Dalībnieka diskusija:Daarznieks

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Novēlots sveiciens vikipedijā, paldies par iesaistīšanos.--Feens 11:49, 28 augustā, 2006 (UTC)

Paldies par sveicieniem :) Ai, es jau skatos, ka šajā nozarē latviešiem švaki iet - tad nu plecs jāpieliek. Nezinu pat, kas tam (latviešu Wikipēdijas vājumam) ir par iemeslu - vai nu tas, ka visu angliski meklējam, vai vēl kas cits??? Taču nav ko gausties, jādarbojas... Mana ideja ir kopt šeit ģeoloģijas lauciņu. Tas ir pietiekami smags un laikam jau tik daudziem cilvēkiem Latvijā tas nav īpaši labi pazīstams. Savukārt man pašam tā ir akadēmiskā izglītība Krievijā un Latvijā. Tiesa gan, jau sen nestrādāju vairs šajā jomā un zināšanas ir ierūsējušas. Tomēr daudz ko atceros un literatūra arī mājās ir. Ģeoloģijas terminu ir ļoti daudz - pāri par 100 000 (patiesībā paleontoloģijai vien jau būs pāri par 200 000 terminu, bet vēl ir glacioloģija, petroloģija, tektonika, reģionālā ģeoloģija ar desmitiem tūkstošu ģeogrāfiski - ģeoloģisku terminu... oj cik daudz visa kā) - tā ka vairāk nekā pietiekami ko darīt... Daarznieks 12:26, 28 augustā, 2006 (UTC)

Latviešu Vikipēdija tikai izskatās vāja - lielākā tiesa citvalodu vikipēdiju mākslīgi palielinājušas rakstu skaitu, piemēram izveidodamas lapas par hronoloģiju (gadi, mēneši, dienas utt. ), bet kuri ir tukši (apmēram šādas [1]). Tādā veidā ārkārtigi vienkārši varētu palielināt lapu skaitu vismaz 2x. Man prieks, ka lielākajai daļai tomēr svarīgaka ir kvalitāte, nevis kvantitāte. Mazliet reālāku ainu parāda viki datubāzes lielums un vidējais raksta lielums, piemēram, latvieši - datubāze 11MB (63. vieta), latīņi - 9,4MB (53.vieta). Bet par ģeoloģiju un saistītām lietam - liels paldies, nav daudz cilvēku Latvijā, kuri kaut ko no tās jēgtu :) --Feens 13:16, 28 augustā, 2006 (UTC)

Par e-pasta adresi lietotāja lapā[labot pirmkodu]

Lai izvairītos no pamatīga spama pieplūduma, ieteiktu nelietot simbolu @, bet gan pierakstīt adresi kādā no alternatīvajiem variantiem (piemēram, adrese(at)serveris(punkts)lv). --Dekaels 10:33, 30 augustā, 2006 (UTC)

Paldies. Jāskrien paskatīties, cik spama jau saskrēja :) Daarznieks 10:42, 30 augustā, 2006 (UTC)


I Need help about Zagreba article[labot pirmkodu]

Hello Daarznieks

It would be great if you or someone else would decide to make litte better article about croatian capital Zagreba (hr. Zagreb) since this one isn't that well. It has flaws, also lack in very important informations, such as of history, culture, attractions, education, economy, transportation, ... It is very poor in pictures presented-although it is beautifool city with numerous wonderfull sights... Since I don't know your language, although I have been in your country once and had fall in love in it, I sencerely ask you all if soneone could do the job.

On the end, on croatian Wiki there's very good article about Riga... It shoud be good example how should it be done.


Thank you for your help in advance!

Tomislav Greetings from Zagreb


PS.Here's link to croatian wiki article about Riga:

http://hr.wikipedia.org/wiki/Riga

Riga article in Croatian Wikipedia looks absolutely great. I am sure that the meagre information about Zagreb in Latvian Vikipēdija in no way is meant in a bad way (f.e. New York or Stockholm don't look any better here ATM) - we try to cover everything shortly and later we will go in depth. I personally am working with geology issues here and thorough, good article about Zagreb will require lots of time for me - just to change "specialisation". But it will come, you can be sure. Many people here appreciate Croatia. :)

Daarznieks 21:22, 23 septembrī, 2006 (UTC)

Atbildes uz jautājumiem :)[labot pirmkodu]

TOCright tika ievietots laicīgi, jo šodien nebija īpaši daudz laika, lai pabeigtu visu rakstu līdz galam, tā kā tam būs sava vieta. Bet par XX_gadsimtu - OK, ņemšu to vērā, jo piem. krievu Wiki iesaka rakstīt ar <_> un esmu kaut kā pie tā pieradis...

Tad jau viss OK. Loģiski, ka katras valodas Vikipēdijā veidojas savas tradīcijas. Daarznieks 18:41, 5 oktobrī, 2006 (UTC)

Paldies (un piebilde par trekninātu tekstu)[labot pirmkodu]

Jau sen gribēju pateikt paldies par daudzajiem (un kvalitatīvajiem, kas nav mazsvarīgi!) rakstiem. Mums tādu patiešām pietrūkst. :)

Man tikai sīka piebilde par tekstu boldā (trekninātu tekstu): ievēroju, ka tu treknini nosaukumus visās valodās. Saskaņā ar Vikipēdijas stila vadlīnijām treknināti raksta tikai raksta virsrakstu attiecīgajā valodā, to tekstā lietojot pirmoreiz; nosaukumus svešvalodās savukārt liek kursīvā.--Tail 20:06, 29 oktobrī, 2006 (UTC)

Paldies par paldies :) un par boldu - domīgs un piekrītošs aha. Daarznieks 21:36, 29 oktobrī, 2006 (UTC)

Par poļu ezeriem[labot pirmkodu]

Vai labāk nebūtu nosaukums Mamrijs (Mamru ezers) un Šņardvijs (Šņardvu ezers)? Ieteikumu var neņemt vērā :). Un, protams, paldies par rakstiem. --Feens 07:59, 17 novembrī, 2006 (UTC)

Ja godīgi - nezinu. Esmu paņēmis nesen izdotu Jāņa sētas atlantu un 80to gadu enciklopēdiju "Planētu" un "bliežu" visus abos avotos dotos ezerus pēc kārtas (pēc tam jāķeras pie upēm vai citas hidroloģijas). Šņardvi ezers bija jaunajā Jāņa sētā, savukārt vecajā Planētā tiešām bija Šņardvijs - tik esmu aizmirsis šo opciju pievienot. Mamru ezers bija vecajā "Planētā", citus variantus neesmu redzējis. Grūti mums latviešiem :) citas tautas mierīgu sirdi atstāj tos vietvārdus nepārveidotus. Daarznieks 08:44, 17 novembrī, 2006 (UTC)


Par veidnēm dažādiem dabas objektiem[labot pirmkodu]

Mana ideja ir pamazām sagatavot rakstus par dažādiem konkrētiem pasaules dabas objektiem - upēm, kalniem, ūdenskritumiem, tuksnešiem. Arī par minerāliem, iežiem. Bet ir viens nopietns jautājums par veidnēm:

- vai es drīkstētu likt savas veidnes jau agrāk sagatavotajiem rakstiem, nomainot agrāko autoru veidnes?

Piedāvājuma iemesli: piemēram, upēm Latvijas Vikipēdijā tiek lietotas atšķirīgas veidnes un tabulas (sk. Mozele, Gauja) un šajās veidnēs ievietotā upju pamatinformācija atšķiras. Trūkst nozīmīgu pamatdatu (upēm - kritums, notece utml.). Atšķirīgais dizains rada drusku juceklīgu iespaidu.

Piedāvājums - visiem šiem dabas objektiem izmantot vienotas formas un dizaina veidnes, taču ar atšķirīgu krāsu gammu atkarībā no objekta veida. Jau esoši piemēri: Sfalerīts (minerālu veidne), Baikāls (ezeru veidne). Kalniem, jūrām, ūdenskritumiem vai iežiem jau tiktu lietota nedaudz cita krāsu gamma.

Jautājumi - a) vai agrāko rakstu autori neņems ļaunā, ja es "nonesīšu" viņu sagatavotās veidnes, aizstājot tās ar savām? b) vai Jūs apmierina veidņu dizains? Droši kritizējiet, šai ziņā neesmu pūtelīgs.

Daarznieks 09:55, 17 novembrī, 2006 (UTC)

Es kā autors veidnei upe (piemēram, visa [[Kategorija:Polijas upes]]) apgalvoju, ka viss vikipēdijā atrodamais ir GFDL license, tāpēc man kā personai nedrīkst būt iebildumu pret izmaiņām. :)
Piebildīšu savas domas par pamatprincipiem:
a) dizains - man vienalga.
b) tajā veidnē attēlā vislabāk būtu likt karti (pie tam tādu, ka cilvēkam uzreiz saprotams, kurā vietā tas objekts atrodas), jo fotogrāfija kā tāda lielākoties ir maz informatīva.
c) jāuzmanās arī, lai tā tabula nesaturētu pārāk daudz specifiskas informācijas, jo par nosacīti nepopulārākiem objektiem, tad tās veidnes tabula sastavēs tikai no ???, kā arī būs mazpārskatāma. --Feens 13:21, 17 novembrī, 2006 (UTC)
Par ?? - neesmu vēl izkodis, bet, cik saprotu, ir paņēmiens, kā veidnēs ielikt "fīču", ka tad, ja nav informācijas, attiecīgā rindiņa vispār neparādās.
Par specifiskās informācijas daudzumu - tur tiešām ir jāfiltrē, ko kam likt. Minerāliem bija/ir vērts likt lielu daudzumu specifiskas informācijas veidnēs, jo tad šī veidne kalpo kā ērts minerāla noteikšanas līdzeklis. Minerāli vispār mazpopulāra lieta, kurš katrs albrehtšraufītu nemeklēs, taču speciālistam - pusspeciālistam plaša, salīdzinoši ērta tabula ar skaitļiem var labi noderēt. Ezeriem gan tik daudz ko likt nevarēja, tur nav visas tās saprobitātes un cirkulācijas un ūdens apmaiņas periodi, jo ezeri ir plašai publikai interesantāki un svešvārdu birums var atbaidīt.
Par karti versus bildi veidnē. Pats esmu vizuālists - baudītājs un gribas ko skaistu citādi pasausajā veidnē. Ja karte skaista - varētu likt. Tādas ir reti. Daarznieks 13:53, 17 novembrī, 2006 (UTC)
Nu tad liekam tabulas augšā bildi, bet apakšā karti, vai otrādi :). Es, savukārt esmu kartogrāfists - ja es neredzu kartē, kur atrodas objekts - es to "neredzu", bez tam bildes var vairumā likt tekstā, kā arī tās ezeru bildes, sevišķi Eiropas līdzenumu ezeru attēli īpaši neatšķiras viena no otras.
Mans priekšlikums - cilvēki, kam tas interesē, varētu nodibināt tādu kā "standartizācijas komisiju", kura izstrādātu un izdiskutētu veidnes, lai tad pie viņām pieturētos.--Feens 20:15, 17 novembrī, 2006 (UTC)
Kartes parasti ir grūtāk dabūt, nekā fotogrāfijas. Daudziem ģeogrāfiskiem objektiem lv vikipēdijā ir pieejamas tikai fotogrāfijas. -Yyy 04:47, 18 novembrī, 2006 (UTC)

A question[labot pirmkodu]

Hello, i was looking for the translation of the Star Wars film titles in your language. Could you provide it?

  • The phantom menace ->
  • Attack of the clones ->
  • Revenge of the Sith
  • A new hope ->
  • The Empire strikes back ->
  • Return of the Jedi ->

Also check this page if you are interested. A 14:07, 28 novembrī, 2006 (UTC)

Par admina statusu[labot pirmkodu]

Tā kā vēl neesi to komentējis, pieļauju iespēju, ka varbūt neesi pamanījis, ka ir ierosināts tevi padarīt par adminu. :) Katrā ziņā nepieciešams ir arī tavs viedoklis (cerams, piekrītošs:). --Dekaels 21:54, 29 novembrī, 2006 (UTC)

OK, atbildēju. Nesanāk tai lapā ieskatīties. Iešu par adminu :) Daarznieks 10:25, 30 novembrī, 2006 (UTC)
Nu ko, tagad esi admins, laipni lūdzam! :) Varbūt tev var noderēt info par to, ko darīt un kā darīt. No administratora viedokļa, šķiet, visnoderīgākā lapa ir "Pēdējās izmaiņas", kur der apskatīties visas jaunās izmaiņas kopš pēdējām cita administratora izmaiņām, īpašu uzmanību pievēršot nereģistrētiem vai jauniem lietotājiem. Katra raksta hronoloģijā redzēsi jaunu funkciju – "novērst", ar ko var atjaunot lapu iepriekšējā stāvoklī, piemēram, pēc vandālisma. Kad tev tas šķiet vietā (piemēram, ja vandālisms ir rupjš, apjomīgs, nepārprotami ļaunprātīgs), lietotāju vari bloķēt (šī izvēle parādās visur, kur parādās lietotāja vārds vai IP adrese).
Nezinu, kādus vēl padomus dot (un diezin vai tev tie vispār vajadzīgi :)). --Tail 23:22, 1 decembrī, 2006 (UTC)
Paldies par uzticību. :) Centīšos būt aktīvs admins. Par vandālisma apkarošanu laikam būs skaidrs, taču jāpēta sarežģītākas lietas, kā aktualitātes pirmajā lapā utml. Daarznieks 23:25, 1 decembrī, 2006 (UTC)

Nozīmju atdalīšana[labot pirmkodu]

Man liekas, esi sācis nevajadzīgu darbu. Daudz vienkāršāk ir palabot veidni Disambig, pārnesot Disambig no 'noinclude' sekcijas uz to daļu, kas tiks iekļauta citos rakstos (pirms 'noinclude'). Domāju tam vajadzētu strādāt.
Paldies par daudzajiem rakstiem. Sveicu ar admina statusu! Dainis 18:39, 2 decembrī, 2006 (UTC)

Paldies! :) Kāpēc es te plosos ir tas, ka pārveidojot veidni "Disambig" (nolēmu to iekļaut kategorijā "Vikipēdijas uzturēšanas veidnes") aizmirsu pierakstīt "noinclude" un rezultātā uz "Vikipēdijas uzturēšanas veidnēm" pārcēlās arī visi šķirkļi, kuros izmantots "Disambig". Arī pēc tam, kad "Disambig"ā novērsu kļūdu, šie vienalga palika nepareizajā veidnē. Vienīgais, kā viņi piekrīt no turienes aiziet - tad, ja kaut ko pielabo katrā rakstā. Daarznieks 18:44, 2 decembrī, 2006 (UTC)
Varbūt ir labāks risinājums? Daarznieks 18:50, 2 decembrī, 2006 (UTC)
Iztīrīju servera kešu, un vismaz man tagad rādās normāli. Visas vikipēdijas lapas iet caur proxy serveriem, kam ir keša (lai samazinātu slodzi uz datubāzu severiem), un kešas dati pa laikam mēdz novecot, un tos tad vajag izmest. To var izdarīt pieliekot attiecīgajam urlim galā &action=purge, sīkāk en:wikipedia:purge) -Yyy 19:24, 2 decembrī, 2006 (UTC)
Ievēroju, ka viss savās vietās, paldies :) Patiesībā neesmu nekāds datorspeciālists, tikai te uz vietas visu apgūstu.Daarznieks 19:29, 2 decembrī, 2006 (UTC)

UNESCO saraksts[labot pirmkodu]

Paldies, ka pieķēries UNESCO sarakstam, biju domājis to uzsākt, bet ar tām pilsētām, izskatās, ka ilgi vēl nāksies darboties. Iepriekš esmu sarakstījis valstīm atsevišķus sarakstus, piemēram, Vietas Polijā UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā (starp citu, Polijā ir jauns objekts nācis klāt) vai Vietas Austrijā UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā. Varbūt ir idejas kā tās uzlabot?--Feens 23:23, 2 decembrī, 2006 (UTC)

Paskatījos, ka uz Pasaules mantojuma objektiem ir daudz saišu, tāpēc nolēmu uztaisīt. Kad paskatījos UNESCO objektu sarakstu (izrādās - latviskajā konvencijas tekstā "sites" tiešām tulkojas kā "objekts" nevis "piemineklis" vai "vieta", taču "vieta" arī izklausās pareizi) - izskatās, būs ļoooti lielas problēmas ar vietvārdu latviskošanu. Tiem objektiem, par kuru nosaukumu nebūšu drošs, atstāšu nelatvisko versiju italicā - gan jau kāds cits būs gudrāks un pratīs latviskot. Ļoti labi, ka esi jau latviskojis poļu nosaukumus - tie ir grūti. Paskatīšos, ko pēc saviem ieskatiem var uzlabot jau esošajos sarakstos.:) Daarznieks 11:33, 3 decembrī, 2006 (UTC)

Par Jāņa Iesalnieka pašrakstu[labot pirmkodu]

Hmm, skatos, ka pats esi par sevi izveidojis aprakstu. Vai tādā gadījumā tev ir kādas tiesības pārmest citiem? Par sevi uzrakstīju tikai nozīmīgāko informāciju cik vien objektīvi spēju.

Šis ir Vikipēdijas lietotāja/veidotāja apraksts nevis Vikipēdijas raksts - šis apraksts nav daļa no enciklopēdijas. Tā ir ļoti nozīmīga atšķirība.

Lai komentārs nesanāktu anonīms, uzrakstot četras tildes atstāj savu parakstu. Daarznieks 13:47, 3 decembrī, 2006 (UTC)

Sadūšojos pieķerties gadiem[labot pirmkodu]

Vai nevajadzētu pāriet uz friču gadu template, manuprāt labāks - [2], kam mums tie etiopu kalendāri? :) --Feens 03:18, 12 decembrī, 2006 (UTC)

Manas domas šai sakarā:
- Varētu tos "etiopu kalendārus" uzlikt kā opciju veidnes apakšā - ja gribi - uzklikšķini un turpat atveras. Principā nav slikti, ka viņi ir ērti pieejami, dzīvē noder. Bet piekrītu, ka vienmēr acu priekšā viņus nevajag.
Bez tam viņi aizņem daudz vietas un nav nemaz tik informatīvi, jo parasti tie gadi nemaz nesakrīt ar eiropiešu gadu sākumu un beigām. Tas ka viņus vispār vajag - šaubu nav.--Feens 17:17, 12 decembrī, 2006 (UTC)
- Nepatīk, ka vācu veidne ir visas lapas platumā - daudz vietas aizņem un informatīvo tekstu pārbīda uz leju.
Man tieši tas patīk, jo tad viss raksta sākums ir platāks un viss raksts ir vienāda platuma, bez tam tas augšējais lineāls ir diezgan intuitīvs.--Feens 17:17, 12 decembrī, 2006 (UTC)
- Tās pārtīšanas pogas vācu veidnē arī īsti nav vajadzīgas - ja gribi pārlēkt pa daudziem gadiem uzreiz, ērtāk būs uzreiz vajadzīgo gadu ierakstīt meklētājā.
Piekrītu.--Feens 17:17, 12 decembrī, 2006 (UTC)
- vertikālas svītras kā atdalītāji vācu veidnē nav sliktas - padara veidni vieglāk uztveramu. Man gribētos paeksperimentēt pat ar rūtiņām, t.i. katrs gadskaitlis neuzkrītošā bet tomēr jūtamā rūtiņā, un tas, par kuru ir raksts, ir gaišāk ietonēts nekā pārējie.
Varbūt. --Feens 17:17, 12 decembrī, 2006 (UTC)
- vācu veidnei augšā ir tiešās saites uz attiecīgā gada notikumiem dažādos Vikipēdijas portālos - mums, diemžēl, tāda vēl ir pāragra, jo nav pašu portālu.
Kad mēs nonāksim līdz portāliem , tad varam ko tādu domāt, tagad vienkārši jāmet arā, un arī veidne paliks šaurāka, kas, kā Tu apzīmēji, ir viens no iemesliem, kāpēc Tev ne īsti tas vācu variants.
- Latvijas veidnei ir nosaukumi "Gads", "Gadsimts" utml. iepretī katrai rindai, vāciešiem nav. Man pašam drusku labāk patīk, ka ir tie nosaukumi, bet nav liela sāpe, ja pazūd.
Var atstāt tos nosaukumus, j'paeksperimentē.--Feens 17:17, 12 decembrī, 2006 (UTC)
Ir citi būtiski jautājumi, kas šai formā jāatrisina:
- Kā rakstīt gadsimtus - XIX gadsimts vai 19. gadsimts?
Man personīgi vienalga. --Feens 17:17, 12 decembrī, 2006 (UTC)
Man labak patīk "19. gadsimts", jo pie "XIX gadsimts" vēl japiedomā, kas tas par skaitli :) Dainis 17:24, 12 decembrī, 2006 (UTC)
- Vai mēs taisāmies veidot rakstus par desmitgadēm? Kādam diez būs interese skatīties, kas noticis specifiski 880jos gados vai 1420jos?
Nu tas ir diskutabli, desmitgade ir pietiekami liels laiks ar savu smeķi pat IX gadsimtā. Man būtu intesanti lasīt. :) Tiesa, ir ļoti grūti par to uzrakstīt, jo tur jābūt izcilai vēstures izjūtai. Cita lieta, ka angļiem ir tūkstošgades, tas gan ir kaut kas nesaprotams. --Feens 17:17, 12 decembrī, 2006 (UTC)
Atradu papildus problēmu - cik saprotu, vācu variants ir kaut kā iekodēts pašā softā - [3] un kodu nevar nokopēt :) --Feens 17:17, 12 decembrī, 2006 (UTC)

--Daarznieks 13:12, 12 decembrī, 2006 (UTC)

Čehiem ir analoga veidne vācu veidnei. Adrese: http://cs.wikipedia.org/w/index.php?title=%C5%A0ablona:Rok&action=edit Bet tur jau nav ko špikot, veidne vienkārša, varētu pats sarakstīt, ja būtu laiks. --Daarznieks 09:24, 13 decembrī, 2006 (UTC)

Question on English Reference desk[labot pirmkodu]

Perhaps you can answer this question with the heading Rumbula protest banner text: Latvian(?)>English: what is the meaning of "TAS NEDRĪKST ATKĀRTOTIES!".  --LambiamTalk 21:52, 22 decembrī, 2006 (UTC)

Done --Daarznieks 22:06, 22 decembrī, 2006 (UTC)
Thanks. --LambiamTalk 02:32, 23 decembrī, 2006 (UTC)

Rakstu pārvietošana[labot pirmkodu]

Pārvietojot rakstus (mainot raksta nosaukumu) vajag lietot funkciju "pārvietot" (pieejama tikai reģistrētiem lietotājiem)(pa kreisi no "uzraudzīt"/"neuzraudzīt), jo šādā veidā saglabājas raksta hronoloģija. Ja rakstam būtu vairāki autori, tas nākotnē varētu radīt autortiesību problēmas. (par rakstiem Zemes puslode --> Sauszemes puslode). -Yyy 18:24, 30 decembrī, 2006 (UTC)

Paldies, nezināju! --Daarznieks 18:27, 30 decembrī, 2006 (UTC)

Par aizmetņiem[labot pirmkodu]

Tā, protams, ir personīga darīšana, kur likt aizmetņus, man nav nekas pretim. Tomēr man šķiet, ka, ja par Berlīni vai Parīzi patiešām var un vajag uzrakstīt vairāk, tad kurš tad rakstīs vairāk par tādu Legņicu, ja nav uzrakstīts, piemēram par Mančestru. Vai nevajadzētu šķirot nevis pēc raksta garuma (par Legņicu nav daudz vairāk sarakstīts arī latviešu enciklopēdijās), bet pēc būtības, jo, ja izmanto kategoriju nepabeigti raksti, būs apgrūtinoši atrast tos rakstus, kuri noteikti jāpapildina (berlīnes pazudīs visādās legņicās).

P.S. Man nav nekas pret Legņicu kā pilsētu :) un šito pārspriedumu, protams, droši vari neņemt vērā un rīkoties kā uzskati par vajadzīgu. --Feens 16:57, 1 janvārī, 2007 (UTC)

Es arī kādu brīdi svārstījos, pirms to aizmetni likt, jo informācija priekš šādas mums maz zināmas pilsētas rakstā jau ir ļoti laba. Tomēr pilnvērtīgam rakstam dažas lietas vēl it kā būtu jāpieliek - pilsētas šodienas apraksts, saites, ģeogrāfija, kultūrvēsturiskie pieminekļi un tūrisma objekti, utml. Vienojamies par kompromisu - es papildināšu informāciju un noņemšu aizmetni. --Daarznieks 17:25, 1 janvārī, 2007 (UTC)
Ja Tu pats tos aizmetņu nīdēsi, tad vispār nav problēmas :) Atvainojos par traucējumu :) --Feens 17:34, 1 janvārī, 2007 (UTC)

Ar Vikipēdiju nesaistīts jautājums[labot pirmkodu]

Sveiks! Vai tu gadījumā nezini, kā latviski sauc šādu te priekšmetu? Vārdnīcas man atsakās palīdzēt. :) --Tail 20:16, 12 februārī, 2007 (UTC)

Žeoda. Latvijā ar var atrast, ja zina kur meklēt :) --Daarznieks 22:45, 12 februārī, 2007 (UTC)
O, liels paldies! Es tagad meklējot uzdūros vārdam "drūza" (kuram gan neuzticos – izklausās aizdomīgi :)), kas arī izskatās līdzīgi ([4] 9. un 10. attēls). Vai starp žeodi un drūzu ir kāda atšķirība? --Tail 23:05, 12 februārī, 2007 (UTC)
Nevis žeode bet žeoda. Drūza nav nepareizi. Žeoda ir pilnībā noslēgta drūza - t.i. no ārpuses izskatās kā parasts akmens, taču pārsitot izrādās, tam ir tukšs vidus un iekšējo dobumu klāj kristāli ar spicajiem galiem pret vidu. Drūza ir līdzīgs kristālu sakopojums, tikai atvērta. Drūzas var paskatīties kādus 50 m lejpus Rīgas HES Dārziņu pusē - tur smuka klints un milzums drūzu ar kalcīta kristāliem. --Daarznieks 23:23, 12 februārī, 2007 (UTC)
Paldies! Noteikti aizbraukšu apskatīties tās drūzas pie HES – nemaz nezināju, ka Latvijā kas tāds atrodams. :) --Tail 00:28, 13 februārī, 2007 (UTC)

Kategorija:Latvijas pagasti[labot pirmkodu]

Kategorijā Latvijas pagasti ir pārāk daudz šķirkļu. Nav ieteicams, ka tie aizņem vairak par vienu lapu. Būtu jāsamazina. Es domāju, ka pietiek ar dalījumu rajonos. --Dainis 12:01, 15 maijā, 2007 (UTC)

Taisnība jau ir. Te gan viena cita lieta - Latvija mazākās administratīvās vienības paralēli ir pilsētas, pagasti un novadi. Laikam jāizveido lapas ar nosaukumiem - Latvijas pilsētu saraksts, novadu saraksts, pagastu saraksts... 13:24, 17 maijā, 2007 (UTC)

Neue Artickeln[labot pirmkodu]

Am Ihre Wikipedia nur ein Paar Leute sagte, daß in polnische Sprache unterhalten. Schade, wir sind Nachbarn. Ich habe eine Bittung für Dich, dH.: schreibst Du, bitte ich, nur einige Word über zB. Artickel u.d.T. pl:Ustka, der auch englische Wersion hat; en:Ustka. Grüße.--Wladyslaw Golinski 19:25, 19 jūnijā, 2007 (UTC)

Varbūt zini kā latviski oficiāli sauc tādu ērmu kā Gradientwerk? --Feens 14:56, 13 oktobrī, 2007 (UTC)

Sveiki! Sen te nebiju iegriezies - daudz darba. Domāju, ka oficiāls šādas iekārtas tulkojums latviski (tāpat kā vairumā citu valodu) neeksistē - tā ir ļoti specifiska industriālā iekārta, kas tika lietota dažās vēsturiskās sālsraktuvēs, kādu Latvijā, protams, nav. Var tulkot tieši - "gradācijas tornis", jo angliski tiek lietots "graduation tower". Var lietot aprakstošu tulkojumu - "specifiska iekārta sāļu koncentrācijas palielināšanai šķīdumā - t.s. "gradācijas tornis"." vai kā tamlīdzīgi. Daarznieks 14:07, 20 oktobrī, 2007 (UTC)
"Zinātnes un tehnoloģijas vārdnīcā" (apgāds "Norden AB", 2001) rakstīts: gradētava - iekārta, kurā ietvaicē, sabiezina sāļu šķīdumus brīvā gaisā. --ScAvenger 14:29, 20 oktobrī, 2007 (UTC)
Jēdzienu gradētava liekas lieto arī dzesēšanas torņiem (darbības princips ir tas pats). -Yyy 14:45, 20 oktobrī, 2007 (UTC)
Tieši tā - "gradētavai" ir divas nozīmes. --ScAvenger 14:55, 20 oktobrī, 2007 (UTC)
Prieks tusēt ar gudriem cilvēkiem! :) --Feens 18:00, 20 oktobrī, 2007 (UTC)
Normāāli... izrādās ka esmu bijis pārlieku sliktās domās par latviešu valodu! Daarznieks 09:35, 21 oktobrī, 2007 (UTC)

Žemaišu valoda[labot pirmkodu]

Brother Latvian, I would like to ask you. Mabye you could expand this section [5] in English wiki, concerning Baltic languages? Latvian section is needed. Pleckaitis 06:36, 21 aprīlī, 2008 (UTC) (From Samogitian wiki)

Check request for Şalom.[labot pirmkodu]

Could you check the article Şalom. There is already an article about Şalom, a Jewish weekly newspaper in Turkey, in Tagalog, but could you check it, and if necessary translate it from the other Wikipedia language sites, if you have the time and patience to do so. The reason is that the newspaper Şalom is written (alas one page only) in a highly endangered language called Ladino or Judeo-Spanish, the Spanish of the 15th century. Perhaps this might gain your interest and sympathy.

Thank you.


Fundraising needs translations![labot pirmkodu]

Greetings Daarznieks, I am looking for people who are able to translate English into Latvian for our 2010 fundraiser. We need some important items translated and could use your skills. You can see the requests at the Meta translation page. I don't think there has been any contributions on meta from the Latvian community yet, and this year we want to represent as many language communities as possible. The fundraiser starts a week from today (Monday November 15th) but we will be going up to 100% this Friday for testing throughout the weekend. Translations of the letter from Jimmy Wales and and the "core messages" are especially important and sadly we do not yet have Latvian translations of the new letter or the new text strings. Please let me know if you have any questions!

Your work is much appreciated...Schapman 20:24, 8 novembrī, 2010 (UTC)

FSI reklāmraksti[labot pirmkodu]

Sveiki.

Vēlos vērst uzmanību uz lietotāja http://lv.wikipedia.org/wiki/Lietot%C4%81ja_diskusija:Fsi_info rakstiem par filozofiju, kas drīzāk atgādina reklāmrakstus, īpaši attiecībā uz atsevišķiem ar FSI saistītiem cilvēkiem, piemēram, http://lv.wikipedia.org/wiki/Rihards_K%C5%ABlis. FSI neievēro Wikipēdijas standartus attiecībā pret neitralitāti un atsaucēm, tā vietā rakstus piepildot ar nepierādāmiem apgalvojumiem un "pielādētiem" apgalvojumiem.

Your admin status[labot pirmkodu]

Hello. I'm a steward. A new policy regarding the removal of "advanced rights" (administrator, bureaucrat, etc.) was adopted by community consensus recently. According to this policy, the stewards are reviewing administrators' activity on wikis with no inactivity policy.   You meet the inactivity criteria (no edits and no log actions for 2 years) on lvwiki, where you are an administrator. Since that wiki does not have its own administrators' rights review process, the global one applies.   If you want to keep your rights, you should inform the community of the wiki about the fact that the stewards have sent you this information about your inactivity. If the community has a discussion about it and then wants you to keep your rights, please contact the stewards at m:Stewards' noticeboard, and link to the discussion of the local community, where they express their wish to continue to maintain the rights, and demonstrate a continued requirement to maintain these rights.   We stewards will evaluate the responses. If there is no response at all after approximately one month, we will proceed to remove your administrative rights. In cases of doubt, we will evaluate the responses and will refer a decision back to the local community for their comment and review. If you have any questions, please contact us on m:Stewards' noticeboard.   Best regards, Rschen7754 02:55, 18 augustā, 2014 (EEST)

Image of Delinkalns[labot pirmkodu]

Hello, can you transfer this image Image:Delinkalns.jpg to Commons?--Zygimantus (diskusija) 2016. gada 8. maijs, plkst. 16.51 (EEST)[atbildēt]

@Zygimantus: Transferred. c:File:Delinkalns.jpg. --FRK (diskusija) 2016. gada 8. maijs, plkst. 17.59 (EEST)[atbildēt]
Thank you!--Zygimantus (diskusija) 2016. gada 8. maijs, plkst. 18.08 (EEST)[atbildēt]

Daarzniek, arī tavs viedoklis ir svarīgs nākotnes kopienas diskusijā[labot pirmkodu]

Es aicinu tevi pievienoties diskusijai par Wikimedia kustības nākotni. Jau vairākas nedēļas daudzās valodās notiek diskusija par nākamo 15 gadu prioritātēm: Kas būs tas, kas paātrinās mūsu progresu? Kas ir pats svarīgākais, ko mēs varam kopīgi paveikt nākamo 15 gadu laikā? Kas mūs vienos un iedvesmos? Šie ir tie svarīgākie jautājumi.

Arī tavs viedoklis ir svarīgs, neatkarīgi no tā, vai esi administrators vai tikai labo drukas kļūdas. Pievienojies diskusijai latviešu valodā, iesniedzot savas idejas, vei komentējot citas.

Papildu informācijai vari apskatīt šīs saites:

Ja ir neskaidrības, droši jautā. --Papuass (diskusija) 2017. gada 11. aprīlis, plkst. 11.25 (EEST)[atbildēt]

Vikipēdijas darbnīca[labot pirmkodu]

Labdien!

6. jūnijā (otrdien) Vikipēdijas projektam latviešu valodā paliek 14 gadu. Lai to atzīmētu, aicinām visus, kas iepriekš darbojušies projektā, dienas laikā (00.00—24.00) uzrakstīt kādu jaunu rakstu. Vairāk informācijas atrodams iniciatīvas lapā. Tēma ir vēlama no vajadzīgo rakstu saraksta, bet derēs arī cita. Paldies arī par Tavu iepriekšējo ieguldījumu Vikipēdijas projektā! -- Edgars2007 (diskusija) 2017. gada 5. jūnijs, plkst. 18.49 (EEST)[atbildēt]

Vikipēdijas darbnīca[labot pirmkodu]

Labdien!

6. jūnijā (trešdien) Vikipēdijas projektam latviešu valodā paliek 15 gadu. Lai to atzīmētu, aicinām visus, kas iepriekš darbojušies projektā, dienas laikā (00.00—24.00) uzrakstīt kādu jaunu rakstu. Vairāk informācijas atrodams iniciatīvas lapā. Tēma ir vēlama no vajadzīgo rakstu saraksta, bet derēs arī cita. Paldies arī par Tavu iepriekšējo ieguldījumu Vikipēdijas projektā! -- Edgars2007 (diskusija) 2018. gada 2. jūnijs, plkst. 16.37 (EEST)[atbildēt]