai Ulbrokā, autoceļu P4 un P5 krustpunktā. Tās beigas Ulbrokā atrodas pie privātmāju kvartāla beigām. Ielas garums ir 1,8 km.

Ielas sākumā ēkas izvietotas labajā pusē līdz Ropažu novada domes ēkai, kurai piešķirts pirmais numurs, līdz ar vairākām citām ēkām, kas apvienotas zem nosaukuma Institūts, no kā arī ņemts ielas nosaukums. Pretī Institūtam atrodas ambulance.

Tālāk kreisajā ielas pusē atrodas policijas iecirknis. Aiz policijas iecirkņa atrodas vēl neapbūvēta teritorija, kur ir plānots būvēt ēku, kurā izvietot Stopiņu novada administratīvās iestādes, kas pašlaik atrodas Institūtā. Šajā teritorijā agrāk atradās degvielas noliktava.

Skats uz Ulbrokas pasta nodaļu

Aiz bijušās degvielas noliktavas atrodas Ulbrokas pasta nodaļa, aiz kuras izvietotas vienīgās dzīvojamās mājas ielas kreisajā pusē, kuras beidzas ar 19. kārtas numuru.

Biežāk apbūvēta ir ielas labā puse, kas ir apbūvēta jau no paša ielas sākuma. Šajā ielas pusē koncentrējas vairākas daudzstāvu māju grupas. Pēc Institūta un Peldu ielas krustojuma sākas privātmāju kvartāls, kas beidzas neilgi pirms pagrieziena uz Ulbrokas kapiem. Labās puses pēdējais numurs ir 74.

Skatīt arī[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]