Lapiņspēles

Vikipēdijas lapa

Lapiņspēles ir lietošanai gatavs izklaides medijs un reklāmas nesējs reizē. Uz drukātām, pielāgojama izmēra, kartona kartītēm vienā pusē tiek drukāta domāšanu veicinoša spēle, bet otrā pusē - kāda uzņēmuma reklāma.[1]

izklaides medijs tās ir izglītojošas un rosina uz domāšanas attīstību, kā arī kalpo kā alternatīva datorspēlēm/spēlēm mobilajā telefonā. Lietošanai nepieciešams tikai rakstāmrīks - pildspalva, zīmulis vai cits.[2] Tajās atspoguļotās spēles pēc satura iespējams iedalīt vairākās kategorijās:

Tās var izpausties kā burtu, vārdu, ciparu un attēlu spēles un ir domātas gan bērniem, jauniešiem, pieaugušajiem. Atsevišķas spēles ir lietojamas vienatnē vai spēlējamas pārī un pulkā.

reklāmas nesējs lapiņspēles ir alternatīva ierastajām skrejlapām. Tās raksturo augsta piesaiste reklāmas saturam un ilgāks dzīves cikls, kas saistīts ar pašu lapiņspēles formātu. Reklāmdevējiem šāda tipa reklāma ir interesanta, jo tās tiek nodotas no rokas-rokā un ļauj atraktīvā veidā uzrunāt potenciālo patērētāju.

Šobrīd lapiņspēles bez maksas ir pieejamas Rīgas Starptautiskajā autoostā, studentu viesnīcās un augstskolās, kafejnīcās un citās sabiedriskās vietās.[3]

Notes[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

  1. «Knifs». Arhivēts no oriģināla, laiks: 2011. gada 5. janvārī. Skatīts: 2011. gada 4. janvārī.
  2. [1]
  3. Tikai ne sudoku! : Diena.lv