Kuprainais kalns

Vikipēdijas lapa
Kuprainais kalns
Oriģinālais
nosaukums
Brokeback Mountain
Režisors Ans Lī
Producents
Scenārija autors
  • Lerijs Makmērtijs
  • Diāna Osana
Galvenajās
lomās
Mūzika Gustavo Santaolalja
Operators Rodrigo Prieto
Studija
Izplatītājs Focus Features
Izdošana
Ilgums 130 minūtes
Valsts
Valoda angļu
Budžets 14 miljoni US$
Kopējie ienākumi 178 miljoni US$
IMDb profils

"Kuprainais kalns" (angļu: Brokeback Mountain) ir 2005. gada ASV un Kanādas kopražojuma mākslas filma. Filmas režisors ir Ans Lī. Filma attēlo divu homoseksuālu kovboju emocionālās un seksuālās attiecības Amerikas Savienoto Valstu rietumos laika posmā no 1960. līdz 1980. gadam.

"Kuprainais kalns" ieguva Zelta lauvu Venēcijas kinofestivālā. Vēl filma dažādās nominācijās ir saņēmusi BAFTA kino balvu, Zelta globusa balvu, ASV Producentu ģildes balvu, Critics' Choice Movie Awards un Neatkarīgā gara balvu.

Filma tika nominēta astoņām Kinoakadēmijas balvām, kas bija lielākais nomināciju skaits vienai filmai 78. Kinoakadēmijas balvas ceremonijā, no kurām tā ieguva trīs: "Labākais režisors", "Labākais adaptētais scenārijs" un Labākā oriģinālmūzika.

Sižets[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

"Kuprainais kalns" ir stāsts par diviem jauniem vīriešiem — Enisu del Maru (Hīts Ledžers) un Džeku Tvistu (Džeiks Jillenhols), kuri iemīlas viens otrā, ganot aitas Kuprainajā Kalnā, Vaiomingā. Filma attēlo viņu sarežģītās attiecības nākamo divdesmit gadu laikā.

Ārējās saites[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]