Dalībnieka diskusija:Cannnce

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Esi sveicināts(a) Vikipēdijā!


Iesākumā lūdzam iepazīties ar svarīgāko informāciju, kas jāzina, uzsākot darbu!

Pirms pirmā raksta izveides lūdzam izlasīt lapu Raksta izveidošana un apmeklēt rakstu vedni.


Sveiks(a), Cannnce. Esi sveicināts(a) Vikipēdijā latviešu valodā.

Vikipēdija ir brīva enciklopēdija ar bezmaksas saturu, kuru var lasīt un rediģēt ikviens.


Diskusiju lapās lūgums parakstīties ar 4 tildēm (~~~~) vai rīku joslā nospiest pogu . Paldies.

-- Sveicējs (diskusija) 22:06, 5 novembrī, 2014 (EET)

Par vikisaitēm[labot pirmkodu]

Labdien! Paldies par Jūsu ieguldījumu Vikipēdijas darbā.

Gribu vērst Jūsu uzmanību uz to, ka Vikipēdijas rakstiem ir jāatbilst noteiktām prasībām. Šīs prasības var izlasīt Vikipēdijas Palīdzības sadaļā.

Jūsu veidotajā rakstā veicu dažas izmaiņas, noņemot atkārtotas un triviālas vikisaites. Jūs tikāt šīs izmaiņas labojis, atgriežoties pie iepriekšējā stāvokļa.

Šeit manis veikto izmaiņu pamatojums:

No Palīdzība:Iekšējās saites un tabulas

Uz ko nevajadzētu veidot saites:

1. Uz triviāliem terminiem un jēdzieniem, kam nav nozīmes raksta pamattēmas atklāšanā: plaši pazīstamiem vārdiem un toponīmiem, valodu, reliģiju, profesiju, valūtu, mērvienību nosaukumiem utt. ("viņš strādāja par inženieri Rīgas Centrāltirgū, pelnot simt sešdesmit latus mēnesī"). Uz vispārīgiem rakstiem gadījumos, ja pieejami šaurāk specializēti raksti par attiecīgo tēmu. Piemēram, atsevišķu saišu vietā krievu alfabēts (t.i. krievu + alfabēts) labāk lietot saiti uz krievu alfabēts.

2. Uz terminiem, kas rakstā jau vienreiz vikificēti ("viņš aizbrauca uz Parīzi un apprecējās ar parīzieti"). Vikisaite rakstā drīkst parādīties tikai vienu reizi - tad, kad termins raksta pamattekstā tiek lietots pirmoreiz. Ja lasītājam tas ir ērti, vikisaiti var atkārtot infokastēs, tabulās, attēlu parakstos un atsaucēs.

Rakstā tika ievietota uzlabošanas veidne, minot šīs uzlabošanas nepieciešamības pamatojumu. -Zuiks (diskusija) 2017. gada 6. janvāris, plkst. 12.23 (EET)[atbildēt]


Zuiks (diskusija) 2017. gada 10. janvāris, plkst. 11.49 (EET)[atbildēt]

Vikipēdijas darbnīca[labot pirmkodu]

Labdien!

6. jūnijā (otrdien) Vikipēdijas projektam latviešu valodā paliek 14 gadu. Lai to atzīmētu, aicinām visus, kas iepriekš darbojušies projektā, dienas laikā (00.00—24.00) uzrakstīt kādu jaunu rakstu. Vairāk informācijas atrodams iniciatīvas lapā. Tēma ir vēlama no vajadzīgo rakstu saraksta, bet derēs arī cita. Paldies arī par Tavu iepriekšējo ieguldījumu Vikipēdijas projektā! -- Edgars2007 (diskusija) 2017. gada 5. jūnijs, plkst. 18.49 (EEST)[atbildēt]