Kategorijas diskusija:Latviešu strēlnieki

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Šeit laikam būtu jāiekļauj tikai tādi karavīri, kuriem nav bijuši virsnieku uzpleču, jo tādiem ir sava kategorija:) --Bebers 22:13, 6 maijā, 2009 (UTC)

Es vēl gribu piesaistīt šo un pārējās militāristu kat. - en:Category:Latvian_military_personnel un tad "Latvijas cilvēku" kategorijai, un arī pēc nācijas (nation) en:Category:Military personnel by nation. Bet te Feens sāks "bļaut", ja nosaukšu to kategoriju "Latviešu militārpersonas". Par to jau bija vārdu apmaiņa citā diskusijā. Tad būs dzelžains kontrarguments - viņš pats ir izveidojis kategoriju Kategorija:Poļu militārpersonas. Cerams dubultstandartu nebūs. Tās ir pārdomas.--Varg 23:17, 6 maijā, 2009 (UTC)
Angļu versijā pašlaik ir tikai latvieši. Šeit neredzu problēmu, jo kategorijā būtu jāraksta militārā formācija, ne valsts, respektīvi, Latvijas armija, ne Latvija. Reizē gan varbūt vajadzētu izveidot divas kategorijas, jo jebkurā gadījumā ne jau visi par kuriem šeit ir rakstīts ir bijuši/ir virsnieki, tāpēc domāju, ka bez Latvijas armijas virsniekiem, Latviešu strēlnieku virsniekiem, Latviešu leģiona virsniekiem, būtu jābūt arī Latvijas armijas karavīri, Latviešu strēlnieki(tāda jau ir), Latviešu Leģiona leģionāri. Protams, te gan ir pikants jautājums par to, ka pat ģenerālis ir karavīrs... Tīri subjektīvi nepatīk tas vārds militārpersona, jo tas tāds sauss, juridisks termins.
Jautājums jau bija par to, ka Latvijā subjektīvi un objektīvi pastāv etniskā nācija. Negribam mēs saukt Ivanu Ivanoviču Ivanovu par latvieti, kaut piebilzdami, ka šis pēc izcelsmes ir krievs. Un kamēr nebūs tā, ka Latvijā nebūs pierasta lieta šādus personāžu saukt par latvieti, tikmēr arī tā īsti nevar viņu šeit saukt par latvieti.
Domāju, ka vienkārši būtu otrās kategorijas gadījumā jāraksta, militārpersonas pēc valsts... --Bebers 23:43, 6 maijā, 2009 (UTC)
Vēl vajadzētu ļoti kategorijas par dažādu militāro konfliktu dalībniekiem. Tipa Pirmā pasaules kara dalībnieks utt. Tikai šķiet, ka tas būtu gigantisks darbs tās salikt. --Bebers 23:46, 6 maijā, 2009 (UTC)
Da Feens neko nebļaus (maz Jūs viņu pazīstat :) ), dariet kā Jums liekas labāk. :) Ja Poļu militārpersonas neder, pasarg dievs - mainam. --Feens 23:51, 6 maijā, 2009 (UTC)
Feens nebļauj - Feens bano. --Krishjaanis 06:06, 7 maijā, 2009 (UTC)

Zem "militārpersonām" var palikt gan karavīrus, gan kara jūrniekus, lidotājus, arī citas militarizēto vienību locekļus. Pāpēc "militārpersonas" vajadzētu atstāt. --Dainis 07:00, 7 maijā, 2009 (UTC)

Tad visus vienā katlā, leģionārus, LA karavīrus utt.? --Bebers 08:32, 7 maijā, 2009 (UTC)
Esošās kategorijas nevajadzētu aiztikt, bet vajag lai ir tāpat kā citām profesijām iekļaut augstākstāvošās - "Militārpersonas pēc valsts", "xxx-valsts militārpersonas". Tāda bija pirmā posta doma. Bet ko darīt ar šajās kategorijās iekļautiem - poļi, krievi, vāci-vācieši, franči, itāļi, franči, dāņi? Poļi var būt poļi, bet mums diskriminācija. Būs laikam jāpārņem Atbrīvotāju terminoloģija - latvijci. Par Ždanoku raksta "Latvian politician" - lūdzu iztulkojiet. --Varg 08:41, 7 maijā, 2009 (UTC)
Galvenais izveidot kategoriju civilpersonām, lai visiem būtu labi un varētu zem tā pabāzt pavārus, vikipēdistus un suņu saimniekus! --195.13.157.76 08:45, 7 maijā, 2009 (UTC)

Par Bebers sākumjautājumu - vai atsevišķu virsnieku kategorijas vispār ir vajadzīgas. Liekas, ka daudz rakstu par "vienkāršiem" karavīriem nebūs. Piemēram, Hitleru varētu likt "Pirmā Pasaules kara dalībnieki". Ģenerāļi, admirāļi ir cits līmenis un tiem gan vajag. --Varg 09:39, 7 maijā, 2009 (UTC)

Saliku pēc savas saprašanas "pēc valsts" nosaukuma. Mīļā miera dēļ. Lai neatvērtu jaunu diskusiju, papildjautājums: augstākā kategorija ir Kategorija:Karavīru vēsture Latvijā. Tas tāds nacionāli-romantisks nosaukums. Vai labāk nav "Latvijas militārā vēsture" (analogs-en:Category:Military history of Latvia). Un pielikt piezīmi, ka ar Latviju domāta ir valsts un teritorija. Tad tur varētu būt apakškategorija par cīņām 13. gadsimtā u.t.t --Varg 13:33, 7 maijā, 2009 (UTC)

Man arī labāk patīk "Latvijas militārā vēsture".--Riharcc 14:20, 7 maijā, 2009 (UTC)
Man arī "Latvijas militārā vēsture" patīk labāk + nav jau daudz arī ko paskaidrot, jo, piemēram, mācību grāmatā "Latvijas vēsture" arī ir gan par valsti, gan teritoriju. --Feens 21:39, 7 maijā, 2009 (UTC)
Ja būs laika, rītdien tā arī izdarīšu --Varg 22:06, 7 maijā, 2009 (UTC)