Kaspars Tīmanis

Vikipēdijas lapa
Kaspars Tīmanis
Galvenā informācija
Dzimis 1972. gada 26. maijā (51 gads)
Izcelsmes vieta Valsts karogs: Padomju Savienība Jūrmala, Latvijas PSR, PSRS (tagad Karogs: Latvija Latvija)
Žanri popmūzika, šlāgermūzika, ska
Nodarbošanās mūziķis, mūzikas menedžeris
Instrumenti Balss, trombons
Darbība ar

Kaspars Tīmanis (dzimis 1972. gada 26. maijā Jūrmalā) ir latviešu mūziķis. Pazīstams kā grupas "Labvēlīgais Tips" trombonists un ar dalību muzikālajā apvienībā "Bonaparti.lv", kuras sastāvā pārstāvēja Latviju Eirovīzijas dziesmu konkursā.

Dzīvesgājums[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Dziedāt sāka 3 gadu vecumā bērnu ansamblī "Knīpas un Knauķi". Jūrmalas Mūzikas skolā (1979—1987) apguva klavierspēli un trombona spēli. Sekoja mācības Jāzepa Mediņa Mūzikas vidusskolā (1987—1991) un Latvijas Mūzikas Akadēmijā (1991—1997), kur viņš ieguva mākslas maģistra grādu trombona specialitātē. Līdztekus 1992. gadā viņš sāka muzicēt grupā Labvēlīgais Tips, bet, sākot ar 1996. gadu, kopā ar Normundu Jakušonoku spēlēt un dziedāt duetā "Karakums", kopš 1998. gada ir mūzikas festivāla Dziesma manai paaudzei skatuves menedžeris un dalībnieku koordinators. 2000. gadā kopā ar "Labvēlīgais Tipu" spēlēja Dailes teātra izrādē "Šveika jaunās dēkas". 2001. gadā grupas "Labvēlīgais Tips" sastāvā piedalījās Eirovīzijas dziesmu konkursa nacionālās atlases finālā. 2007. gadā kopā ar muzikālo apvienību "Bonaparti.lv" uzvarēja Eirovīzijas dziesmu konkursa Latvijas nacionālajā atlasē un pārstāvēja Latviju Eirovīzijas dziesmu konkursā Somijā.

Kā trombonists ir sadarbojies ar tādām grupām un māksliniekiem kā Prāta Vētra, Autobuss Debesīs, Līvi, Republic, Dakota, Linga, Roja, Los Amigos, Two old babys, Viktors Lapčenoks, Ēriks Loks, Žoržs Siksna, Ufo, Ingus Pētersons, Raimonds Pauls, Daiga Petkeviča, Arnis Mednis, Gunārs Rozenbergs, Roberts Gobziņš un citiem. TV raidījumu "Dziesmu duelis" un "Brīnumzemes šovs" muzikāli pavadošo grupu dalībnieks.

Kaspars Tīmanis kandidēja 2017. gada Latvijas pašvaldību vēlēšanās no partiju apvienības "Tev Jūrmalai" un JKP.