Lūks Šenns

Vikipēdijas lapa
Lūks Šenns
Luke Schenn
Personas dati
Dzimis 1989. gada 2. novembrī (34 gadi)
Valsts karogs: Kanāda Saskatuna, Saskačevana, Kanāda
Augums 188 cm
Svars 107 kg
Sporta veids Hokejs
Pozīcija Aizsargs
Nūjas tvēriens Labais
Profesionāļa karjera 2008—pašlaik
Kluba informācija
Klubs Valsts karogs: Amerikas Savienotās Valstis Našvilas "Predators"
Līga NHL
Drafts
NHL drafts 5., 1. kārtā, 2008
Drafta klubs Toronto "Maple Leafs"
Nacionālā izlase
Sezonas Valsts
Flag of Kanāda Kanāda
Papildinformācija
Sasniegumi un apbalvojumi

Infokaste atjaunota 2023. gada 2. jūlijā.

 
Medaļas
Pasaules čempionāts 0 1 0
Pasaules junioru čempionāts 1 0 0

Lūks Šenns (angļu: Luke Schenn; dzimis 1989. gada 2. novembrī Saskatunā) ir profesionāls kanādiešu hokejists, spēlē aizsarga pozīcijā, Kanādas hokeja izlases dalībnieks. Pašlaik (2023) pārstāv NHL klubu Našvilas "Predators".

L. Šena brālis Breidens Šenns arī ir profesionāls hokejists.

Spēlētāja karjera[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

2008. gada NHL draftā viņu "Maple Leafs" izraudzījās ar kopējo 5. kārtas numuru. Pirms karjeras NHL viņš trīs sezonas spēlēja WHL klubā Kelowna Rockets. Debijas sezonā NHL (2008—2009) L. Šenns tika iekļauts līgas simboliskajā debitantu izlasē.[1] "Maple Leafs" rindās Šenns ātri kļuva par vienu no komandas vadošajiem aizsargiem.

2012. gada vasarā "Maple Leafs" aizmainīja Šennu uz Filadelfijas "Flyers". Tās sastāvā viņš aizvadīja nākamās četras sezonas, līdz 2015.—16. gada sezonas vidū tika aizmainīts uz Losandželosas "Kings". 2016. gada vasarā noslēdza līgumu ar Arizonas "Coyotes", taču divus gadus vēlāk pievienojās Anahaimas "Ducks". Šennam neizdevās nostiprināties "Ducks" pamatsastāvā un sezonas gaitā viņš tika aizmainīts uz Vankūveras "Canucks". Nākamo sezonu aizvadīja Tampabejas "Lightning" rindās. Tās sastāvā viņš devās laukumā tikai 25 spēlēs, taču kopā ar komandu izcīnīja Stenlija kausu. 2021. gadā aizmainīts atpakaļ uz "Canucks", bet 2023. gadā atgriezies "Maple Leafs".

L. Šenns Kanādas junioru izlases sastāvā ir izcīnījis zelta medaļu 2008. gada Pasaules junioru čempionātā, kā arī pieaugušo izlases sastāvā izcīnīja sudraba medaļu 2008. gada Pasaules čempionātā.

Atsauces[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Ārējās saites[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]