Dalībnieka diskusija:RihardsNB

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Esi sveicināts(a) Vikipēdijā!


Iesākumā lūdzam iepazīties ar svarīgāko informāciju, kas jāzina, uzsākot darbu!

Pirms pirmā raksta izveides lūdzam izlasīt lapu Raksta izveidošana un apmeklēt rakstu vedni.


Sveiks(a), RihardsNB. Esi sveicināts(a) Vikipēdijā latviešu valodā.

Vikipēdija ir brīva enciklopēdija ar bezmaksas saturu, kuru var lasīt un rediģēt ikviens.


Diskusiju lapās lūgums parakstīties ar 4 tildēm (~~~~) vai rīku joslā nospiest pogu . Paldies.

-- Sveicējs (diskusija) 17:53, 13 janvārī, 2015 (EET)

Ātrie rakstiņi[labot pirmkodu]

Sveiks Vikipēdijā! Prieks, ka šeit darbojies, bet gribētos, lai pirms 100 000 sasniegšanas līdz šai sestdienai Tu/Jūs palasītu vadlīnijas par to, KĀ to vajadzētu darīt, lai raksti izskatītos glīti un būtu vikistandartiem minimāli atbilstoši. Paskaties agrāk uzrakstītus līdzīga temata rakstus; tas varētu būt noderīgi. Veiksmi vikidarbā! Ja ir jautājumi vai neskaidrības, jautā šeit, Tev atbildēs! --Kikos (diskusija) 20:48, 11 martā, 2015 (EET)

Par kuru tabulu tu runā rakstā Mercosur? --Feens (diskusija) 13:31, 12 martā, 2015 (EET)

Tā tabula augšējā labajā stūrī tiek saukta par infokasti. Var izmantot Veidne:Uzņēmuma infokaste vai Veidne:Organizācijas infokaste, bet produktīvāk būs iekopēt gatavu infokasti no līdzīgas tematikas raksta, piemēram Pasaules Tirdzniecības organizācija un nomainīt attiecīgos ierakstus uz vēlamajiem.—Šo komentāru pievienoja Kikos (diskusijadevums).

Pārskatot rakstus, nepamet sajūta, ka raksti ir pārāk daudz kopēti gan no interneta materiāliem, gan no grāmatām. Lūgums tā vairs nedarīt. Ja Vikipēdijā būtu atļauta kopēšana, tad tāds maratons nemaz nebūtu jārīko vai arī tā robeža būtu cita. ĻOTI VĒLAMS ir pārskatīt savus līdzšinējos rakstus un pārrakstīt paša vārdiem to, kas ir ticis kopēts. --FRK (diskusija) 17:46, 17 martā, 2015 (EET)

Pievienojos, un paskaties komentārus pie rakstiem Nacionālo kontu sistēma un Tīrais iekšzemes produkts. --Feens (diskusija) 23:47, 19 martā, 2015 (EET)

Sapratu, izlaboju! Saki, kāpēc mana daļa pie raksta par Franciju tika dzēsta? —Šo komentāru pievienoja RihardsNB (diskusijadevums).

@Edgars2007:. Tas jājautā dzēsējam, bet viņa komentāros bija, ka tieši kopēts no kaut kurienes. --Feens (diskusija) 00:28, 20 martā, 2015 (EET)

Paldies, komentārs no viņa puses nevietā un īpatnēji nestimulējošs veidot Viki rakstus - kopēts nav, bet gan ielikts no mana paša raksta par Franciju starpkara periodā, mans raksts arī pieejams Atlants.lv - http://www.atlants.lv/konspekts/eiropa-un-asv-pec-otra-pasaules-kara/161749/ Pieņemu, ka izņemot, tad kopēšana efekts zudīs? —Šo komentāru pievienoja RihardsNB (diskusijadevums).

Mani daudzi raksti ir arī atlants.lv, pieņemu, ka tas izraisa skepsi par raksta kopēšanu, šajā situācijā kāds būtu optimālākais risinājums? —Šo komentāru pievienoja RihardsNB (diskusijadevums).

Diezgan ķēpīgi. Vajadzētu kaut kā tā:
a) tev jāapstiprina kaut kādā veidā, ka atlants referēti ir tavi
b) vajadzētu saprast, vai publicējoties atlants.lv, autori pēc līguma nenodot kaut kādas tiesības atlantam, kas traucētu vēlāk izmantot tekstu vikipēdijā.
c) tev jāapzinās, ka, ievietojot vikipēdijā, teksts vairs nebūs tavs, bet, nosacīti, cilvēces īpašums.
Pēc tam - brīnišķīgi, ievieto kaut visus savus atlanta garadarbus, ja tie jēdzīgi uzrakstīti. Citi tev būs dziļi pateicīgi.
Bet pret citu darbu kopēšanu (resp. zagšanu) mēs cīnamies un cīnīsimies. --Feens (diskusija) 01:41, 20 martā, 2015 (EET)

Labrīt, Tas saprotams un apsveicams! Ja tas ir iespējams - mēģināšu izņemt savus darbus no atlanta un attiecīgi noskaidrot tavus punktus, jo labāk tos nododu Vikipēdijas īpašumā. —Šo komentāru pievienoja RihardsNB (diskusijadevums).

Lai tev veicas. --Feens (diskusija) 01:13, 21 martā, 2015 (EET)

Attēls ņemts no šejienes? Ja jā, tad tā tomēr darīt nedrīkst. --FRK (diskusija) 17:56, 22 maijā, 2015 (EEST)

Sveiks, attels no pasa Laura Valtera dots. Nedrikst izmantot savus attelus? Paldies, —Šo komentāru pievienoja RihardsNB (diskusijadevums).

@ScAvenger: --FRK (diskusija) 20:05, 25 maijā, 2015 (EEST)
Cik saprotu, runa ir par šo attēlu. Attēla lapā nav pilnīgi nekādas informācijas š— kas ir bildes autors; vai attēlotā persona piekrīt publikācijai; kāda autortiesību licence tiek izmantota. Pat, ja Lauris Valters ir atļāvis šo publicēt Vikipēdijā (vai viņš zina, ka tādā gadījumā katrs bez atlīdzības var brīvi šo bildi likt, teiksim, uz žurnāla vāka?), tas ir māksliniecisks foto un tam ir arī autors. --ScAvenger (diskusija) 07:14, 26 maijā, 2015 (EEST)
Attēla metadatos (tajā tabulā ar attēla informāciju) ir rakstīts, ka attēls ir aizsargāts, tāpēc ieliku dzēšanas veidni. --AgrisR (diskusija) 20:15, 26 maijā, 2015 (EEST)
Jā, turklāt vēl arī tas. Pat nepamanīju :) --ScAvenger (diskusija) 22:44, 26 maijā, 2015 (EEST)

Kungi, vēršos pie Jums ar aicinājumu nevis meklēt veidus kā aizliegt, bet dot iespēju uzlabot gan rakstu, gan arī visu kopējo Vikipēdiju. Attiecigi par šo bildi - Lauris Valters ir pats personiski atļāvis izmantot bildi Vikipēdijas vajadzībām - tā ir no viņa personīgā arhīva un viņš apzinās, ka šo bildi potenciāli varēs izmantot ikviens savām vajadzībām. Ja nepieciešams norādīt bildes autoru, tad tā nav problēma to izdarīt. Kādi vēl ierobežojumi pastāv, lai bildi tiktu izmantota? Paldies. —Šo komentāru pievienoja RihardsNB (diskusijadevums).

Vikipēdijas darbnīca[labot pirmkodu]

Labdien!

6. jūnijā (otrdien) Vikipēdijas projektam latviešu valodā paliek 14 gadu. Lai to atzīmētu, aicinām visus, kas iepriekš darbojušies projektā, dienas laikā (00.00—24.00) uzrakstīt kādu jaunu rakstu. Vairāk informācijas atrodams iniciatīvas lapā. Tēma ir vēlama no vajadzīgo rakstu saraksta, bet derēs arī cita. Paldies arī par Tavu iepriekšējo ieguldījumu Vikipēdijas projektā! -- Edgars2007 (diskusija) 2017. gada 5. jūnijs, plkst. 18.56 (EEST)[atbildēt]