Dalībnieka diskusija:Pirags

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Laipni lūdzam[labot pirmkodu]

Laipni lūdzam. Paldies par ieguldījumu vikipēdijā. Cik saprotu, ja man kaut kas būs neskaidrs (jautājams) par ebrejiem, drīkstēšu jautāt :) Pats nejūtos īpaši spēcīgs šajā jautājumā, kaut esmu uzrakstījis par vairākiem ebrejiem. Iespējams, varētu "iemest aci" un palabot?. Skat. Mordehajs Anilevičs, Abrahams Šterns, Abrahams Abulafija, Teodors Hercls. --Feens 22:27, 3 decembrī, 2007 (UTC)

Nevajag ielādēt vairākus vienādus mazformāta attēlus; ja nepieciešams ielādēt attēlu no citas Vikipēdijas, attēla lapā jānoklikšķina uz attēla, lai iegūtu pilnformāta attēlu, ko tad arī saglabā un augšuplādē, norādot precīzu adresi un autortiesību statusu. --ScAvenger 18:10, 5 decembrī, 2007 (UTC)
Kabalas portāla veidņu iekopēšana no angļu vikipēdijas mūsējā nav lietderīga - mums taču vēl nav šāda portāla (un vispār neviena portāla), tāpēc saite nestrādās. --ScAvenger 07:39, 9 decembrī, 2007 (UTC)
Tas vai attēlam priekšā raksta Attēls: vai Image: neko nemaina, izskatās, ka Vikipēdijā nav tā pieminekļa attēla --~~Xil...sist! 18:01, 25 decembrī, 2007 (UTC)
Lūdzu, neaizmirsti norādīt ielādēto attēlu izcelsmi un autortiesību statusu! Citādi pēc tam jāizskata visas vikipēdijas, no kurām tie varētu būt ņemti - labāk taču iekopēt saiti uzreiz, tas prasa tikai dažas liekas sekundes. --ScAvenger 05:58, 25 janvārī, 2008 (UTC)
Baidos, ka tos Asotes pilskalna un Varakļānu pils attēlus nevarēs izmantot, ja vien autori nav devuši atļauju attēlu brīvai izmantošanai jebkuriem mērķiem (ar izcelsmes norādi vien šeit nepietiek, jo attiecīgie objekti ir brīvi pieejami - katrs var pats tos nofotografēt un neizmantot aizsargātus attēlus). --ScAvenger 09:22, 27 janvārī, 2008 (UTC)
Tas pats attiecas uz tām ievērojamu cilvēku fotogrāfijām. Ja par šo personu ir daudz rakstu citās lielās vikipēdijās, bet attēla nekur nav - tas nozīmē, ka brīva attēla pagaidām nav. Iespējams, ka var pielietot fair use, bet to vajadzētu praktizēt pēc iespējas mazāk. --ScAvenger 09:45, 27 janvārī, 2008 (UTC)

Laudons vai Ļaudons ?[labot pirmkodu]

Sveiks, lūdzu paskaties Diskusija:Ernests Gideons fon Ļaudons būtu labi, ja tu izklāstītu savu viedokli par to kā šis uzvārds rakstāms un kāpēc ~~Xil...sist! 19:25, 27 janvārī, 2008 (UTC)

Hāpsala[labot pirmkodu]

  • Pirmkārt, raksts Hāpsalu jau bija.
  • Otrkārt, pierādi, lūdzu, ka Hāpsala, nevis Hāpsalu. --Feens 21:05, 29 janvārī, 2008 (UTC)
    • Piedodiet, ja aizvainoju, bet manuprāt senās Baltijas pilsētas būtu labāk saukt latvešu valodā vēsturiski iegājušos vārdos. Līdz 1940. gadam Haapsalu tika konsekventi saukta par Hāpsalu (piem. sk. "Latviešu konversācijas vārdnīcu"). Mēs taču nesakām Tallinna, Pērnu, Kaunas, Viļņus. Rīgā ir HĀPSALAS nevis Hāpsalu iela, VĪLANDES nevis Viljandi iela utt. Protams, Jums ir taisnība, ka Tērbatu tagad sauc vienīgi par Tartu, bet tas šķiet ir vienīgais izņēmums. Pīrāgs.
      • Es varbūt kādreiz esmu pārāk ass, atvainojiet, toties gandrīz nekad neapvainojos. Protams, arī arī šajā gadījumā ne. :) Nu vikipēdijā sen (jau angļu versijā) pieņemts standarts, ka lieto nevis kā būtu labāk (ko var dažādi traktēt un iegrimt nebeidzamos strīdos), bet vispārpieņemtākās (populārākās) normas. Iespējams, Hāpsala arī šodien ir Hāpsala, vienīgi es "savu" Hāpsalu ņēmu no brošūras par igauņu valodas īpašvārdu atveidošanu (tiesa pavecu, LPSR laikā izdotu). Varbūt esmu kļūdījies, iespējams, ka Hāpsala ir eksonīms kā Pleskava kāda. Tomēr varbūt varam sarunāt, ka citkārt var izdiskutēt, pirms mainīt nosaukumu, jo kādam kāds pamats allaž ir bijis to saukt tajā "pirmatnējā" nosaukumā. Piemērs, Laudons/Ļaudons, es nemainīju uzreiz, bet liku uz diskusiju. Šoreiz Hāpsalas gadījumā aizrakstīju User:Kikos, kurš ir profesionālis šajā jautājumā, kā viņš teiks pie tā palikšu. --Feens 22:29, 29 janvārī, 2008 (UTC)
      • Mums ir arī Tērbatas, Abrenes, utt. un vēl nesen bija Kazarmju iela. Ielām sava dzīve. --Feens 22:32, 29 janvārī, 2008 (UTC)
      • Neturēsim jau abas, nolemsim kā labāk un tad jau pāradresēsim. :) --Feens 22:39, 29 janvārī, 2008 (UTC)
      • Tas ir OK, vienīgi dīvaini, ka konsekventas oriģinālrakstības ieviešanas gadījumā (kā angļiem) būtu jāraksta nevis Hāpsalu, bet Haapsalu. Nosaukums "Hāpsalu" manuprāt ir viens no PSRS laika hibrīdiem. Pīrāgs
      • Tā nav, tajā brošūrā bija vesela sistēma, un aa pārveidojās par ā, kas viņš faktiski arī ir, tikai pieraksta citādi. Hāpsala (bez u) varētu "iet cauri", ja tas ir tā saucamais eksonīms t.i., ja tas ir atzīts par tradicionālu latvisku pilsētas nosaukumu kā Maskava, nevis Moskva. Ļoti iespējams, ka tā arī ir. Pats personīgi tomēr esmu par "igauniskošanu" (piemēram Sāremā man liekas dabiskāka nekā Sāmsala, jo tā nav "mūsu sala"), bet pakļaušos, ja piemēram valodas centrs apgalvos, ka lūk tos - neaiztikt, jo tāda ir latviešu valoda. --Feens 00:08, 30 janvārī, 2008 (UTC)

Attēlu autortiesības[labot pirmkodu]

Vajadzētu nopietnāk pieiet tiem vecajiem attēliem - ne vienmēr var tā rakstīt "bez autortiesībām". Piemēram, Attēls:Bruecke bei Goldingen 1939.jpg nav uzskatāms par tādu, kam beigušās autortiesības, jo tā izcelsmes lapā skaidrā vācu valodā rakstīts, ka gleznas autors miris 1991. gadā, tātad līdz 70 gadu noilgumam ir vēl ļoti tālu. --ScAvenger 20:00, 26 martā, 2008 (UTC)


Paldies für Deine Verbesserung auf de. Freundliche Grüsse, -- gf1961

Tania Russof[labot pirmkodu]

Hello Pirags,

I hope you speak English. I'm German and do not understand Latvian, so I'll try it in English. I suppose it was you who added the name Taņa Rusova to the articles about Tania Russof in several Wikipedias, for example the German article [1]. Unfortunately you did not mention any source for the name. Is that name supposed to be her "real" name, birth name or something like that? How do you know? Was it published somewhere? I'll look for a possible answer from you here, but the quickest way to reach me is my talk page in the German wikipedia (de:Benutzer Diskussion:Rosenzweig). Regards --Rosenzweig 08:47, 22 maijā, 2008 (UTC)

Brīvmūrnieki[labot pirmkodu]

Varbūt Tu pats varētu visiem tiem ložu biedriem salikt kategorijas (vai nu pēc ložām, vai kā). Savādāk viņus bieži ir grūti salikt pēc nodarbes vai piederības. Arī interwiki būtu vēlamas. --  Kikos  Vārdi / Darbi  09:52, 6 jūlijā, 2008 (UTC)

Tev ir iespēja izteikt savu viedokli par/pret daudzu brīvmūrnieku rakstu dzēšanu. --SpeedKing (runāt) 08:27, 5 oktobrī, 2008 (UTC)

Raksts Zemgale[labot pirmkodu]

Skat. Diskusija:Zemgale

Ieteikums[labot pirmkodu]

Pēc iespējas centies izvairīties no bold lietošanas un virsrakstus raksti lūdzu pēc iespējas kodolīgākus, jo virsraksts "Indriķa hronika par bīskapa Alberta aizliegumu apmeklēt Zemgales ostu 1200. gadā" ir par garu. Centies tekstu pasniegt vairāk kā stāstu nevis kā uzskaitījumu. Paldies. --Digital1 (uzrunāt) 21:22, 4 oktobrī, 2008 (UTC)

Gribētu piebilst, ka vāciski trīs ir drei, nevis "drey", kā bija rakstīts rakstā par Jelgavas ložu "Pie trīs kronētiem zobeniem"‎ un vācu valodā tas skan nevis "Zu den drey gekrönten Schwerdtern", bet gan "Zu den drei gekrönten Schwerdtern" (vismaz man tā skolā mācīja). Vajadzētu pārdēvēt pareizi tās pāradresācijas. --Romāns Kolduns 18:39, 14 oktobrī, 2008 (UTC)

Es to arī biju pamanījis, Romān, tomēr neņēmos labot, jo nav teikts, ka loža izmantoja klasisko vācu valodu. Varbūt kāds lejasvācu dialekts. Bet, lai jau Pirags pats atbild. --Feens 22:55, 2 novembrī, 2008 (UTC)

CAPS LOCK[labot pirmkodu]

Sveiks. Paldies par lielo veikumu latviešu valodas Vikipēdijā. Lūgums virsrakstos un rakstos kopumā neizmantot CAPS LOCK (visus lielos burtus). Paldies. --Digital1 (uzrunāt) 20:49, 2 novembrī, 2008 (UTC)

Pāradresācijas[labot pirmkodu]

Lūdzu netaisi pāradresācijas uz neesošiem rakstiem (tipa Jūrkalnes pagasts -> Jūrkalne). Tas ir uzreiz dzēšams pasākums. Tāpat ir nekorekti taisīt maldinošas pāradresācijas (Ādažu novads -> Ādaži). Novads tomēr nav tas pats, kas tā centrālā apdzīvotā vieta. --Kikos 08:23, 23 decembrī, 2008 (UTC)


Jaunie novadi rakstos[labot pirmkodu]

Sveiks! Vai tiešām lietderīgi ir visos rakstos ievietot jauno novadu dalījumu? Kāpēc līdz šim pagastu sarakstu nebija? Turklāt, rakstot "bijušās ietilpstošās administratīvās vienības", jāpievieno arī likvidētās ciema padomes un Latvijas laika, cara laika pagasti. Varbūt vienkārši uzraksti rakstu par jauno teritoriālo iedalījumu!? Tā vairs neliekas neitrāla attieksme, bet tiešas simpātijas jaunajai administratīvi teritoriālajai reformai. Roalds 23:52, 7 janvārī, 2009 (UTC)

tipa Pareizrakstība[labot pirmkodu]

Sveiks. Paldies par ieguldījumu rakstā Talsi un citos. Lūgums rakstot gadus rakstīt tos pareizi piem. [[1950]]. gads (ar atstarpi un bez nevajadzīgiem saīsinājumiem), nevis 1950.g. Tas pats attiecās uz gadsimtiem. Nevis 13.-14.gs., bet [[13. gadsimts|13.]]-[[14. gadsimts]]. Aizrādījums tādēļ, lai citiem nav lieki tas jālabo. Ja jau rakstam, tad pareizi. Paldies par sapratni un veiksmi darbā. :) --Digital1 (uzrunāt) 11:43, 25 janvārī, 2009 (UTC)

Kategorijas[labot pirmkodu]

Lūgums rakstiem pievienot kategorijas. --SpeedKing (runāt) 17:48, 31 janvārī, 2009 (UTC)

Kāds vispār ir ievērojis, ka šis tips nevienam neatbild NEKAD? Te ir teksts no aizpagājušā gada decembra, bet no Pirags'a ne ziņas. --Krishjaanis 21:05, 31 janvārī, 2009 (UTC)

Vienkārši cilvēks dod priekšroku rakstu veidošanai, ne pļāpāšanai. Tomēr gribētu vērst viņa uzmanību uz diskusiju kopienas portālā. --ScAvenger 21:23, 31 janvārī, 2009 (UTC)
Bet šeit jau ir viens lietotāts, kurš neprot tā īsti latviešu valodu. Iespējams, ka arī šis ne bū, ne mē in letttische. Var jau neatbildēt, bet vismaz būtu ņēmis vērā to, ko raksta viņam --Kurlandlegionar 21:26, 31 janvārī, 2009 (UTC)

Dear friend![labot pirmkodu]

PAts vismaz paskaties uz savām pāradresācijām? Turpat blakus Nītaures pagasta topikā ir infokaste, kur ir minēts, ka Nītaures pagastā ir tāda apdzīvota vieta vārdā Nītaure un ja tu tagad esi veicis savu pāradresāciju, tad es spiedīšu uz to un neko neuzzināšu par apdzīvotu vietu Nītaure, bet atkal ieraudzīšu to pašu lapu par Nītaures pagastu... --Kurlandlegionar 20:35, 5 februārī, 2009 (UTC)

Man ir ideja kā varētu nodibināt "pirmo kontaktu" ar šo visnotaļ īpatnējo lietotāju, kurš absolūti nekomunicējas ar pārējiem - sāksim vienkārši atcelt visas viņa izmaiņas, līdz viņš nenokāps no sava Ziloņkaula torņa un nepaskaidros savu rīcību. --Krishjaanis 09:00, 6 februārī, 2009 (UTC)

Tas nenostrādā. Ir jau mēģināts. Varbūt biškuci nobanot, lai pievērstu uzmanību (ķipa viegls mājiens ar zarainu mietu ;) --Kikos 09:02, 6 februārī, 2009 (UTC)
Laba doma! Mani arī sāk kaitināt dažādi Pīrāga uzlabojumi. Neesmu te ļoti aktīvs, bet Pīrāgu pamanīt ir viegli. Mūsdienu tēmu raksti tiek pārpludināti ar vēsturi, visur jauno novadu saraksti (vietā un nevietā), vārdu salīdzinājumi (kaut tie ir svešvārdi). Roalds 23:15, 6 februārī, 2009 (UTC)

Paskaties, lūdzu, šeit. --ScAvenger 16:10, 7 februārī, 2009 (UTC)

Nu nezinu. Ja cilvēks negrib tusēt, tad tās ir viņa tiesības. Ieguldījums viņam ir ne mazais. Reakcija uz piezīmēm it kā ir. Nu ko vēl?? Vēl varētu izvirzīt prasību pēc obligātas dalība draugos un čau - wiiki- draugiem - lol!!!!--Gaujmalnieks 17:05, 7 februārī, 2009 (UTC)
Baigais jau nu ieguldījums- nonstopā automātiski pārkopēt fragmentus no attiecīgās hronikas bez elementāriem labojumiem. Rezultātā lasi par to, ka kādu sita kā suni, par mistisko mestri nevis mestru utt. Bet varbūt tas ir liberālisms:D --Kurlandlegionar 17:13, 7 februārī, 2009 (UTC)
Sliecos atbalstīt Gaujmalnieka nostāju. Lai plosās cilvēks, galu galu jebkurš drīkst labot viņa ralstus (neesmu novērojis, ka Pirags iesaistos rediģēšanas karos) + tam, ko viņš pievieno, informatīva vērtība ir, jo sevišķi, labi, ka viņš iesaistās visādu mazākzināmu Latvijas vēstures personu aprakstīšanā. Cita lieta gramatika un vēsturiskā ticamība, jo vēstures atziņas arī ir mainās. Tā, ka esmu neitrāls, jo par nekomunicēšanu jau nu gan nevajadzētu kaut kādus banus lietot. --Feens 17:35, 7 februārī, 2009 (UTC)
Čatot vai čomoties neviens no Lietotāja:Pirags neprasa (vismaz es ne). Lai arī šeit ir pilnīga (noteikumu robežās) izteiksmes brīvība, mēs tomēr darām vienu kopēju darbu. Nenoliedzams ir šī lietotāja ieguldījums (sk. Feens'a tēzi), bet nevajadzētu aizmirst par kvalitāti. Rakstam ir jābūt enciklopēdiskam. Nedrīkst būt perekoss ne uz vienu pusi, jo tas uzreiz atainojas uz kopējo uztveri un ticamību. Nav taisnība Lietotājam:Gaujmalnieks. Autors Pirags nereaģē uz piezīmēm tā, kā visi pārējie. Pirags vienkārši pamet šo tēmu (sk. rakstus par masoņiem). Ļoti reti atgriežas, bet nekad nelabo enciklopēdiskā ziņā paša uzrakstīto. Ja mums būtu autoru komanda (bars/pūlis), kas ņemtos ar vēstures tēmu, tad tā nebūtu problēma, gan jau kāds sariktētu tā kā pienākas. Bet Pirags ņemas viens un neviens cits vai nu nejūtas spēcīgs un zinošs (kā es), vai arī tēma neinteresē, un visi tizli iekopētie citāti no hronikām paliek kur ir. Paskatieties rakstu Salaspils. 5 rindiņas par pilsētu un desmiti kilobaitu ar šo pilsētu tieši nesaistītas vēsturiskās informācijas. Vismaz būtu uzrakstījis, kur tā pils bija un kur tā kauja notika. Lasītājs tik un tā gudrāks nekļūst to visu lasot. Pirags arī uz šo brīdi laikam ir vienīgais, kurš apakšvirsrakstos liek wikisaites. It kā nav atbalstāma lieta. Tā kā gribētos tomēr uzzināt viņa viedokli par to ko viņš dara tieši tā kā viņš to dara un kāpēc ne tā kā vajadzētu. Nekādu čaw-čaw :) Aļo, garaž! --Kikos 17:56, 7 februārī, 2009 (UTC)
Palabot jau varētu, tika ir viens BET, Pīrāga rakstu gadījumā tas nozīmētu rakstu taisīt gandrīz vai no nulles, respektīvi, praktiski viss ir jāpārveido, lai tas nebūtu vienkārši ielīmēts citāts no hronikas. Varbūt kādu veidni tiem rakstiem vajadzētu piekabināt? --Kurlandlegionar 18:23, 7 februārī, 2009 (UTC)
Vispār es piekrītu Feena un Gaujmalnieka nostājai, bet nupat jau paliek par traku - pēdējais raksts Stefans Grūbe sastāv no viena neliela teikuma ievadā un kārtējā hronikas megacitāta, kur tas Stefans Grūbe ir bezmaz vai garāmejot pieminēts - nu tas taču nav nekāds raksts! Likt uz dzēšanu? Mums jau stāv uz dzēšanu kaudze masoņu :( --ScAvenger 18:56, 7 februārī, 2009 (UTC)
Nu re, jau krietni labāk! --ScAvenger 19:21, 7 februārī, 2009 (UTC)

Man šķiet, visi tagad ir šokā par jaunizceptajiem Valdniekiem Latvijas teritorijā :))) --ScAvenger 09:20, 8 februārī, 2009 (UTC)

Tad lūdzu nosauc viņus labāk. Pīrāgs
Jānis Čakste bija Latvijas Valsts prezidents, Jurijs Andropovs bija padomju politiķis, Ņikita Hruščovs bija PSKP CK pirmais sekretārs, bet nekādā gadījumā viņi nav bijuši Valdnieki Latvijas teritorijā! --Digital1 (uzrunāt) 11:21, 8 februārī, 2009 (UTC)
Es ieraudzīju un man labā acs sāka raustīties :D --Digital1 (uzrunāt) 11:04, 8 februārī, 2009 (UTC)

Tad lūdzu nosauc viņus labāk. Pīrāgs
Viņš runā!!! Aleluja! --Krishjaanis 12:00, 8 februārī, 2009 (UTC)

Lai slavēts tas Kungs!!!--Gaujmalnieks 13:08, 8 februārī, 2009 (UTC)
Viņš runā, bet vienu un to pašu ... Jūs tiešām zinat, ka Pirags nav BOTs? :D --Digital1 (uzrunāt) 13:11, 8 februārī, 2009 (UTC)

raksts par Rīgu[labot pirmkodu]

Eu, davai vismaz rakstā, kas atzīts par vērtīgu, pacenties un veic kvalitatīvas izmaiņas. Un lūdzu bez linkiem virsrakstos un gariem citātiem no hronikām. Paldies. --Digital1 (uzrunāt) 20:06, 14 februārī, 2009 (UTC)

Krievu valodā atradu šādu rakstu Герман Вартбергский, kurš esot bijis viens no Livonijas hroniku tulkotājiem Vartbergas Hermaņa Livonijas hronika. Nezinu gan kā tev ir ar krievu valodu, ja proti, tad varbūt būtu interese izveidot rakstu kaut ar šādu bāzi? --Kurlandlegionar 23:58, 21 februārī, 2009 (UTC)

Lietuvas valdnieki[labot pirmkodu]

Pie Polijas karaļiem esmu uztaisijis šādu, varbūt palīdz - Veidne:Polijas monarhi. --Feens 20:56, 4 martā, 2009 (UTC)

Par kņaziem[labot pirmkodu]

Es nedēļu atpakaļ Tavus veidotos kņazu rakstus saliku kategorijā Kategorija:Krievzemes kņazi. Vai nosaukums apmierina? Izmainīt to var jebkurā laikā. Kad būs vairāk varēs atsevišķi izdalīt novgorodiešus, kieviešus u.t.t. --Varg 20:42, 8 maijā, 2009 (UTC)

Vēsture[labot pirmkodu]

Sveiks Pirags. Vai tu lūdzu nevarētu pacensties vēstures sadaļu rakstīt stāstošā teksta, nevis saraksta formā? Kā pēdējais piemērs ir raksts Ļaudonas pagasts, kur tāda veida faktu pieraksta forma nebūtu vēlama. Tavs teksta rakstīšanas veids ir piemērots tikai gadu un datumu rakstos. Ļoti ceru no tevis sagaidīt atbildi. Paldies. --Digital1 [uzrunāt] 20:46, 14 jūlijā, 2009 (UTC)

Nu tā jau ir daudz labāk. Vēl tikai vajadzētu lielākos vēstures posmus atdalīt ar atstarpēm (tukšām rindiņām) lai teksts ir viegli uztverams, salikt linkus gadiem un gadsimtiem un tad jau būtu pavisam labi. Paldies, ka uzklausīji. Veiksmi darbā. --Digital1 [uzrunāt] 21:54, 14 jūlijā, 2009 (UTC)
Vēl viena maza piezīmīte. Lūdzu pievērs uzmanību pareizrakstībā: aiz tektuma punkts, aiz gadiem un gadsimtiem liec atstarpi un pašus gadus/gadsimtus kā saites (1955. gads nevis 1955.g., 12. gadsimts nevis 12.gs). Paldies. --Digital1 [uzrunāt] 22:04, 14 jūlijā, 2009 (UTC)

Engures novads?[labot pirmkodu]

Nav Engures novads Kurzemē... Tā ir Zemgale. --Zemgalietis 22:36, 23 jūlijā, 2009 (UTC)

Nav vajadzības ielādēt to Celestīna III portretu, ja Vikikrātuvē ir tieši tas pats attēls. Jāatceras, ka paplašinājumi .jpg un .JPG tiek uzskatīti par dažādiem. --ScAvenger 20:56, 3 augustā, 2009 (UTC)

Džedajs[labot pirmkodu]

Tu laikam esi kaut kāds 13. līmeņa džedajs - ne tu lasi ko raksti, ne lasi diskusijas, ne vispār reaģe - tik mauc. Tev pašam neliekas, ka tu uzvedies jocīgi un taisi patizlus rakstus? --Krishjaanis 20:32, 6 augustā, 2009 (UTC)

Indriķa hronika[labot pirmkodu]

Vai nebūtu labāk pilnu Indriķa hronikas tekstu ievietot Wikisource latviskajā versijā? Tad varētu vienkārši ievietot norādes uz attiecīgajām vietām un nebūtu rakstos jākopē lieli teksta blāķi. Lasītāji, kas vēlētos iegūt vairāk informācijas, sekotu šīm norādēm un nokļūtu pie pilnā teksta (nebūtu jāpaļaujas uz ārējiem avotiem, piemēram, http://www.historia.lv/, jo visa informācija būtu Vikipēdijas ietvaros). Tur jau esošos darbus latviešu valodā vari apskatīt, piemēram, šeit. Vienīgi nezinu gan kā ir ar hronikas latviskā tulkojuma autortiesībām. --Marozols 13:30, 9 augustā, 2009 (UTC)

Šķiet, problēmām nevajadzētu būt - cietīts Pīrāga k-gs pārraksta tikai XIX-XX gs. mijas populāro literatūru un tulkojumus, kas daudzviet pat bibliotēkās ir retums, nemaz nerunājot, ka vēstures zinātnē sen vairs netiek lietota. --anonīms 04:35, 16 augustā, 2009 (UTC)
Citādi jau OK, bet tomēr derētu tos hroniku fragmentus kaut kā vairāk izcelt, jo pašlaik tie pārāk saplūst ar autora paša tekstu. Kaut vai kursīvu pielietot. --ScAvenger 06:52, 16 augustā, 2009 (UTC)
Man šai ziņā ir savs viedoklis - kam jābūt enciklopēdijā un kā jāveido raksta struktūru un saturu, - kas ir diametrāli pretējs Pīrāga pozīcijai, līdz ar to viņa darbā nejaukšos. Ja grib Merķeli, Švābi, Lautenbahu-Jūsmiņu un Veco Stenderu pārrakstīt, lai raksta. --anonīms 07:11, 16 augustā, 2009 (UTC)

Translation of a short story[labot pirmkodu]

Hi my friend!

I would like to request something from you. Yes, translation. I hope, it's not a bad thing for you. Some years ago I wrote a (really) short story about a lonely man (actually symbolized the Saami nation). I translated into some languages and I thought, it would be great to have it more, like also in Latviesu :) I made this page, the English (or Russian) translation is somewhere there. You can put the Latviesu translation there. Thank you again! Sorry for my disturb... :( - hu:User:Eino81

Thank you for the translation!! :) --Eino81 20:32, 16 augustā, 2009 (UTC)

Kārtojot informāciju par upēm, lietderīgi būtu kategorijas "Xxxx rajona upes" nomainīt pret attiecīgajām "Yyyyy novada upes" kategorijām. Tad gan jāskatās kartēs, jo piņķeris ne pa jokam :) --Kikos 20:21, 7 septembrī, 2009 (UTC)

Par amatniekiem[labot pirmkodu]

Saliku pa plauktiem masonu lietas - Kategorija:Brīvmūrniecība. Maza piezīme - nevajag dublēt kategorijas. Šī augstākā kategorija jau ietilpst pie "Brālībām" un nav vajadzības to brālību likt klāt pie katras ložas. Tas pats ar "Sabiedriskās kustības un organizācijas Latvijas teritorijā", jo "Brīvmūrnieku ložas Latvijā" tur ietilpst un pietiek. --Varg 09:09, 15 oktobrī, 2009 (UTC)

Dear Pirags, I think that this article would deserve translation, as this dictionary contains lots of information about the history of Latvia and bordering areas. With best regards, Rembecki

Pāradresācijas[labot pirmkodu]

Sveiks! Paldies par informatīviem rakstiem. Par cik Tu veido rakstus ar gadu skaitļiem nosaukumā, vai nevajadzētu padomāt par pāradresācijām un nozīmju atdalīšanas lapām, jo daļu kauju nosaukumi ir vienādi un cilvēki diez vai meklēs tos kopā ar gadiem. --GreenZeb (diskusija) 08:33, 23 oktobrī, 2009 (UTC)

Ar šo "botu" nav iespējams sazināties. Viņš mūs vienkārši ignorē. No vienas puses, visi viņa raksti būtu jāizrevidē. Ja stingri pieietu, tad liela daļa būtu jādzēš, jo neatbilst Vikipēdijas prasībām. Ļoti daudz iebildumu būtu pret virsrakstiem. Pārāk lieli citātu blāķi. No otras puses, viņš lielu darbu ielicis, cits neviens no mūsu lietotājiem laikam nav tik zinošs Latvijas senvēsturē. Varbūt salikt tiem rakstiem kādas veidnes "jāuzlabo" vai varbūt kādu "spešl" veidni piekš viņa uztaisīt? Man pašam ar to negribētos ņemties.--Dainis 10:32, 23 oktobrī, 2009 (UTC)
Veidni vajag par novecojošu valodu. Ne par visu rakstu, bet "Šīs nodaļas valoda ... ". Krieviem ir kas tamlīdzīgs, jāpaskatās. --Varg 11:51, 23 oktobrī, 2009 (UTC)
Novecojušas literatūras nesakarīga un nestrukturizēta pārrakstīšana liecina tikai par lielu uzcītību, nevis zināšanām konkrētajā jomā (par zināšanām drīzāk gan pretēji). Neviens vēsturnieks tak ar to nekrāmēsies - nav iespējams uztaisīt zinātniski korektu enciklopēdisku rakstu a la "kari ar igauņiem" un neviens, kas vēstures zinātnē orientējas, to nedarīs. Tāpēc jau tas ir brīvs lauks, ko aizpildīt stāstu pārrakstītājiem. --anonīms 10:44, 23 oktobrī, 2009 (UTC)

Jaunizveidotās nozīmju atdalīšanas lapas ir smukas un pareizas, bet vai tām nav jābūt vienskaitlī? Karagājieni uz Ugauniju vietā "Karagājiens uz Ugauniju"? Pēc manas saprašanas esošos variantus var atstāt, kā pāradresāciju uz vienskaitļa formu. --Varg 07:39, 25 oktobrī, 2009 (UTC)

Tas ir nopietni[labot pirmkodu]

Skatīt - Vikipēdija:Kopienas portāls. --Varg 16:46, 26 oktobrī, 2009 (UTC)

Lūgums citātus noformēt kā šeit: Georgs fon Eihštets. Avotu vikipēdijā pieņemts norādīt citāta beigās. Paldies. --Kikos 18:54, 6 novembrī, 2009 (UTC)

Avots ir veidnē "quotation" kā otrs mainīgais (pirmais ir pats citāts), respektīvi, jāraksta pēc vertikālās svītras: {{citāts|bla-bla-bla|avots}}. --Kikos 19:03, 6 novembrī, 2009 (UTC)
Sīkāk: Veidnes paskaidrojumā. --Digital1 [uzrunāt] 19:45, 6 novembrī, 2009 (UTC)

Ja liek <blockquote></blockquote>, kā rakstā Mindaugs citāta sākumā un beigās, tad rindkopas saplūst kopā. Nezinu, vai ir veids tādu ierobežojumu apiet, bet es lieku tos katrai rindkopai atsevišķi. --Varg 22:15, 7 novembrī, 2009 (UTC)

Jautājums visiem - vai vajag izmantot citātu "dubultformatēšanu" ar Veidne:Citāts un blockquote? Varbūt papildus likt blockquote tikai īpaši lieliem fragmentiem? --Varg 23:27, 7 novembrī, 2009 (UTC)

Please, place the image(s) to commons. Thank You. Pozhalujsta, dobavtje foto do commons tak, što by i inostrancy mogli poljzovatjsja kartinkoj reki Bārta. Spasibo. --Kusurija 19:04, 9 novembrī, 2009 (UTC)

Derētu uzreiz pie ielādēšanas ielikt pareizu saiti uz avotu un licenci, kā šeit. --ScAvenger 23:15, 12 decembrī, 2009 (UTC)

Paldies, tagad ir OK. --ScAvenger 23:57, 12 decembrī, 2009 (UTC)


Veselības jautājums[labot pirmkodu]

Tu mēdz arī skatīties kā tavi "raksti" izskatās, jeb tik mauc visu iekšā vienā pļurzā? --Krishjaanis 21:45, 1 martā, 2010 (UTC)

Uztveres problēmas[labot pirmkodu]

Cik noprotu, tad tu spītīgi turpini cūkoties un tagad izcūko rakstus līdz galam. Es tagad katru dienu atstāšu tev ziņojumu, līdz tu beidzot apjēgsi, ka podziņa "Parādīt pirmskatu" nav joka pēc. Par to, kāpēc pie izkopētu hroniku gabaliem jāliek izplūduša klekša bilde es pat nediskutēšu. izskatā ska visiem pārējiem uz to ir poher - man nē. --Krishjaanis 06:55, 3 martā, 2010 (UTC)


Dzēsanas veidnes[labot pirmkodu]

Lūdzu tīši nelieciet dzēšanas veidnes raksta beigās, tā vikipēdijā nav pieņemts. --GreenZeb (diskusija) 15:26, 18 martā, 2010 (UTC)

Vispārīgie noteikumi[labot pirmkodu]

  • 1.1. Lietotāja pienākums ir Vikipēdijā uzvesties korekti, objektīvi un ar vēsu prātu.
  • 1.2. Aizliegts apzināti vai ar nolūku jebkādā veidā izraisīt konfliktus starp lietotājiem.
  • 1.3. Aizliegts jebkādā veidā personiski aizskart citus lietotājus.

Esoša raksta rediģēšana[labot pirmkodu]

Par esošu rakstu rediģēšanu tiek uzskatīta darbība, kurā jebkurš lietotājs rediģē esošu rakstu, veidni, sarakstu un citu rakstu.

  • 3.2.1. Rediģējot esošu rakstu, tā autors ir pilnībā atbildīgs par rakstā ievietoto informāciju.
  • 3.2.2. Aizliegts rediģēt un dzēst esošus rakstus veidā, kas klasificējas kā vandālisms.
  • 3.2.4. Aizliegts rediģēt esošu rakstu, ievietojot tajā rupjības un/vai pielietot necenzētu leksiku

Diskusijas[labot pirmkodu]

Par diskusiju lapām tiek uzskatītas rakstu, veidņu, attēlu un citu rakstu diskusiju lapas, kā arī Kopienas portāls un Lietotāju diskusiju lapas.

  • 4.3. Aizliegta necenzēta leksika (rupjības, rupja lamāšanās).
  • 4.4. Aizliegts jebkādā veidā apzināti morāli aizskart citus lietotājus. Šis aizskārums var izpausties kā rupju, necieņas pilnu komentāru adresēšana, apmelošana, tendencioza attieksme u.c.Pirags 18:17, 18 martā, 2010 (UTC)
To, ka tu kopēt māki, šķiet, zina visi, kas tavus "kvalitatīvos" rakstus ir redzējuši. Pašam laikam vairāk par Ctrl+c/Ctrl+v nesanāk nospiest. Nekādu viedokli vai komentārus no tevis laikam mums - vienkāršajiem mirstīgajiem - nesagaidīt. --Krishjaanis 21:37, 18 martā, 2010 (UTC)
(Subjektīvs viedoklis) Paklau, ko piesienies cilvēkam? Pie tam visai nedžentlmeniski It kā nezinātu, ka Pirags nelabprāt iesaistās diskusijās. Viņam arī nav pienākums to darīt. Neko pārāk ļaunu viņš nedara. Pie hronikām esmu pieradis. :) Daudz vērtīga arī veic. Ja kas nepatīk, maini. Viss, manuprāt, vienkārši. --Feens 21:43, 18 martā, 2010 (UTC)
Kas ir, Krišiņ, nevari izturēt, ka kāds visus tavus asprātīgos tekstus vienkārši ņem un ignorē? :D --Geimeris 21:57, 18 martā, 2010 (UTC)
Lūdzu bez kašķiem. :) --Feens 22:24, 18 martā, 2010 (UTC)

Autortiesības[labot pirmkodu]

Vai Jūs būtu tik labs un norādītu autortiesību licenci šiem attēliem: [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9]. Paldies! --GreenZeb (diskusija) 20:41, 18 maijā, 2010 (UTC)

JGreenZeb - ja tu netaisies rakstīt par Pīrāga tēmām Pīrāga vietā, tad nepiesienies. Viņš drīkst uzvesties neordināri. --Krishjaanis 20:48, 18 maijā, 2010 (UTC)
Izdarīju korekcijas. Tās pilis tomēr būtu dzēšamas, jo neatbilst fair use nosacījumiem. --ScAvenger 04:43, 19 maijā, 2010 (UTC)

Tulkojuma autortiesības[labot pirmkodu]

Cienītais, Atskaņu hronikas tulkojumu, kuru tu izmanto, aizsargā autortiesības. Lūdzams, pārraksti rakstos nozīmīgos faktus, ieliec atsauci uz tiem un izvāc citātus (tie teksti patlaban ir daudz par gariem, lai tas skaitītos fair use) vai arī es tos izvākšu, protams, nepapildinot attiecīgos rakstus - tava izvēle ~~Xil (saruna) 21:52, 11 jūnijā, 2010 (UTC)

Tas pats attiecas arī uz Indriķa hroniku ~~Xil (saruna) 21:57, 11 jūnijā, 2010 (UTC)
Tev ir laiks sakārtot rakstus līdz Jāņiem, pēc tam sākšu dzēst visus pārāk garos citātus no taviem rakstiem, kuru autori nebūs miruši pirms Otrā pasaules kara ~~Xil (saruna) 22:13, 11 jūnijā, 2010 (UTC)
Ko tu piesienies? --Krishjaanis 22:04, 11 jūnijā, 2010 (UTC)
Kas tev atkal nepatīk ? ~~Xil (saruna) 22:13, 11 jūnijā, 2010 (UTC)
Man nepatīk kā tu uzbrūc cilvēkam, kas dara vērtīgu darbu
Viņam arī nav pienākums to darīt. Neko pārāk ļaunu viņš nedara. Pie hronikām esmu pieradis. :) Daudz vērtīga arī veic --Feens 21:43, 18 martā, 2010 (UTC)
Tas ir ļoti uzbrūkoši un kaitē vikipēdijas tēlam. Vispār jūs kā adminstratori varētu piesēsties kopistiski un vienoties par kopējām vadlīnījam - kad var dzīt Naruto-veidīgu sviestu, kad nē, kad var tulkot, kopēt, ķēpat bezjēgā, kad nē - būs vieglāk cilvēkus piesaistīt. --Krishjaanis 22:16, 11 jūnijā, 2010 (UTC)
Un to saka persona, kas izvieto šajos rakstos draudīgas uzlabošanas veidnes ar ultimātiem, kurus neizpilda. Man nav jāvienojas ar pārējiem admistratoriem, ja es skaidri redzu, ka cilvēks pārkāpj autortiesību likumu, citāti ir pieņemami, ja tie ir īsi, nevis, ja tiek pārkopētas veselas nodaļas ~~Xil (saruna) 22:22, 11 jūnijā, 2010 (UTC)
Tavs dārgais kolēģis kas te jau sen nerādās šeit man parādīja adminstrācijas viedokli. Pie tam es neko nevaru te izdarīt galīgi, peitiek piespiest atcelt un viss. --Krishjaanis 22:25, 11 jūnijā, 2010 (UTC)
Un pareizi darīja, jo tavs piegājiens tiešām bija prasta piesiešanās bez kāda pamata ~~Xil (saruna) 22:32, 11 jūnijā, 2010 (UTC)
Oj, oj, jūs varētu sākt ko reāli darīt - tīrīt un adminstrēt - citādi sanāk ka kādam adminstratoram kādā piektdienas vakarā kas kašājās vienā vietā un tad sanāk epizodiska uzlekšana uz ecēšām, kas nekur tālāk arī netiek. Adminstratora tiesības tas nav tikai bonuss lai aizvērtu mani vai kādu "edijs no 7c ir pimpis" - neviens no tiem pāris adminiem kas te vēl šad tad rādās to vēl nav tā līdz galam apjēdzis. --Krishjaanis 22:42, 11 jūnijā, 2010 (UTC)
Nabadziņš, ja te kāds sāktu administrēt, tu no šejienes izlidotu kā korķis. Un `tīrīt` var jebkurš lietotājs, protams, ja to nedara civilizēti, tad adminiem rodas jautājums kāpēc tu apbižo citus lietotājus ~~Xil (saruna) 22:53, 11 jūnijā, 2010 (UTC)
Tad pēc tevis teiktā es pieņemu ka mana (vēl) būšana te ir visas adminstrācijas impotences piemineklis? p.S. Es piemēram, nevaru izdzēst bildes kurām nav norādītas autortiesības. --Krishjaanis 23:23, 11 jūnijā, 2010 (UTC)
Nē, jo dzēšanai ir `administrēšana`, toties tu vari sameklēt šīs bildes, pielikt tām tagu un informēt cilvēkus, kas tās ielādējuši par to, ka jānorāda autortiesības ~~Xil (saruna) 23:38, 11 jūnijā, 2010 (UTC)
Nu tas jau adminiņu darbs - savākt aiz visiem tiem kas nemāk darboties ar vikipediju - dzēst bildes kuram 2 gadus nav norādīti tagi un tiesības. Tā kā ķeries pie darba. --Krishjaanis 00:13, 12 jūnijā, 2010 (UTC)
Arī lietotāju darbs ir uzlabot Vikipēdiju, nevis tukši muldēt, tā kā ķeries pats pie darba un satago tos attēlus dzēšanai - dzēšanas kategorijas tiek iztīrītas pietiekoši regulāri, nevis reizi divos gados ~~Xil (saruna) 00:26, 12 jūnijā, 2010 (UTC)
Kāda jēga tagot? --Krishjaanis 00:37, 12 jūnijā, 2010 (UTC)
Ja runa ir par 1998. gadā izdoto Valda Bisenieka hronikas tulkojumu - viennozīmīgi jādzēš, var palikt tikai īsi citāti. Bildes iespēju robežās tiek sakārtotas, diemžēl brīvā laika ir tik, cik ir. --ScAvenger 05:38, 12 jūnijā, 2010 (UTC)
Pašus adminus arī kādreiz derētu patīrīt... --217.24.78.128 23:08, 11 jūnijā, 2010 (UTC)
Man patīk šī lietotāja sniegtie paskaidrojumi un plāns kļūdas novēršanai. --Krishjaanis 20:47, 13 jūnijā, 2010 (UTC)
Labs darbs ar tām autortiesībām. --Krishjaanis 20:46, 16 jūnijā, 2010 (UTC)

Vai tev ir uztveres grūtības ? Es tos tekstus ko tu kopē no Historia.lv dzēsīšu, ja tu pats nevari sakārtot savus rakstus un būtu patīkami, ja tu vismaz nesarežģītu manu dzīvi liekot iekšā jaunus autortiesīu pārkāpumus ~~Xil (saruna) 20:25, 20 jūnijā, 2010 (UTC)

Tā kā tu neko neesi sakārtojis un neesi arī neko mēģinājis apstrīdēt es tūlīt sākšu dzēst. Es pieņemu ka tu esi izmantojis tekstus no historia.lv un vadīšos pēc tulkojumiem tur, ja gadījumā kādam būs notecējis termiņš tas tiks atstāts, tomēr svētīgāk būtu tad to ielikt wikisource un ielikt linku uz to, nevis citēt visu tekstu ~~Xil (saruna) 08:32, 23 jūnijā, 2010 (UTC)

Kāpēc šī izmaiņa ir angliski? --ScAvenger 06:50, 12 jūnijā, 2010 (UTC)

Pāvestu lēmumi par Livoniju[labot pirmkodu]

Nav labi tos aprakstīt pāvestu biogrāfijās (tā nav tā nozīmīgāka informācija par attiecīgo subjektu) var būt tos var minēt citā rakstā, piemēram uzrakstīt rakstu Livonijas vēsture, kur pieminēt tos vai tamlīdzīgi ~~Xil (saruna) 08:45, 23 jūnijā, 2010 (UTC)

Brīvmūrnieku saraksti[labot pirmkodu]

Vai tu nevēlies beidzot sakārtot savus rakstus ? (no B līdz F) ~~Xil (saruna) 23:55, 29 jūnijā, 2010 (UTC)

Latviešu vārdi[labot pirmkodu]

Здравствуйте, Pirags. Прошу прощения, что пишу на русском и знаю, что это может быть для вас сложным, но я латышского к сожалению не знаю, а на английском это было бы намного дольше. Насколько я понял, вы полностью написали статью о латышских фамилиях здесь в Википедии.

Вы слышали о таком человеке как Велта Эрнестовна Сталтмане? Она опубликовала большое количество работ по латышской антропонимии (и ономастике). Дело в том, что я являюсь её внуком, она недавно скончалась... а у нас есть большое количество её статей на эту тему, двух монографий "Латышская антропонимия: Фамилии" (1981) и "Ономастическая лексикография" (1989) и даже неопубликованный 1000-страничный Словарь латышских фамилий (!).

Напишите пожалуйста, если вас это заинтересовало или если у вас какие-либо идеи, каким образом можно это использовать и принести пользу науке/людям, чтобы её труды не пропали зазря. Если у вас возникли проблемы с пониманием того? что я написал -- могу написать на английском. Спасибо вам! Soshial 19:52, 4 jūlijā, 2010 (UTC)

Ļoti interesē. Kā ar Jums sazināties? --Kikos 20:00, 4 jūlijā, 2010 (UTC)
Для начала, очень прошу писать на знакомых мне языках -- к сожалению, бабушка латышскому меня не обучила :( Soshial 20:23, 4 jūlijā, 2010 (UTC)
Если Вы являетесь единственным наследником Велты Сталтмане и согласны передать ее труды в свободное общественное пользование (то есть отказаться от части имущественных авторских прав), тогда это может быть очень даже полезно для Википедии. --ScAvenger 20:04, 4 jūlijā, 2010 (UTC)
Одной из моих интенций было опубликовать её работы под свободной лицензией (склоняюсь к Creative Commons), однако большинство её работ -- на русском, поэтому не пока, каким образом это может помочь именно латвийской части Википедии. Soshial 20:23, 4 jūlijā, 2010 (UTC)
Тексты на русском языке для начала можно пробовать опубликовать в русской Викитеке (читайте здесь). --ScAvenger 20:33, 4 jūlijā, 2010 (UTC)
Dear Soshial, most probably the best way how to use the heritage of your granmother is to publish her Dictionary of the Latvian Names in parallel translations e.g. Russian-Latvian-English. I can halp you by translation and by finding the most appropriate publisher if it is your intention. With best regards from Jūramala, --Pirags 21:08, 4 jūlijā, 2010 (UTC)
It would be so great if you really do that! But there is 1 and the most hard problem -- this dictionary/monograph is about 1000 pages and it is not in computer-readable format like word .doc/.rtf: it's just a scanned collection of non-OCR'ed pictures. By the way, what is your relation to this field of science? Thanks in advance. Soshial 21:31, 4 jūlijā, 2010 (UTC)
I'm not a linguist or historian, but I was allways extremely interested in historical curiosities and spiritual impulses moving through the centuries in most unpredictable pathways. Wikipedia is my leisure time hobby to train my brain and to open the mind after the intensive job. Regarding the format of the Velta Staltmane's monograph I can do some inquires about the price of manual printing as well. --Pirags 21:49, 4 jūlijā, 2010 (UTC)
Thank you, I would be very grateful if do that -- i will be waiting for your respond on this issue. But even more I may be in need of gathering such people (maybe even forming an initiative group?), that are interested in this research. Is it possible? Thx Soshial 22:12, 4 jūlijā, 2010 (UTC)
Think big but start small - could you send me just one page of the Manuscript? Or simple description of the contents?--Pirags 22:34, 4 jūlijā, 2010 (UTC)
We also have a test Wikisource in Latvian here, if any of your materials are in Latvian. Also chech help pages on Russian or English Wikisources - they may have some information that could help you to deal with OCR issue. What format exactly is this work (I don't speak Russian, used Google Translate, perhaps I am missing something) ?
P.S. BTW User:Kikos expresed great interest and asked how to contact you. ~~Xil (saruna) 23:35, 4 jūlijā, 2010 (UTC)
Okay, in 1-2 days i will upload some materials: list of her publications ans excerpts from here unpublished dictionary. Thank everybody who's trying to help. Soshial 22:04, 5 jūlijā, 2010 (UTC)
I have scanned and uploaded some info about the book. It's russian&latvian annotation plus manual about "how to use the monography and what it is about" written by the author. http://ifolder.ru/18460889 Soshial 21:56, 7 jūlijā, 2010 (UTC)
Great. Please teach me how to reach the mentioned file on the site http://ifolder.ru/18460889--Pirags 19:51, 8 jūlijā, 2010 (UTC)
Ha ha, I also decided to take a look to see if it would be good for Latvian Wikisouce and couldn't get anything either, but I expected people speaking Russian would. I suggest you try uploading http://rapidshare.com/ that site is pretty straight forward (and dosen't require torrent software) ~~Xil (saruna) 20:08, 8 jūlijā, 2010 (UTC)
Yep, sorry, my fault. It does not need any torrent software, just need to enter the number code. Anyway, here's the link to rapidshare :) http://rapidshare.com/files/405806273/monography.zip Soshial 22:00, 8 jūlijā, 2010 (UTC)
I dunno all I ended up with was .torrent file. Anyway I still don't grasp what format this work has (the Latvian text is forword, it's not uncommon to have foreword in two languages and everything else in one), but as texts are mainly monolingual and don't appear to be wordlists they should go to wikisources in respective languages. Then we could link to them on respective articles, which would still mean that you get Latvian attention an your text is available for everyone ~~Xil (saruna) 23:32, 8 jūlijā, 2010 (UTC)
Except for the forewords, the monograph is actually a wordlist of surnames. :) Soshial 10:18, 9 jūlijā, 2010 (UTC)
Why didn't you put sample of those ? I don't quite see how list of surnames can be in several languages (translations of meaning ?) ~~Xil (saruna) 11:07, 9 jūlijā, 2010 (UTC)
Sorry, didn't thought about that. Here's the one page: http://img180.imageshack.us/img180/6757/p1010036x.jpg Soshial 17:47, 13 jūlijā, 2010 (UTC)
I think ru.wikisource would be more approporiate for this, as there seem to be more content in Russian tha in Latvian (i.e. in this list Russian text seems to explain meaning of Latvian surnames, but nothing other than the surnames themselves is Latvian) ~~Xil (saruna) 18:04, 13 jūlijā, 2010 (UTC)
Good news, everyone! (User:Kikos, User:Xil and User:Pirags) With the help of our friend we managed to put this dictionary into electronic format (initially we had only scanned images), soon we will try to find a corrector, editor and publisher here in Riga (and maybe win a grant in KKF). I hope that we will eventually succeed in this endeavour. Sveiki visiem. Soshial (diskusija) 2017. gada 27. decembris, plkst. 23.49 (EET)[atbildēt]
Congratulations and a Happy New Year! Laimīgu Jauno gadu!--Pirags (diskusija) 2017. gada 28. decembris, plkst. 07.53 (EET)[atbildēt]
Cienījāmie User:Kikos, User:Xil and User:Pirags. Kopš 2017. gada man izdevās iemācīties latviešu valodu, bet diemžēl neizdevās atrast izdevniecību (un arī vajag krievvalodīgo korektoru/redaktoru), kas ar to nodarbosies. Es joprojām taisos izdot vārdnīcu sabiedrības labā zem Creative Commons licences. Man paveicās, ka mums ir maketētājs, kurš to darīs, bet bez izdevniecības VKKF neņems šo projektu konkursā. Varbūt jums ir kādi padomi man? Kā citā veidā es varu saņemt naudas vai labāk palīdzību no cilvēkiem? Soshial (diskusija) 2019. gada 13. februāris, plkst. 17.12 (EET)[atbildēt]
Paldies par labo ziņu, es priecātos palīdzēt ar grāmatas izdošanu. Lūdzu aizrakstiet Natālijai Abrolai, atsaucoties uz mani un Veltas Staltmanes manuskriptu. Pēc tam informējit, kā Jums veicas!--Pirags (diskusija) 2019. gada 13. februāris, plkst. 19.45 (EET)[atbildēt]
Liels paldies, es viņai uzrakstīšu. Man jāpiemin jūsu vārds (es to nezinu) vai atsaukties uz Pirādziņu? :) Soshial (diskusija) 2019. gada 15. februāris, plkst. 10.01 (EET)[atbildēt]

Jānis Ruberts[labot pirmkodu]

Puse no tā raksta izskatās kopēta no darba, kas norādīts pie ārējām saitēm. Lūdzams pārraksti to, citādi nāksies tekstu dzēst kā autortiesību pārkāpumu. Turklāt avotus vajadzētu norādīt kā atsauces, nevis ārējās saites ~~Xil (saruna) 14:02, 19 augustā, 2010 (UTC)

Raksta pārtaisīšana par sarakstu nav pārrakstīšana. Teksts joprojām ir tieši tāds kā avotā. Turklāt taisīt rakstos šādus hronoloģiskos sarakstus nav labs stils - vajadzētu rakstīt saistītā tekstā ~~Xil (saruna) 19:34, 20 augustā, 2010 (UTC)

Pilsētvalsts[labot pirmkodu]

Kāpēc tu domā, ka 3. ģimnāzija saucās tā ? ~~Xil (saruna) 19:08, 19 septembrī, 2010 (UTC)

Raksti par vēsturi[labot pirmkodu]

Es gribēju Tev piešķirt pateicību, man liekas, ka neviens Tavu darbu neievēro un tas nav pietiekoši novērtēts. --GreenZeb (diskusija) 08:31, 26 septembrī, 2010 (UTC)

Paldies!--Pirags 10:23, 26 septembrī, 2010 (UTC)

Pīrāga mēslošanos ievēro visi - tik neviens neko nedara. --Krishjaanis 16:52, 26 septembrī, 2010 (UTC)
Diskusijas
4.3. Aizliegta necenzēta leksika (rupjības, rupja lamāšanās).
4.4. Aizliegts jebkādā veidā apzināti morāli aizskart citus lietotājus. Šis aizskārums var izpausties kā rupju, necieņas pilnu komentāru adresēšana, apmelošana, tendencioza attieksme u.c.
--Pirags 13:51, 27 septembrī, 2010 (UTC)

Vai varu tev paprasīt izveidot izveidot rakstu Sloboda (ru)? Cik saprotu tas ir pa tavu tēmu ;)
Ja nebūs grūti, tad ļoti lūdzu, paldies! --Dark Eagle 10:05, 12 oktobrī, 2010 (UTC)

Paldies!..) --Dark Eagle 10:58, 13 oktobrī, 2010 (UTC)

Latvijas apriņķi[labot pirmkodu]

Varbūt nevajadzētu veidot atsevišķus rakstus tiem apriņķiem, kuri tika pārdēvēti 1920. gadā? Un vēl liec lūdzu saites uz rajoniem, jo par tiem ar ir vajadzīgi raksti, pie tam daudziem tie jau ir. --Dark Eagle 10:37, 24 oktobrī, 2010 (UTC)

Vai Jūs nevarētu uzrādīt avotus, kurus izmantojāt rakstos par apriņķiem. Man arī būtu ļoti interesanti tajos ielūkoties (ļoti maz ir man zināmo). --Kikos 07:40, 26 oktobrī, 2010 (UTC)
Paldies par uzrādīto avotu par Kurzemes guberņas ģeogrāfiju, ļoti interesants. Man ir viens jautājums un viena iebilde: (jautājums) kādu ortogrāfiju lietot vietvārdu krieviskajiem nosaukumiem (pirms vai pēcreformas), ņemot vērā, ka pēcreformas nosaukumi Latvijas teritorijā apriņķiem un pagastiem netika piemēroti; (iebilde) boldi (treknraksti) lietojami tikai raksta subj. sinonīmiem vai līdzvērtīgiem nosaukumiem, bet ne hierarhiskajiem objektiem. --Kikos 21:22, 31 oktobrī, 2010 (UTC)

Vai Jums ir informācija, no kura gada Rīgas pilsēta neietilpa Rīgas apriņķī (pēc maniem avotiem tā sanāk, vismaz uz 1935. gadu) un kāds bija tās formālais statuss? --Kikos 21:39, 27 decembrī, 2010 (UTC)

Pēc Saeimas 1931. gada 3.februāra “Likuma par Latvijas galvas pilsētu” Rīga bija Latvijas Republikas galvas pilsēta un neietilpa Rīgas apriņķī. Pirms tam vēl jāpapēta. --Pirags 06:58, 28 decembrī, 2010 (UTC)
Cik var noprast, tad arī pirms 1918. gada Rīga kā "guberņas pilsēta" neietilpa apriņķī. --Kikos 07:14, 28 decembrī, 2010 (UTC)

īpaša pateicība Pīrāgam par iesaistīšanos diskusijās! --Biafra 07:59, 28 decembrī, 2010 (UTC)

Numerācija[labot pirmkodu]

Sveiks. Vai rakstā Andrejs Krustiņš nav sajukusi divīziju numerācija? Te var paskatīties - Veidne:Latvijas Bruņotie spēki. --Zemgalietis 22:19, 8 janvārī, 2011 (UTC)

Sarakstu noformējums[labot pirmkodu]

Vai Jūs nevēlaties izmantot sarakstiem opciju {{columns}}? Tas neradīs saraksta nobīdi attiecībā pret fotogrāfiju. Es jau to mēģināju ieviest Madonas sarakstā, bet Jus nez kapēc atcēlāt. --Kikos 18:42, 1 aprīlī, 2011 (UTC)

Ēdoles pils[labot pirmkodu]

Neesmu par visiem 100% drošs, bet man liekas, ka Ēdoles pilij nav nekāda sakara ar muižām. --Treisijs 20:54, 11 aprīlī, 2011 (UTC)

Kurzemes bīskapa pilis tika pārveidotas par vasaļu muižām. Skat. Latviešu konversācijas vārdnīca. IV sējums, 8015 sleja. Rīga, 1929.-1930.--Pirags 21:53, 11 aprīlī, 2011 (UTC)
Paldies par paskaidrojumu. Bērnībā 7 gadus dzīvoju Ēdolē un nebiju dzirdējis par muižām. Tagad būs zināt :) --Treisijs 04:19, 12 aprīlī, 2011 (UTC)

Saites no muižām uz pagastiem[labot pirmkodu]

Vai ir jēga likt saites no muižu nosaukumiem uz pagastu rakstiem, ja tajos par šo muižu nav ne pušplēsta vārda (un tik drīz droši vien nebūs)? Tā iznāk tāda lasītāja maldināšana. --Kikos 06:32, 15 aprīlī, 2011 (UTC)

Savādāk ir grūti lokalizēt muižu atrašanās vietu. Tas ir arī kā pamudinājums citiem vikipēdistiem papildināt informāciju par muižām pagastu lapās. Sākumā kā uzskaitījumu, kas jau tagad ir atrodams vairākās novadu/pagastu mājas lapā, vēlāk to izvēršot. Ir diezgan labi muižu apraksti vairākos portālos, ko varētu standartizēt.--Pirags 07:19, 15 aprīlī, 2011 (UTC)
uzskatu ka tad daudz vērtīgākas un pamudinošākas būtu sarkanas saites uz pašu muižu rakstiem. neesošajiem. jo faktiski ne jau pagastu lapās būtu jābūt aprakstiem par muižām (tur būtu pieņemams maksimums uzskaitījums), bet vairums no tām būtu pelnījušas savus rakstus. par dažām jau tādi ir, vietumis tīri pieklājīgi. --Biafra 13:27, 15 aprīlī, 2011 (UTC)
vai arī uz ciemiem (esošiem un neesošiem rakstiem), jo tie daudzviet ir veidojušies tieši ap muižām. bet ne uz pagastiem. --Biafra 13:44, 15 aprīlī, 2011 (UTC)

Baldones Baltā pils[labot pirmkodu]

Skatīt šeit par Balto pili. Nekāda sakara ar muižām vispār. --Kikos 17:31, 20 aprīlī, 2011 (UTC)

Nu, ok, gribas Jums par visu varu ielikt to mežmuižas bildi pie tā saraksta :) Bet tad ir jābūt konsekventam - arī sarakstā ir jāliek visas mežmuižas, kroņa muižas, mācītājmuižas un droši vien arī pusmuižas. Līdz šim, pēc manas saprašanas, Jūs sarakstā apskatījāt tikai "pilnvērtīgās" muižas. --Kikos 18:26, 20 aprīlī, 2011 (UTC)
OK. --Pirags 18:55, 20 aprīlī, 2011 (UTC)

Kopš Madernieka nāves nav pagājuši 70 gadi — tās licences attēliem neder. --ScAvenger 06:56, 25 aprīlī, 2011 (UTC)

Zudusī Latvija[labot pirmkodu]

Sveiki! Jūs augšuplādējāt vairākas fotogrāfijas no vietnes "Zudusī Latvija". Vai Jūs pie viņiem painteresējāties par autortiesību statusu vecajām fotogrāfijām? Visām ir virsū ūdenszīme, bet vai tā ir tikai piesaiste projektam, vai arī viņi ir šo bilžu turētāji (oriģinālpublicētāji)? Man arī lieti dažas bildes noderētu un ja kāds jau ir ar viņiem par to diskutējis, negribētos atkārtoties. Pašā mājaslapā diemžēl nekāda sakarīga informācija nav atrodama. --Kikos 18:35, 3 maijā, 2011 (UTC)

Gandrīz visi manis izmantotie vietnes "Zudusī Latvija" attēli klasificējami kā "bāreņu fotogrāfijas" (Orphan works), tomēr es aizsūtīšu epastu LNB digitālās biblitēkas vadītājam. --Pirags 18:14, 5 maijā, 2011 (UTC)
Atbilde no Latvijas Nacionālās biliotēkas: "[..] lielākā daļa kolekcijā iekļauto darbu nav aizsargāti ar autortiesībām, vai arī to autortiesību statuss nav zināms; katrā ziņā satura piegādātājiem pilnīgi noteikt nepieder autortiesības uz šiem objektiem (atskaitot uzņēmumus, kas izdarīti mūsdienās). Ūdenszīme attēliem pievienota, lai attēlu pārizmantošanas gadījumā saglabātos atsauce uz to izcelsmes avotu. Katrā ziņā kolekcijas attēlu izmantošana Wikipedia ierakstu ir ļoti apsveicama, un mums ir prieks, ka varam to atbalstīt ar savu veikumu. Uldis Zariņš c/o Andris Vilks

--Pirags 13:17, 9 maijā, 2011 (UTC)

Aktuāls balsojums[labot pirmkodu]

Sveiki. Ja Tev ir brīvs brīdis, tad būtu priecīgs, ja Tu iepazītos ar Lietotāju uzvedības noteikumu uzlaboto versiju un atdot savu balsi — atbalstot vai noraidot tos. Svarīgākie uzlabojumi ir uzskaitīti šīs diskusijas ievadā. Paldies un veiksmīgu dienu. --Digital1 09:53, 9 maijā, 2011 (UTC)

Sveiki! Esmu Benutzer:Karlis interesēju par "Single user login" latviešu vikipēdijā. Vai tu varētu palidzēt kam japras vai vispār ir iespējamība kamēr cits Lietotājs:Karlis eksistē?

Es tagad kā sarunāt ari rakstija sadaļa par "Bermontiāde": Lettischer_Unabh%C3%A4ngigkeitskrieg. Laipni ludzu pārskatīt novērtēt un varbūt papildināt. Sveicieni:--Jarlis 19:49, 12 jūlijā, 2011 (UTC)

Sveiks, Latvijas Brīvības cīņas vācu Vikipēdijā ir aprakstītas ļoti labi, izmainīju tikai dažas nianses. Par "Single user login" latviešu vikipēdijā neko nezinu. Varbūt aizraksti administratoram Lietotājs:Feens? --Pirags 22:10, 12 jūlijā, 2011 (UTC)
Latviešu Vikipēdijā neeksistē tāds lietotājs Karlis, nevajadzētu būt problēmām ar globālo kontu. --ScAvenger 04:54, 13 jūlijā, 2011 (UTC)
Sveiki. Man rāda ja Kārlis reģistrēja: 12:38, 09. Mai 2006 un viņam ir 8 devumi. --91.49.175.236 19:14, 13 jūlijā, 2011 (UTC)
Jā, pavirši biju skatījies; tad laikam nekā — ir bijis devums četru gadu garumā, kontu uzurpēt varētu būt problemātiski. --ScAvenger 19:24, 13 jūlijā, 2011 (UTC)
Mums, šķiet, nav noteikumu, kā rīkoties šādos gadījumos (pārāk reti ir nepieciešamība), angļu noteikumi laikam ir šeit. Tiesa gan, vairāk kā gadu nav bijis neviena labojuma, tomēr uzurpējamā konta devums, lai arī ļoti neliels, nav pavisam nebūtisks. Varētu mēģināt sazināties pa e-pastu. --ScAvenger 19:49, 13 jūlijā, 2011 (UTC)
Sapratu! Rakstišu LV-Karlim e-pastu. Varbūt ari mainišu pavisam uz "Jarlis". Paldies par informācija un tevi Pirags par artikla uzlabošana. --Jarlis 21:48, 13 jūlijā, 2011 (UTC)

Iespējams Pēkšēna projekts, bet pilnīgi noteikti ne 1880. gads! Fōnā redzams tagadējais Valsts Mākslas muzejs, kas būvēts XX gs. sākumā.

Rūrika dzimtas valdnieki[labot pirmkodu]

Sveiks! Ieskaties, lūdzu, šajā diskusijā.--FRK (runas/darbi) 10:15, 8 augustā, 2011 (UTC)

13. janvāra Vecrīgas nemieri‎[labot pirmkodu]

Atcēlu tevis veiktās izmaiņas rakstā 13. janvāra Vecrīgas nemieri‎ — pēc tam tu rakstu vispār dzēsi — man tās vairāk izskatās pēc vandalisma, jo rezultātā raksts palika mazāk informatīvs un daudz sliktāks. Vari pastāstīt, kas tas tāds bija? --Digital1 11:57, 13 novembrī, 2011 (UTC)

Tas notika pret manu gribu. Domāju, ka vīrusa dēļ, kas man šorīt sagādā problēmas. Mēģināšu tikt galā.--Pirags 12:06, 13 novembrī, 2011 (UTC)
Es jau visu atgriezu kā bija iepriekš. Centies nelaist vīrusu pie Vikipēdijas un veiksmīgi tikt no viņa vaļā :) --Digital1 12:19, 13 novembrī, 2011 (UTC)

senā Sēlpils: novads un vieta[labot pirmkodu]

sveiks! iespējams pamanīji, ka raksts Sēlpils tika pārvietots uz Vecsēlpils, jo eksistē diemžēl cits ciems Sēlpils. situācija ir nepatīkama, ir lērums saišu: uz rakstu. lielākā problēma ir tā, ka virkne no tiem aizlaiku gabaliem stāsta patiesībā par Sēleni/Sēlpili kā vēsturisku novadu. domāju, ka par to kā novadu būtu jātaisa atsevišķs raksts, pieņemot ka šis tomēr ir tieši par vietu. es diemžēl to seno vēsturi saprotu tā ne visai... kāds ir tavs viedoklis par šo? vai esi gatavs iesaistīties risināšanā? --Biafra 11:15, 14 decembrī, 2011 (UTC)

Sveiks. Patiesi, vēsturiski Sēlijas vārds ir cēlies no Sēlpils pilskalna nosaukuma, kas 13. gs. latīņu tekstos saukts par castrum Selen ("Sēlenes pils") vai vēlāk - castrum Selonum ("Sēļu pils"). Jādomā, ka toreiz viss Daugavas kreisais krasts līdz pat Doles salai varēja tikt saukts par Sēleni. Tā kā Sēlpils bija visu kreisā krasta iekaroto un kristīto zemju pārvaldes centrs, tad ar laiku šis apzīmējums izpletās tālāk uz dienvidiem. Labi, ja 800 gadus vecā Sēlpils būtu kā pamata pāradresācija no Sēlpils nevis nesen radies ciems pie bijušās dzelzceļa stacijas. --Pirags 16:21, 14 decembrī, 2011 (UTC)
nu tas ciems gan arī nav gluži tik nesen radies. es nezinu vai tas būs pareizi. šķiet ka mūsdienās esošam ciemam tomēr būtu jābūt pamatnozīmei. vai arī Sēlpils tad būtu nozīmju atdalīšana uz apdzīvoto vietu rakstiem, no kuriem, nešaubīgi, vecā Sēlpils ir svarīgāka. paskatīsimies, varbūt vēl kāds viedoklis uzradīsies. --Biafra 22:00, 14 decembrī, 2011 (UTC)
viens moments - esošajā rakstā Sēlpils tomēr ir gandrīz tikai par pilskalnu - viduslaiku pili - pilsētu - ciemu. par novadu pavisam maz. un tas arī loģiski - par novadu ļoti plaši ir rakstā Sēlija. papētīšu šitajā virzienā vēl. starp citu - ir divi raksti Sēlija un Sēlija (zeme). taču pirmajā par to vecveco laiku vēsturi izskatās ka ir pat vēl garāk nekā tai otrā, lai gan otrais ir itkā pamatraksts un pirmajā būtu jābūt konspektīvi... --Biafra 22:06, 14 decembrī, 2011 (UTC)

ir raksti Aizkraukles komtureja, Daugavpils komturi, Sēlpils fogti. viens par teritoriju, divi par amatpersonām. nevajadzētu vienādu pieeju? --Biafra 13:17, 15 decembrī, 2011 (UTC)

1208. gada Sēlpils aplenkums[labot pirmkodu]

Lūdzu apskati šo diskusiju par 1208. gada Sēlpils aplenkumu! --Treisijs 22:02, 12 janvārī, 2012 (UTC)

Ēdoles pils vai tomēr Ēdoles muiža[labot pirmkodu]

Esmu nodzīvojis Ēdolē septiņus gadus, bet nekad nebiju dzirdējis par Ēdoles muižu. Tā kā īpaši par to neesmu interesējies, tad var jau būt ka tāda patiešām ir bijusi, bet katram gadījumā vēlējos pajautāt vai rakstā Fon Bēri tā nav sajaukta ar Ēdoles pili? --Treisijs 22:39, 14 janvārī, 2012 (UTC)

Par pili dēvē muižas kungu māju, tātad korekti jāsaka Ēdoles muižas pils. --Pirags 22:43, 14 janvārī, 2012 (UTC)

Gadu skaitļi raksta nosaukumos[labot pirmkodu]

Kāpēc lieci gadu skaitļus rakstu nosaukumos? --Treisijs 17:23, 10 februārī, 2012 (UTC)

Lai atšķirtu dažādus notikumus, piemēram, skaties Rīgas aplenkums.--Pirags 23:22, 10 februārī, 2012 (UTC)
Un šādi notikumi: Diskusija:Mindauga karagājiens uz Cēsīm (1262)? --FRK (runas/darbi) 07:04, 11 februārī, 2012 (UTC)
Kaujas pie Cēsīm ir daudzu rakstu nosaukumos: skati Cēsu kauja. Vispār lūdzu dodiet man ticamu pamatojumu, jo citu valodu vikipēdisti nav tik noraidoši pret gadaskaitļu izmantošanu rakstu nosaukumos, jo tas labāk palīdz saprast līdzīgu notikumu secību. --Pirags 11:29, 11 februārī, 2012 (UTC)
es teiktu ka tā ir piekasīšanās. nevienam tie gadi netraucē un patiesi vēsture ir gana gara, karu ir bijis daudz, kāpēc gan nevarētu palikt, lai uzreiz skaidrs vai ir runa par 13-to vai par 18-to gadsimtu. --Biafra 21:25, 11 februārī, 2012 (UTC)
Vienīgais varu pateikt, ka "Mindauga karagājiens uz Cēsīm" ir oriģināls nosaukums, ja, protams, viņš vēl negāja uz Cēsīm... tad varētu tādiem nosaukumiem gadus nelikt, bet izveidot redirektu "Cēsu kauja (1262)" --Dark Eagle 13:41, 12 februārī, 2012 (UTC)

atvainojos[labot pirmkodu]

atvainojos, ka atkal iejaucos tevis veidotajā rakstā, kamēr tu pats vēl darbojies. --Biafra (diskusija) 13:59, 22 martā, 2012 (UTC)

Nekas, es pat nepamanīju. Priecājos, ka Tevi interesē mani raksti.--Pirags (diskusija) 14:14, 22 martā, 2012 (UTC)
un kā vēl! vieni no tiem, kas interesē visvairāk. protams, ir arī lietas pie kā es piesietos. es būtu priecīgs, ja tu vairāk pieturētos pie vienveidīgas terminoloģijas viscaur un nerakstītu teiksim Lietuvas ķēniņvalsts, Lietuvas dižkunigaitija (ar lielo vai mazo burtu un vēl vnk kunigaitija ar), Lietuvas lielkņaziste - utt - respektīvi vienu un to pašu lietu mēģinātu saukt vienādi visos rakstos un arī vairāk salinkot savā starpā. tāpat arī attiecībā uz personvārdiem. lasītājam būtu vieglāk saprast, jo ne jau visi ir tik zinoši, kā raksta autors. --Biafra (diskusija) 15:00, 22 martā, 2012 (UTC)

Militārā misija[labot pirmkodu]

Uzdūros šādam attēlam - Entente in Tilsit (1919).JPG varbūt to var kur izmantot? --Zemgalietis (diskusija) 23:50, 14 aprīlī, 2012 (UTC)

Pievienoju Bermontiādes lapai.--Pirags (diskusija) 19:16, 15 aprīlī, 2012 (UTC)

Tu negribi tiem senākajiem absolventiem pierakstīt klāt kuru skolas variantu/kad viņi absolvējuši? Citādi, ja kāds iesprings rakstu sadalīt (kas iespējams būtu veselīgi, jo šķiet iepriekšējās skolas dažbrīd dalīja, nevis tikai mainīja nosaukumu) būs diezgan lies sviests saprast, kas kam pieder, turklāt tā arī būtu noderīga vēsturiska atziņa. ~~Xil (saruna) 22:16, 20 aprīlī, 2012 (UTC)

Jānis Kalniņš.jpg[labot pirmkodu]

Ačiū! Prašome nukreipti ->commons.wikimedia.org/, todėl visi gali naudoti. In ictu oculi (diskusija) 02:48, 21 aprīlī, 2012 (UTC)

Vietu pieraksts[labot pirmkodu]

Vēl taču nekas netika nolemts, tāpēc nevajag steigties ar nomaiņu uz "tagadējo vietu".--Dainis (diskusija) 06:31, 12 jūlijā, 2012 (UTC)

Es izlaboju aplamības to personu infokastēs, kuru dzimšanas laikā norādītā ģeogrāfiskā vieta nemaz vēl neeksistēja. Turklāt es ceru, ka tas pārliecina par izmaiņu nepieciešamību svārstīgos balsotājus?--Pirags (diskusija) 06:47, 12 jūlijā, 2012 (UTC)
Esmu kaut ko palaidis garām, bet bija taču balsojums, ka pirmajai jābūt toreizējai vietai, kas manuprāt pareizi, lai Kants nedzimtu Krievijā, bet Ataturks - Grieķijā. --Feens (diskusija) 06:43, 12 jūlijā, 2012 (UTC)
Par infokatēm Kants vai Ataturks man nekad nav bijuši iebildumi. Es iebilstu, piemēram, pret patreizējo karodziņu lietošanu Valdis Dombrovskis, Einars Repše u.c., kur tiek nevajadzīgi uztiepta Karogs: Padomju Savienība PSRS simbolika, toties citur nekonsekventi tiek lietoti tagadējās valsts karogi - Džonatans Svifts. Turklāt Latvijā dzimušo gadījumā ir daudz vēsturisko aplamību, kas neļauj personu saistīt ar noteiktu vietu mūsdienās. Tie ir mani argumenti pirms atkārtotā balsojuma.--Pirags (diskusija) 06:59, 12 jūlijā, 2012 (UTC)
Bet nemaz tik traki manuprāt izskatītos arī dzimšanas vieta: Valsts karogs: Grieķija Saloniki, Grieķija ?--Pirags (diskusija) 07:05, 12 jūlijā, 2012 (UTC)
Bet Valsts karogs: Krievija Kaļiņingrada, Krievija pie Kanta? --Feens (diskusija) 07:18, 12 jūlijā, 2012 (UTC)
Piekrītu, ka tas neizskatās tik jauki, ja ņem vērā Otrā pasaules kara notikumus. Tomēr tas nostiprina piesaisti Kanta dzimšanas vietai Kēnigsbergai mūsdienās, ko es tikko centos izdarīt.--Pirags (diskusija) 07:46, 12 jūlijā, 2012 (UTC)
Kāpēc nevajadzīgi uzstiepta PSRS? Neredzu problēmu, ka Repše dzimis sevišķi ja tā ir patiesība un, ja iekavās norāda pašreizējo statusu. Sviftam vienkārši ir jālabo uz Īrijas Karalisti en:Kingdom_of_Ireland. --Feens (diskusija) 07:13, 12 jūlijā, 2012 (UTC)
Īstenībā ne tikai pēc precizitātes, bet arī loģikas izskatās, ka labāks variants ir likt kā galveno tobrīdējo valsti. Es domāju, ka tās pieminēšana ir svarīgāka un atspoguļo apstākļus, kurā persona ir dzimusi, un arī personas vēlāko dzīvesgājumu. Skaidrs, ka PSRS un Latvijas gadījums ir diezgan neveikls, bet varbūt mēs varam uzskatīt, ka PSRS okupācija bija pretlikumīga un ka tāda valsts Latvija juridiski turpināja pastāvēt. --GreenZeb — 2012. gada 12. jūlijā, plkst. 10.19 (UTC +3)
Piekrītu, man liekas patriotiskāk un neitrālāk, ja uzliek uzsvaru uz to, ka Repše dzimis Valsts karogs: Latvija Jelgava, Latvija . Galvenais arguments - Latvijas leģitīmais statuss, par ko viņš 1980. gadu beigās pats arī cīnījās.--Pirags (diskusija) 07:21, 12 jūlijā, 2012 (UTC)
Patriotiskums un enciklopēdiskums ir divas savstarpēji grūti savienojamas lietas. Kants nav dzimis Kaļiņingradā, tapat kā Mārtiņa Hartmaņa dzimšanas laikā Latvija bija tikai visekscentriskāk noskaņoto jaunlatviešu prātos. Atsakāmies no karodziņiem vispār, jo tie rada tikai problēmas un asumus - cik nav jau bijis iebildumu no subjektiem par LPSR norādi! Nafig visu saasināt?! --Kikos (diskusija) 07:39, 12 jūlijā, 2012 (UTC)
Kāds dzimšanas vietai sakars ar Repšas "cīņu"? Tad Kalnietei, kas arī cīnījās, nepaveicies, jo dzimusi Valsts karogs: Krievija Krievija ? Un Rubiks cīnījas tieši pretēji, tad kā viņam rakstīt? Esmu par to, lai rakstītu tā kā reāli bija, nevis tā kā mums gribētos, lai būtu. --Feens (diskusija) 07:41, 12 jūlijā, 2012 (UTC)
Un Gorbunovs, dzimis Pildas pagasts, Ostlande Valsts karogs: Vācija? Tā nav tikai Karogs: Padomju Savienība PSRS simbolikas problēma!--Pirags (diskusija) 08:08, 12 jūlijā, 2012 (UTC)
Atsacīšanās no karodziņiem neko nedos, jo iebildumi ir pret Latvijas PSR (kautrīgie padomju latvieši, joh., liela daļa tajā LPSR dzimusi un pionieros gājusi un tagad tēlo, ka nekas nav bijis :) ). --Feens (diskusija) 07:45, 12 jūlijā, 2012 (UTC)
Domāju, ka tās ir Tavas personiskās atmiņas par savu "saulaino bērnību", kas efektīvas tā laika PSRS patriotiskās audzināšanas dēļ cieši saistīta ar LPSR vai Karogs: Padomju Savienība PSRS. Tādēļ Tev piekrītu, ka var iztikt bez karodziņiem, jo pirms 1990. gada Alfrēds Rubiks taču rakstīja: dzimšanas vieta 1935. gadā - Valsts karogs: Padomju Savienība Daugavpils, Latvijas PSR, PSRS .--Pirags (diskusija) 07:52, 12 jūlijā, 2012 (UTC)
Kāpēc likt saulaino bērnību pēdiņās? Jebkuram normālam bērnam bērnība ir saulaina un jauka. Pat no augušajiem Sibīrijā neesmu dzirdējis nemitīgu gaušanos par "nesaulainu bērnību". Ja tikai tā nav pavadīta dīķa otrajā pusē klausoties onkuļu un tantu pļurkstēšanā par "čekistu zvērībām Dievzemītē". Nevajag tēlot patriotismu nevietā! Un kādēļ vispār Latvijā dzimušajiem rakstīt to valsti klāt (pārāk bieži es atkārtojos, bet nu nesaprotu es to "karodziņu slimību")? Rakstām vienkārši vietu, bet tā lai ir saprotami. Nevar rakstīt, ka dzimis Pelču pagastā, jo tāda pagasta vēl nebija (un citos avotos tā nebūs norādīts). Rakstīt tikai Kurzemes guberņu arī muļķīgi, jo tas neko nepasaka. Bet uzrakstot "Kuldīgas apriņķa «Dapatās»" daudz skaidrāk tiek pateikts, kur tad mazais Mārtiņš ir nācis pasaulē. Un viņam tobrīd bija pilnīgs pofigs, vai tas ir kādā Krievijas guberņā, Ostlandē vai PSRS. --Kikos (diskusija) 08:27, 12 jūlijā, 2012 (UTC)
"Saulainā bērnība" ir pēdiņās, jo ir alegorija jeb metaforisks jēdziens. Es negribu aizskart Tavas jūtas, vienīgi mani izbrīnīja "dzimis Karogs: Padomju Savienība PSRS" patriotisms latviešu Vikipēdijas infokastēs, ko tagad sāku labāk izprast - paldies par šo mācību!--Pirags (diskusija) 08:41, 12 jūlijā, 2012 (UTC)
Ja aiz "saulainās bērnības" uzreiz tiek klāstīts par PSRS patriotisko audzināšanu, tad nevar nesaprast, ka tajā laikā bērnība nu nekādi nedrīkstēja būt saulaina. Manas jūtas ir diezgan pagrūti aizskart (pat ja mēģina atklāti norādīt uz manu komunistisko pagātni (vai pat tagadni)), ja nu vienīgi kāds grib enciklopēdijā spītīgi rakstīt klajas blēņas, pamatojot to ar patriotismu.--Kikos (diskusija) 08:52, 12 jūlijā, 2012 (UTC)
Piedod, lūdzu, es to nekādā gadījumā nebiju tā domājis. Būtībā es to diskusiju uzsāku mazā Mārtiņa un daudzu citu turpmākā likteņa dēļ, kādēļ nevajadzētu lieki uzsvērt, ka dzimis PSRS vai Trešajā reihā, nevis Latvijā vai "Kurzemītē, Dievzemītē". Tas ir gana enciklopēdiski un patriotiski, ko nevarētu teikt par šīm izmaiņām: [10] - tas arī pamats manam būtībā "antipatriotiskajam viedoklim" PRET bērnībā ieaudzināto PSRS patriotisma kultivēšanu latviešu Vikipēdijā, pēc būtības pat vēršoties pret LPSR simboliku, kā šajā piemērā:[11], iepriekš [12].--Pirags (diskusija) 12:05, 12 jūlijā, 2012 (UTC)
Paga, paga, ja rītdien Latviju okupēs Krievija (tfu tfu), tad mēs infokastē rakstīsim, ka visi ir dzimuši Krievijā? Es ļoti cienu Piraga teikto un viņa nostāju, tomēr Kikosam ir taisnība — patriotisms un enciklopēdisks stils šādā veidā nav savienojumi. --GreenZeb — 2012. gada 12. jūlijā, plkst. 11.31 (UTC +3)
Nepiekrītu, jo manā izpratnē Latvijas patriotisms saistīts ar zemi, nevis politisko struktūru.--Pirags (diskusija) 08:41, 12 jūlijā, 2012 (UTC)

Diskusija pāraugusi Traģifarsa otrajā cēlienā - galvenajās lomās - karodziņi. ĒteriskāFejiņa (diskusija) 12:36, 12 jūlijā, 2012 (UTC)

Article translation/collaboration request[labot pirmkodu]

Hi Pirags, how are you? Mate, I am trying to find an editor/s who can help by translating User:Russavia/Polandball into Latvian. I noticed that you have created/edited articles on Latavio and Air Baltic and I was wondering if we could make a trade?

If you could translate that article into Latvian for me, I would be happy to upload approximately 50 Latvian aviation photos to Commons from amongst the 200,000 I have permission to upload. I have uploaded a number of photos relating to Latvian aviation to give you a brief idea of what I can upload, and I am keeping a gallery at User:Russavia of photos uploaded.

Would you be interested in such a "trade"? Do let me know, either by responding here, or on my talk page, or by emailing me. Cheers, Russavia (diskusija) 06:19, 27 jūlijā, 2012 (UTC)

It looks likes you are THE aviation editor here on lvwp. I have uploaded some pics of Baltic International Airlines which you can use on that article. I will also touch base with a couple of aviation contacts I have in Riga who might be able to help me to source older Latvian aviation photos from the early 20th century. If there any photos you think would be useful for articles here on lvwp please let me know some details, and I can see what I can find through my contacts. Russavia (diskusija) 08:28, 27 jūlijā, 2012 (UTC)

3. Saeima[labot pirmkodu]

Pēc kāda principa izvēlēti deputāti, uz kuriem sarakstā ir ieliktas saites? --SpeedKing (runāt  · devums) 15:40, 1 augustā, 2012 (UTC)

Tīri nejauši.--Pirags (diskusija) 15:42, 1 augustā, 2012 (UTC)

Kā cilvēkam, kurš aktīvi raksta par tiem laikiem[labot pirmkodu]

Kā mēs vikipēdijā sauksim šo (en:Cuman people) tautu. Divi varianti ir - kumāni (pašnosaukums un Eiropas rietumu tradīcija) un polovcieši (vairāk dzirdēts un slāvu tautu tradīcija)? --Feens (diskusija) 23:46, 1 augustā, 2012 (UTC)

Domāju, ka raksta pamatnosaukumam jābūt: Kumāni (turku: kuman, bulgāru: Кумани), saukti arī par polovciešiem (krievu: Половцы, poļu: Połowcy). Rakstā vajadzētu ietvert arī nodaļu par Kipčaku-kumānu konfederāciju, jo krievi par polovciešiem dēvēja arī tiem tuvu radniecīgos kipčakus.--Pirags (diskusija) 07:58, 2 augustā, 2012 (UTC)

Virsnieki[labot pirmkodu]

Par Robertu Kļaviņu un R.Dambīti, kā arī O.Ūdentiņu, ir šķirkļi Latvijas Padomju enciklopēdijā (varbūt noder). --Zemgalietis (diskusija) 16:45, 1 oktobrī, 2012 (UTC)

Jāsaprot, ka šajā kartē Liellašu un Lasenbergas muižas sajauktas vietām? Šajā foto arī izskatās, ka nobildēta muižas ēka. --Kikos (diskusija) 07:31, 2 novembrī, 2012 (UTC)

Domāju, ka sākotnēji bija viena Lašu muiža (Lassen) ar zemi gar Daugavas krastu, no kuras vēlāk izdalīja Lasenbekas muižu, ko sauca arī par Jaunlašu muižu (Neu-Lassen). Liekas, ka sajukums radies no Lasenbergas - "Lašu muižas kalns" un Lasenbekas - "Lašu muižas leja" sajaukšanas, kas ir divas atšķirīgas vietas. Vienīgi pagaidām vēl nesaprotu, vai visos attēlos redzamā ēka ir Lasenbekas vai tomēr Lašu muižas kungu māja Lasenbergā?--Pirags (diskusija) 01:58, 3 novembrī, 2012 (UTC)

Ādaži un brāļi Bergmaņi[labot pirmkodu]

Brāļu biogrāfijās rakstīts, ka viņi dzimuši Ādažu mācītājmuižā, kas, protams, obligāti nenozīmē mūsdienu Ādažus (kā zināms, Ādažu baznīca atrodas mūsdienu Baltezerā). Vai ir zināma Ādažu mācītājmuižas vieta? Pašam meklējumi internetā pagaidām beigušies neveiksmīgi. --Feens (diskusija) 07:19, 12 novembrī, 2012 (UTC)

Arī es nezinu atbildi. Viena mācītājmuiža 19./20. gs. mijā bija pie Lielā Baltezera - skat. Daugavgriva2.jpg, bet tā nav redzama šeit: Shubert_map_-_R08L04.jpg. Tādēļ pārnesu uz NOVADA lapu.--Pirags (diskusija) 15:25, 12 novembrī, 2012 (UTC)
Pameklēšu atbildi. Ja kartē attēlotā ir "tā" mācītājmuiža, tad mūsdienās tas ir Garkalnes novads. Vispār ticami, jo turpat netālu bijusi arī t.s. Ādažu ordeņa pils [13]. --Feens (diskusija) 15:34, 12 novembrī, 2012 (UTC)
Vai ir vērts to atzīmēt rakstots par vietām, ja nav skaidri zināms vai informācijas ir patiesa? Nav taču tas nozīmīgākais fakts. Bet, lai gan laikam runa ir par cilvēkiem, kas ir mācītāja dēli, tā vispār varētu būt administratīvā iedalījuma vienība, nevis konkrēta muiža (kas ir mūsdienu Bukultos). Anyways, to jūs tāpat drošvien zināt, es gribēju atzīmēt, ka šādu informāciju var atrast šite baznīcu grāmatās zinot aptuveni vietu un dzimšanas datus; ja es pareizi sapratu par ko jūs runājat šite 41. pa labi ir ieraksts par viena no viņiem nāvi, varbūt tur ir šī informācija (man gan šķiet, ka nav, bet cik saprotu vācu valodu zini labāk par mani) ~~Xil (saruna) 21:09, 12 novembrī, 2012 (UTC)

Liels paldies par papildinājumiem. Neapstrīdot Jūsu rakstīto.

Jau kopš bērnības auga latviskā vidē - prasītos pēc atsauksmes, jo šeit Teodors Zeiferts raksta - Vēbers tikpat no tēva, kā no mātes puses ir vācietis., kā arī par Jelgavas ģimnāzijas posmu - Viņš rosīgi sāka mācīties latviešu valodu un dzīvi piedalījās latviešu ģimnāzistu pulciņā

--Feens (diskusija) 22:19, 1 decembrī, 2012 (UTC)

Mans pamatavots ir Die Grenzen Der Gemeinsamkeit: Deutsche, Letten,.., kurā Ulrike fon Hiršheida rakstīja: Der 1878 in Kurland geborene Vēbers war der Sohn eines deutschen Landvermessers und hatte sich aus Mangel an deutschem Spielgefaehrten bereits als Schueler primaer in lettischen Kreisen bewaegt., tātad mazajam Aleksandram bērnībā ir bijuši vienīgi latviešu rotaļu biedri un viņš kā skolnieks turpinājis arvien vairāk iesaistīties latviešu sabiedrībā.--Pirags (diskusija) 06:28, 2 decembrī, 2012 (UTC)

Rakstu apvienošana[labot pirmkodu]

Sveiks! Vai vari apskatīt, vai no raksta Nikolauss Mollīns ir kaut kas vērtīgs, ko pievienot tavam veidotajam rakstam Nikolajs Mollīns? --Papuass (diskusija) 10:15, 11 decembrī, 2012 (UTC)

Mēģināju.--Pirags (diskusija) 17:09, 11 decembrī, 2012 (UTC)

Kas tas par sviestu? --Wikipēdijas Dīdžejs (diskusija|devums) 13:06, 15 decembrī, 2012 (UTC)

Nedaudz pacietības.--Pirags (diskusija) 13:54, 15 decembrī, 2012 (UTC)

Zālīši[labot pirmkodu]

Ierastā prakse ir personām ar vienādu vārdu likt iekavās to profesijas (ne gadaskaitļus). --Zemgalietis (diskusija) 13:28, 17 februārī, 2013 (EET)

Jānis Zālītis (1884 — 1943) bija pazīstams gan kā komponists, gan kā mūzikas kritiķis. —Šo komentāru pievienoja Pirags (diskusijadevums).
Un? Gadaskaitļus liktu, ja būtu divi komponisti. --Zemgalietis (diskusija) 13:42, 17 februārī, 2013 (EET)

dublējošas kategorijas[labot pirmkodu]

ja liekam kategoriju 'Ventspils pašvaldības vadītāji', tad kategoriju 'Latvijas pašvaldību vadītāji' jāņem ārā. vismaz parati tā tiek praktizēts, jo tā pirmā tāpat ir zem otrās pakārtota. --Biafra (diskusija) 13:14, 28 februārī, 2013 (EET)

Kārķu muiža[labot pirmkodu]

Valkas apriņķa muižu nosaukumos parādās trīs atsevišķas muižas - Kārķu muiža (Alexanderhof), Jaunkārķu muiža (Neu-Karkel) un Veckārķu muiža (Alt-Karkel). Kura ir tā Kārķu muiža? Citos avotos tādu neatrodu. Citā pagastā? --Kikos (diskusija) 17:53, 4 martā, 2013 (EET)

Jaunkārķu muiža (Neu-Karkel) un Veckārķu muiža (Alt-Karkel) bija Valkas apriņķa muižas pēc Kārķu muižas sadalīšanas divās daļās, skat. http://books.google.lv/books?id=vadBAAAAcAAJ&pg=PA373&dq=karkel+Hagemeister&hl=lv&sa=X&ei=Ys80UfY4qu7SBbGugLgO&sqi=2&ved=0CCoQ6AEwAA#v=onepage&q=karkel%20Hagemeister&f=false

Par Aleksandra muižu neesmu drošs, vai tas nav Kārķu muižas alternatīvs nosaukums, kas parādās Latviešu konversācijas vārdnīcā, bet ne citur.--Pirags (diskusija) 18:48, 4 martā, 2013 (EET)

šis ir vēl viens interesants dabaspētnieks. latvietis/vācbaltietis/vācietis? no tā laika vīriem, droši vien, pasaules mērogā nozīmīgākais. nozīmīgāks kā Loudons. ja sanāk laiks un vēlēšanās - būšu priecīgs, ja atradīsi vēl kādu informāciju un papildināsi. lai veicas! --Biafra (diskusija) 11:09, 2 aprīlī, 2013 (EEST)

Pagaidām neko vairāk par nelieliem tulkojumiem no spāņu valodas nepaveicu.--Pirags (diskusija) 17:49, 2 aprīlī, 2013 (EEST)
nu neko jau baigi arī nevajag. interesanti vienīgi par to izcelsmi būtu varbūt. Slaucītāja raksts varbūt ir dabūjams, bet gan jau tur vairāk nebūs, kā te jau nocitēts. --Biafra (diskusija) 17:59, 2 aprīlī, 2013 (EEST)

iespējams nepamanīji, bet tagad rakstā par Neretu ir divas vēstures sadaļas  :) --Biafra (diskusija) 12:27, 9 maijā, 2013 (EEST)

Paldies, aizrāvos.--Pirags (diskusija) 17:06, 9 maijā, 2013 (EEST)

Dzēšana[labot pirmkodu]

Es tikai vēlējos atgādināt, ka ja gadījies kāds misēklis (kā ar Senlatvijas valdniekiem), tad vajadzētu izvirzīt uz dzēšanu (t.i., ielikt {{dzēst}}), citādi ir iespēja, ka neviens nepamanīs. --FRK (diskusija/devums) 18:47, 20 maijā, 2013 (EEST)

Panoramio ir rakstīts — © All Rights Reserved by Felix-V. Tādu bildi nedrīkst likt Vikipēdijā. Vai nu jālūdz autoram nomainīt licenci, vai jāfotografē pašam. --ScAvenger (diskusija) 17:44, 3 jūlijā, 2013 (EEST)

Attēls:Lielupes krasts Druvciemā Jūrmalā.jpg — diemžēl arī neder. No Derivative un NonCommercial licenču varianti nav savietojami ar Vikipēdijas principiem (katrs var lietot, kā grib un brīvi izmainīt). Turklāt konkrētā bilde ir briesmīgas kvalitātes, ar šķību horizontu. --ScAvenger (diskusija) 21:05, 5 jūlijā, 2013 (EEST)

1) lūgums tomēr arī augšupielādēt attēlu pilnās versijas, nevis samazinātās (to izdara uzklikšķinot uz attēla, tad nospiežot uz pogas "view the original image" - otrā no beigām) 2) iemet bildes linku šeit, viņš tev pateiks, vai attiecīgais attēls der Vikipēdijai (tur arī izmetīs labu informāciju par attēlu, ko var ielikt attēla apraksta lapā). --FRK (diskusija/devums) 14:25, 6 jūlijā, 2013 (EEST)

Nošu pieraksts[labot pirmkodu]

Sveiks! Ja ir vēlme un saprašana, tad dziesmu notis un tekstus var pierakstīt šādi (spiežot uz attēla var dabūt midi failu).

<score midi="1">\relative c'' { \time 4/4 \key c \major 
c4 g8 g a4 g r b^> c^> r \bar "|." } 
\addlyrics { Shave and a hair -- cut: two bits. }</score>
\relative c'' { \time 4/4 \key c \major 
c4 g8 g a4 g r b^> c^> r \bar "|." } 
\addlyrics { Shave and a hair -- cut: two bits. }

--Papuass (diskusija) 12:09, 26 augustā, 2013 (EEST)

Paldies, bet man būs vajadzīga palīdzība daudz dziesmu nošu rakstu atrašanā.--Pirags (diskusija) 19:07, 26 augustā, 2013 (EEST)

Latvian and Notifications[labot pirmkodu]

Greetings!

Thank you for helping with translations. It is invaluable work! I was wondering if you could help out with a small translation project.

We are releasing Notifications to the Latvian Wikipedia next week. There are still three priorities to double check for translations to make sure they are complete and accurate so that the Wikipedia gets the best experience possible:

If you have any questions you can email me, kpeterzell [AT] wikimedia [DOT] org or you can contact me on my meta talk page. Keegan (WMF) (diskusija) 07:02, 2 oktobrī, 2013 (EEST)

Aizmirsies ielikt licenci: Attēls:Bauņu muiža 18. gs. Broce.jpg. --FRK (diskusija/devums) 16:32, 22 decembrī, 2013 (EET)

2013. gada vērtīgākais latviešu valodas Vikipēdijas lietotājs[labot pirmkodu]

2013. gada vērtīgākais latviešu valodas Vikipēdijas lietotājs
Saskaņā ar Vikipēdijas kopienas balsojumu, esi atzīts par 2013. gada vērtīgāko latviešu valodas Vikipēdijas lietotāju
Apsveicu ar pelnītu panākumu! Tavs devums ar katru gadu kļūst arvien kvalitatīvāks - lai izdodas.. --Gaujmalnieks (diskusija) 11:55, 1 februārī, 2014 (EET)
Izdodas jau arī. Paldies par devumu! --ScAvenger (diskusija) 12:10, 1 februārī, 2014 (EET)
Paldies par atzinību, ko es augstu vērtēju, un par kritiku, kas man palīdz labāk saprast Vikipēdijas jēgu.--Pirags (diskusija) 12:34, 1 februārī, 2014 (EET)
Apsveicu ar novērtējumu! Lai labi strādājas arī šajā gadā!--Ingii (diskusija) 13:02, 1 februārī, 2014 (EET)

Kļūda rakstā Aleksandrs Kaljostro[labot pirmkodu]

Skatīt Diskusija:Aleksandrs Kaljostro. --Papuass (diskusija) 10:59, 5 februārī, 2014 (EET)

Defaultsort[labot pirmkodu]

Lūgums tomēr DEFAULTSORT'ā mīkstos līdzskaņus aizvietot ar burts+z, nevis vienkārši burts (piem., Čārlzs -> Czarlzs, nevis Carlzs). --FRK (diskusija/devums) 15:39, 10 februārī, 2014 (EET)

Tagad tas vairs nav nepieciešams, var rakstīt ar normāliem latviešu alfabēta burtiem. --FRK (diskusija/devums) 14:02, 13 maijā, 2014 (EEST)

Sveiks! Es te padomāju, pats ar sevi posovetovalsja, un atdalīju atsevišķu rakstu par Krimas Autonomo Republiku (lielākajā daļā valodu ir divi raksti un tas ir loģiski), uz to pārceļot infokasti un daļu no vēstures, kas tieši saistīta ar autonomijas peripetijām padomju gados. Pie tam visu, kas bija, atstāju arī pussalas rakstā. Varbūt ir vērts pussalas rakstā šo vēstures daļu noīsināt, pāradresējot uz rakstu par autonomiju? Tu tur esi iedziļinājies, varbūt izravēsi? :) --Kikos (diskusija) 22:27, 7 martā, 2014 (EET)

valstis vs. valdnieki[labot pirmkodu]

sveiks! man jau kādu laiku urda jautājums. kādēļ esi izvēlējies rakstīt rakstu Astrahaņas hani pāradresējot uz to Astrahaņas haniste vai, piemēram, Kuldīgas komturi nevis Kuldīgas komtureja? tie ir tikai pāris piemēri, bet tādu, protams, ir daudz. nesaku, ka tā ir nepareizi, tomēr pa laikam aizdomājos. ja vien nav tālejošāks plāns rakstīt par hanisti vai komtureju kā valstisku/administratīvu veidojumu atsevišķu rakstu, tad loģiskāk itkā būtu veidot tomēr rakstu par teritoriju. pakārtojot tajā kā nodaļu informāciju par valdniekiem/pārvadniekiem un to uzskaitījumu. tomēr visdrīzāk jau tev ir savi argumenti, labprāt tos uzzinātu! --Biafra (diskusija) 17:45, 28 martā, 2014 (EET)

Es domāju, ka nākotnē katra no šīm radniecīgajām lapām sadalīsies divās vai vairākās, bet man pašam nav interese to darīt tagad.--Pirags (diskusija) 18:54, 28 martā, 2014 (EET)

Kategorijas[labot pirmkodu]

Varētu palūgt, ja rakstā neplāno likt infokasti, kas ģenerē dzimšanas/miršanas gada kategorijas, tad ielikt tās manuāli pašam. Paldies! --FRK (diskusija/devums) 09:04, 30 martā, 2014 (EEST)

Hi, Pirags! Could you please correct Lietotājs:Chen10k2/Ulama spirāle so that it can be moved to be an article? :D Chen10k2 (diskusija) 07:32, 13 aprīlī, 2014 (EEST)

Liels paldies! Chen10k2 (diskusija) 08:32, 13 aprīlī, 2014 (EEST)

Par Vitebskas apgabalu[labot pirmkodu]

Esmu pieķēries Vitebskas apgabala pilsētām un redzu, ka nav aprakstīta apgabala vēsture. Apzināti nerakstīšu un rezervēju to Tev, jo:

a) Tev ir vairāk zināšanu par tematu b) esi par Vitebskas reģionu jau rakstījis, tāpēc būs vieglāk savākt no atsevišķām daļām jau uzrakstīto.

Tas viss, protams, ja ir vēlēšanās.

--Feens (diskusija) 23:42, 23 aprīlī, 2014 (EEST)

Sveiks! Es te izveidoju {{LKV}} vārdnīcas atsauču noformēšanai. Lietojums: {{lkv|&lt;&lt;sējuma numurs&gt;&gt;|&lt;&lt;sleju numuri&gt;&gt;}} ({{lkv|20|41 529.—41 530}}). --FRK (diskusija/devums) 23:33, 30 aprīlī, 2014 (EEST)

Odesas karte[labot pirmkodu]

Es pamazām visiem Ukrainas apgabaliem mainu kartes uz to dzeltenpelēko. Tādas ir visiem identiskās krāsās, bet tās zilpelēkās atšķiras dažādiem apgabaliem. --Kikos (diskusija) 22:53, 4 maijā, 2014 (EEST)

Atvaino, nebiju ievērojis, ka kautkāds āzis commonos pārtaisījis tās kartes bez Krimas. Kaut ko izdomāšu, lai pilsētu un apgabalu kartēs kartes būtu vienā krāsu gammā. --Kikos (diskusija) 23:04, 4 maijā, 2014 (EEST)
Kas vainas šai kartei - Attēls:Odessa in Ukraine.svg? Tāda veida kartes izmanto manuprāt visplašāk. --Treisijs (diskusija) 23:08, 4 maijā, 2014 (EEST)
Uz sarkanā fona pilsētas marķieris slikti izskatīsies. Bet apgabalu rakstos būs labs. --Kikos (diskusija) 23:32, 4 maijā, 2014 (EEST)

Kārlis Reinholds Zariņš[labot pirmkodu]

Kāpēc neatstāji rakstu ar nosaukumu "Kārlis Reinholds Zariņš", bet pārdēvēji par "Kārlis Zariņš (diplomāts)? --Treisijs (diskusija) 13:31, 16 maijā, 2014 (EEST)

Man pieejamos avotos tas ir biežāk lietotais viņa vārds.--Pirags (diskusija) 23:26, 16 maijā, 2014 (EEST)

Daugavpils[labot pirmkodu]

Vai rakstus Daugavpils komturi un Daugavpils draudzes novads korektāk nebūtu saukt par Dinaburgas...? Daugavpils, cik saprotu, tomēr ir 20. gadsimta izgudrojums, un Daugavpils nav tā laika pilsētas nosaukuma latviskā forma. Iznāk tāds "Kants dzimis Kaļiņingradā". --Feens (diskusija) 14:39, 18 maijā, 2014 (EEST)

Daugavpils un Dinaburga ir seni sinonīmi, jo latviešu Daugavpils nav vis 20. gs. jaunvārds, bet gan tiešs tulkojums no vācu Dünaburg. Lietots jau krietni pirms 1918. gada un noteikti pirms Dvinskas vārda, apmēram tad pat, kad latviski teica Pēterpils (nevis St.Petersburga vai Petrograda). Turpretī Kaļiņingradas nosaukums ir tīrs jaunvārds, kam nav nekāda sakara ar Kēnigsbergu vai Karaļaučiem.--Pirags (diskusija) 15:01, 18 maijā, 2014 (EEST)
Ja tas nav 20. gadsimta jaunvārds, tad viss kārtībā. --Feens (diskusija) 20:15, 18 maijā, 2014 (EEST)

Neliela neskaidrība[labot pirmkodu]

Vajadzētu precizēt. Rakstā Latviešu Pagaidu Nacionālā padome teikts, ka bija dibināta cita latviešu organizācija Demokrātiskais bloks, kurā ietilpa sociāldemokrāti, tomēr pašā Demokrātiskā bloka rakstā, kur uzskaitītas blokā ietilpstošās partijas, sociāldemokrātu nav. Kā tur īsti bija? --Feens (diskusija) 16:50, 19 maijā, 2014 (EEST)

Paldies par pamanīto!--Pirags (diskusija) 17:47, 19 maijā, 2014 (EEST)

Перевод[labot pirmkodu]

Добрый вечер. Могли бы Вы перевести на русский язык следующее:

Līdz skriešanai nonācu tikai vēlākos gados, jo par savu sporta veidu uzskatīju slēpošanu. Pēc institūta pabeigšanas nosūtīju vēstuli uz Rīgu, lai mani nozīmē strādāt uz kādu no Latvijas pilsētām. Tiku uz Kalnciema ķieģelu rūpnību, bet vēlāk – uz Daugavpils silikātķieģeļu rūpnīcu. Biju priecīga atgriezties, jo tepat vēl dzīvoja māte, māsa un citi radinieki. Pirmajā ziemā arī atsāku slēpot un 1960. gadā startēju pirmajās sacensībās, vēlāk tiekot arī Latvijas PSR izlases sastāvā. Nekādu lielo sasniegumu gan nebija. Daugavpilī gan nostrādāju tikai deviņus mēnešus, jo pārcēlos uz Rīgu, kur sāku strādāt Bolderājas rūpnīcā par meistaru. Slēpot turpināju, jo bijām jau domubiedru grupa, kas startējām dažādās sacensībās, bet tad satiku puisi, iemīlējos, un 1961.

Я не знаю латвийского, а кое-кто на польской Википедии нуждается в переводе этого фрагмента на польский. Ответьте, пожалуйста, здесь. Заранее спасибо. Farary (diskusija) 23:58, 7 jūnijā, 2014 (EEST)

To drīkst tulkot tikai ar Delfi atļauju :) --ScAvenger (diskusija) 00:14, 8 jūnijā, 2014 (EEST)

Дикое Поле[labot pirmkodu]

Sveiks! Vai ir kāda tradīcija šī termina latviskošanā? --Kikos (diskusija) 12:09, 9 augustā, 2014 (EEST)

Diemžēl es nevaru piekļūt savām latviešu gramatām, jo esmu Indijā. Domāju, ka to krievu tradīcijas ietekmē arī agrāk dēvēja par Mežonīgo lauku.--Pirags (diskusija) 14:57, 9 augustā, 2014 (EEST)

kategorijas[labot pirmkodu]

sveiks! būt Indijā un pievienot tam apzīmējumu 'diemžēl' - tā ir zaimošana! :) par kategorijām: šķiet, ka ja kategorija 'latviešu uzvārdi' ir zem kategorijas 'uzvārdi', tad to otru rakstā nav jāatstāj, pietiek ar vienu. forši, ka tu šo dari, es par to domāju jau vismaz gadu, bet neko neesmu izdarījis... --Biafra (diskusija) 00:57, 14 augustā, 2014 (EEST)

Heinrihs fon Heimburgs[labot pirmkodu]

Prasītos pēc precizējuma. Rakstā Heinrihs fon Heimburgs (de:Heinrich von Heimburg) rakstīts - Vācu Ordeņa lielmestrs 1244.-1249. gadā, savukārt vācu de:Liste der Hochmeister des Deutschen Ordens rakstīts, ka lielmestrs tajā laikā bija de:Heinrich von Hohenlohe. --Feens (diskusija) 03:26, 18 augustā, 2014 (EEST)

Paldies, kļūdu izlabošu.--Pirags (diskusija) 17:00, 18 augustā, 2014 (EEST)

Hello! Could you translate an article about boycott of Russian goods in Ukraine for the Latvian Wikipedia? Thanks for the help.--Trydence (diskusija) 22:20, 10 oktobrī, 2014 (EEST)

Konsultācija[labot pirmkodu]

Vai nav zināms, kas latviski vai kādas funcijas Kurzemē veica Hauptmann der Hauptmannschaft Bauske jeb arī, piemēram, Oberhauptmann der Oberhauptmannschaft Mitau? Paldies. --Feens (diskusija) 17:17, 21 janvārī, 2015 (EET)

Bauskas pilskungs savā iecirknī veica vietējās pārvaldības funkcijas. Bauskas pilskunga tiesā bija četri draudzes novadi (Kirchspiele), kas reizi trīs gados sūtīja savus delegātus uz Jelgavā notiekošo Kurzemes landtāgu. Bauskas un Dobeles pilskungu iecirkņi bija apvienoti Jelgavas virspilskunga iecirknī, Jelgavā atradās galma tiesai pakļautā virspilskunga tiesa un evaņģeliski luteriskās baznīcas prāvesta iecirknis.--Pirags (diskusija) 18:41, 21 janvārī, 2015 (EET)
Liels paldies! --Feens (diskusija) 08:28, 22 janvārī, 2015 (EET)

Lai nerastos kaut kādi pārpratumi, iesaku nomainīt izvēlēs sadaļā "Internacionalizācija" ķeksi pie "Viņa labo viki lapas" uz 1. vai 3. ķeksi :) --FRK (diskusija) 12:48, 18 martā, 2015 (EET)

Vikimaratons[labot pirmkodu]

Sveiks! Vari ar mani sazināties caur meilu? Vajadzētu parunāties telefoniski. --Kikos (diskusija) 11:02, 26 martā, 2015 (EET)

Precizēju: ir paredzēts propagandas pasākums radio un man gribētos ar Jums apspriest dažus aspektus. Jūsu telefona numurs diemžēl nav nevienam saglabājies un caur meilu es varētu Jums paziņot savējo. --Kikos (diskusija) 10:27, 27 martā, 2015 (EET)
Tehniski neinteresantā informācija. Tā kā kolēģis Pirags nav norādījis savu e-pastu izvēlēs, tad arī viņam nav iespējams nosūtīt e-pastu kolēģim Kikos. --FRK (diskusija) 10:33, 27 martā, 2015 (EET)
Kolēģis Pirags varētu vēlreiz piezvanīt kolēģim Feens, lai viņš (Feens) varētu piefiksēt šo numuru sava tālruņa katalogā, kur tas vienreiz jau veiksmīgi nozaudēts :) --Kikos (diskusija) 12:24, 27 martā, 2015 (EET)

Digamels[labot pirmkodu]

Rakstos par Osipu Digamelu citās valodās (igauņu, krievu) rakstīts, ka viņš no 1811. līdz 1827. gadam bija Vidzemes gubernators. Vidzemes guberņas rakstā pie gubernatoru uzskaitījuma tādas personas nav. Man ir aizdomas, ka tur kaut kas nav kārtībā ar Baltijas ģenerālgubernatoriem un Vidzemes gubernatoriem. --Feens (diskusija) 10:20, 24 aprīlī, 2015 (EEST)

Translating the interface in your language, we need your help[labot pirmkodu]

Hello Pirags, thanks for working on this wiki in your language. We updated the list of priority translations and I write you to let you know. The language used by this wiki (or by you in your preferences) needs about 100 translations or less in the priority list. You're almost done!
Pēc modificēšanas šīs izmaiņas būtu lietderīgi pievienot arī MediaWiki lokalizēšanas projektā translatewiki.net.

Please register on translatewiki.net if you didn't yet and then help complete priority translations (make sure to select your language in the language selector). With a couple hours' work or less, you can make sure that nearly all visitors see the wiki interface fully translated. Nemo 17:07, 26 aprīlī, 2015 (EEST)

Bildes no Igaunijas arhīviem[labot pirmkodu]

Šeit redzēju bildes arī no Latvijas stacijām. --Papuass (diskusija) 18:04, 3 maijā, 2015 (EEST)

Paldies!--Pirags (diskusija) 18:17, 3 maijā, 2015 (EEST)

Varbūt ir idejas?[labot pirmkodu]

Pēc kāda laika rakstīšu par Alūksnes stārastu pl::Olbracht Łaski. Poļu versijā rakstīts W roku 1588 Łaski doczekał się wreszcie nagrody. Otrzymał zasobne starostwo marienburskie w Inflantach, wraz z trzema położonymi na jego terenie zamkami: Marienburgiem, Schwanenburgiem i Kirempe oraz dwiema warzelniami soli jeb krievu versijā В 1588 году Альбрехт Лаский получил в награду от нового польского короля Сигизмунда III Вазы мариенбургское староство вместе с тремя замками: Мариенбургом, Шваненбурга и Киремпе.

Ja par Marienburgu un Švānenburgu viss skaidrs, tad kas ir Kirempe? Mazāk - kādas vēl 2 sāls vārītavas Vidzemē? --Feens (diskusija) 11:05, 8 maijā, 2015 (EEST)

Kirumpää. См. раздел "Linnuse häving"
"Во время осады Нейгауза Магистр Фирстенберг, Коммандоры и сам Епископ Дерптский с 8 000 воинов неподвижно стояли в тридцати верстах оттуда, за Двиною и вязкими болотами, в месте неприступном, и не сделали ничего для спасения крепости; узнав же, что она сдалася, зажгли стан свой и городок Киремпе, где находилось множество всяких припасов; спешили удалиться, бежали день и ночь." - если отвлечься от Двины, то действительно от Нейгаузена до Kirumpää примерно 30 километров.
Нейгаузен (Neuhausen) — бывшая крепость (орденский замок) епископа Ливонского ордена. Развалины крепости находятся в 3 км к востоку от населённого пункта Вастселийна в уезде Вырумаа в Эстонии. --Voll (diskusija) 11:54, 8 maijā, 2015 (EEST)
Liels paldies, tātad et::Kirumpää piiskopilinnus, neienāca prātā Igaunijā pameklēt. --Feens (diskusija) 12:30, 8 maijā, 2015 (EEST)

Par Iskolatu[labot pirmkodu]

Labdien! Veidojot rakstu par Valsts valodas centru, es paņēmu no tava raksta par Iskolatu sadaļu "Oficiālā valoda." Es ceru, ka neiebilsti! Ja nu tomēr, droši raksti un es pārveidošu! Ar cienu, karlisb Karlisb (diskusija) 10:23, 5 jūnijā, 2015 (EEST)

@Karlisb: Vikipēdijas ietvaros tekstus droši var kopēt. --Papuass (diskusija) 11:20, 5 jūnijā, 2015 (EEST)
@Karlisb: Iebildumu nevar un nedrīkst būt, jo vikipēdijai ir juridiska īpašība, ka autors jau ar sava teksta ievietošanas faktu nodod to vispārējai lietošanai. Tas nozīmē, ka jebkura persona pasaulē ar to drīkst darīt jebko, kas ienāk prātā - uzlabot, izmantot savos darbos komerciāli un nekomerciāli utt. --Feens (diskusija) 11:21, 5 jūnijā, 2015 (EEST)

Skaidrs! Liels jums paldies! Karlisb (diskusija) 12:08, 5 jūnijā, 2015 (EEST)

Lībiešu valoda[labot pirmkodu]

Čau, paldies par izvērstāko Bīlenšteina kartes aprakstu! Man interesēja pāris lietas.

  • Kas ir domāts statusa "izmirusi" nomaiņu uz "gandrīz izzudusi"? (Manuprāt, ir konsenss, ka ar Kristiņas nāvi viņa ir tiešām izmirusi, protams, izmiršana nenozīmē, ka nevar būt tekoši runātāji tajā val. (sk. latīņu val.), vienīgi to, ka viņa nav nevienam dzimtā valoda.)
  • Vai tā ir kļūda, ka auklas kultūrai tika noņemta piebilde, ka to pārstāvējuši pirmbalti. (Manuprāt, diezgan kritiska piebilde, bet pieņemu, ka tābija kļūda.) Neitrāls vārds (diskusija) 19:24, 16 jūnijā, 2015 (EEST)
Domāju, ka par līvu valodu var teikt gan ka tā ir "mirusi valoda" (miris pēdējais cilvēks, kam tā bija dzimtā valoda), gan arī "gandrīz izzudusi valoda" (neliels skaits runātāju). Tomēr tālākais teksts ir par līvu valodu kā otru Latvijas ne-svešvalodu, tādēļ piemērotāks ir termins ir "gandrīz izzudusi valoda". Teikums "auklas keramikas kultūru pārstāvējuši pirmbalti" ir slikts stils, jo auklas keramikas kultūra bija raksturīga daudz plašākam reģionam, ne tikai baltu valodās runājošajiem, bez tam kā gan var "pārstāvēt kultūru"?--Pirags (diskusija) 22:45, 16 jūnijā, 2015 (EEST)

Terminoloģija[labot pirmkodu]

Vai latviešu valodā ir iegājies stabils termins ideju kopumam, ko krieviski sauc par Евразийство? --Feens (diskusija) 13:10, 19 jūnijā, 2015 (EEST)

Šo Krievijas ideoloģiju varētu dēvēt par eirāzismu, līdzīgi kā sarmatisms bija Polijas-Lietuvas kopvalsts ideoloģija 17.-18. gadsimtā.--Pirags (diskusija) 13:24, 23 jūnijā, 2015 (EEST)

Sveiks, pirms kāda laika tiku pie Muktupāvela grāmatas par koklēm un koklēšanu Latvijā un pamazītiņām sāku knibināties gar rakstu par koklēm. Grāmatā ieintriģēja teikums "Senākā rakstveida liecība par koklēm Latvijā ir no 17. gadsimta sākuma [..]", taču diemžēl nav minēts, kur un ko tieši rakstīja. Varbūt vari nākt talkā? --Turaids (diskusija) 2015. gada 29. jūnijā plkst. 13.35 (EEST)

Man grūti pateikt, bet varētu būt Pauls Einhorns savā "Historia Lettica".--Pirags (diskusija) 07:52, 30 jūnijā, 2015 (EEST)
Paldies! Vai šī grāmata ir kaut kur pieejama arī latviski? --Turaids (diskusija) 2015. gada 7. jūlijā plkst. 19.10 (EEST)
Neesmu dzirdējis, bet Jānis Stradiņš kādu laiku atpakaļ ieteica veikt tās tulkošanu.--Pirags (diskusija) 19:58, 7 jūlijā, 2015 (EEST)

Sissegal vs Sisselgal[labot pirmkodu]

Sveiks! Kā tad īsti ir ar to Madlienas vācisko nosaukumu? Tu konsekventi lieto Sissegal (arī drukātajos avotos tā ir manīts), bet vecajās kartēs visur ir Sisselgal. --Kikos (diskusija) 2015. gada 8. septembris, plkst. 20.45 (EEST)[atbildēt]

Biežāk lietots tomēr ir Sissegal (skat. Vidzemes guberņas karti [14]) nosaukums, arī krieviski agrāk Зиссегаль ([15]). Korekti būtu noskaidrot līvu valodas sākotnējo vietvārdu, ja gribi to apšaubīt.--Pirags (diskusija) 2015. gada 9. septembris, plkst. 00.00 (EEST)[atbildēt]
Biežāk lietots tomēr beigu periodā (19-20 gs). Laikam vienkārši jāmin abi un miers :) --Kikos (diskusija) 2015. gada 9. septembris, plkst. 09.18 (EEST)[atbildēt]
Piekrītu.--Pirags (diskusija) 2015. gada 9. septembris, plkst. 11.16 (EEST)[atbildēt]

Pārvietošana[labot pirmkodu]

Nākamreiz lūgums izlasīt, kas rakstīts tā paziņojuma pēdējā rindiņā! Ir jāpalūdz raksta diskusijā pārvietot lapu. --FRK (diskusija) 2015. gada 11. septembris, plkst. 10.15 (EEST)[atbildēt]

Paldies.--Pirags (diskusija) 2015. gada 11. septembris, plkst. 21.14 (EEST)[atbildēt]

Vecās topenes[labot pirmkodu]

Sveiks! Visas pirmskara 1:50k topenes ir Commons - iespējams ielikt rakstā kā galeriju. --Kikos (diskusija) 2015. gada 2. novembris, plkst. 09.47 (EET)[atbildēt]

Tavas domas par pēdējām izmaiņām? --ScAvenger (diskusija) 2015. gada 14. novembris, plkst. 20.35 (EET)[atbildēt]

TZO Vilim Biļkinam[labot pirmkodu]

Vai veidojot rakstu Vilis Biļkins informācija par TZO nav iekopējusies nejauši no kāda šablona. Esmu pārbaudījis grāmatas "Triju Zvaigžņu gaismā" alfabētisko sarakstu, rakstā izmantotas enciklopēdijas, Belokoņa LE un citus avotus, bet nekur neesmu atradis nevienu atsauci uz TZO. Ludis21345 (diskusija) 2015. gada 29. novembris, plkst. 19.56 (EET)[atbildēt]

Tartu Universitātes konkurss[labot pirmkodu]

Sveiks! Ņemot vērā tavu rakstu vēsturi, šis konkurss tev varētu būt visai interesants. --Papuass (diskusija) 2015. gada 3. decembris, plkst. 12.47 (EET)[atbildēt]

Zasas muižas pagasts[labot pirmkodu]

Pēc kartēm spriežot, tas atradās Ilūkstes apriņķī, taču saskaņā ar šiem 20. gs. sākuma avotiem[16][17], tas atradās Jaunjelgavas apriņķī. Un ko lai iesāk ar karti no Brokhauza un Efrona vārdnīcas, kur tas iekļauts Kauņas guberņā? --84.237.154.142 2016. gada 14. janvāris, plkst. 15.53 (EET)[atbildēt]

Liekas, ka kartogrāfiskā kļūda par Zasas pagasta piederību Kauņas guberņai radusies tieši Brokhauza un Efrona vārdnīcas (1890—1907) Kurzemes un Kauņas guberņu kartē. Piederība Kurzemes guberņas Ilūkstes aprinķim skaidri redzama Bīlenšteina 1884. gada kartē: https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/7/7e/Lettisches_Sprachgebiet_1884_nach_Bielenstein.jpg Kaut kad līdz 1912. gadam Zasas pagasts tika pievienots Jaunjelgavas apriņķim. --Pirags (diskusija) 2016. gada 15. janvāris, plkst. 08.59 (EET)[atbildēt]

Eiro ieviešana Latvijā[labot pirmkodu]

Par Eiro ieviešana Latvijā. Vai tu pārveidosi Latvijas eiro monētas#Eiro ieviešanas vēsture? --Voll (diskusija) 2016. gada 21. janvāris, plkst. 21.17 (EET)[atbildēt]

Ķeizars pret imperators[labot pirmkodu]

Nedomāju, ka kāds no šiem vārdiem būtu latviskāks vai mazāk latvisks. Ja vācu kaiser kā ķeizars būtu korekti, tad imperator tulkot tā vācu analogā, nezinu vai būtu pareizi. --Feens (diskusija) 2016. gada 11. februāris, plkst. 12.01 (EET)[atbildēt]

Krievijas imperatora nosaukums latviešu valodā ieviesies tikai 20. gadsimtā. Padomju laikos latviski plašāk lietoja rusifikācijas laikā ieviesto nosaukumu Krievijas cars, bet tagad (droši vien sakarā ar angļu valodas pieaugošo ietekmi un krievu monarhisma atdzimšanu) sākts lietot 1721. gadā Pētera I ieviestais tituls Император и Самодержец Всероссийский. Tomēr vēsturiski kopš 18. gadsimta latviskajos tekstos Tu vienmēr atradīsi vārdu ķeizars, nevis imperators. Protams, tas ir viduslaiku aizguvums no vācu Kaiser, kas savukārt patapināts no no grieķu Κάιζερ, tomēr šim vārdam latviešu valodā ir daudz senāka lietošanas tradīcija.--Pirags (diskusija) 2016. gada 11. februāris, plkst. 12.32 (EET)[atbildēt]
Tradīcija ir viens, bet mums jāskatās no šodienas valodas lietojuma, resp. kā šo titulu sauc mūsdienu latviešu vēsturnieki (neesmu pētījis). --Feens (diskusija) 2016. gada 11. februāris, plkst. 16.52 (EET)[atbildēt]
Bet kas tad ir peļams titulā Krievijas impērijas ķeizars? Tieši tā senatnīgums un precizitāte ir vietā. Man nepatīk Krievijas imperators, jo tāda nosaukuma oficiālajā krieviskajā titulā nemaz nekad nav bijis, jo tad būtu jāraksta "Viskrievijas imperators un patvaldnieks".--Pirags (diskusija) 2016. gada 11. februāris, plkst. 19.21 (EET)[atbildēt]

Pilskunga tiesa vs Apriņķis[labot pirmkodu]

Sveiks! Vari man palīdzēt tikt skaidrībā ar terminoloģiju vai hronoloģiju? Cenšos noskaidrot, kad īsti tika izveidota Talsu pilskunga tiesa. Reizēm norādīts, ka 1818/1819 gada administratīvajā reformā jau Kurzemes guberņā, reizēm - ka pilskunga tiesa (domājams, jau eksistējoša) pārdēvēta par apriņķi. Kā tur īsti ir un kur pasmelties? --Kikos (diskusija) 2016. gada 24. maijs, plkst. 09.46 (EEST)[atbildēt]

Kurzemes un Zemgales sadalījums virspilskunga un pilskunga tiesās pastāvēja jau hercogistes laikā, pēc Livonijas ordeņa valsts likvidēšanas un KZH satversmes jeb Valdības formulas (Formula Regiminis, 1617) iedibināšanas. Skat. letonika.lv--Pirags (diskusija) 2016. gada 24. maijs, plkst. 15.25 (EEST)[atbildēt]
Tas tiesa, bet kurā brīdī tika reorganizēta Tukuma virspilskunga tiesa, pārceļot pilskunga tiesas centru no Kandavas uz Talsiem? Pirms vai pēc 1818. gada? --Kikos (diskusija) 2016. gada 24. maijs, plkst. 15.40 (EEST)[atbildēt]
Kandavas pilskungs pēc 1819. gada reformas pārcēlās uz Talsiem. Skat. Latviešu konversācijas vārdnīca. XXI. sējums. Rīga : Anša Gulbja izdevniecība. 42 146. sleja.--Pirags (diskusija) 2016. gada 24. maijs, plkst. 16.17 (EEST)[atbildēt]

Kurzemes guberņa[labot pirmkodu]

Rakstīšu rakstu par Kostjuško sacelšanās atbalsi Kurzemā un uzreiz saskāros ar neskaidrību. Rakstā Kurzemes guberņa - tika izveidota 1795. gadā pēc tam, kad Kurzemes un Zemgales hercogiste un Piltenes apgabals tika inkorporēti Krievijas impērijas sastāvā pēc Polijas-Lietuvas kopvalsts trešās dalīšanas. Trešā Polijas dalīšana notika 1795. gada 24. oktobrī. Bet rakstā Liepāja rakstīts - 27. maijā Kurzemes un Zemgales hercogiste tika inkorporēta Krievijas impērijā kā Kurzemes guberņa.. Tas pats rakstā Kurzemes un Zemgales hercogiste. Jautājums - 24. oktobris vai 27. maijs? --Feens (diskusija) 2016. gada 22. jūnijs, plkst. 16.29 (EEST)[atbildēt]

Jau 1795. gada 3. janvārī Krievijas impērijas un Svētās Romas impērijas ķeizari parakstīja vienošanos par atlikušās Polijas-Lietuvas kopvalsts sadali. Krievijas ķeizarienei Katrīnai II simpatizējošo muižnieku ietekmē 1795. gada Kurzemes landtāga sēdē tika pieprasīta hercoga Pētera Bīrona atteikšanās no troņa un hercogistes pievienošana Krievijas impērijai. 1795. gada 18. martā hercogs Pēteris atteicās no troņa un titula un pārcēlās uz dzīvi savos īpašumos Silēzijā. Prūsijas karalis to parakstīja tikai 1795. gadea 24. oktobrī, ko uzskata par Polijas dalīšanas beigām.--Pirags (diskusija) 2016. gada 22. jūnijs, plkst. 18.13 (EEST)[atbildēt]

Tautas Saeimas deputāti[labot pirmkodu]

Sveiks! Paldies par rakstiem par Tautas Saeimas deputātiem. Lūdzu, turpmāk pievieno kategoriju Kategorija:Tautas Saeimas deputāti. --SpeedKing (diskusija) 2016. gada 5. augusts, plkst. 17.42 (EEST)[atbildēt]

Miršanas gada kategorijas[labot pirmkodu]

Kāpēc tiek ignorētas miršanas gadu kategorijas Tautas Saeimas deputāti rakstiem? --FRK (diskusija) 2016. gada 7. septembris, plkst. 23.19 (EEST)[atbildēt]

CEE Spring 2016 Survey[labot pirmkodu]

Sveiks, CEE Spring 2016 dalībniek! Starptautiskie konkursa organizatori lūdz tev aizpildīt aptauju par konkursu. Tā ir ļoti īsa. Tā dos mums statistikas datus un ļaus uzlabot nākamo konkursu. Lūdzu aizpildi šo aptauju: https://wikimedia.qualtrics.com/jfe/form/SV_eLP1PKZWjSpIi45 Ar laba vēlējumiem,
-- Ата, izmantojot masu paziņojumus 2016. gada 10. septembris, plkst. 16.28 (EEST)[atbildēt]

Kolēģis no Igaunijas...[labot pirmkodu]

...man atsūtīja grāmatu pdf skanus, kuri, iespējams, varētu interesēt (ja tā ir, varu izsūtīt uz e-pastu). Trīs mūsdienās izdoti biogrāfiski leksikoni par vācbaltiešu mācītājiem un teologiem. To skaitā Erik Amburger - Die Pastoren der evangelischen Kirhen Russlands, biogrāfiskais leksikons no 16. gadsimta beigām līdz 1937. gadam, izdots 1997. gadā. --Feens (diskusija) 2016. gada 21. septembris, plkst. 01.18 (EEST)[atbildēt]

The picture in the Commons[labot pirmkodu]

Could you help here: commons:Commons:Deletion requests/File:Kandavas pilsdrupas ar pulvertorni 18. gs..jpg?--Estopedist1 (diskusija) 2016. gada 6. decembris, plkst. 09.45 (EET)[atbildēt]

I tried my best to protect this historic picture for the mankind from deletionists. The picture comes from the collection of Johann Christoph Brotze who passed away in 1823. No copyrights applicable... Please add the necessary details if necessary.--Pirags (diskusija) 2016. gada 10. decembris, plkst. 13.15 (EET)[atbildēt]

Rietumeiropas vēsture[labot pirmkodu]

Rietumeiropas vēsture ir tikai mūsu Vikipēdijā, citās valodās tāda temata nav. Atstāsim? --Voll (diskusija) 2016. gada 26. decembris, plkst. 20.05 (EET)[atbildēt]

Kādam jau ir jābūt pirmajam...--Pirags (diskusija) 2016. gada 27. decembris, plkst. 01.41 (EET)[atbildēt]
OK, izveidoju. Rietumeiropas vēsture (Q28060026). --Voll (diskusija) 2016. gada 27. decembris, plkst. 12.32 (EET)[atbildēt]

Kāpēc Māris (personvārds) ir precīzāks par Māris?[labot pirmkodu]

Jūs esat vairākus personvārdus pārvietojis no "vārds" uz "vārds (personvārds)", piemēram, "Māris" uz "Māris (personvārds)". Pamatojumā ir teikts, ka tā ir precīzāk... Nesaprotu, kas šajā gadījumā slēpjas zem pamatojuma, ka tas ir precīzāk. Manuprāt visas pārvietošanas ir jāatceļ, jo precīzāk tomēr ir bez šī paskaidrojuma. Paskaidrojums ir nepieciešams tikai tad, ja ir vēl kāda cita nozīme. --Treisijs (diskusija) 2017. gada 21. janvāris, plkst. 17.56 (EET)[atbildēt]

Man vēlēšanās bija unificēt visus personvārdus pēc viena parauga. Personvārda "Māris" gadījumā tas jāatšķir no atšķirīgas lapas par cilvēkiem ar vārdu vai uzvārdu Māris. Paraugam skatīt lapu Olivers un Evita. Bez tam neskaidrības rada vārda "Māris" rakstības forma "Maris", kas arī lietota angļu Vikipēdijā: Māris Martinsons (director) vs. Maris Martinsons (professor of management). Personvārda Maris gadījumā šis vārds jānošķir no citiem vārdiem Maris ar atšķirīgu nozīmi, piemēram, Maris (uzvārds), Maris (etrusku dievs) vai Maris (nunataks).--Pirags (diskusija) 2017. gada 21. janvāris, plkst. 19.09 (EET)[atbildēt]
Jebkurā gadījumā personvārds būs pamatnozīme (nevis nozīmju atdalīšanas lapa). Stingri atbalstu Treisija pozīciju. --Kikos (diskusija) 2017. gada 21. janvāris, plkst. 20.03 (EET)[atbildēt]
Un ko darīt vārda Madara, Liesma, Ausma, Sofija vai Sniedze gadījumos? Tomēr vajadzētu unificēt visas personvārdu lapas.--Pirags (diskusija) 2017. gada 21. janvāris, plkst. 20.07 (EET)[atbildēt]
Slavenākos Mārus un Kārļus noteikti var pieminēt rakstā par personvārdu, bet atsevišķu nozīmju atdalīšanas lapu veidot gan nevajadzētu. Tā vismaz līdz šim, cik biju pamanījis, netika darīts, kā arī neredzu vajadzību. Respektīvi, piedāvāju pašreizējās lapas Māris un Māris (personvārds) apvienot un izveidot vienu lapu. Runājot par neskaidrībām (par Māris un Maris), tās noteikti arī var pieminēt rakstā par Māri, kas pašlaik saucās "Māris (personvārds)". Joprojām uzskatu, ka vajadzētu pārvieto precīzāk, tas ir, no "Māris (personvārds)" uz "Māris". --Treisijs (diskusija) 2017. gada 21. janvāris, plkst. 22.41 (EET)[atbildēt]
Kāds tad īsti ir ieguvums no šīs atcelšanas? Kā tad unificēt personvārdu lapas, lai arī sieviešu vārdi pakļautos tiem pašiem principiem?--Pirags (diskusija) 2017. gada 21. janvāris, plkst. 22.47 (EET)[atbildēt]
Laikam nebūs iespējams pilnīgi unificēt un tas arī nav vajadzīgs. Piemēram, 'liesma' kā uguns liesma ir nepārprotami pamatnozīme, tādēļ raksta nosaukums bez iekavām. Personvārds 'Liesma' cēlies no šīs liesmas, tādēļ tādā gadījumā iederēsies raksta nosaukums "Liesma (personvārds)". Attiecīgajai nozīmju atdalīšanas lapai, kur būs gan personvārds, gan uguns liesma, gan izdevniecība — nosaukums "Liesma (nozīmju atdalīšana)". Ar Sofiju būs jau sarežģītāk, te grūti noteikt pamatnozīmi, tomēr pilsētas nosaukums būs daudz biežāk izmantots, tādēļ loģiskāk to atstāt bez iekavām, bet personvārdam likt iekavas. Apmēram pēc tāda principa mēs savulaik vienojāmies dēvēt zinātnieku vārdos nosaukto mērvienību rakstus, jo vikisaites uz omu vai ampēru ir ļoti bieži lietotas, kaut arī zinātnieku uzvārdi, protams, ir pamatnozīmes. Savukārt vārdiem 'Valdis' vai 'Zenta' personvārds ir nepārprotama pamatnozīme un iekavas atstājamas nozīmju atdalīšanas lapām, ja tādas vispār ir vajadzīgas, jo cilvēkus ar tādiem vārdiem var uzskaitīt turpat, kā tas daudzviet ir jau izdarīts. --ScAvenger (diskusija) 2017. gada 21. janvāris, plkst. 22.48 (EET)[atbildēt]
Kāds ir sagaidāmais ieguvums? Pamanīju, ka lielā daļā citu valodu vikipēdiju personvārda aprakstam (etimoloģija, vēsture, varianti, rakstība citās valodās) ir izveidota atsevišķa lapa no cilvēku uzskaitījuma ar konkrēto vārdu vai uzvārdu, kas mēdz būt garš.--Pirags (diskusija) 2017. gada 21. janvāris, plkst. 23.03 (EET)[atbildēt]
Protams, ja uzskaitījums ir stipri garš, rakstu var sadalīt divos. --ScAvenger (diskusija) 2017. gada 21. janvāris, plkst. 23.07 (EET)[atbildēt]
Mums līdz šim nebija pieņemts veidot nozīmju atdalīšanas lapas vārdiem. Tāpēc ir mazliet dīvaini, ka tas pēkšņi tiek darīts. Tieši tāds ir arī jautājums Piragam: kāds ir sagaidāmais ieguvums, ka tiek veidotas šādas nozīmju atdalīšanas lapas? Neredzu tam jēgu... PS: Bija minēti, ka lielā daļa citu valodu vikipēdiju personvārdu aprakstam ir izveidota atsevišķa lapa no uzskaitījuma. Prasās piemērus saukt šādiem apgalvojumiem. Vai šeit netiek jaukts ar uzvārdu? Cilvēku uzskaitījumi pēc viņu vārdiem nav izplatīti. Izņemot aristokrātus, tur citi mirstīgie neparādās... --Treisijs (diskusija) 2017. gada 22. janvāris, plkst. 17.22 (EET)[atbildēt]
Meklējot kašķi, es novērsu tavas izmaiņas. Lūdzu pabeidzam diskusiju! Atkārtoju: kāds ir sagaidāmais ieguvums, ka tiek veidotas vārdiem nozīmju atdalīšanas lapas? Aicinu nepārvietot vairs lapas, kamēr nav izdiskutēts līdz galam. --Treisijs (diskusija) 2017. gada 23. janvāris, plkst. 01.00 (EET)[atbildēt]
Ja nebūtu šīs diskusijas, es jau būtu pieķēries pie Jūsu izmaiņu novēršanas... --Treisijs (diskusija) 2017. gada 23. janvāris, plkst. 01.01 (EET)[atbildēt]
Pārsvarā interneta lietotāji aktivēs lapu Māris, lai atrastu kādu konkrētu cilvēku ar vārdu "Maris", nevis izpētītu šī personvārda ģenealoģiju. Skat. google.lv/search... Bez tam daudzi latviešu personvārdi mēdz būt arī uzvārdi. Ja uzraksta bez garumzīmes, tad tiem var būt arī cita nozīme, kā jau iepriekš minēju, piemēram, en:Jacob Maris, Maris (etrusku dievs) vai en:Stella Maris. Turpretī, ja kāds specifiski gribēs saprast personvārda izcelsmi un lietojumu ctās valodās, viņš/viņa no šīs labas tālāk ies uz lapu Māris (personvārds). Ieguvums būtu, ja mēs uztaisītu kopīgu projektu un 2017. gada laikā uzrakstītu līdzīgi par visiem latviešu personvārdiem.--Pirags (diskusija) 2017. gada 23. janvāris, plkst. 08.16 (EET)[atbildēt]

Pievienojos Treisija viedoklim, jo par šīm lapām pirms tam padomāju tieši tāpat. --GreenZeb (diskusija) — 2017. gada 23. janvāris, plkst. 10.34 (EEST)

Ja meklēju cilvēku, tad galvenais tomēr ir viņa uzvārds... Māri, Kārļi, Jāņi ir tik daudz, ka galu galā vienalga varu neatrast to, ko vēlos. Katrā ziņā, abos gadījumos stāsts tomēr ir viens un tas pats, abos tas ir par personvārdu (gan nozīmju atdalīšanas lapās, gan lasot par tā ģenealoģiju). Atsevišķu nozīmi veidojam, ja Māris ir vēl kaut kas, kas nav cilvēka vārds, piemēram, Māris (krāteris uz Mēness virsmas), Māris (augs kaut kādā tur zemē), Māris (priekšmets, ar kuru kaut ko dara) un tamlīdzīgi. Slavenākos Mārus, Kārļus, Jāņus noteikti var iekļaut pie personvārda apraksta, kā tas ir izdarīts pašreizējā rakstā Jānis (lai gan arī tas varētu būt traki, ja zinām, ka Latvijā ir aptuveni 52 tūkstoši Jāņi, un pieņemot, ka 1% no tiem ir pelnījuši rakstu Vikipēdijā, slavenāko Jāņu uzskaitījums varētu sasniegt aptuveni piecus simtus). --Treisijs (diskusija) 2017. gada 23. janvāris, plkst. 12.20 (EET)[atbildēt]
Etrusku dievs ir Māris, vai tomēr Maris? Tāpat arī ar zvaigznēm un to gleznotāju... Manuprāt viņi nav Māri (uzsvars uz garumzīmi). Un ja arī būtu, tā nav pamatnozīme, vismaz latviešiem. --Treisijs (diskusija) 2017. gada 23. janvāris, plkst. 12.25 (EET)[atbildēt]

Sofija un citi sieviešu personvārdi[labot pirmkodu]

Izveidoju paraugam lapas Sofija (personvārds) un Sofija (nozīmju atdalīšana) apspriešanai pirms darbojos tālāk.--Pirags (diskusija) 2017. gada 24. janvāris, plkst. 10.52 (EET)[atbildēt]

Sofija nav tas labākais piemērs. Šis ir tieši tas gadījums, kad nav izteikta pamatnozīme. Tāpēc ir vajadzīgs šis papildus teksts raksta nosaukumā (personvārds). Māriem, Kārļiem tādas vajadzības nav, tāpēc paskaidrojums, ka tas ir personvārds ir jālikvidē. Tāpat arī ar sieviešu vārdiem. Ja nav citas nozīmes, tad rosinu pamatraksu veidot par personvārdu. Nākamais jautājums: vai vajag nozīmju atdalīšanas lapās uzskaitīt cilvēkus pēc vārdiem? Tas netiek piekopts lielākajās vikipēdijās, un līdz šim arī pie mums netika darīts. Manuprāt slavenākās Sofijas mierīgi var pārcelt uz Sofija (personvārds) un nozīmju atdalīšanas lapu samazināt tikai uz divām nozīmēm (šajā brīdī), tas ir, Bulgārijas galvaspilsēta un Sofija (personvārds). --Treisijs (diskusija) 2017. gada 24. janvāris, plkst. 23.28 (EET)[atbildēt]
Iebilstu. Daudzi personvārdu raksti ir līdzīgā situācijā, piemēram uztaisīju vārda dienu sadaļu lapā Janvāris. Vairums personvārdu, īpaši sieviešu, ir ar citu pamatnozīmi. Par cilvēku uzskaitījumiem arī var padiskutēt, citu valodu vikipēdijās ir liela dažādība.--Pirags (diskusija) 2017. gada 25. janvāris, plkst. 08.26 (EET)[atbildēt]
Tieši to arī saku... Ja pamatnozīme ir cita, tad liekam to raksta nosaukumā šo paskaidrojumu (personvārds), bet, ja nav, tad tāds nav vajadzīgs, piemēram, Anna (personvārds) ir jāpārdēvē par Anna, jo tā ir pamatnozīme. Diskusiju esmu pārnesis uz Kopienas portālu. Turpinājums ir tur... --Treisijs (diskusija) 2017. gada 25. janvāris, plkst. 11.36 (EET)[atbildēt]

Treisija dusmas hronoloģiski sākās pēc šī mana labojuma atcelšanas: [18], es vairs rakstam Filosofija neesmu pieskāries, jo tiešām respektēju otra dalībnieka atšķirīgo filosofiju. Tomēr Treisija neatlaidība Latvijas prezidenta un personvārdu lapu virzienā mani uztrauc. Diez vai administratoriem vajadzētu kultivēt delecionisma potitiku latviešu vikipēdijā. Mums taču nav tik daudz rakstu, lai nodarbotos ar sakarīgu labu dzēšanu. Ir pietiekami daudz citu rakstu, ko uzlabot.--Pirags (diskusija) 2017. gada 25. janvāris, plkst. 08.26 (EET)[atbildēt]

Treisija dusmas nesākās pēc šī labojuma. Treisija nepatika pret Piraga darbībās ir sākusies daudz, daudz, daudz agrāk. Cik ilgi cilvēks nesapratīs (negribēs saprast), kā īsti Vikipēdija darbojas. Pat šis ieraksts nav īstajā vietā.. (piemērotāka vieta ir Vikipēdija:Kopienas portāls, vai arī manā diskusijas lapā). Varu nosaukt vairākus piemērus, kas ir radījusi neizpratni par Pirags darbībām. Piemēri: Krievijas pārdēvēšana par Krievijas Federācija bez diskusijas pirms tam, regulārā rakstu veidošana ar paskaidrojumiem, piemēram, personvārdi, informācijas dzēšana (tā pati filozofija, kur pieminēja, ka tie ir stila uzlabojumi, lai gan patiesībā bija info dzēšana), informācijas pievienošana ne tajās vietās (skatīt Kārlis, kāpēc tur ir kaut kāds skaidrojums par karaļiem un vēl svešvalodas?). Treisijs arī Vikipasākumos ir pacēlis šo jautājumu (ja atmiņa neviļ, tad jau 2014. gadā). --Treisijs (diskusija) 2017. gada 25. janvāris, plkst. 11.59 (EET)[atbildēt]
Vienkārši vajag mācīties respektēt citu viedokli, vikipēdija taču nav privāts pasākums. Piemēram, pieminētā Krievija un Krievijas Federācija mūsdienās ir savstarpēji ekvivalenti vienas valsts nosaukumi, bet vēsturiski gan nav, ko centos paskaidrot, taču necīnījos arī pret Jūsu delēcijas tieksmēm. Es to respektēju ...--Pirags (diskusija) 2017. gada 25. janvāris, plkst. 19.40 (EET)[atbildēt]
Wo, wo, wo... tieši to es esmu iemācījies, es respektēju Tavu viedokli, bet kad Jūs to iemācīsities? Tāpēc ka es to esmu apguvis, es vēl neesmu sācis atcelt Jūsu izmaiņas saistībā ar personvārdiem... Man ir aizdomas, ka Jūs nerespektējat Vikipēdijas kopienas viedokli... Kopienā jau kopš pirmsākumiem pieņemts izdiskutēt šaubīgus jautājumus pirms kāds vienpersoniski Krieviju pārdēvē par Krievijas Federāciju... Vikipēdija nav privāts pasākums, kur Krievijas raksts sauksies Krievijas Federācija tikai tāpēc, ka Pirags tā vēlas. Skatīt diskusiju par Krieviju... Tur skaidri redzams, ka kopiena pieņēma lēmumu, nevis es... --Treisijs (diskusija) 2017. gada 25. janvāris, plkst. 20.43 (EET)[atbildēt]

Latvijas Valsts prezidentu uzskaitījums[labot pirmkodu]

Jopcik rozā... Nu jau laikam izskatīsies, ka esmu uzēdies... Kas tas pie velna tagad ir? Kāda velna pēc "Latvijas Valsts prezidentu uzskaitījums" ir precīzāks par "Latvijas prezidentu uzskaitījumu". Ko tu te māžojies? Piedāvāju šo pārdēvēt par Latvijas valsts prezidentu uzskaitījumu (valsts ar mazo burtu, jo ir arī citi prezidenti, piemēram, uzņēmuma prezidenti un tā tālāk). --Treisijs (diskusija) 2017. gada 22. janvāris, plkst. 17.35 (EET)[atbildēt]

Njā, izskatās, ka arī iegūglējot ir ļoti daudz rezultāti ar Latvijas Valsts prezidentu... Man jāatvainojas par iepriekšējā rindkopā izteiktajām dusmām, tomēr... Lielais V burts? Bet mēs tak dzīvojam Latvijas Republikā, nevis Latvijas Valstī (vēršu uzmanību uz oficiālajiem nosaukumiem). Tādēļ piedāvāju pārdēvēt atpakaļ uz Latvijas prezidentu uzskaitījums, jo arī Latvijas Republikas prezidentu uzskaitījums ir pietiekoši precīzs, un galu galā, mums ir raksts ar nosaukumu Latvija, nevis Latvijas Valsts. PS: Šis jau sāk izskatīties pēc Krievijas varianta (skatīt Diskusija:Krievija#Raksta nosaukums — Krievija un Krievijas Federācija?) --Treisijs (diskusija) 2017. gada 22. janvāris, plkst. 17.45 (EET)[atbildēt]
Mums ir arī raksts ar nosaukumu Latvijas Valsts prezidents, kurā šis vārds "valsts" tiek rakstīts ar lielo burtu. Ja pareizi saprotu, lielais burts šai vārdu salikumā tiek lietots ne Latvijas dēļ, bet tāpēc, ka tas ir amata nosaukums — cilvēks var būt "Valsts prezidents”. Ja jau eksistē manis minētais raksts par Valsts prezidentu kā tādu, kādēļ gan lai raksta nosaukumā par daudziem šāda amata ieņēmējiem — Valsts prezidentiem — netiktu lietots šis vārds Valsts ar lielo burtu? --Zuiks (diskusija) 2017. gada 22. janvāris, plkst. 18.00 (EET)[atbildēt]
Laikam jau tik tiešām ir ar lielo burtu jāraksta tā Valsts (paldies Edgaram2007, kas man to apgaismoja Skype diskusijā!), bet vai obligāti tas ir nepieciešams raksta nosaukumā. --Treisijs (diskusija) 2017. gada 22. janvāris, plkst. 18.20 (EET)[atbildēt]

Pārvietošana[labot pirmkodu]

Pārvietojot rakstu, vajadzētu salabot arī saites, kas ved uz šo rakstu. Kreisajā pusē ir tāds rīks "Norādes uz šo lapu". --Papuass (diskusija) 2017. gada 2. februāris, plkst. 13.16 (EET)[atbildēt]

Hermanis Šells[labot pirmkodu]

Piedāvāju rakstā Hermanis Šells pirmo teikumu rakstīt šādi: Hermanis Šells (vācu: Jakob Herman Schell, dzimis 1850. gada 28. februārī, miris 1906. gada 31. maijā) ir .... Lūdzu pieturamies pie Vikipēdijā pieņemtā stila! --Vīruss (diskusija) 2017. gada 9. februāris, plkst. 00.36 (EET)[atbildēt]

Katras valodas vikipēdijā ir savs stils, piemēram, Jakob Herman Schell (28 February 1850 – 31 May 1906) was a German philosopher and theologian. He was ordained Roman Catholic priest in 1873, became Professor of theology in 1888.--Pirags (diskusija) 2017. gada 9. februāris, plkst. 00.42 (EET)[atbildēt]

Emīls Dārziņš[labot pirmkodu]

Nevajag izplatīt kļūdainu informāciju pamatojoties uz vienu žurnāla Universitas rakstu no 1958. gada. E. Dārziņš pat teorētiski nevarētu būt Talavijas biedrs, jo nakad nav studējis Rīgas politehniskajā institūtā (vēlāk LU) pie kura darbojās Talavija. Talavija neuzņēma citu augstskolu studentus. Man ko, tagad biedru sarakstu būs jāpublicē lai apgāztu vienu senu rakstu?—Šo komentāru pievienoja Zmejs (diskusijadevums).

Sveiks, Tev vajadzētu papildināt sarakstu ar atsauci uz Talavijas sarakstiem. Pašos pirmsākumos pirms 1900. gada reģistrēšanas PRI bija visādi izņēmumi.--Pirags (diskusija) 2017. gada 22. februāris, plkst. 22.41 (EET)[atbildēt]

Viļāni[labot pirmkodu]

Atsevišķais Viļānu vēstures raksts vēl būs, cik saprotu? --Feens (diskusija) 2017. gada 25. marts, plkst. 15.30 (EET)[atbildēt]

Pirag, arī tavs viedoklis ir svarīgs nākotnes kopienas diskusijā[labot pirmkodu]

Es aicinu tevi pievienoties diskusijai par Wikimedia kustības nākotni. Jau vairākas nedēļas daudzās valodās notiek diskusija par nākamo 15 gadu prioritātēm: Kas būs tas, kas paātrinās mūsu progresu? Kas ir pats svarīgākais, ko mēs varam kopīgi paveikt nākamo 15 gadu laikā? Kas mūs vienos un iedvesmos? Šie ir tie svarīgākie jautājumi.

Arī tavs viedoklis ir svarīgs, neatkarīgi no tā, vai esi administrators vai tikai labo drukas kļūdas. Pievienojies diskusijai latviešu valodā, iesniedzot savas idejas, vei komentējot citas.

Papildu informācijai vari apskatīt šīs saites:

Ja ir neskaidrības, droši jautā.

--Papuass (diskusija) 2017. gada 11. aprīlis, plkst. 10.56 (EEST)[atbildēt]

Vikipēdijas darbnīca[labot pirmkodu]

Labdien!

6. jūnijā (otrdien) Vikipēdijas projektam latviešu valodā paliek 14 gadu. Lai to atzīmētu, aicinām visus, kas iepriekš darbojušies projektā, dienas laikā (00.00—24.00) uzrakstīt kādu jaunu rakstu. Vairāk informācijas atrodams iniciatīvas lapā. Tēma ir vēlama no vajadzīgo rakstu saraksta, bet derēs arī cita. Paldies arī par Tavu iepriekšējo ieguldījumu Vikipēdijas projektā! -- Edgars2007 (diskusija) 2017. gada 5. jūnijs, plkst. 18.56 (EEST)[atbildēt]

Brīvie attēli[labot pirmkodu]

Sveiks! Būtu ieteicams brīvi licencētos attēlus augšupielādēt Vikikrātuvē, lai nākotnē nevajadzētu ķerties pie lokālo failu pārvietošanas uz turieni. Tur ievietotie attēli lieti noderētu arī citu valodu Vikipēdijās. Veiksmi vikidarbībā! --AgrisR (diskusija) 2017. gada 4. jūlijs, plkst. 15.48 (EEST)[atbildēt]

Mani traucē citu valodu Vikipēdijās aktīvie attēlu delecionisti.--Pirags (diskusija) 2017. gada 4. jūlijs, plkst. 22.36 (EEST)[atbildēt]

Par muižām[labot pirmkodu]

Es te mazliet padarbojos ar muižu ģeogrāfiju, iesākumā rakstā Jelgavas apriņķa muižu nosaukumi. Jautājums - no kurienes ir ņemts šis saraksts? Vai no agrārār reformas sarakstiem?

Problēmas būtība - skatoties avotos, piemēram, 1900. gada Karte des weslichen Russlands daudzas no šī saraksta muižām ir apzīmētas nevis kā muižas (Gut), bet pusmuižas (Vorwerk). Dažas Gut un daudzas Vw toties sarakstā nav. Protams, līdz 1920. gadam to statuss varētu būt arī mainījies. Nevaru saprast, kā rīkoties, lai būtu precīzi. --Feens (diskusija) 2018. gada 25. marts, plkst. 00.21 (EET)[atbildēt]

Saraksts ņemts no Latviešu Konversācijas vārdnīcas XIV. sējuma šķirkļa "Muižu nosaukumi", norādīti to pagastu nosaukumi, kuros bjušās muižas atradās 1935. gadā. Muižu un pusmuižu klasifikācija nav ievērota.--Pirags (diskusija) 2018. gada 25. marts, plkst. 00.37 (EET)[atbildēt]
Liels paldies. --Feens (diskusija) 2018. gada 25. marts, plkst. 01.01 (EET)[atbildēt]

--EdgarsBot (diskusija) 2018. gada 23. maijs, plkst. 20.58 (EEST)[atbildēt]

--EdgarsBot (diskusija) 2018. gada 23. maijs, plkst. 20.58 (EEST)[atbildēt]

Vikipēdijas darbnīca[labot pirmkodu]

Labdien!

6. jūnijā (trešdien) Vikipēdijas projektam latviešu valodā paliek 15 gadu. Lai to atzīmētu, aicinām visus, kas iepriekš darbojušies projektā, dienas laikā (00.00—24.00) uzrakstīt kādu jaunu rakstu. Vairāk informācijas atrodams iniciatīvas lapā. Tēma ir vēlama no vajadzīgo rakstu saraksta, bet derēs arī cita. Paldies arī par Tavu iepriekšējo ieguldījumu Vikipēdijas projektā! -- Edgars2007 (diskusija) 2018. gada 2. jūnijs, plkst. 16.38 (EEST)[atbildēt]

Livonijas ordenis[labot pirmkodu]

Lūdzu apskati šo izmaiņu. Manuprāt raksta sākumā ir jau pateikts, ka Livonijas ordenis ir atzars. Vai vajag arī tālāk to mainīt? Ja tā ir tomēr labāk, tad varbūt pat raksts ir jāpārdēvē, piemēram, par Livonijas atzars?! --Treisijs (diskusija) 2018. gada 5. jūnijs, plkst. 22.35 (EEST)[atbildēt]

Tas ir marigāls viedoklis, jo historiogrāfijā ir stabili izveidojies Livonijas ordeņa kā atsevišķa bruņinieku ordeņa jēdziens. Tas pamatots ar šī ordeņa izcelsmi no Zobenbrāļu ordeņa, autonomo pārvaldes struktūru un neatkarīgo eksistenci pēc Prūsijas hercogistes izveides 1525. gadā.--Pirags (diskusija) 2018. gada 6. jūnijs, plkst. 08.15 (EEST)[atbildēt]

Iekavas (20.08.2018)[labot pirmkodu]

Sveiks, es esmu bots. Es pamanīju, ka شوروی سوسیالیستی ایران šis labojums lapā Padomju republikas, iespējams, ir sabojājis sintaksi. Ja tā tiešām notika, neuztraucies, to var izmainīt, veicot labojumus lapā. Ja es nesapratu, kas notika, vai arī Tev ir citi jautājumi, droši atstāj ziņu mana operatora diskusiju lapā.

Paldies! EdgarsBot (diskusija) 2018. gada 20. augusts, plkst. 18.02 (EEST), Irānas teritorijā, 1920. gada jūnijā - 1921. gada septembrī)[atbildēt]

Радянська Республіка}}, tagadējās Ukrainas teritorijā, 1920. gada jūlijā - septembrī)|lines=0}}

--EdgarsBot (diskusija) 2018. gada 14. septembris, plkst. 21.00 (EEST)[atbildēt]

Ir taču minēts: No https://visc.gov.lv/vispizglitiba/saturs/dokumenti/metmat/vesture_6_9/bildes23.shtml 1926. gads. Fotogrāfs nezināms. LNVM krājums.--Pirags (diskusija) 2018. gada 14. septembris, plkst. 23.58 (EEST)[atbildēt]

Please use Template:BBLD. ruwiki and dewiki also use it. The IDs sometimes change and by using Wikidata one only needs to edit the ID in one place. [19] 85.180.53.248 2018. gada 17. oktobris, plkst. 16.43 (EEST)[atbildēt]

--EdgarsBot (diskusija) 2018. gada 22. oktobris, plkst. 21.01 (EEST)[atbildēt]

uzrādīju.--Pirags (diskusija) 2018. gada 22. oktobris, plkst. 21.10 (EEST)[atbildēt]
Jā, bet tajā kartē skaidri rakstīts — © Dovid Katz 2009. Nevar izgriezt no tās gabalu un publicēt ar brīvo licenci. Var ielikt rakstā atsauci uz šo karti. --ScAvenger (diskusija) 2018. gada 22. oktobris, plkst. 21.47 (EEST)[atbildēt]
Sakarā ar oriģināla licenci "Jūs drīkstat bez ierobežojumiem izplatīt šo darbu, izmainīt to un lietot jebkuriem (tajā skaitā arī komerciāliem) mērķiem, ar noteikumu, ka tiks norādīts sākotnējais autors un saglabāta šī licence."--Pirags (diskusija) 2018. gada 22. oktobris, plkst. 23.30 (EEST)[atbildēt]
Ā, tā karte ir šādā paskatā ielādēta arī Vikikrātuvē un neviens šo joku nav pamanījis :) Kad pamanīs, baidos, ka dzēsīs bez ierunām, tam dalībniekam, kas to tur ielādējis, jau ir papilnam dzēstu bilžu... --ScAvenger (diskusija) 2018. gada 23. oktobris, plkst. 00.27 (EEST)[atbildēt]

Sveiks! Sakarā ar pozitīvām ziņām EST-LAT konkursa sakarā lūdzu atļaut e-pastu nosūtīšanu (vai arī ir jāapstiprina esošā e-pasta adrese), to var izdarīt sadaļā Special:Preferences. Vai arī atmet e-pastu uz jaka19@inbox.lv --Edgars2007 (diskusija) 2018. gada 10. decembris, plkst. 19.26 (EET)[atbildēt]

Iekavas (24.12.2018)[labot pirmkodu]

Sveiks, es esmu bots. Es pamanīju, ka šis labojums lapā Portrets, iespējams, ir sabojājis sintaksi. Ja tā tiešām notika, neuztraucies, to var izmainīt, veicot labojumus lapā. Ja es nesapratu, kas notika, vai arī Tev ir citi jautājumi, droši atstāj ziņu mana operatora diskusiju lapā.

Paldies! EdgarsBot (diskusija) 2018. gada 24. decembris, plkst. 10.02 (EET)[atbildēt]

Sveiks, es esmu bots. Es pamanīju, ka šis labojums lapā Mirbahi, iespējams, ir sabojājis sintaksi. Ja tā tiešām notika, neuztraucies, to var izmainīt, veicot labojumus lapā. Ja es nesapratu, kas notika, vai arī Tev ir citi jautājumi, droši atstāj ziņu mana operatora diskusiju lapā.

Paldies! EdgarsBot (diskusija) 2018. gada 24. decembris, plkst. 19.02 (EET)[atbildēt]

--EdgarsBot (diskusija) 2019. gada 6. februāris, plkst. 20.00 (EET)[atbildēt]

Could you once again look here?--Antemister (diskusija) 2019. gada 24. februāris, plkst. 18.54 (EET)[atbildēt]

--EdgarsBot (diskusija) 2019. gada 2. aprīlis, plkst. 21.01 (EEST)[atbildēt]

--EdgarsBot (diskusija) 2019. gada 4. aprīlis, plkst. 21.01 (EEST)[atbildēt]

Iekavas (20.04.2019)[labot pirmkodu]

Sveiks, es esmu bots. Es pamanīju, ka ēka uz Vecpilsētas ielas stūra šis labojums lapā Krišjāņa Barona iela (Jelgava), iespējams, ir sabojājis sintaksi. Ja tā tiešām notika, neuztraucies, to var izmainīt, veicot labojumus lapā. Ja es nesapratu, kas notika, vai arī Tev ir citi jautājumi, droši atstāj ziņu mana operatora diskusiju lapā.

Paldies! EdgarsBot (diskusija) 2019. gada 21. aprīlis, plkst. 01.02 (EEST)[atbildēt]

Simeons Bekbulatovičs[labot pirmkodu]

На картине из летописи нарисована не свадьба Симеона Бекбулатовича, а свадьба Симеона Касаевича (в русскоязычной Википедии о нём статья Ядыгар-Мухаммед). --So categorical (diskusija) 2019. gada 7. maijs, plkst. 19.40 (EEST)[atbildēt]

Laikam tiešām ne tas Simeons, sk. komentāru Vikikrātuvē. --ScAvenger (diskusija) 2019. gada 7. maijs, plkst. 19.46 (EEST)[atbildēt]

Iekavas (10.06.2019)[labot pirmkodu]

Sveiks, es esmu bots. Es pamanīju, ka šis labojums lapā Livonijas krusta kari, iespējams, ir sabojājis sintaksi. Ja tā tiešām notika, neuztraucies, to var izmainīt, veicot labojumus lapā. Ja es nesapratu, kas notika, vai arī Tev ir citi jautājumi, droši atstāj ziņu mana operatora diskusiju lapā.

Paldies! EdgarsBot (diskusija) 2019. gada 10. jūnijs, plkst. 11.02 (EEST)[atbildēt]

--EdgarsBot (diskusija) 2019. gada 25. jūnijs, plkst. 21.00 (EEST)[atbildēt]

Photos into the WikiCommons[labot pirmkodu]

Could you upload some manor photos directly into the Commons? Then they will be usable in other language wikis as well.--The Prince of Tartu (diskusija) 2019. gada 6. augusts, plkst. 19.57 (EEST)[atbildēt]

do you mean the old photos?--Pirags (diskusija) 2019. gada 8. augusts, plkst. 14.38 (EEST)[atbildēt]
Yes.--The Prince of Tartu (diskusija) 2019. gada 10. augusts, plkst. 13.42 (EEST)[atbildēt]

--EdgarsBot (diskusija) 2019. gada 6. septembris, plkst. 21.01 (EEST)[atbildēt]

Konsultācija[labot pirmkodu]

Vikipēdijā par en::Teofila Radziwiłł rakstīts was a Polish noblewoman and Freemason. Vai tad tolaik sievietes uzņēma brīvmūrniekos? --Feens (diskusija) 2019. gada 9. septembris, plkst. 00.21 (EEST)[atbildēt]

Aleksandrs Kaljostro Jelgavā, vēlāk Varšavā 1781. gadā nodibināja tā sauktās brīvmūrnieku ēģiptiešu rituāla adopcijas ložas vīriešiem un sievietēm.--Pirags (diskusija) 2019. gada 9. septembris, plkst. 02.50 (EEST)[atbildēt]

Iekavas (05.11.2019)[labot pirmkodu]

Sveiks, es esmu bots. Es pamanīju, ka šis labojums lapā Vivjēns Bosenkets, iespējams, ir sabojājis sintaksi. Ja tā tiešām notika, neuztraucies, to var izmainīt, veicot labojumus lapā. Ja es nesapratu, kas notika, vai arī Tev ir citi jautājumi, droši atstāj ziņu mana operatora diskusiju lapā.

Paldies! EdgarsBot (diskusija) 2019. gada 5. novembris, plkst. 09.02 (EET)[atbildēt]

Ieteikums[labot pirmkodu]

Piemērs

Iesaku iestatījumos ieslēgt rīku "highlightDisambig". Tas ļauj viegli redzēt, kuras saites ved uz nozīmju atdalīšanas lapām. --Papuass (diskusija) 2019. gada 28. novembris, plkst. 15.18 (EET)[atbildēt]

Iekavas (01.03.2020)[labot pirmkodu]

{{subst:Iekavu paziņojums|diff=3183153|page=Tartu apriņķis|debug=(1, 0, 0, 0)|list=yes|remaining=[[Attēls:(Atlas von Liefland, oder von den beyden Gouvernementern u. Herzogthümern Lief- und Ehstland, und|lines=0}}

Iekavas (02.03.2020)[labot pirmkodu]

Sveiks, es esmu bots. Es pamanīju, ka šis labojums lapā COVID-19 izplatīšanās Latvijā, iespējams, ir sabojājis sintaksi. Ja tā tiešām notika, neuztraucies, to var izmainīt, veicot labojumus lapā. Ja es nesapratu, kas notika, vai arī Tev ir citi jautājumi, droši atstāj ziņu mana operatora diskusiju lapā.

Paldies! EdgarsBot (diskusija) 2020. gada 3. marts, plkst. 00.02 (EET)[atbildēt]

--EdgarsBot (diskusija) 2020. gada 5. marts, plkst. 20.00 (EET)[atbildēt]

--EdgarsBot (diskusija) 2020. gada 6. marts, plkst. 20.00 (EET)[atbildēt]

Hi, I cannot revert to this version due to the abuse filter. Could you please help revert the vandalism? --WhitePhosphorus (diskusija) 2020. gada 9. marts, plkst. 10.42 (EET)[atbildēt]

Resolved. Sorry to disturb you. --WhitePhosphorus (diskusija) 2020. gada 9. marts, plkst. 10.58 (EET)[atbildēt]

Uploading files[labot pirmkodu]

Hi! You have uploaded some files. For example Attēls:Rīgas rātes 1591. gadā izdotie aizgādnības noteikumi.jpg.

I would like to suggest that you upload to Commons so the files can be used on other language versions of Wikipedia.

When you upload files you should add as many informations as possible about the file. Including:

  • A description so we know what it is
  • A source so we know where the file is from (you added a link to a website and that is great!)
  • An author so we know who created the file
  • A date so we know how old it is

I added {{Information}} on the file so you can see how it should be.

The reason we need information about author and date is because of copyright. If it is a book from 1591 it is clearly out of copyright. But if it is from 1891 for example the the authour could have been alive after 1950 (copyright if author died in 1950 = 1950+70 = 2020 -> copyright expire January 1, 2021). --MGA73 (diskusija) 2020. gada 15. jūnijs, plkst. 11.48 (EEST)[atbildēt]

"..novads (2021)" - vai ir jēga?[labot pirmkodu]

Vai ir Jēga veidot rakstus pēc principa "..novads (2021)"? Mēs taču parasti papildināsim esošus novadu rakstus. Tas pats ar "Republikas pilsētām", to statuss paliek tāds pats, tikai mainās statusa nosaukums - "Valstspilsētas" --Dark Eagle (diskusija) 2020. gada 22. jūnijs, plkst. 16.24 (EEST)[atbildēt]

Tie vairs nebūs šībrīža novadi, bet drīzāk agrākie rajoni, tādēļ informācija būtiski atšķirsies.--Pirags (diskusija) 2020. gada 22. jūnijs, plkst. 16.56 (EEST)[atbildēt]
Rakstā Ādažu novads "Vēstures" sadaļā ir aprakstīta pagasta un novada vēsture. Diez vai jāveido jauns raksts ar 2021.gadu. @Kikos, Papuass, Edgars2007: varbūt vikiprojekta dalībniekiem arī būs kaut kādas domas par pieņemto reformu? --Dark Eagle (diskusija) 2020. gada 22. jūnijs, plkst. 18.11 (EEST)[atbildēt]
Dabiski, ka raksti Alūksnes novads, Gulbenes novads, Līvānu novads, Olaines novads, Ventspils novads (teritorija nemainīsies) paliks nemainīgi.--Pirags (diskusija) 2020. gada 22. jūnijs, plkst. 18.20 (EEST)[atbildēt]
Ādažu novadam pievieno Carnikavas novada teritoriju kā pagastu, vēl papildus no 2022. gada Ādažus izdalīs no Ādažu pagasta kā pilsētu. Bet es nesaprotu, piem., veidot rakstu Rēzeknes novads (2021), ja tam parasti pievieno nākotnē likvidēto Varakļānu un Viļānu novadu 5 pagastus un 2 pilsētas? --Dark Eagle (diskusija) 2020. gada 22. jūnijs, plkst. 18.53 (EEST)[atbildēt]
Tieši tā, tie būs raksti ar būtiski atšķirigi informāciju.--Pirags (diskusija) 2020. gada 22. jūnijs, plkst. 19.00 (EEST)[atbildēt]

Iekavas (23.06.2020)[labot pirmkodu]

Sveiks, es esmu bots. Es pamanīju, ka šis labojums lapā Kalnciema iela (Rīga), iespējams, ir sabojājis sintaksi. Ja tā tiešām notika, neuztraucies, to var izmainīt, veicot labojumus lapā. Ja es nesapratu, kas notika, vai arī Tev ir citi jautājumi, droši atstāj ziņu mana operatora diskusiju lapā.

Paldies! EdgarsBot (diskusija) 2020. gada 23. jūnijs, plkst. 17.02 (EEST)[atbildēt]

--EdgarsBot (diskusija) 2020. gada 25. jūnijs, plkst. 21.00 (EEST)[atbildēt]

--EdgarsBot (diskusija) 2020. gada 29. jūnijs, plkst. 21.01 (EEST)[atbildēt]

Iekavas (14.07.2020)[labot pirmkodu]

Sveiks, es esmu bots. Es pamanīju, ka šis labojums lapā Gustavs Šķilters, iespējams, ir sabojājis sintaksi. Ja tā tiešām notika, neuztraucies, to var izmainīt, veicot labojumus lapā. Ja es nesapratu, kas notika, vai arī Tev ir citi jautājumi, droši atstāj ziņu mana operatora diskusiju lapā.

Paldies! EdgarsBot (diskusija) 2020. gada 14. jūlijs, plkst. 10.02 (EEST)[atbildēt]

--EdgarsBot (diskusija) 2020. gada 7. augusts, plkst. 21.00 (EEST)[atbildēt]

Ārlietu dienesta darbinieki[labot pirmkodu]

Varbūt noder - uzliku biogrāfisko vārdnīcu uz failiem.lv https://failiem.lv/u/q8syh77p Kasp2008 (diskusija) 2020. gada 29. augusts, plkst. 16.37 (EEST)[atbildēt]

Pardon my English. I was reading the wiki entry on my grandfather, Voldemars Bastjanis, (to the extent I could, given my now-limited Latvian) and I noticed your repeated entries over the years. A bit of minor corrective information if you're interested: he married Alma July 15, 1915, and they were still living in Moscow July 19, 1917, the day my mother (Mirdza) was born. Also, according to my mother, it was Senator Paul Douglas of Illinois who was the moving force in the early 1950s in getting my grandparents clearance to emigrate from Germany to the US despite my grandfather's socialist affiliations. (My parents had come to the US in July 1946, shortly before I was born, able to do so despite little room on the US's Latvian immigration quota because by historical accidents both had been born in Russia and that quota had ample room.) —Šo komentāru pievienoja 174.196.213.224 (diskusijadevums).

--EdgarsBot (diskusija) 2020. gada 20. septembris, plkst. 21.00 (EEST)[atbildēt]

Hi.Request you to plz check the email I sent to you. Thank you. Muzammil.

Iekavas (03.10.2020)[labot pirmkodu]

Sveiks, es esmu bots. Es pamanīju, ka šis labojums lapā Pilskalnes muiža, iespējams, ir sabojājis sintaksi. Ja tā tiešām notika, neuztraucies, to var izmainīt, veicot labojumus lapā. Ja es nesapratu, kas notika, vai arī Tev ir citi jautājumi, droši atstāj ziņu mana operatora diskusiju lapā.

Paldies! EdgarsBot (diskusija) 2020. gada 3. oktobris, plkst. 10.02 (EEST)[atbildēt]

Iekavas (26.10.2020)[labot pirmkodu]

Sveiks, es esmu bots. Es pamanīju, ka šis labojums lapā Livonijas karš, iespējams, ir sabojājis sintaksi. Ja tā tiešām notika, neuztraucies, to var izmainīt, veicot labojumus lapā. Ja es nesapratu, kas notika, vai arī Tev ir citi jautājumi, droši atstāj ziņu mana operatora diskusiju lapā.

Paldies! EdgarsBot (diskusija) 2020. gada 27. oktobris, plkst. 00.02 (EET)[atbildēt]

--EdgarsBot (diskusija) 2020. gada 17. novembris, plkst. 20.00 (EET)[atbildēt]

Ārējās saites uz citu valodu Vikipēdijām[labot pirmkodu]

Kāpēc liekam ārējās saites uz citu valodu Vikipēdijām? Skatīt šo izmaiņu. Vai esmu kaut ko palaidis garām? Manuprāt tā nevajadzētu darīt, praktizēt. PS: Ja tā tomēr ir jādara, tad labāk liekam uz ķīniešu valodu, jo to es labāk saprotu. --Treisijs (diskusija) 2020. gada 13. decembris, plkst. 14.44 (EET)[atbildēt]

Tas ir izņēmuma gadījums, bet vai tiešām vajadzēja saiti uz mandarīnu valodu?--Pirags (diskusija) 2020. gada 13. decembris, plkst. 15.31 (EET)[atbildēt]
..un kāpēc šis būtu "izņēmuma gadījums"? Edgars2007 (diskusija) 2020. gada 14. decembris, plkst. 00.22 (EET)[atbildēt]
Lai ierosinātu diskusiju un stimulētu kādu no kritiķiem pārtulkot šo biogrāfiju no angļu valodas.--Pirags (diskusija) 2020. gada 14. decembris, plkst. 00.33 (EET)[atbildēt]

Dzelzceļa muzeja fotogrāfijas[labot pirmkodu]

Manuprāt, tās Dzelzceļa muzeja krājuma fotogrāfijas nevar tā pārpublicēt (un vēl nogriežot nost logo), vismaz viņi paši uzskata, ka pārpublicēšana ar atsauci pieļaujama tikai nekomerciāliem mērķiem. Mums pirms desmit gadiem jau bija līdzīgas problēmas ar Dzelzceļa muzeju. Iesaku tās bildes likt kā ārējās saites. --ScAvenger (diskusija) 2021. gada 4. janvāris, plkst. 19.36 (EET)[atbildēt]

Sapratu, pārtraukšu.--Pirags (diskusija) 2021. gada 4. janvāris, plkst. 19.58 (EET)[atbildēt]

--EdgarsBot (diskusija) 2021. gada 11. janvāris, plkst. 20.00 (EET)[atbildēt]

2020. gada vērtīgākais Vikipēdijas latviešu valodā dalībnieks[labot pirmkodu]

2020. gada vērtīgākais Vikipēdijas latviešu valodā dalībnieks
Saskaņā ar Vikipēdijas kopienas balsojumu esi atzīts par 2020. gada vērtīgāko dalībnieku Vikipēdijā latviešu valodā --Edgars2007 (diskusija) 2021. gada 22. janvāris, plkst. 15.30 (EET)[atbildēt]
Paldies par labo vēsti!--Pirags (diskusija) 2021. gada 22. janvāris, plkst. 16.26 (EET)[atbildēt]
Apsveicu! Tas bija liels darbs, un žēl, ka mēs pārējie nepietiekami turējām līdzi.--Egilus (diskusija) 2021. gada 22. janvāris, plkst. 16.33 (EET)[atbildēt]

--EdgarsBot (diskusija) 2021. gada 23. janvāris, plkst. 20.00 (EET)[atbildēt]

Iekavas (28.01.2021)[labot pirmkodu]

Sveiks, es esmu bots. Es pamanīju, ka šis labojums lapā Latvijas delegācija Parīzes Miera konferencē, iespējams, ir sabojājis sintaksi. Ja tā tiešām notika, neuztraucies, to var izmainīt, veicot labojumus lapā. Ja es nesapratu, kas notika, vai arī Tev ir citi jautājumi, droši atstāj ziņu mana operatora diskusiju lapā.

Paldies! EdgarsBot (diskusija) 2021. gada 28. janvāris, plkst. 10.02 (EET)[atbildēt]

Iekavas (26.03.2021)[labot pirmkodu]

Sveiks, es esmu bots. Es pamanīju, ka šis labojums lapā Pēteris Kūla, iespējams, ir sabojājis sintaksi. Ja tā tiešām notika, neuztraucies, to var izmainīt, veicot labojumus lapā. Ja es nesapratu, kas notika, vai arī Tev ir citi jautājumi, droši atstāj ziņu mana operatora diskusiju lapā.

Paldies! EdgarsBot (diskusija) 2021. gada 26. marts, plkst. 12.02 (EET)[atbildēt]

Johann Karl Bruschwit 5 Mai 1879

Добрый день! Извините, что пишу по-русски. Я обращаюсь к Вам, потому что обнаружил Вашу правку в статье Sociālistu revolucionāru partija. Я сейчас пишу для русской википедии о латыше-эсере Иване Брушвите, который был министром финансов в правительстве Комуча, позднее играл важную и положительную роль в русской эмиграции в Праге, погиб во Владимирском централе в 1946-м. Я нашел запись о его рождении, но не могу ее расшифровать. Надеюсь, что там содержится дата и точное место рождения? Не могли бы Вы мне помочь, или указать на каком латвийском форуме в Википедии следует задать этот вопрос. (4-я запись под номером 27 [20], [21]) Заранее спасибо Hunu (diskusija) 2021. gada 10. aprīlis, plkst. 20.27 (EEST)[atbildēt]

Добрый день! Дата его рождения 5 мая 1879, место рождения Ventspils.[22]--Pirags (diskusija) 2021. gada 11. aprīlis, plkst. 02.58 (EEST)[atbildēt]
Liels paldies!! Hunu (diskusija) 2021. gada 11. aprīlis, plkst. 07.43 (EEST)[atbildēt]
Добрый день, еще раз, уважаемый коллега! Еще раз спасибо за дополнение и уточнение. Но возникли некоторые вопросы. Первый - ясно ли из текста записи, что речь идет именно о дате и месте рождения, а не крещения (обратил внимание, что в официальных источниках, год рождения все-таки другой 1878)? Второй - В книге имя записано как Johann Karl [23], в списке зарегистрировано под номером 1921164, как Johans Karls, Вы записали как Johans Kārlis. Есть ли какие-либо аргументы, что именно Ваш, как я понимаю, современный вариант - правильный?? Hunu (обс.) 05:16, 11 апреля 2021 (UTC)
Johann Karl Bruschwit по-немецки = Jānis Kārlis Brušvits по-латышски.--Pirags (diskusija) 2021. gada 12. aprīlis, plkst. 17.30 (EEST)[atbildēt]
Я вижу размещенный Вами документ, спасибо. Но где сказано, что это день рождения, а не день крещения. Это ведь церковная запись, не так ли? Hunu (diskusija) 2021. gada 13. aprīlis, plkst. 15.31 (EEST)[atbildēt]
Это церковная запись, но Zeit und Stunde der Geburt день рождения, а не день крещения.--Pirags (diskusija) 2021. gada 13. aprīlis, plkst. 19.10 (EEST)[atbildēt]
Liels paldies!! Hunu (diskusija) 2021. gada 16. aprīlis, plkst. 09.39 (EEST)[atbildēt]
Кстати, в русской ВП можно не использовать Шаблон:Дата рождения. Тогда шаблон Персона автоматически считает возраст, но и проставляет даты в категории Hunu (diskusija) 2021. gada 16. aprīlis, plkst. 12.08 (EEST)[atbildēt]

Latvijas Nacionālo partizānu grupa foto[labot pirmkodu]

Sveiki! I just wanted to ask: is it possible to transfer the [24] photo to Wikimedia, so we could use it in the English Wikipedia? Thanks. --Mindaur (diskusija) 2021. gada 26. maijs, plkst. 20.30 (EEST)[atbildēt]

@Pirags: Sorry to bother you again. I am trying to find some non-copyrighted pictures of the Latvian partisans, which could be uploaded to Wikimedia Commons. Since you touched these topics, I just wonder if you had a chance to look into my question above? --Mindaur (diskusija) 2021. gada 2. jūnijs, plkst. 16.18 (EEST)[atbildēt]

--EdgarsBot (diskusija) 2021. gada 29. maijs, plkst. 21.00 (EEST)[atbildēt]

--EdgarsBot (diskusija) 2021. gada 6. jūnijs, plkst. 21.00 (EEST)[atbildēt]

--EdgarsBot (diskusija) 2021. gada 6. jūnijs, plkst. 21.01 (EEST)[atbildēt]

--EdgarsBot (diskusija) 2021. gada 6. jūnijs, plkst. 21.01 (EEST)[atbildēt]

--EdgarsBot (diskusija) 2021. gada 6. jūnijs, plkst. 21.01 (EEST)[atbildēt]

--EdgarsBot (diskusija) 2021. gada 6. jūnijs, plkst. 21.02 (EEST)[atbildēt]

Iekavas (29.06.2021)[labot pirmkodu]

Sveiks, es esmu bots. Es pamanīju, ka šis labojums lapā Latviešu vēsturisko zemju likums, iespējams, ir sabojājis sintaksi. Ja tā tiešām notika, neuztraucies, to var izmainīt, veicot labojumus lapā. Ja es nesapratu, kas notika, vai arī Tev ir citi jautājumi, droši atstāj ziņu mana operatora diskusiju lapā.

Paldies! EdgarsBot (diskusija) 2021. gada 29. jūnijs, plkst. 09.02 (EEST)[atbildēt]

Iekavas (18.07.2021)[labot pirmkodu]

Sveiks, es esmu bots. Es pamanīju, ka šis labojums lapā Septiņi pasaules brīnumi, iespējams, ir sabojājis sintaksi. Ja tā tiešām notika, neuztraucies, to var izmainīt, veicot labojumus lapā. Ja es nesapratu, kas notika, vai arī Tev ir citi jautājumi, droši atstāj ziņu mana operatora diskusiju lapā.

Paldies! EdgarsBot (diskusija) 2021. gada 19. jūlijs, plkst. 00.02 (EEST)[atbildēt]

Iekavas (19.07.2021)[labot pirmkodu]

Sveiks, es esmu bots. Es pamanīju, ka šis labojums lapā Grieķijas Karaliste, iespējams, ir sabojājis sintaksi. Ja tā tiešām notika, neuztraucies, to var izmainīt, veicot labojumus lapā. Ja es nesapratu, kas notika, vai arī Tev ir citi jautājumi, droši atstāj ziņu mana operatora diskusiju lapā.

Paldies! EdgarsBot (diskusija) 2021. gada 19. jūlijs, plkst. 10.02 (EEST)[atbildēt]

Ahemenīdu dinastijas valdnieki[labot pirmkodu]

Vai Ahemenīdu dinastijas valdnieki bija karaļi (‘ķēniņš’ latviešu valodā ir novecojušā forma vārdam ‘karalis’, skatīt tezaurs.lv)? Ja pareizi atceros, tad pats iebildi, ka terminu ‘karalis’ nevar lietot visos gadījumos. Manuprāt vārdu ‘ķēniņš’ nevajadzētu lietot, jo latviešu valodā ir novecojis vārds (šis vārds lai paliek pasakām, kā poētiskā forma). Kāpēc nevar atstāt vienkārši ‘valdnieks’, ja vēl precīzāks tituls nav zināms?--Treisijs (diskusija) 2021. gada 25. jūlijs, plkst. 10.55 (EEST)[atbildēt]

domāju, ka cīņa pret ķēniņa vārda lietošanu Vikipēdijā nav pamatojama ar atsauci uz tezaurs.lv. Ķēniņa pārveide par "karali" latviešu valodā ir notikusi relatīvi nesen rusifikācijas ietekmē 19. gadsimta beigās, tāpat kā ķeizara pārveide par "caru". Persijas ķēniņš Kīrs taču minēts pat Vecās derības latviskajā versijā skatīt šeit kopš 17. gadsimta, tāpēc šajā rakstā tas nav anahronisks poētisms, bet gan autentiska tradīcija.--Pirags (diskusija) 2021. gada 26. jūlijs, plkst. 00.03 (EEST)[atbildēt]

Iekavas (04.08.2021)[labot pirmkodu]

Sveiks, es esmu bots. Es pamanīju, ka šis labojums lapā Volejbols 2020. gada vasaras olimpiskajās spēlēs, iespējams, ir sabojājis sintaksi. Ja tā tiešām notika, neuztraucies, to var izmainīt, veicot labojumus lapā. Ja es nesapratu, kas notika, vai arī Tev ir citi jautājumi, droši atstāj ziņu mana operatora diskusiju lapā.

Paldies! EdgarsBot (diskusija) 2021. gada 4. augusts, plkst. 21.02 (EEST)[atbildēt]

--EdgarsBot (diskusija) 2021. gada 20. augusts, plkst. 21.00 (EEST)[atbildēt]

Iekavas (25.08.2021)[labot pirmkodu]

Sveiks, es esmu bots. Es pamanīju, ka šis labojums lapā Pārdaugavas Livonijas hercogiste, iespējams, ir sabojājis sintaksi. Ja tā tiešām notika, neuztraucies, to var izmainīt, veicot labojumus lapā. Ja es nesapratu, kas notika, vai arī Tev ir citi jautājumi, droši atstāj ziņu mana operatora diskusiju lapā.

Paldies! EdgarsBot (diskusija) 2021. gada 25. augusts, plkst. 15.02 (EEST)[atbildēt]

Iekavas (31.08.2021)[labot pirmkodu]

Sveiks, es esmu bots. Es pamanīju, ka šis labojums lapā Zommerpāles pils, iespējams, ir sabojājis sintaksi. Ja tā tiešām notika, neuztraucies, to var izmainīt, veicot labojumus lapā. Ja es nesapratu, kas notika, vai arī Tev ir citi jautājumi, droši atstāj ziņu mana operatora diskusiju lapā.

Paldies! EdgarsBot (diskusija) 2021. gada 31. augusts, plkst. 09.02 (EEST)[atbildēt]

Sveiks, es esmu bots. Es pamanīju, ka šis labojums lapā Valkas vēsture, iespējams, ir sabojājis sintaksi. Ja tā tiešām notika, neuztraucies, to var izmainīt, veicot labojumus lapā. Ja es nesapratu, kas notika, vai arī Tev ir citi jautājumi, droši atstāj ziņu mana operatora diskusiju lapā.

Paldies! EdgarsBot (diskusija) 2021. gada 31. augusts, plkst. 19.02 (EEST)[atbildēt]

Iekavas (15.10.2021)[labot pirmkodu]

Sveiks, es esmu bots. Es pamanīju, ka šis labojums lapā Ojārs Ēriks Kalniņš, iespējams, ir sabojājis sintaksi. Ja tā tiešām notika, neuztraucies, to var izmainīt, veicot labojumus lapā. Ja es nesapratu, kas notika, vai arī Tev ir citi jautājumi, droši atstāj ziņu mana operatora diskusiju lapā.

Paldies! EdgarsBot (diskusija) 2021. gada 15. oktobris, plkst. 23.02 (EEST)[atbildēt]

Iekavas (11.12.2021)[labot pirmkodu]

Sveiks, es esmu bots. Es pamanīju, ka šis labojums lapā Vaiņodes pagasts, iespējams, ir sabojājis sintaksi. Ja tā tiešām notika, neuztraucies, to var izmainīt, veicot labojumus lapā. Ja es nesapratu, kas notika, vai arī Tev ir citi jautājumi, droši atstāj ziņu mana operatora diskusiju lapā.

Paldies! EdgarsBot (diskusija) 2021. gada 11. decembris, plkst. 09.02 (EET)[atbildēt]

Iekavas (09.01.2022)[labot pirmkodu]

Sveiks, es esmu bots. Es pamanīju, ka šis labojums lapā Čerņigovas kņazi, iespējams, ir sabojājis sintaksi. Ja tā tiešām notika, neuztraucies, to var izmainīt, veicot labojumus lapā. Ja es nesapratu, kas notika, vai arī Tev ir citi jautājumi, droši atstāj ziņu mana operatora diskusiju lapā.

Paldies! EdgarsBot (diskusija) 2022. gada 9. janvāris, plkst. 03.02 (EET)[atbildēt]

Iekavas (10.01.2022)[labot pirmkodu]

Sveiks, es esmu bots. Es pamanīju, ka šis labojums lapā RSU Augusta Kirhenšteina Mikrobioloģijas un virusoloģijas institūts, iespējams, ir sabojājis sintaksi. Ja tā tiešām notika, neuztraucies, to var izmainīt, veicot labojumus lapā. Ja es nesapratu, kas notika, vai arī Tev ir citi jautājumi, droši atstāj ziņu mana operatora diskusiju lapā.

Paldies! EdgarsBot (diskusija) 2022. gada 10. janvāris, plkst. 22.02 (EET)[atbildēt]

Iekavas (22.01.2022)[labot pirmkodu]

Sveiks, es esmu bots. Es pamanīju, ka šis labojums lapā Udmurti, iespējams, ir sabojājis sintaksi. Ja tā tiešām notika, neuztraucies, to var izmainīt, veicot labojumus lapā. Ja es nesapratu, kas notika, vai arī Tev ir citi jautājumi, droši atstāj ziņu mana operatora diskusiju lapā.

Paldies! EdgarsBot (diskusija) 2022. gada 22. janvāris, plkst. 19.02 (EET)[atbildēt]

2021. gada vērtīgākais Vikipēdijas latviešu valodā dalībnieks[labot pirmkodu]

2021. gada vērtīgākais Vikipēdijas latviešu valodā dalībnieks
Saskaņā ar Vikipēdijas kopienas balsojumu esi atzīts par 2021. gada vērtīgāko dalībnieku Vikipēdijā latviešu valodā

Edgars2007 (diskusija) 2022. gada 29. janvāris, plkst. 20.35 (EET)[atbildēt]

Paldies, Edgar! Prieks kalpot Vikipēdijai. Pirags (diskusija) 2022. gada 29. janvāris, plkst. 20.50 (EET)[atbildēt]

Stefania Turkewich[labot pirmkodu]

Hello Pirags, When you have time, could you take a look at this article: en: Stefania Turkewich? Stefania was the first woman composer of classical music in Ukraine. You contributed to the Lesja Ukrainka article, and Stefania used Lesja's poem Mavka for the libretto of her opera. If the article interests you, could you give it a start in the Latvian Wikipedia with an introductory paragraph, for Ukraine's Cultural Diplomacy Month 2022? Thank you. Nicola Mitchell (diskusija) 2022. gada 24. februāris, plkst. 23.01 (EET)[atbildēt]

Iekavas (18.07.2022)[labot pirmkodu]

Sveiks, es esmu bots. Es pamanīju, ka šis labojums lapā Latvijas Zinātņu akadēmijas īstenie locekļi, iespējams, ir sabojājis sintaksi. Ja tā tiešām notika, neuztraucies, to var izmainīt, veicot labojumus lapā. Ja es nesapratu, kas notika, vai arī Tev ir citi jautājumi, droši atstāj ziņu mana operatora diskusiju lapā.

Paldies! EdgarsBot (diskusija) 2022. gada 18. jūlijs, plkst. 07.03 (EEST)[atbildēt]

Mohiļeva[labot pirmkodu]

Vai būtu iespējams uzzināt, no kurienes radusies atveidojuma forma Mohiļeva? Tā nav ne no baltkrievu, ne krievu, ne poļu valodas. -Kikos (diskusija) 2022. gada 25. jūlijs, plkst. 11.08 (EEST)[atbildēt]

Paldies par aizrādījumu, protams, ka Mahiļova.--Pirags (diskusija) 2022. gada 25. jūlijs, plkst. 11.27 (EEST)[atbildēt]

Iekavas (17.02.2023)[labot pirmkodu]

Sveiks, es esmu bots. Es pamanīju, ka šis labojums lapā Dzelzceļa līnija Rīga—Mīlgrāvis, iespējams, ir sabojājis sintaksi. Ja tā tiešām notika, neuztraucies, to var izmainīt, veicot labojumus lapā. Ja es nesapratu, kas notika, vai arī Tev ir citi jautājumi, droši atstāj ziņu mana operatora diskusiju lapā.

Paldies! EdgarsBot (diskusija) 2023. gada 17. februāris, plkst. 10.02 (EET)[atbildēt]

Iekavas (19.03.2023)[labot pirmkodu]

Sveiks, es esmu bots. Es pamanīju, ka šis labojums lapā Jānis Blaus, iespējams, ir sabojājis sintaksi. Ja tā tiešām notika, neuztraucies, to var izmainīt, veicot labojumus lapā. Ja es nesapratu, kas notika, vai arī Tev ir citi jautājumi, droši atstāj ziņu mana operatora diskusiju lapā.

Paldies! EdgarsBot (diskusija) 2023. gada 19. marts, plkst. 15.02 (EET)[atbildēt]

Adding info when uploading files[labot pirmkodu]

Hello!

You should add {{Information}} when you upload files like Attēls:Emigrantu nams Liepājā 1912.jpg and fill out the information. As mentioned on Dalībnieka_diskusija:Pirags#Uploading_files.

You claim that the author died more than 70 years ago and therefore the file is PD. Can you tell who the author is and when (s)he died? --MGA73 (diskusija) 2023. gada 1. aprīlis, plkst. 11.57 (EEST)[atbildēt]

This is an old postcard from 1912 without any information about the photographer.--Pirags (diskusija) 2023. gada 1. aprīlis, plkst. 12.04 (EEST)[atbildēt]
Thank you. In that case {{PD-nezināms}} is better but it would be even better if lv.wiki made a template like c:Template:PD-anon-70-EU. --MGA73 (diskusija) 2023. gada 1. aprīlis, plkst. 17.25 (EEST)[atbildēt]

Mainīt vārdu[labot pirmkodu]

Sveiki! Atvainojos par jautājumu, bet varbūt Jūs varētu pateikt kā mainīt vārdu Vikipēdijā? Paldies! --Kubanchikssa (diskusija) 2023. gada 16. aprīlis, plkst. 23.01 (EEST)[atbildēt]

Diemžēl neesmu to mēģinājis, varbūt var mēģināt ar lapas pārvietošanas funkciju. Vislabāk to jautāt Vikipēdijas administratoriem.--Pirags (diskusija) 2023. gada 16. aprīlis, plkst. 23.09 (EEST)[atbildēt]

Sveiks! Vai informācija ir precīza? Diez vai krieviem +30 000 cilvēku par diviem gadiem (2021. gadā Latvijā dzīvoja 463 587 krievi)

Latvijas lielākās mazākumtautības 2023. gadā pēc Latvijas iedzīvotāju reģistra datiem[1]
Krievi (497 403)
  
24.1%
Ukraiņi (67 856)
  
3.3%
Baltkrievi (60 445)
  
2.9%
Poļi (39 939)
  
1.9%
Lietuvieši (23 658)
  
1.1%
Cita tautība (67 112)
  
3.3%
Nav izvēlēta (52 042)
  
2.5%

Kubanchikssa (diskusija) 2023. gada 30. aprīlis, plkst. 14.50 (EEST)[atbildēt]

tā ir atšķirība statistisko datu uzskaitē starp CSB un PMLP.--Pirags (diskusija) 2023. gada 30. aprīlis, plkst. 22.07 (EEST)[atbildēt]

Литературный перевод статьи[labot pirmkodu]

Здравствуйте. По возможности помогите исправить грамматику статьи. 31.128.240.49 2023. gada 18. maijs, plkst. 15.44 (EEST)[atbildēt]

--EdgarsBot (diskusija) 2023. gada 21. jūnijs, plkst. 21.00 (EEST)[atbildēt]

Iekavas (01.07.2023)[labot pirmkodu]

Sveiks, es esmu bots. Es pamanīju, ka šis labojums lapā XXVII Vispārējie latviešu Dziesmu un XVII Deju svētki, iespējams, ir sabojājis sintaksi. Ja tā tiešām notika, neuztraucies, to var izmainīt, veicot labojumus lapā. Ja es nesapratu, kas notika, vai arī Tev ir citi jautājumi, droši atstāj ziņu mana operatora diskusiju lapā.

Paldies! EdgarsBot (diskusija) 2023. gada 2. jūlijs, plkst. 02.02 (EEST)[atbildēt]

Iekavas (03.07.2023)[labot pirmkodu]

Sveiks, es esmu bots. Es pamanīju, ka šis labojums lapā Gustavs Klucis, iespējams, ir sabojājis sintaksi. Ja tā tiešām notika, neuztraucies, to var izmainīt, veicot labojumus lapā. Ja es nesapratu, kas notika, vai arī Tev ir citi jautājumi, droši atstāj ziņu mana operatora diskusiju lapā.

Paldies! EdgarsBot (diskusija) 2023. gada 3. jūlijs, plkst. 12.02 (EEST)[atbildēt]

Iekavas (08.08.2023)[labot pirmkodu]

Sveiks, es esmu bots. Es pamanīju, ka šis labojums lapā Raimonds Pauls, iespējams, ir sabojājis sintaksi. Ja tā tiešām notika, neuztraucies, to var izmainīt, veicot labojumus lapā. Ja es nesapratu, kas notika, vai arī Tev ir citi jautājumi, droši atstāj ziņu mana operatora diskusiju lapā.

Paldies! EdgarsBot (diskusija) 2023. gada 8. augusts, plkst. 07.02 (EEST)[atbildēt]

Kannst Du vielleicht helfen?[labot pirmkodu]

Guten Tag @Pirags,

an Deinen Babel-Bausteinen habe ich gesehen, dass Du gut Deutsch verstehst, das macht es einfacher, meine Bitte vorzutragen... :-)

Ich schreibe seit 8 Jahren in der deutschen WIkipedia, unter anderem interessiere ich mich für Orgeln. Im Rahmen von Recherchen über eine lettische Schachspielerin habe ich alte Zeitungen durchgeschaut und dabei gestern ganz zufällig einen Artikel über eine riesige Orgel der berühmten Firma Walcker in der Aula der Universität Riga entdeckt. Im Artikel über die Universtität steht nichts über eine Aula, auch nichts über diese Orgel. Sie soll 1937 eingebaut worden sein.

Kannst Du vielleicht helfen, herauszufinden, ob diese Orgel noch existiert? Ein zweiter Schritt wäre, zu überlegen, ob Du jemanden kennst, der ein Foto machen könnte. Bin sehr gespannt auf Deine Antwort! Viele Grüße aus Ulm an der Donau! --Maimaid (diskusija) 2023. gada 14. augusts, plkst. 11.20 (EEST)[atbildēt]

Es gibt ein Artikel Latvijas Universitātes Lielā aula auf Lettisch mit einem Foto.--Pirags (diskusija) 2023. gada 14. augusts, plkst. 11.33 (EEST)[atbildēt]

Iekavas (03.09.2023)[labot pirmkodu]

Sveiks, es esmu bots. Es pamanīju, ka šis labojums lapā Drabešu pagasts, iespējams, ir sabojājis sintaksi. Ja tā tiešām notika, neuztraucies, to var izmainīt, veicot labojumus lapā. Ja es nesapratu, kas notika, vai arī Tev ir citi jautājumi, droši atstāj ziņu mana operatora diskusiju lapā.

Paldies! EdgarsBot (diskusija) 2023. gada 3. septembris, plkst. 11.02 (EEST)[atbildēt]

Iekavas (18.09.2023)[labot pirmkodu]

Sveiks, es esmu bots. Es pamanīju, ka šis labojums lapā Rīgas vēsturiskais centrs, iespējams, ir sabojājis sintaksi. Ja tā tiešām notika, neuztraucies, to var izmainīt, veicot labojumus lapā. Ja es nesapratu, kas notika, vai arī Tev ir citi jautājumi, droši atstāj ziņu mana operatora diskusiju lapā.

Paldies! EdgarsBot (diskusija) 2023. gada 18. septembris, plkst. 21.02 (EEST)[atbildēt]

Iekavas (22.10.2023)[labot pirmkodu]

Sveiks, es esmu bots. Es pamanīju, ka šis labojums lapā Latgales atbrīvošana, iespējams, ir sabojājis sintaksi. Ja tā tiešām notika, neuztraucies, to var izmainīt, veicot labojumus lapā. Ja es nesapratu, kas notika, vai arī Tev ir citi jautājumi, droši atstāj ziņu mana operatora diskusiju lapā.

Paldies! EdgarsBot (diskusija) 2023. gada 22. oktobris, plkst. 22.02 (EEST)[atbildēt]

--EdgarsBot (diskusija) 2023. gada 20. novembris, plkst. 20.01 (EET)[atbildēt]

2023. gada vērtīgākais Vikipēdijas latviešu valodā dalībnieks[labot pirmkodu]

2023. gada vērtīgākais Vikipēdijas latviešu valodā dalībnieks
Saskaņā ar Vikipēdijas kopienas balsojumu esi atzīts par 2023. gada vērtīgāko dalībnieku Vikipēdijā latviešu valodā

Edgars2007 (diskusija) 2024. gada 14. februāris, plkst. 22.34 (EET)[atbildēt]

Paldies, tas gan ir pārsteigums. Pirags (diskusija) 2024. gada 14. februāris, plkst. 23.21 (EET)[atbildēt]

Atsauces[labot pirmkodu]

Labojumi[labot pirmkodu]

Atvaino, neesmu redzējis, ka lapa nesen tika izveidota. Votre Provocateur (diskusija) 2024. gada 15. februāris, plkst. 12.31 (EET)[atbildēt]