Kumbuļu kapela

Vikipēdijas lapa
Kumbuļu Dieva žēlastības Romas katoļu kapela
Pamatinformācija
Atrašanās vieta Karogs: Latvija Latvija,
Augšdaugavas novads,
Demenes pagasts, Kumbuļi
Piederība konfesijai Romas katoļu baznīca
Iesvētīšanas gads 2002
Baznīcas vai organizācijas statuss Jelgavas diecēze
Statuss kapela
Vadība prāvests
Vjačeslavs Rosļaks
Arhitektūras apraksts
Fasādes virziens R
Celtniecības beigas 2002

Kumbuļu Dieva žēlastības Romas katoļu kapela ir Romas katoļu Rīgas metropolijas Jelgavas diecēzes draudzes kapela.[1] Tā atrodas Augšdaugavas novada Demenes pagasta Kumbuļu ciemā.

Vēsture[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Sākoties Trešajai atmodai, arvien vairāk Kumbuļu cilvēki sāka pievērsties ticībai, bet nebija telpu dievkalpojumu noturēšanai, tāpēc dievticīgie apmeklēja dievkalpojumus sava pagasta Demenes baznīcā vai arī devās uz Silenes baznīcu Skrudalienas pagastā, jo no Kumbuļiem tās atradās aptuveni vienādā attālumā. Vietējie iedzīvotāji vērsās pie Demenes pagasta vadības ar lūgumu iekārtot ciematā lūgšanu vietu, sakarā ar problemātisko tikšanu uz baznīcu. Atbrīvojoties telpām Sociālā riska ģimeņu bērnu atbalsta centrā "Paspārne", kas izvietojies bijušajā Kumbuļu pamatskolas un bērnudārza ēkā, pagasts ierīkoja tur kapelu, ko Silenes draudzes prāvests Janušs Bulašs palīdzējis iekārtot. 2002. gada 30. jūnijā kapelu iesvētījis Jelgavas diecēzes bīskaps Antons Justs, veltot to Dieva žēlastības godam.[2] 2011. gadā šī ēka kļuva par Kumbuļu saieta namu[3] un kapela atrodas tā namā.

Draudze[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Draudze iekļaujas Romas Katoļu Rīgas Metropolijas klēra Jelgavas diecēzē. Draudzi apkalpo prāvests Vjačeslavs Rosļaks.[1] Draudze ir Silenes draudzes filiāle. Draudzei piederīgi ir katoļi, kas dzīvo Kumbuļos un to apkārtnē. Dievkalpojumi notiek poļu valodā vienu reizi nedēļā un svētku dienās.

Atsauces[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Ārējās saites[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]