Jagex

Vikipēdijas lapa
Jagex Ltd.
Veids: Privātā kompānija
Izveidota: 2001.
Atrašanās vieta: Kembridžā, Anglija
Industrija: MMORPG
Galvenie cilvēki: Endrū Govers

Pols Govers Konstants Tedders

Produkti: Runescape

Runescape Classic

Darbinieki: 330 (pēc 2007. gada Jūnija)
Mājaslapa: http://www.jagex.com/

Jagex Ltd. (vai Jagex Software) ir Anglijas Java spēļu veidotāji. Veidotājs Endrū Govers ir Java eksperts. Visslavenākā tās spēle ir MMORPG RuneScape.

Vēsture[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Nosaukums Jagex Software ir bijis kopš 1999. gada, un parasti ir aprakstīts kā "maza Anglijas kompānija, kas specializējas Java tiešsaistes spēlēs." Jagex Ltd. 2001. gada decembrī nodibināja Endrū Govers, Pols Govers un Konstants Tedders. Viņu mērķis ir darbināt savu MMORPG, RuneScape, kas ir ticis taisīts kopš 1999. gada. Pēc gada no spēles izlaišanas tai jau bija miljons reģistrētu kontu. Pirmie kompānijas uzdevumi bija izveidot spēles versiju ar papildus iespējām, par kuru būtu jāmaksā £3.20 ($5 USD) mēnesī, vēl piedāvājot bezmaksas versiju un uzturot to ar reklāmu palīdzību. Abi mērķi tika paveikti, un RuneScape papildus maksas versija tika izlaista 2002. gada 27. februārī, iegūstot 5000 maksājošu spēlētāju un pirmajā nedēļā padarot RuneScape par vienu no lielākajām Java maksas spēlēm. Šobrīd RuneScape ir 9 000 000 bezmaksas spēlētāji un pāri par 1 000 000 maksātājiem kopš 2007. gada 4. maija.[1]
2006. gadā Jagex vērtība (īpašnieki Endrū un Pols Goveri) bija £32 miljoni mārciņas ($63 244 728 USD). "The Rich List 2007" Andreva un Paula īpašums tiek novērtēts £106 miljonu mārciņu vērtībā ($190 miljonu USD). Andrevs Govers ir arī slavens ar savām dažādajām Java spēlēm. Jagex 2005. gada oktobrī saņēma ieguldījumu no Insight Venture Partners. Kompānija tika pašizveidota pirms šī ieguldījuma. RuneScape kopš tā laika ir pārtulkots vācu atklātajā beta versijā. Jagex ir novērtēts 59. vietā no Top 100 labākajām kompānijām, kas strādā arī sestdienās.

Nākotnes izstrāde[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Jagex savā adresē ir teikuši, ka viņi grib kļūt par svarīgiem operatoriem visos galvenajos pasaules veikalos, izveidojot jaunas spēles, izmantojot savas tehnoloģijas.

Darbība[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Jagex ir krietni audzis kopš tā izveides 2001. gadā. Šobrīd kompānijai ir biroji Kembridžā un Londonā. Kompānija sāka aktīvi nolīgt darbiniekus 2006. gadā un tagad viņiem ir vairāk kā 300 darbinieki, [2] sadalīti izstrādē, izplatīšanā, adreses sastāvā, lietotāju palīdzībā un minispēlēs.

Viņi uztur ap 140 serveriem priekš RuneScape dažādās vietās - Amerikā, Kanādā, Austrālijā, Nīderlandē, Zviedrijā, Somijā un Anglijā. Divi jaunākie serveri ir divi vāciešu beta versijas serveri. Šobrīd viņu plāni ir pārtulkot RuneScape citās valodās un šobrīd strādā ar nesen izlaisto vācu tulkojumu.

Citas spēles[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Kamēr vairums Jagex darbinieku strādā pie RuneScape, viņi tomēr uztur dažas citas spēles, ko var spēlēt viņu adresē. [3] Tās ir:

Šīs spēles ir pieejamas kompānijas adresē.

Norādes par citām spēlēm tiek bieži dotas kompāniju intervēšanā, lai gan nav oficiālas ziņas par nākotnes produktu plāniem.

Ārējās saites[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Atsauces[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

  1. «RuneScape sasniedz miljonu dalībnieku!». Arhivēts no oriģināla, laiks: 2007. gada 16. maijā. Skatīts: 2007. gada 13. maijā.
  2. Jagex komandas darbinieki[novecojusi saite]
  3. Jagex citu spēļu adrese

Skatīt arī[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]