Izdevniecība Rīgas Viļņi

Vikipēdijas lapa

Izdevniecība “Rīgas Viļņi” ir otra lielākā izdevniecība Latvijā. Nodarbojas ar drukāto mediju izdošanu un vada arī vairākus interneta portālus gan latviešu, gan krievu valodā. Izdevniecība "Rīgas Viļņi" realizē plaša spektra komercprojektus, sadarbojoties ar Latvijas kompānijām un dažādiem zīmoliem. Izdevniecība ir Latvijas Preses izdevēju asociācijas biedrs, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras biedrs un Latvijas Reklāmas asociācijas biedrs. 2012. gadā izdevniecības apgrozījums sasniedza 3,6 miljonus latu.

Izdevniecība “Rīgas Viļņi” ir dibināta 1997. gadā, izdevniecība turpina nest zīmola “Rīgas Viļņi” vārdu, kuru Latvijā pazīst katra ģimene trīs paaudzēs kopš 1957. gada 1. aprīļa, kad iznāca izdevuma “Rīgas Viļņi” pirmais numurs. Vairāk nekā piecdesmit gadu laikā “Rīgas Viļņi” no četru lapu melnbaltas avīzes ir izaugusi līdz vienai no lielākajai izdevniecībai valstī.

Vēsture[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

1957. gadā iznāk žurnāla “Rīgas Viļņi” pirmais numurs. 2000. gada augustā tika sākta žurnāla “Rīgas Viļņi Seriāli” izdošana, bet to pārtrauca izdot 2009. gada februārī.

2000. gada februārī izdevniecība laida klajā jaunu žurnālu “Mērķis”, kas reizi mēnesī informēja jauniešus par izglītības un karjeras iespējām Latvijā un pasaulē. “Mērķis” bija pirmais šāda veida izdevums Latvijā. Žurnālu pārtrauca izdot 2007. gadā.

Kopš 2001. gada marta izdevniecība “Rīgas Viļņi” ir modes un stila žurnāla “Pastaiga” izdevēju.

2003. gada 20. martā tika sākta informatīvi analītiskā žurnāla “Nedēļa” izdošana. Izdevums sniedza objektīvu, no politiskajiem un ekonomiskajiem grupējumiem neatkarīgu sabiedrisko, politisko un saimniecisko procesu izvērtējumu un analīzi. Žurnālu pārtrauca izdot 2009. gada aprīlī.

2004. gada rudenī sāka izdot modes un stila žurnāla “Pastaiga” krievu versiju. 2004. gada septembrī iznāk žurnāls sievietēm “Marta” par ģimenes un mājas dzīvi, karjeru, skaistumu, veselību. “Martas” stafeti pārņēma sieviešu nedēļas izdevums “Stella”. Žurnālu pārtrauca izdot 2012. gada maijā. 2004. gada augustā izdevniecība sāk izdot žurnālu “Sīrups”. Raksta par jauniešu modi, dzīves stilu, attiecībām un izklaidi.

2005. gada septembrī iznāca žurnāls “Labu Apetīti” – par garšu pasauli un ēdiena filozofiju kā dzīves kvalitātes rādītāju. Žurnālu pārtrauca izdot 2009. gada februārī. 2005. gada 27. aprīlī izdevniecība laida apgrozībā žurnālu “Patiesā Dzīve”.

2006. gada janvārī iznāk sabiedrības žurnāla “Kas Jauns” pirmais numurs.

2007. gada sākumā tirgū parādījās avīze “Labās Ziņas” Viss par izklaidi, attiecībām, interesantiem notikumiem un pazīstamiem cilvēkiem. Pārtrauca izdot 2007. gada novembrī. 2007. gada 22. novembrī iznāk žurnāla “Открыто” pirmais numurs. Izklaidējošs saturs par nedēļas aktuālajiem, skaļākajiem notikumiem Latvijā un ārpus Latvijas.

2008. gada 8. jūlijā sāk izdot žurnāla “Marta” krievu versiju. “Martas” stafeti pārņēma žurnāls “Stella”, ko pārtrauca izdot 2012. gada maijā.

2009. gada maijā darbību sāk portāls "kasjauns.lv".

2010. gada novembrī izdevniecībā top žurnāls “100 labi padomi”. Žurnālā ir īsas, konkrētas un pārskatāmas instrukcijas sadzīves organizēšanā, veselības un skaistuma uzturēšanā, karjeras un peļņas veidošanā, savstarpējās attiecībās un svētku svinēšanā.

2012. gada vasaras otrajā pusē izdevniecība “Rīgas Viļņi” pievienojas Lielbritānijas, ASV, Vācijas, Austrālijas, Krievijas un citu lielāko valstu izdevēju pulkam un piedāvā arī Latvijas lasītājiem nedēļas žurnālu OK!

2013. gada 15. februārī klajā nāca pirmais “Kas Jauns Avīze” numurs. Izdevumā katru piektdienu svarīgākie nedēļas notikumi politikā, ekonomikā, sportā, kultūrā, sociālajā sfērā. 2013. gada maijā klajā nāca žurnāla “KO ĀRSTI TEV NESTĀSTA” pirmais numurs. Žurnālā lasāms viss par to, kā izvēlēties pārtiku, medikamentus, ārstēšanas metodes un fiziskās aktivitātes.

2014.gada aprīlī izdot laikrakstu "Tautas Veselības Avīze" laikraksts visu vecumu lasītājiem par to, kā sevi uzturēt labā fiziskajā un garīgajā formā.

2014. gada maijā izdot žurnālu "Mīklas" priecējot zinātkārus un erudītus lasītājus, izdevniecība laidusi klajā krustvārdu mīklu un atjautības uzdevumu žurnālu.

2014. gada martā izdot žurnālu "Sīrups Girl" Žurnāls jaunās paaudzes meitenēm. Ikviena jauniete tajā atradīs ko aktuālu tieši sev.

2014.gada martā izdot žurnālu "Sīrups Mīklas"Jauniešu brīvā laika pavadīšanas draugs. Atjautīgiem un zinošiem jauniešiem noderīgas balvas garantētas!

2014. gada jūnijā sāk izdot lasītāju iecienīto žurnālu ‘’Ko Ārsti Tev Nestāsta’’ arī Lietuvā.( Ko Gydytojai Tau Nepasako)

2014. gada decembrī sāk izdot lasītāju iecienīto žurnālu ‘’Ko Ārsti Tev Nestāsta’’ arī Igaunijā.

2015. gadā izdot žurnālu ''Likums un Taisnība''.

2015. gadā sāka izdot žurnālu ''Ko Ārsti Tev Nestāsta'' krievu valodā visās Baltijas valstīs.

2016. gadā sāk izdot vīriešu žurnālu "9VĪRI"

Izdevumi[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Izdevniecība “Rīgas Viļņi” izdod 16 žurnālus un 2 laikrakstus, aptverot latviešu un arī krievu auditoriju. Papildus pamatizdevumiem izdevniecība regulāri izdod plašu spektru dažādu speciālizlaidumu, kas veidoti noteiktām auditorijas grupām un veltīti īpašiem tematiem. Izdevumu periodiskums – sākot ar nedēļas žurnāliem un avīzēm un beidzot ar mēneša un ceturkšņa izdevumiem.[1]

  1. Kas Jauns
  2. Открыто
  3. Rīgas Viļņi
  4. Laimīgā Programma
  5. Sīrups
  6. Pastaiga
  7. Pastaiga.ru
  8. Patiesā Dzīve
  9. 100 labi padomi
  10. OK!
  11. Kas Jauns Avīze
  12. Ko ārsti tev nestāsta
  13. 9Vīri
  14. Tautas Veselības Avīze
  15. Mīklas
  16. Ko Gydytojai Tau Nepasako
  17. Likums un Taisnība
  18. MIDA ARSTID SULLE EI RÄÄGI

Portāli[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Izdevniecība “Rīgas Viļņi” pieteica sevi digitālo mediju nozarē 2009. gada maijā ar ziņu portālu http://kasjauns.lv. Viens no veiksmīgākajiem Latvijas interneta vēsturē pirmajā mēnesī, sasniedzot 192 286 unikālos lietotājus (pēc Gemius Audience), ko līdz šim bija spējis tikai draugiem.lv. 2010. gadā izdevniecība izveidoja arī ziņu portālu http://otkrito.lv krievu valodā.

Atsauces[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

  1. «Žurnālu abonēšana un e-žurnāli». Arhivēts no oriģināla, laiks: 2014. gada 5. janvārī. Skatīts: 2014. gada 7. janvārī.