Ledus laukums (hokejs)

Vikipēdijas lapa

Hokeja ledus laukums ir laukums, kas klāts ar ledu un paredzēts hokeja spēļu aizvadīšanai. Ledus laukumam ir taisnstūra forma, kura stūri ir noapaļoti, gar laukuma malām ir aptuveni 1 metru augsta siena - borts.

Standarti[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Pasaulē ir divi dažādi hokeja laukuma standarti - viens no tiem tiek izmantots pārsvarā Ziemeļamerikā, bet otrs praktiski visā pārējā pasaulē.

Starptautiskais[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Starptautisko standartu ir noteikusi Starptautiskā hokeja federācija. Hokeja laukums ir 61 x 30 metrus liels, stūru rādiuss - 8,5 metri.

Ziemeļamerikas[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Ziemeļamerikas hokeja laukuma standartu principā ir izveidojusi NHL. Ledus laukums ir aptuveni 61 x 26 metrus liels, stūru rādiuss - 8,5 metri. No starptautiskā standarta to atšķir arī līniju izvietojums uz ledus.

Stikls[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Daudzās arēnās bortu augstums laukuma galos ir paaugstināts ar stikla sienu - tā ļauj skatītājiem vērot spēli un aizsargā tos no laukuma ārā izmestām ripām. Tā kā ripas spēles laikā lido ar ļoti lielu ātrumu, tad tās nopietni varētu savainot skatītājus. Nereti starp arēnas griestiem un šo stiklu ir tīkls, kas nodrošina papildu drošību.

Skatīt arī[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]