Dalībnieka diskusija:ScAvenger/Arhīvs2

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Palīidzēsi[labot pirmkodu]

Nesen Lietotājs Kikosizdzēsa manu nesen izveidotu rakstu par Latviešu uzskatījmu.. tu man devi cerības, ka tas varētu noderēt.. labak neka citi mani raksti... vari palkīdzēt to atgūt atpakal... -- Kleivas 19:43, 26. jūnijā, 2010 (UTC)

Spriežot pēc argumentiem attiecīgajā diskusijā, lāgā nespīd atgūt atpakaļ :) Patiesi, kādēļ gan labāk nerakstīt informatīvus rakstus, dažnedažādu sarakstu vietā, kas īpaši jaunas zināšanas nedod? --ScAvenger 17:59, 26 jūnijā, 2010 (UTC)

Es gribētu zināt no kurienes es lai iegūstu attēlus kas nav atrodami Wikipedia Commons, piemēram, es pašlaik rakstu par Pokemonu uzskaitījumu. Un uzskatu, ka tur vajag arī attēlus lai zinātu kā viņi izskatās. Kur tos likumīgi dabūt.. --Kleivas 16:07, 24. jūnijā, 2010 (UTC)

Likumīgi - nekur, jo šādi attēli ir aizsargāti ar autortiesībām. Nevienas citas valodas vikipēdijā tu neatradīsi uzskaitījumu, kur būtu visu pokemonu bildes. Lai zinātu, kā izskatās - var ielikt ārējas saites uz citiem resursiem. --ScAvenger 13:17, 24 jūnijā, 2010 (UTC)
Un tad jau zeeell. no tiem resursiem nevar bildes ieguut.... ????? --Kleivas 14:06, 25. jūnijā, 2010 (UTC)
Var, bet nedrīkst :) Tāda šeit ir kārtība. --ScAvenger 11:09, 25 jūnijā, 2010 (UTC)
Es atradu ka Horvātu Vikipedia (sadaļā Pokemon, piemēram Bulbasaur) ir pokemonu attēli.. Kā no turies dabūt uz šejieni .... Ir arī citās valodās kur pie attiecīgā pokemona apraksta ir viņa attēls --Kleivas 16:37, 25. jūnijā, 2010 (UTC)
Izlasi uzmanīgi par attēlu godprātīgu izmantošanu. Ar autortiesībām aizsargāti attēli cita starpā jāpielieto iespējami minimāli. Var ielādēt no citām vikipēdijām dažus (vienu, divus, varbūt nedaudz vairāk) ilustrējošus attēlus (obligāti norādot izcelsmi), lai paskaidrotu, kas vispār ir pokemoni, bet taisīt vērienīgu tabulu ar daudziem desmitiem aizsargātu attēlu nedrīkst. --ScAvenger 13:48, 25 jūnijā, 2010 (UTC)
Un kaaa tas citur piemēram ja ir kādas Valts pilsētu uzskatījums... Takš būtu lai ja tam pretī ir arī piemēram attīcīgās pilsētas ģerbonis un karogs... tas taksh izskatiities smuki.. un ja kas šie attēli bieži parādās arī krustvārdu mīklas un tie palīdzeetu atmineeet.. Es jau gribu kaa labaaak tikai.... --Kleivas 16:52, 25. jūnijā, 2010 (UTC)
Ģerboņi un karogi parasti ir brīvi izmantojami. "Izskatīsies smuki" diemžēl nav pietiekams arguments autortiesību pārkāpumiem - ja mūsu vikipēdijai par to būs nepatikšanas, tas ne tik nebūs smuki. --ScAvenger 13:57, 25 jūnijā, 2010 (UTC)
Labi lai es jau gribēju lai ir tikai labāk..... --Kleivas 17:00, 25. jūnijā, 2010 (UTC)

ZPD ķīmijā[labot pirmkodu]

Man iedeva vēl vienu nedēļu, lai es pabeigtu savu ZPD "traipu mazgāšanas intensitātes atkarība no ūdens temperatūras", bet man nav nekādas jausmas, ko rakstīt teorētiskajā daļā. :( Varbūt vari izpalīdzēt? --Standfest 21:28, 19 martā, 2009 (UTC)

Atkarībā no tā, kas ir praktiskajā :) Par Arēniusa vienādojumu es jau minēju; te ir šis tas par ķīmisko kinētiku, gan diezgan "pasmagā" formā. --ScAvenger 05:21, 20 martā, 2009 (UTC)
Es Tavā vietā vairāk uztrauktos par praktisko daļu :))) Ja gribi, lai darbs būtu stingri zinātnisks, Tev būtu jāsagatavo aptuveni 5 paraugi katrai temperatūrai pilnīgi vienādu traipu uz pilnīgi vienādiem audumiem (vēl labāk, ja būtu arī vairāki dažādi audumi), kas vienādi ilgi ir ieēdušies, kas protams ir praktiski nereāli - un tad tik mazgāt. Ar rezultātu novērtējumu arī būtu interesanti - tikai vizuālie novērojumi (cik daudz traips ir izmazgājies). Par teoriju - kā jau ScAvenger teica - ķīmisko reakciju kinētika (lielāko vairumu reakciju temperatūra katalizē). Ja vajag, varu palīdzēt arī ar to. Vajadzētu kaut ko uzrakstīt par van`t Hofa likumu (temperatūras paaugstināšana par 10 grādiem palielina reakcijas ātrumu par 2-4 reizēm). Intervālā no 0-100`C reakcijas ātruma konstante γ tad ir γ=kT+10/kT, kur kT - reakcijas ātruma konstante temperatūrā T un kT+10 - reakcijas ātruma konstante temperatūrā T+10 (T izsaka Kelvinos).--Riharcc 05:59, 20 martā, 2009 (UTC)
Praktiskā daļu es mēģināšu veikt rīt, vienkārši paņemšu vairākus traipus uz drēbēm un citur, un tad mazgāšu dažādās temperatūrās, un visu skaisti pierakstīšu. --Standfest 06:18, 20 martā, 2009 (UTC)
Kādi būs Tavi secinājumi, ja traips no vienkāršām zemēm izmazgāsies 30`C, bet eļļains traips nebūs izmazgājies 50`C - ka temperatūras pazemināšanās padara mazgāšanu efektīvāku? Traipiem ir jābūt maksimāli vienādiem - gan ķīmiskā sastāva, izmēra, ieēšanās laika ilgumam, gan arī audumiem jābūt vienādiem, citādi Tavs darbs nebūs objektīvs un Tavus secinājumus varēs viegli apstrīdēt.--Riharcc 06:24, 20 martā, 2009 (UTC)
Ja es paņemtu vairākus baltus, vienādus audumus un sasmērētu tos ar dažādiem traipiem? Tad kaut kas sanāktu? Un.. teorijā var jau uzrakstīt par temperatūru kaut ko? --Standfest 06:32, 20 martā, 2009 (UTC)
Jā, paņem nu, kādas 15 baltas lupatiņas un sasmērē ar vienādiem traipiem, piemēram uz katra vienu eļļas, vienu vīna, vienu kādas krāsas utml - tām 15 lupatiņām beigās būtu jāizskatās daudz maz vienādi (lai būtu rezultātu atkārtojamība)- tad liec pa 3 vienādi sasmērētajām lupatiņām mazgāties pie 5 dažādām temperatūrām (es vismaz tā darītu). Par to Tavu saiti temperatūra - nederēs - Tev drīzāk jāskatās ScAvenger doto failu par kinētku. Bet vispār jau aizgājām mazliet no tēmas - šeit it kā būtu jāapspriež ar Vikipēdiju saistītas lietas. Uzmet aci šeit un iekšējām saitēm tur.--Riharcc 06:46, 20 martā, 2009 (UTC)
Traipi ir jāfotografē, nevis jāapraksta. --ScAvenger 06:53, 20 martā, 2009 (UTC)
Ar fotogrāfēšanu arī esi uzmanīgs - lai nesanāk tā, ka fotogrāfijā uz izmazgātās lupatiņas traipi nesanāk blāvāki (vai spilgtāki) par lupatiņu, kura dzīvē ir spilgtāka (vai blāvāka) tikai tādēļ, ka ir mainījušās gaismas telpā (atvērts/aizvērts aizskars, ieslēgta vēl viena lampa) - jāfotogrāfē pie pilnīgi vienādiem gaismas apstākļiem un fotokameras iestatījumiem.--Riharcc 07:10, 20 martā, 2009 (UTC)
Pavisam nopietni! Varbūt lūgums liksies pārāk uzbāzīgs, bet man mājās ir salūzusi veļas mašīna un to salabos tikai pēc 2 nedēļām! :( Bet man nav 2 nedēļu! :@ Tāpēc milzīgs lūgums jums izpalīdzēt un vienkārši izmazgāt veļasmašīnā 3 dažādus traipus 3 dažādās temperatūrās uz 9 vienādiem audumiem, un ja ir iespējams nofoografēt. :) --Standfest 21:52, 20 martā, 2009 (UTC)
Es tev pavisam nopietni iesaku pamainīt sava ZPD tēmu uz: "Absolūtas bezkaunības demonstrēšanu atvērtas interneta kopienas ietvaros simulējot absolūtas bezizejas situāciju" - būs daudz krutāk par kaut kādiem traipiem un Arēniusa vienādojumiem, pie tam nebūs ar nekas jāizdomā - tik jāpārkopē šī diskusija. --Krishjaanis 22:28, 20 martā, 2009 (UTC)
Apsveicu, tu esi smieklīgs!, ;) bet tavs viedoklis te bija pilnīgi un galīgi lieks. :p --Standfest 22:50, 20 martā, 2009 (UTC)
Ja tev tik tiešām būtu salūzusi veļas mašīna un tu tik tiešām gribētu uzrakstīt to ZPD, tad to sataisītu tos auduma paraugus un izmazgātu kaut kādā nebūt bļodā (tās tev visas taču nebūs salūzušas/nozagtas utt.?) Galu galā ZPD tāds sviests vien ir - neiesniegsi jau Stoholmas universitātē uz Nobela prēmiju. Lai pierādītu ka karstā vai aukstā ūdeni process notiek ātrāk/lēnāk pilnībā pietiks ar 10 minūšu šļakštīšanos palielākā bļodā un nevis 2,5 stundu garu mazgāšanas, žāvēšanas, iesmaržināšanas un iestīvināšanas izvirtībām kāda ārzemju uzņēmuma inženieru izpildījumā iekš tavas salūzušās veļasmašīnas. --Krishjaanis 03:08, 21 martā, 2009 (UTC)
Uh, kā piespamojuši pa nakti... Krišjānim taisnība - te var mierīgi iztikt ar bļodu, ziepju gabaliņu un termometru. Vai, ļaunākajā gadījumā - fotošopu :) --ScAvenger 05:14, 21 martā, 2009 (UTC)
Es ieteiktu Tev aprunāties ar sava darba vadītāju, jo izskatās, ka Tev vēl nepavisam nav skaidrs, kas ir ZPD un kā to taisīt. Bet mēģinājums, lai es uzrakstu metodiku, ScAvenger - teoriju, Krišjānis veic praktisko daļu un kāds cits vēl darbu aizstāv nemaz nebija tik slikts. Tādi cilvēki reizēm tālu tiek...:).--Riharcc 05:54, 21 martā, 2009 (UTC)
:D --ScAvenger 06:03, 21 martā, 2009 (UTC)
Paldies par to pašu.. :)( --Standfest 09:03, 21 martā, 2009 (UTC)

Lūgums tev augšuplādēt to Arsēniusa formulas attēlu, jo MW nevar to ierakstīt. --Standfest 18:34, 21 martā, 2009 (UTC)

Formulas no angļu lapas var saglabāt PNG formātā, uzspiežot ar peles labo pogu uz formulas un saglabājot attēlu, kā parasti (Save image as..., ja ir Firefox). Starp citu, Arēniusa, nevis Arsēniusa. --ScAvenger 19:38, 21 martā, 2009 (UTC)
Es biju domājis formulu, kas ir te 11. lapā. --Standfest 20:45, 21 martā, 2009 (UTC)
Tā ir viena un tā pati formula, tikai vienā figurē gāzu konstante, bet otrā - Bolcmaņa konstante, kas ir gāzu konstante, dalīta ar Avogadro skaitli. Formulu no PDF faila var izdabūt ar Snapshot tool, ja tāda tavā pārlūkā nav, var vienkārši uztaisīt "ekrānšāviņu" un izgriezt formulu kaut vai Paintā. --ScAvenger 20:57, 21 martā, 2009 (UTC)
Un paskaties šeit. Iesaku paņemt bibliotēkā un izlasīt visu šo grāmatu (B. Selindžers. Cita ķīmija. R:, Mācību grāmata, 2007). Būs visnotaļ noderīgi. --ScAvenger 21:04, 21 martā, 2009 (UTC)
To formulu, tad jau izgriezīšu no tā snapshot. Un par to grāmatu.. Šodien jau biju bibliotēkā, bet tur tādas nav.. Sadeva man visas grāmatas kuras vien tur bija (mājturība, ķīmija, fizika), bet gandrīz nekā. Vienīgais ko atradu bija tas, ka ja veļu mazgā ar rokām, jāpagaida, kamēr tā atdziest līdz 40°C temperatūrai <- kurš gan to nezināja? Bet no vienas puses, labi ir tas, ka būs ko ierakstīt pie izmantotās literatūras. :) Man vēl ir doma teorētiskajā daļā pielikt "Ieteicamā temperatūra dažadu traipu mazgāšanā", kā jau tu teici: ".. asiņu traipus labāk mazgāt aukstā ūdenī, jo karstā norisinās asinīs esošo dzelzs savienojumu ātra piesaistīšanās auduma šķiedrām. .." un tā tālāk. Bet lieta tāda, ka par šitām lietām daudz ko nezinu. Varu jau uzrakstīt, ka piemēram zāles traipu vajag tīrīt karstā ūdenī, bet nevaru paskaidrot kapēc. :( --Standfest 21:52, 21 martā, 2009 (UTC)
Selindžeru ļoti iesaku tomēr sadabūt un izlasīt. Ir grāmatnīcās, bet nav lēti :( --ScAvenger 22:01, 21 martā, 2009 (UTC)
Pilnais nosaukums (nosaukums, autors, izdevējs, gads)? --Standfest 22:27, 21 martā, 2009 (UTC)
Dažus komentārus augstāk jau rakstīju: B. Selindžers. Cita ķīmija. R:, Mācību grāmata, 2007. --ScAvenger 22:31, 21 martā, 2009 (UTC)
Vari, lūdzu, kaut ko uzrakstīt par Arēniusa vienadojumu latviski? ZPD teorētiskajā daļā arī gribu par to kaut ko pateikt. --Standfest 00:22, 22 martā, 2009 (UTC)
Tev vispār kaut kāda kauna sajūta ir? tev tā jau tiek dancots apkārt un uz šķīvīša pasniegts viss kas vajadzīgs. Izdari kaut daļu no tā sava sasodītā ZPD pats. --Krishjaanis 01:09, 22 martā, 2009 (UTC)
Atkārtoju vēlreiz - aizej un aprunājies par visu šo ar sava darba vadītāju (kuram par to maksā algu), jo pagaidām viņa pienākumus pilda ScAvenger.--Riharcc 06:14, 22 martā, 2009 (UTC)

Beigās man bija 21 punkts no 22, bet vēl būs prezentācija (darba aizstāvēšana), par kuru var iegūt 8 punktus, tas ir apm. 1/4 no gala vērtējuma. Liels paldies visiem, kas palīdzēja. ;) --Standfest 18:07, 1 aprīlī, 2009 (UTC)

Visu var izdarīt, ja tikai labi grib :) --ScAvenger 18:39, 1 aprīlī, 2009 (UTC)
Veļasmašīnu salaboja? --Krishjaanis 18:44, 1 aprīlī, 2009 (UTC)
Jā, vari neuztraukties. ;) Un eksperimentu es veicu pēc ScAvenger ieteikuma - ar bļodu, ziepju gabaliņu un termometru. --Standfest 19:06, 1 aprīlī, 2009 (UTC)
Tavs meistars dzīvo citā laika dimensijā (laimīgais tu) - 1. aprīlis nu nekādīgi nesanāk 2 nedēļas pēc 20. marta. --Krishjaanis 19:52, 1 aprīlī, 2009 (UTC)
Interesants eksperiments - ja es būtu viens no darba vērtētājiem - noteikti par šito piesietos, jo principā rezultāti nav praktiski pielietojami - drēbes parasti mazgā ar veļas pulveri, nevis ziepēm. Bet galvenais, ka (cerams) guvi kādu priekšstatu par pētījumu veikšanas metodiku un teorētisko pamatojumu sagatavošanu. --Riharcc 19:26, 1 aprīlī, 2009 (UTC)
Zinātniskāk ir ar ziepēm - veļas pulveri ir pārāk dažādi un ar pārāk daudz komponentiem :) Ir arī tādi pulveri, kas augstās temperatūrās sliktāk mazgā (fermenti denaturējas). --ScAvenger 19:29, 1 aprīlī, 2009 (UTC)

Standfest, lai atgūtu labu karmu, tev Vikipēdijai tagad jāuzraksta 1 vērtīgs un 3 labi raksti :) --Papuass 20:25, 1 aprīlī, 2009 (UTC)

...kuri sauktos Veļas pulveris, ziepes, traips un bļoda/veļas mašīna :))).--Riharcc 03:45, 2 aprīlī, 2009 (UTC)
ok. ;) :D --Standfest 08:37, 2 aprīlī, 2009 (UTC)

Sveiks! Vai pielikt raksta Ķīmijas tehnoloģija nodaļai Ķīmijas tehnoloģijas vēsture (vai attīstība) Latvijā beigās teikumu, ka Latvijā šo profesiju var apgūt divās mācību iestādēs (minot tās vārdā). Tā būs reklāma vai POV? Man jau it kā liekas, ka laikam būs, bet tas it kā atbilstu nodaļas tēmai... Kāds ir Tavs viedoklis par šādām situācijām?--Riharcc 10:46, 22 martā, 2009 (UTC)

Ja var apgūt tikai divās un abas tiks minētas, tad tas būs vienkāršs fakta konstatējums (POV būtu, ja ierakstītu tikai vienu, sev izdevīgāko). --ScAvenger 10:51, 22 martā, 2009 (UTC)
Paldies.--Riharcc 10:54, 22 martā, 2009 (UTC)

Daži tehniski jautājumi[labot pirmkodu]

Par bildēm:

  • Kā rakstam pievienot bildes, kas ir redzamas rakstos citā valodā? (Vai tā varētu būt, ka tikai angļu valodas rakstos esošās bildes ir "koplietošanai", bet tas neattiecas uz rakstiem citās valodās?)
  • Kādus vektoru grafikas formātus Vikipēdija atbalsta? Cik saprotu, diagrammas vislabāk ir ievietot SVG formātā? Vai nav kāds manuālis (vai piemēri) par šo tēmu?

Par kategorijām:

  • Pieņemsim, ka kategorijai "Matemātika" ir apakškategorija "Ģeometrija" un raksts "Sfēra" atrodas kategorijā "Ģeometrija". Cik saprotu, tādā gadījumā "Sfēra" neuzrādās zem "Matemātika". Vai ir kāds veids, kā dabūt visus rakstus, kas atrodas arī apakškategorijās (vienalga kādā dziļumā)?
  • Vai ir kāds veids (piem. bots), kā atrakst rakstus latviešu Vikipēdijā, kuriem nav pievienota kategorija "Matemātika", bet citās valodās ir?

--Marozols 23:00, 28 martā, 2009 (UTC)

  • "Koplietošanas" bildes ir tās, kas atrodas Vikikrātuvē (logo zem attēla). Ar vikipēdijas valodu tur nav nekāda sakara.
  • Cik man zināms, no vektorgrafikas atbalsta tikai SVG. Šādi tādi linki ir šeit.
  • Liekas, kaut kur lasīju par visu to rakstu saraksta iegūšanu, kas atrodas apakškategorijās, bet tā uz sitiena nakts vidū vis nepateikšu :)
  • Par pēdējo problēmu gan nav ne jausmas... Ja rakstiem nav pievienotas starpviki saites, tad noteikti nevar. --ScAvenger 23:12, 28 martā, 2009 (UTC)
Paldies. Sorry, esmu citā laika joslā :)
Starp citu, vai kaut kur nav visu rakstu saraksts? --Marozols 23:17, 28 martā, 2009 (UTC)
Ir gan: Special:AllPages. Kursīvā uzrādītas pāradresāciju lapas. --ScAvenger 23:23, 28 martā, 2009 (UTC)
Par tām kategorijām: kategoriju koku var dabūt šeit, bet labāk pamēģini paspēlēties ar šo rīku. Var dabūt kā koku, tā lapu sarakstu un daudz ko citu. --ScAvenger 23:46, 28 martā, 2009 (UTC)
Starp citu, visu lapu sarakstu (tiesa, nedaudz novecojušu) var dabūt šeit: lvwiki-latest-all-titles-in-ns0.gz. Var arī dabūt visu latviešu vikipēdiju! :) --Marozols 19:45, 29 martā, 2009 (UTC)
Vienīgi jāņem vērā, ka tajos dampos ir tikai teksti, bez attēliem. --ScAvenger 20:00, 29 martā, 2009 (UTC)

Sveiks, nevaru uz savu smilšu kasti pārnest šo attēlu. Kaut ko pa ausu galam kādās diskusijās par šo tēmu esmu dzirdējis - cik noprotu, drīkstu šo attēlu augšupielādēt pats, pievienojot to pašu licenci, kas oriģinālajam no angļu Vikipēdijas?--Riharcc 12:17, 2 aprīlī, 2009 (UTC)

Jā, to droši var darīt; licenci pieliec {{PD-USA}}. --ScAvenger 12:40, 2 aprīlī, 2009 (UTC)
Paldies.--Riharcc 15:41, 2 aprīlī, 2009 (UTC)
Aizmirsu pajautāt - attēla nosaukumam jābūt TIEŠI tādam pašam? Un kā ir ar senām gleznām/gravīrām, kuru autori jau miruši (piem, šis) - drīkst ievietot?--Riharcc 15:54, 2 aprīlī, 2009 (UTC)
Nosaukums var būt jebkāds, tomēr labāk atstāt tādu pašu - ja attēlu vēlāk kāds pārvietos uz Vikikrātuvi un no angļu vikipēdijas dzēsīs, pietiks to izdzēst arī no mūsējās, lai automātiski sāktu izmantot Vikikrātuves versiju. Vienmēr jāielādē pilnā attēla versija - tā, ko iegūst, nospiežot ar peli uz attēla tā lapā; ja attēla nosaukumam priekšā kaut kāds pikseļu skaits, tā ir samazināta versija. Acīmredzami vecus attēlus var ievietot, norādot izcelsmes avotu un licenci {{NA-70}}. --ScAvenger 17:49, 2 aprīlī, 2009 (UTC)

Sveiks, man ir neliels lūgums. Sakarā ar to, ka ne visai labi protu ielikt rakstus, vēlējos palūgt Tev papildināt rakstu par Nikolā Teslu. Man ir vairākas lapas pārtulkotas no angļu wikipēdijas.

Ja ir kas satulkots, liec tikai droši iekšā (cenšoties neizdzēst iepriekšējo informāciju). Sabojāt te neko nevar, ja nebūs, kā vajag, salabosim. --ScAvenger 12:45, 18 maijā, 2009 (UTC)

Latvijas radio džingli[labot pirmkodu]

Sveiks. RevConectā netīšām uzdūros tev un taviem Latvijas radio džingliem. Baigi labā lieta - pats rakstīji? Tev gadījumā nav kaut kas vairāk no Super FM, Easy FM un Star FM ??? --Digital1 (uzrunāt) 23:19, 9 aprīlī, 2009 (UTC)

Jā, es biju pat aizmirsis, ka pie vēstures grāmatām tādi arī glabājas :) Vēsture vien jau ir... Pats nerakstīju, atvilku no kaut kurienes labi pasen. Tur jābūt 167 failiem (katalogs "Latvijas Radio" kopā ar apakškatalogu), vairāk nav. --ScAvenger 06:58, 10 aprīlī, 2009 (UTC)

Sveiks. Gribēju uzzināt, kādēļ Latvijas novadiem (es domāju mazajiem - piemēram, Kandavas, Valgundes utt, nevis lielajiem - Kurzeme, Zemgale, utt) nav uztaisītas kartes infokastēm, kā, piemēram, šeit - vai tas saistīts ar to, ka reforma vēl nav galā un nav īstas skaidrības par to, kādi un cik viņu būs?--Riharcc 06:57, 18 aprīlī, 2009 (UTC)

P.S. Tikko uzdūros šim:

, bet oficiāli jau vēl tas it kā nav spēkā.--Riharcc 07:01, 18 aprīlī, 2009 (UTC)

Kartes ir sataisītas novadiem līdz "G" burtam. Arī sagataves kaut kur bija pieejamas. Vari turpināt. --Kikos 07:02, 18 aprīlī, 2009 (UTC)
Vecā karte
Skaties šeit. --ScAvenger 08:40, 18 aprīlī, 2009 (UTC)
Paldies. Vispār es no tā visa taisīšanas neko nesaprotu - vēlos uzrakstīt rakstu par vienu novadu un gribēju infokastē arī karti - cik noprotu, tad, kad būšu tik tālu ticis, būs jāvēršas pie Digital.... --Riharcc 11:07, 18 aprīlī, 2009 (UTC)

Sveiks vēlreiz. Vēlējos uzzināt, vai kaut kur ir jaunā Latvijas atrašānās vietu karte (Location map). Kaut kā negribas likt veco ar rajoniem, kuri pēc dažām dienām vairs neeksistēs.

Vienreiz jau tika uztaisīta, bet aktīvisti no commons nomainīja pret veco. Pamēģini caur to Location map patīt atpakaļ vēsturi. --Kikos 14:33, 15 jūnijā, 2009 (UTC)
T.i., šī karte. --ScAvenger 16:04, 15 jūnijā, 2009 (UTC)

Mainot atpakaļ uz veco, tur pierakstīts, ka karte līdz 2009. gada jūlijam vēl ir derīga, kas principā ir taisnība. Tad viss skaidrs - pašlaik lieku veco un jūlijā jānomaina uz jauno. Paldies.--Riharcc 09:20, 16 jūnijā, 2009 (UTC)

Attēli no LKOK lapas[labot pirmkodu]

Vai tā atruna, kas viņiem ir ierakstīta par informācijas izmantošanu attiecas arī uz attēliem? Vai šo attēlu var ielādēt? --Bebers 21:56, 9 maijā, 2009 (UTC)

Ātrumā neatrodu tur nekādu īpašu atrunu, bet konkrēto attēlu var droši ielādēt kā fair use. --ScAvenger 22:02, 9 maijā, 2009 (UTC)
Tas © MMIX megabyte_data tad varētu nebūt tam šķērslis? --Bebers 22:10, 9 maijā, 2009 (UTC)
Tam nav nozīmes - ne jau viņi ir to cilvēku fotografējuši. --ScAvenger 22:12, 9 maijā, 2009 (UTC)

Paldies par papildinājumu reflektivitātes šķirklim! Es pavisam neesmu fiziķis, tikai sastapos citā rakstā ar vārdu "atstarotājspēja" un vēlējos noskaidrot, kas tas īsti ir. Tāpēc arī apskatījos aprakstu angļu valodā un pamatideju pārnesu arī šeit. Bet vai tu, lūdzu, nevarētu papildināt arī albedo šķirkli? Jo īpaši minot tā atšķirību no atstarotājspējas. Ja es pareizi saprotu, tad albedo ņem vērā tikai izkliedēto atstarojumu, bet ne tiešo (un atstarotājspēja būtu šo abu apvienojums). Un ka tāpēc, piemēram, ūdenim albedo ir mazs, lai arī tam ir augsta tiešā atstarotājspēja (tas varētu arī tā nebūt, vienkārši man radās tāds iespaids, palasot saistītos šķirkļus angļu valodā). Un to būtu vērts pierakstīt, un arī ar pareizajiem latviskajiem terminiem, kurus es nezinu. ;) --knakts 15:19, 10 maijā, 2009 (UTC)

Es arī neesmu speciālists par šīm lietām; vienkāršoti runājot, albedo būtu tā pati difūzā atstarotājspēja, attiecināta uz debess ķermeņiem. --ScAvenger 15:50, 10 maijā, 2009 (UTC)

Indiāņi[labot pirmkodu]

Sveiks, uzmet lūdzu aci šeit. Nesaprotu - vai nu ar mani kaut kas nav riktīgi, vai vienkārši pārējie kaut kādu man nezināmu iemeslu dēļ nevēlas izlabot acīmredzamu kļūdu.--Riharcc 09:13, 13 maijā, 2009 (UTC)

Aci iemetu, bet par dikti briesmīgu šo situāciju neuzskatu :) --ScAvenger 09:26, 13 maijā, 2009 (UTC)
Tātad Tu arī piekrīti, ka rakstu par zviedriem dāņiem un norvēģiem var nosaukt Eiropieši un nekā dīvaina tur nav? Nu, ko - laikam tad es palieku mazākumā :).--Riharcc 09:34, 13 maijā, 2009 (UTC)
Tāpēc jau rakstīju, ka vajag drusku papildināt. --ScAvenger 10:07, 13 maijā, 2009 (UTC)

Par Oškalna attēlu[labot pirmkodu]

Nevarēju vienkārši sameklēt normālu Otomāra Oškalna foto, tāpēc ieliku šo Attēls:Oškalns.jpg. Nu lūk, atradu pastarpināti šo attēlu 3. latviešu partizānu brigādes komandieri pēc iznākšanas no meža. 1944. gada augusts.. Pa labi stāvošais vīrs ir Otomārs Oškalns. Ko tagad varētu izdarīt lietas labā? Vajadzētu izdzēst ielādēto foto un no šīs lapas to attēlu ielādēt? Vai vari palīdzēt? --Bebers 21:13, 13 maijā, 2009 (UTC)

Ielādēt jauno un izdzēst veco nav problēmu (ja tikai tu garantē, ka tas tiešām ir Oškalns - tur it kā nav rakstīts); problēma ir, ka LV.LV redakcija grib, lai materiālu pārpublicēšanu saskaņo: Portālā LV.LV ievietotie materiāli ir aizsargāti saskaņā ar LR Autortiesību likumu. Jebkura portālā LV.LV publicēto materiālu pārpublicēšana ir saskaņojama ar portāla LV.LV redakciju, t.sk. pārpublicētajā materiālā norādot pirmavotu. Aizraksti viņiem (vai Kara muzejam, ja jau attēls nācis no turienes), domāju, ka diez vai būs kādi iebildumi un varbūt tas vispār ir publicējams kā brīvs attēls. Kaut gan godprātīga lietošana pēc būtības nav jāsaskaņo - ja viņi neatbildēs, varētu samazināt attēla kvalitāti un ielādēt tāpat. --ScAvenger 04:29, 14 maijā, 2009 (UTC)
Garantēju, ka tas ir viņš:) Varbūt varam rīkoties vienkāršāk? Ir nedaudz vājākas kvalitātes foto (avots), kuru laikam varētu ielikt zem fair use? Es atklāti teikšu, ka pieļauju, ka karmuzejnieki pateiks, ka šo foto nevar publicēt, jo zinu 2 gadījumus, kad tika izlikts internetā Kara muzeja foto un klāt tika liktas atrunas, ka to nevar pārpublicēt (ievietotājs bija muzeja darbinieks). Varbūt varam šādi izlīdzēties? --Bebers 10:04, 14 maijā, 2009 (UTC)
Ja tas attēls tā vai tā ir jau paklīdis pa internetu un sākotnējais fotogrāfijas autors nav zināms, domāju, ka varam lādēt iekšā zem fair use. Katram gadījumam ieliec attēla lapā atsauci uz šo diskusiju. --ScAvenger 10:41, 14 maijā, 2009 (UTC)

FA vieta[labot pirmkodu]

Skatos boti liek vērtīgo rakstu atzīmes (FA) pirms kategorijām, piemērs - Tan dinastija [1]. Tad tā ir jābūt?--Varg 22:36, 12 jūnijā, 2009 (UTC)

Tehniski tās FA veidnes var atrasties jebkurā raksta vietā - veidņu darbību tas neietekmē. Man gan liekas pierastāk, ka tās ir tieši pirms starpviki saitēm. --ScAvenger 23:19, 12 jūnijā, 2009 (UTC)
Ja pie kategoriju labošanas tā redzēju, vienmēr izmainīju. Tagad zināšu, ka tā bija nevajadzīga laika tērēšana.--Varg 23:27, 12 jūnijā, 2009 (UTC)

Vielu infokaste[labot pirmkodu]

Paldies! --EsmuIgors cikos-tur-ir, 18. jūnijā, 2009 (Rīgas laiks)

Vai tajā kastē var vēl ko ielikt? --Esmu Igors 20:40, 18 jūnijā, 2009 (UTC)

Tādā veidā nē - lai pievienotu kastei vēl kādu parametru, jārediģē pati veidne. Tas nav pārāk sarežģīti, bet jāapdomā, vai to vispār vajag (piemēram, nav daudz vielu, kam ir E piedevas numurs; tādu informāciju labāk norādīt raksta tekstā izmantošanas sadaļā vai turpat infokastē pie citiem nosaukumiem). Lietderīgāks, protams, būtu CAS numurs. --ScAvenger 20:55, 18 jūnijā, 2009 (UTC)
CAS numuru pievienoju infokastei. --ScAvenger 07:13, 20 jūnijā, 2009 (UTC)

Par attēlu licenču veidnēm[labot pirmkodu]

Skatos, vecajiem (Krievijas impērija, starpkaru periods, senākiem) attēliem klāt liekamajā veidnē teksts ir "Šo darbu neaizsargā autortiesības Latvijā un tajās valstīs, kurās autortiesību termiņš beidzas 70 gadus pēc autora vai autoru nāves." Jānorāda, ka tas ir juridiski neprecīzi, jo likumam nav atpakaļejoša spēka, tb autortiesību aizsardzības ilgumu nosaka pēc likuma, kāds bijis spēkā mirklī un vietā, kur un kad tapis konkrētais darbs. Latvijas teritorijā pēc 20.03.1911. radītajiem darbiem mantiskās tiesības ir spēkā visu autora dzīves laiku un 50 gadus pēc viņa nāves (post mortem auctoris). Pēc 1937. g. radītajiem darbiem mantiskās tiesības ir spēkā visu autora dzīves laiku un 50 gadus pēc viņa nāves. Laikā no 1940. līdz 1993. gadam (izņemot laiku no 1941. līdz 1944. gadam, kad spēkā bija Trešā reiha likumdošana) autortiesību aizsardzības termiņš saskaņā ar PSRS likumdošanu bija 25 gadi pēc autora nāves. 1993. gadā tas tika pagarināts uz 50 gadiem pēc autora nāves, un tikai 2000. gadā - uz 70 gadiem pēc autora nāves. Tb skaitlis "70 gadi" ir aplams, ja darbs tapis pirms 2000. gada. Derētu cariskās Krievijas un starpkaru periodā tapušajiem darbiem uztaisīt veidni "50 gadi", bet LPSR laikā tapušajiem darbiem "25 gadi" - diemžēl es šādas veidnes nemāku taisīt. --anonīms 06:05, 30 jūnijā, 2009 (UTC)

Žetons! Ļoti precīzi:) Trešā reiha gadījumā principā tika atjaunoti LR likumi, kas bija spēkā līdz Latvijas okupācijai, bet tik tālu, cik tie nerunāja pretī 3R likumiem. --Kurlandlegionar 06:12, 30 jūnijā, 2009 (UTC)
Lieliski, es vēlāk uztaisīšu tās papildus veidnes. --ScAvenger 07:06, 30 jūnijā, 2009 (UTC)
Te ir rakstīts: Saskaņā ar pārejas noteikumu 2. pantu, likumā noteiktie autortiesību un blakustiesību aizsardzības termiņi attiecas uz visiem darbiem un tiesību objektiem, kas bija aizsargājami likuma spēkā stāšanās dienā. Iznāk, ka, ja likuma spēkā stāšanās brīdī tie 25 vai 50 gadi vēl nebija beigušies, tie automātiski tika pagarināti uz 70 gadiem? Savukārt Autortiesību likuma tagadējā redakcijā teikts: Šajā likumā noteiktie autortiesību un blakustiesību aizsardzības termiņi attiecas uz visiem darbiem un tiesību objektiem, kas 1995.gada 1.jūlijā bija aizsargājami vismaz vienā Eiropas Savienības dalībvalstī saskaņā ar attiecīgās valsts noteikumiem par autortiesībām vai blakustiesībām. Bet Latvija 1995. gadā nebija ES dalībvalsts... --ScAvenger 19:08, 30 jūnijā, 2009 (UTC)
Lieliska ideja. Bet kā ir ar autortiesībām pirms 1911. gada 20. marta? --Digital1 [uzrunāt] 19:18, 30 jūnijā, 2009 (UTC)

Cik palasījos internetā, nācu pie secinājuma, ka, ja darbs ir nonācis publiskā lietošanā saskaņā ar tā brīža likumiem, tad nevar būt tā, ka tas saskaņā ar kādu vēlāku likumu tiek no jauna aizsargāts. T. i., ja autors miris, piemēram, 1950. gadā, tad saskaņā ar PSRS likumu aizsardzības termiņš beidzies 1975. gadā un ne 1993. gada, ne 2000. gada autortiesību likumi to vairs nevar aizsargāt. Turpretī, ja autors miris 1970. gadā, tad 1993. gadā 25 gadu termiņš vēl nav beidzies un automātiski tiek pagarināts uz 50 gadiem, bet 2000. gadā uz 70 gadiem. Vai es domāju pareizā virzienā? --ScAvenger 16:29, 18 jūlijā, 2009 (UTC)

Nu atpakaļejošs spēks ir tikai tiesību normām krimināltiesībās. Visas pārējās jomās šādas iespējas nav. --Zemgalietis 16:34, 18 jūlijā, 2009 (UTC)
Nevar īsti saprast, vai termiņa pagarināšanu var uzskatīt par atpakaļejošu spēku. Godīgi sakot, tas viss ir tīšām samudžināts līdz nelabumam. --ScAvenger 16:38, 18 jūlijā, 2009 (UTC)
Cik saprotu, Disneja studija Mikipeles autortiesības veiksmīgi pagarināja. --Papuass 10:55, 19 jūlijā, 2009 (UTC)
Nu jā, pagarināja, nevis atjaunoja. --ScAvenger 10:58, 19 jūlijā, 2009 (UTC)

Iesaku palasīt rakstu Dzejnieka Čaka mazbērni - ir vai nav atpakaļejošs spēks, bet AKKA/LAA savu ķepu visam ir uzlikusi! --ScAvenger 15:43, 16 augustā, 2009 (UTC)

PDF ikona[labot pirmkodu]

Angļu vikipēdijā arī PDF ikona ir nerādās (piem., šeit). Tas laikam saistīts ar nesenajām bilžu servera problēmām. Pati bildīte nav pazudusi, bet linkiem tā tiek ņemta no šejienes. Jāgaida, kad kāds salabos. --Marozols 14:17, 19 jūlijā, 2009 (UTC)

Jā, man arī tā izskatījās, ka vaina ir Vikikrātuvē. Nesen jau diskutējām par mērogošanas problēmām. --ScAvenger 15:01, 19 jūlijā, 2009 (UTC)
Patiešām, tur pat skaidri pateikts we’ve started the process of moving thumbnail images un temporarily disabling the image scaler servers. --Marozols 15:45, 19 jūlijā, 2009 (UTC)

Rakstu nosaukumi daudzskaitlī[labot pirmkodu]

p.s. Kā latviski varētu būt soft matter? --Marozols 17:08, 19 jūlijā, 2009 (UTC)

Varbūt dispersās jeb koloīdās sistēmas? Kas attiecas uz daudzskaitļiem, tad šis jautājums ir jau vairākkārt cilāts un nonākts pie secinājuma, ka, aprakstot objektu grupu ar kopīgām īpašībām, var lietot arī daudzskaitli. Ziepju burbuļus būtu jāpārsauc viennozīmīgi; ar Fibonači skaitļiem ir drusku sarežģītāk, jo runa ir nevis par atsevišķu skaitli, bet visiem skaitļiem kopumā - bet arī varētu pārsaukt. Turpretī tās elementārdaļiņas ir dažādu objektu grupas un loģiskāk būtu atstāt daudzskaitli (vienskaitlis pienākas, piemēram, elektronam vai fotonam). --ScAvenger 17:27, 19 jūlijā, 2009 (UTC)
Paldies. Nevaru izlemt par tiem Fibonači skaitļiem, laikam atstāšu tomēr daudzskaitlī. --Marozols 17:42, 19 jūlijā, 2009 (UTC)

Common.js[labot pirmkodu]

Nesen Common.js failā tika ievietots koda gabals no franču Vikipēdijas un tagad mums meklēšanas lapā ir uzradušies ārējie meklētāji franču valodā. Vai nevajadzētu šī lietotāja veiktās izmaiņas atcelt vai vismaz aizvākt tos franču meklētājus? --Marozols 02:34, 11 augustā, 2009 (UTC)

Nomainīju noklusēto valodu pret latviešu (nebiju šo joku pamanījis, jo ārējos meklētājus Vikipēdijā īpaši nelietoju). --ScAvenger 04:42, 11 augustā, 2009 (UTC)
Tur vēl drusku palika:
  • Recherche interne => Iekšējā meklēšana
  • www.google.fr => www.google.lv
Neesmu drošs vai šo iespēju vispār vajag (neesmu to manījis nekur citur, izņemot franču lapā), jo kaut kādā ziņā tā ir attiecīgā meklēšanas dzinēja reklāma. --Marozols 13:52, 12 augustā, 2009 (UTC)
Tagad laikam visi francūzismi būs izķerti (jāiztīra lokālais kešs, lai redzētu izmaiņas). Lai jau ir, varbūt kādam noder. --ScAvenger 14:01, 12 augustā, 2009 (UTC)

Şalom: Can someone translate this article into Latvian from en:Şalom?[labot pirmkodu]

Şalom: Can someone translate this article into Latvian from en:Şalom?

Varbūt mums uzsākt atbildes trollingu turku vai ebreju vikipēdijās, lai viņi par "Rīgas Balsi" kaut ko uzraksta? :) --ScAvenger 12:35, 3 oktobrī, 2009 (UTC)

Attēlu licences[labot pirmkodu]

Sveiks! Rakstot par augstāka līmeņa domēniem līdz šim ielādēju attēlus pēc Tavas pamācības ko uzrakstīji manā diskusijā. Bet ņemot attēlu [[2] konstatēju, ka tas tiks pārvietots uz common un tam ir cita licence. Kā man rīkoties šādā situācijā un kāda licence man ir jāliek? Pašlaik esmu ielādējis šo attēlu kā visus citus Attēls:SWITCH_Logo.png, bet jūtu, ka tas nav pareizi. Vai vari uzlikt pareizo licenci, tad arī redzēšu kāda veidne ir jāliek? Kas mainīsies, kad attēls tiks ielikts commons? Varbūt pie reizes vari arī paskatīties jautājumu ko uzdevu savā diskusijā? Siicis 11:15, 16 oktobrī, 2009 (UTC)

Var mierīgi atstāt, kā ir, neiedziļinoties, vai tas logo ir pietiekami primitīvs vai nav (tas tāpat ir visai subjektīvs kritērijs). Katrā gadījumā pavisam vienkāršiem attēliem, kas sastāv no elementārām ģeometriskām formām, mums ir licence {{Trivial}}. Kad attēls būs ielikts Vikikrātuvē, mūsu attēla lapā automātiski parādīsies neliels paziņojums par to; tad attēlu vienkārši varēs izdzēst, līdz ar to sākot lietot Vikikrātuves versiju. Šī iemesla dēļ nav ieteicams dot savus nosaukumus no citām vikipēdijām ielādēto attēlu failiem. Kas attiecas uz nīderlandiešu vietvārdiem, ar to vislabāk var palīdzēt Kikos. --ScAvenger 11:58, 16 oktobrī, 2009 (UTC)
Tā ir visīstākā vikipēdijas prostitūcija! Kāpēc nedrīkst likt failus no vikikrātuves? --GreenZeb (diskusija) 12:14, 16 oktobrī, 2009 (UTC)
Kur tad es teicu, ka nedrīkst? Runa ir par konkrētu logo, kuru ierosināts pārvietot uz Commons no angļu vikipēdijas - kad cilvēki, kas ar to nodarbojas, izdarīs savu darāmo, varēs lietot Vikikrātuves failu - kamēr tas nav izdarīts, jāievieto tas pats logo lokālā variantā. --ScAvenger 12:21, 16 oktobrī, 2009 (UTC)
Es jau tā arī sapratu, viņš nē. Kaut ko runāja par prostitūciju... --GreenZeb (diskusija) 12:30, 16 oktobrī, 2009 (UTC)
Skaidrs. Nez, es par prostitūciju neminēju ne vārda :) Siicis 13:26, 16 oktobrī, 2009 (UTC)
Es arī jūtos kaut ko palaidis garām :) --ScAvenger 15:08, 16 oktobrī, 2009 (UTC)
Vispār vienīgais, kas kaut ko palaidis garām (vai arī pārlasījies) ir GreenZeb, par prostitūciju neviens, izņemot viņu, neko nav teicis.--Edgars2oo7 (bla...blā/tfū) 08:09, 17 oktobrī, 2009 (UTC)


Varbūt derētu vairāk anonimitātes?[labot pirmkodu]

Palasījos diskusiju par Hermanes kundzes autobiogrāfiju. Nu ritīgs delfinārijs. Šai sakarā gribu izteikt pārsteigumu par lielas daļas lietotāju nepārdomātu attieksmi pret savu anonimitāti. Domāju, ka ne visi apzinās potenciāli nepatīkamās situācijas, ko pat tīri nevainīga publiska rosīšanās var izraisīt. Varbūt jaunajiem lietotājiem derētu dot kādu papildus brīdinājumu? --Gaujmalnieks 22:59, 4 decembrī, 2009 (UTC)

Tā balsošana gluži tipisks gadījums vis nebija, vienkārši cilvēkam tāds raksturs gadījās... Nezinu, es pats savu personību esmu atklājis no paša sākuma, jo ne šeit, ne citur internetā nedaru neko tādu, par ko man būtu jākaunas. Parasti brīdinām gadījumos, ja cilvēks lietotāja lapā atklāj savu e-pasta adresi (potenciālā spama dēļ) vai kādus konfidenciālus datus. Savukārt svešu cilvēku personas datu atklāšana ir ļoti nopietns pārkāpums, par ko var bloķēt "uz mūžu". Savulaik nepatīkams gadījums bija šis un arī šis apmelošanas gadījums. --ScAvenger 23:13, 4 decembrī, 2009 (UTC)
Domāju, ka Tu apzinies ko dari. Ar jaunu (arī gados jaunu) lietotāju var būt savādāk. Man sen sen bija gadījums, kad kāds komentētājs izvirzīja publiskas apsūdzības visai smagos noziegumos. Tici man, tas nebija patīkami ne man arī "anonīmajam" denuncētājam, starp citu - arī Tavam paziņam. Bet par FPDAL runājot - nu fufelis tas ir, kas tiek iedarbināts tikai īpašos gadījumos, bet uz mūžu "bloķēt" var tikai pārvākšanās uz kapiņiem :) --Gaujmalnieks 23:33, 4 decembrī, 2009 (UTC)

Nestrādā saites[labot pirmkodu]

Kas varētu būt, kāpēc nestrādā saites Evanģēlijs un Mateja evanģēlijs?Dukurs 14:34, 22 decembrī, 2009 (UTC)

Ir jau uztaisītas attiecīgās pāradresācijas :) Jāņem vērā, ka pareizrakstības vārdnīcā ir "evaņģēlijs", tāpēc visur jāraksta ar "ņ". --ScAvenger 15:05, 22 decembrī, 2009 (UTC)

Can you translate this word to English language - dzirnavezers?--Gamtininkas 10:11, 31 decembrī, 2009 (UTC)

Mill pond. --ScAvenger 10:18, 31 decembrī, 2009 (UTC)

Thank you:)--Gamtininkas 10:42, 31 decembrī, 2009 (UTC)

Prūšu ūdenskrātuve. I know that udenskratuve means reservoir, but what is Prūšu - is that settlement?--Gamtininkas 09:51, 4 janvārī, 2010 (UTC)

No, its ethnic group - en:Old Prussians.--91.200.65.99 09:57, 4 janvārī, 2010 (UTC)

Es te ar gudriem cielvēkiem parediģēju rakstu Pēdējo dienu svēto Jēzus Kristus baznīca un cerēju ka tās birkas tur pazudīs. Ja ne pavisam, tad varbūt vismaz par to neitralitāti vismaz, bet nekā? --Indezit 13:41, 3 janvārī, 2010 (UTC)

Manuprāt, ir krietni labāk, bet vispār tas jāapspriež attiecīgā raksta diskusijā, nevis šeit (es neesmu reliģisko lietu speciālists). --ScAvenger 13:58, 3 janvārī, 2010 (UTC)


Vismaz tehniski. Bet nu labi. --Indezit 14:30, 3 janvārī, 2010 (UTC)

Mirstīgie....[labot pirmkodu]

Neuztver visu tik sakāpināti ;) jaunie lietotāji neapzinās, ka ir tādas pēdējās izmaiņas, kur vai katru mīļu brīdi sēž pāris niknu pūķu un vēro katru viņu kustību, gaidot kad tiks pieļauta kļūda, attiecīgi vairums cilvēku to ka par viņiem kāds interesējas uztver pozitīvi. Es decembra vidū aiz gara laika pārbaudīju IP devumu pēdējās 30 dienās un atradu daudz nepamanīta vandālisma, tāpēc nolēmu, ka tas turmāk būtu jāatkārto, ko es vakar arī darīju. Iespējams, ka normāli to nevar pamanīt, bet šādi bija skaidri redzams, ka kāds no vairākām IP adresēm raksta noteiktā stilā par noteiktu tēmu. Tu vienai no šīm adresēm ieteici reģistrēties, ko cilvēks arī izdarīja. Bet pirms tam tu biji notagojis vienu no šiem rakstiem kā dzēšamu (par īsu un arī nevarēja saprast par ko vispār ir runa), vienu kā apvienojamu (audu veidi ar audiem) un trešo pārvietojis (kaut kāda šķidruma analīze, ko tu pārvietoji uz šķidrumu), es attiecīgi izdzēsu, apvienoju un nolēmu atstāt cilvēkam ziņu, lai neraksta tik specifiski. Raksti nav slikti, bet nedaudz par tehniskiem - nenāktu par sliktu, ja vietām iespēju robežās tiktu nedaudz izvērstāk paskaidrots vai ja nav iespējams un ir saite tad vismaz uzrakstīts aizmetnis kur pateikts, kas tas ir, neredzu kāds ļaunums ceļas no tā, ka cilvēkam jau laicīgi iesaka par to padomāt. ~~Xil (saruna) 17:48, 10 janvārī, 2010 (UTC)

Ta nē, viss ir labākajā kārtībā un ir prieks par tādiem jauniem lietotājiem, turklāt izskatās, ka kritika tiek ņemta vērā. Man gan likās, ka medicīniskā IP adrese bija tikai viena, bet nav jau vērts analizēt. Savulaik, kad es pats tikai sāku darboties Vikipēdijā un taisīju (no tagadējā redzes viedokļa - ne visai labus) visādus rakstus par radiodetaļām un ķimikālijām, tikai pēc vairākiem mēnešiem saņēmu pirmo ierakstu - draudzīga rakstura ieteikumu - savā diskusijā un man par to bija prieks - re kā, kāds to visu lasa, tātad ir bijusi kāda jēga :) --ScAvenger 19:21, 10 janvārī, 2010 (UTC)
Nē, šo rakstot vēlreiz pārskatīju rakstus un konstatēju, ka bija vismaz trīs :) tiesa nedaudz vēlāk es arī pamanīju, ka kategoriju par reimoloģiju ir izveidojis cits jauns lietotājs - varbūt darbojas vairāki cilvēki (kas gan būtu nedaudz dīvaini) ~~Xil (saruna) 20:23, 10 janvārī, 2010 (UTC)
Gan jau kāda dinamiskā IP. --ScAvenger 20:35, 10 janvārī, 2010 (UTC)

Pamtojoties uz ko ? Es pārveidoju anglisko nosaukumu latviski, bet Google man ieteica kļūdu labojumu uz to, kas bija, kas ir populārāks variants google kā tavs (9 pret 72), kas gan ir atrodams svešvārdu vārdnīcā, bet tā nav medicīniska literatūra ~~Xil (saruna) 20:27, 13 janvārī, 2010 (UTC)

Hm, es skatījos "Avota" Ilustrētajā svešvārdu vārdnīcā, bet pēc googles tiešām visai nopietnos avotos ir gan šistosomiāze, gan šistosomatoze. Latīniski ir schistosomatosis. Var jau rakstīt arī bilharcioze :) --ScAvenger 20:38, 13 janvārī, 2010 (UTC)
Pareizrakstības vārdnīcā arī ir šistosomatoze. Piemērotas latviskas medicīniskas literatūras gan nav pie rokas. --ScAvenger 20:42, 13 janvārī, 2010 (UTC)
Mums ir viena un tā pati svešvārdu vārdnīca (vai ne ?). Ja tā ir divās vārdnīcās lai paliek kā ir, ja vien neuzradīsies vēl kāds, kam ir kas medicīniskāks pie rokas ~~Xil (saruna) 20:48, 13 janvārī, 2010 (UTC)
Jā, vārdnīca tā pati; izmantotās literatūras sarakstā minēta arī Latīņu-krievu-latviešu medicīnas terminu vārdnīca. Iespējams, strīdīgais termins ienācis latviešu valodā no latīņu valodas caur krievu valodu (шистосомоз). --ScAvenger 20:55, 13 janvārī, 2010 (UTC)

Klemens Pisks[labot pirmkodu]

Hello ScAvenger

In pt.wiki, we eliminate the discussion of items deleted, but do not know what the procedure here. Sorry to write in english, but I believe that in portuguese I would not understand.

Dank Adailton 21:27, 16 janvārī, 2010 (UTC)

This personality is non-essential for Latvian wikipedia. --ScAvenger 21:39, 16 janvārī, 2010 (UTC)

Kāpēc var "diskvalificēt"?[labot pirmkodu]

Pārlasot manu ideju kopienas portālā (skatīt Vikipēdija:Kopienas portāls/Arhīvs12#Jauna ideja par Vikipēdijas kvalitātes celšanu), tu ieminējies, ka par tādām izdarībām var "diskvalifēt". Es nesapratu, vai tas bija nopietni, vai šāds tavs apgalvojums uz kaut ko balstās? Kāpēc es nevarētu pasniegt naudas prēmiju par labi izdarītu darbu? --Treisijs 14:10, 17 janvārī, 2010 (UTC)

Bet viņš taču turpat paskaidroja kāpēc. Godīgi sakot es domāju, ka tu pārspīlē - neviens bez mums tāpat to neuzzinātu un ne jau latviešu Vikipēdija maksātu, bet Treisijs privāti citam cilvēkam ~~Xil (saruna) 14:34, 17 janvārī, 2010 (UTC)
Nebija īsti nopietni un balstījos tikai uz loģiku - ja jau brīvprātīga lieta, tad brīvprātīga un kaut kā komercializēt to nav pēc "vikipēdijas gara". Ir taču jau atlants.lv, kas maksā autoriem. Protams, ka privāti katrs savas personīgās lietas var kārtot, kā vēlas un neviens jau neko nepierādīs :) Tas ir apmēram, kā kad tu nopirktu mantiskās autortiesības uz kādu darbu un izliktu to brīvai publiskai lietošanai - tāda rīcība nekādi nevar būt aizliegta. --ScAvenger 14:52, 17 janvārī, 2010 (UTC)
Izveidoju mazu projekta lapu. Skatīt šeit: Lietotājs:Treisijs/Projekts. Man interesē, vai neko tādā veidā nebūšu pārkāpis? --Treisijs 15:15, 17 janvārī, 2010 (UTC)
Nožēlojami, tiešām ir gatavs kāds atdot savu naudu par kaut kādu raksteli? Ej labāk tos 30 latus bērnunamam noziedo, nevis samaksā par rakstu, kas tāpat ar laiku taps. Pilnu vikipēdiju mēs nedabūsim pat ja mēs katrs būtu bagatš kā Brunejas šeihs. --Krishjaanis 15:54, 17 janvārī, 2010 (UTC)
Man šķiet, ka krietni būtu izdomāt kā vikipēdiju popularizēt plašās tautas masās, izmantojot mājaslapas, kas pieejamas plašai publikai. Tb delfi, tribine utt. --Zemgalietis 16:04, 17 janvārī, 2010 (UTC)
Manuprāt, ja ir vēlēšanās, privāti maksāt autoriem var, bet publiskot tās rebes īpašā projektā nevajadzētu. Sākumā maksāsim, lai uzraksta labu rakstu, pēc tam autors piedāvās dalīties peļņā ar balsotājiem, tad mums kāds reklāmas ielicējs piedāvās samaksāt, lai rakstu nedzēš un kur tad mēs beigās nonāksim :( Kas attiecas uz tautas masām, tās jau pamatā tāpat zina, ka ir tāda vikipēdija, un arī latviešu valodā, bet lieku reizi par to atgādināt nekad nav par ļaunu. --ScAvenger 16:07, 17 janvārī, 2010 (UTC)
Kaut kā nesapratu, kā var realizēties ScAvenger pareģojums. Pirmkārt, balsotāji ir tik daudz, bet summa, kuru piesolu salīdznoši neliela, lai kāds vēl būtu ieinteresēts ar to dalīties. Otrkārt, nevar jau visiem jamaksāt, lai neizdzēstu kādu konkrētu reklāmu. Ja nu tomēr, tad jau ir arī Džimijs. PS: Beidzot! Beidzot man ar Krishjaani domas sakrīt :) Vienīgā atšķirība ka diez vai bērniem tā nauda tiks, bet studenti gan var iegūt, kuriem neiet par matu labāk.--Treisijs 16:29, 17 janvārī, 2010 (UTC)
Kāds tam sakars ar autortiesībām - tās vienmēr pieder pašam autoram, ja vien nav atrunāts citādi. Šajā gadījumā ir atrunāts, ka viss (izņemot tiesības prasīt atsauci) tiek nodots brīvā sabiedrības lietošanā. Treisijs drīzāk nodarbojas ar ziedošanu un neviens viņam netraucē to pārtraukt, ja atklājas, ka tiek pirktas balsis (tomēr - tu tiešām domā, ka kāds te ir tik nožēlojams, lai pārdotos par pieciem latiem ?) vai rodas citas problēmas. Teorētiski kamēr tas netiek pataisīts par oficiālu pasākumu, tā ir Treisija darīšana kā viņš izšķiež savu naudu. Man liekas labāks variants būtu, ka Treisijs nopublicētu savā apakšlapā rakstus par kuriem ir gatavs maksāt, kad kāds no tiem iegūst attiecīgo statusu Treisjs caur e-pastu sazinās ar attiecīgo autoru lai sarunātu kā izsniegt balvu - tādejādi tas nav ne latviešu Vikipēdijas projekts, ne citi lietotāji tajā iesaistījušies ~~Xil (saruna) 18:06, 17 janvārī, 2010 (UTC)
Pasarg dies, es nedomāju, ka te kāds taisās pirkties vai pārdoties, vienkārši man personīgi tas īsti nepatīk no "filozofiskā" viedokļa. Labi, uzskatām šo pasākumu par mērķtiecīgu ziedošanu sabiedrības labā. --ScAvenger 18:42, 17 janvārī, 2010 (UTC)
Tā var nonākt līdz tam, ka SIA Kuivižu Sabutiļņiki samaksās Treisijam 100 Ls (lai viņš var maksāt savējiem auotriem) lai tik viņu reklāmu nedzēš. Stipri šaubos, ka Aizputē nauda aug kokos. --Krishjaanis 07:09, 18 janvārī, 2010 (UTC)
Piemetīšu savas piecas kapeikas - vistuvākā man ir ScAvenger pozīcija. Par SIA Kuivižu Sabutiļņiki - baigi daudziem būs jāsamaksā, lai neviens necenstos dzēst :). Bet, ja redzēšu, ka kāds neloģiski aizstāv dzēšanu/nedzēšanu, apsolos censties ieviest Revolūcija! aprakstīto diktatūru :) Kā teicis Dzimijs - Greatest misconception about Wikipedia: We aren’t democratic. Our readers edit the entries, but we’re actually quite snobby. The core community appreciates when someone is knowledgeable, and thinks some people are idiots and shouldn’t be writing. --Feens 07:27, 18 janvārī, 2010 (UTC)

Rakstu uzlabošana[labot pirmkodu]

Ņemot vērā dzīvības trūkumu iepriekšējā uzlabošanas akcijā ķeros spama :) Tātad, ņemot vērā agrāk izrādīto interesi iesaistoties raksta Kamerūna uzlabošanā, informēju, ka no 1. februāra tiks uzlabots raksts Haiti un aicinu tevi iesaistīties ~~Xil (saruna) 18:46, 30 janvārī, 2010 (UTC)

Ņemšu vērā. Vienkārši tas senais gleznotājs bija pārāk eksotiska tēma (priekš manis un laikam arī pārējiem) :) --ScAvenger 19:10, 30 janvārī, 2010 (UTC)
Bet vajag teikt, ja tēma nepatīk, es taču pat kopienas protālā norādīju, ka būs māksliniks un ir iespējas iebilst. Es nedomāju, ka Sezans ir eksotisks, tā taču biogrāfija - visi piedzimst un nomirst, tur arī bez mākslas ir ko aprakstīt un varbūt arī nevajag baidīties no nezināmā :) ~~Xil (saruna) 19:28, 30 janvārī, 2010 (UTC)
Kāpēc tad nepatīk - tēma kā tēma, vienkārši izrādījās, ka klātesošajai publikai nav pārāk interesanta. To jau grūti paredzēt. Un nav jau nevienam liegts nākotnē tāpat uzlabot. --ScAvenger 19:40, 30 janvārī, 2010 (UTC)
Nākamais raksts ir 1896. gada vasaras olimpiskās spēles. Ņemot vērā panīkumu pēdējo pāris rakstu uzlabošanā, ja neviens neiesaistīsies (un es vēlos uzsvērt, ka par iesaistīšanos tiek uzskatīta pieteikšanās rakstīt konkrētu sadaļu) es beigšu organizēt šo pasākumu, jo neredzu no tā jēgu. Šķiet, ka informāciju par to, ka raksts tiek mainīts viegli palaist garām, tāpēc ja gadījumā (pieņemot, ka tauta tomēr atkal ieintresēsies) ir intrese turpmāk saņemt šādu ziņu, lūdzu, piesakies manā diskusijā ~~Xil (saruna) 22:11, 18 februārī, 2010 (UTC)

AirBaltic head office photo request[labot pirmkodu]

Hi! Are you in a location convenient to Riga Airport? If so, would you mind photographing the head office of AirBaltic (whenever weather permits a good photograph)? The article needs a photo of the head office. Thanks WhisperToMe 21:00, 11 februārī, 2010 (UTC)

Kur viņiem īsti atrodas tā administrācija? Pašā lidostas ēkā? Pie gadījuma jau var nofotografēt. --ScAvenger 21:30, 11 februārī, 2010 (UTC)
Jā, lidostas teritorijā, bet kur tieši - grūti teikt. Intereses pēc vajadzēs noskaidrot. --Digital1 [uzrunāt] 21:32, 11 februārī, 2010 (UTC)
Mhm. There already are pictures of the airport and their airplanes on Commons, why not use those ? ~~Xil (saruna) 21:38, 11 februārī, 2010 (UTC)
He is searching for airBaltic head office pics, not airport.
WhisperToMe, I'll See What I Can Do. Please wait few days. --Digital1 [uzrunāt] 21:47, 11 februārī, 2010 (UTC)
Meaning that he probaly will get a picture of glass door. He could as well take picture of Airport and write a description saying something along the lines "AirBaltic headquarters are located here" ~~Xil (saruna) 22:03, 11 februārī, 2010 (UTC)
Thank you in advance, Digital1 :)
Xil: Usually when an airline's head office is on an airport grounds, it is in a dedicated building. Here is an image of the Air France head office in Charles de Gaulle Airport that I took myself: en:File:Air France HQ.jpg - It is on the airport property, but it is in a dedicated building. - Also there is Finnair's building in the Vantaa Airport property: File:FinnairHQVantaa.jpg
If AirBaltic's head office is inside the actual passenger terminal, then he would be getting a picture of a glass door and that is perhaps the best way to represent the headquarters. However I would assume that AirBaltic has a separate administration building.
WhisperToMe 13:23, 13 februārī, 2010 (UTC)
BTW the address of AirBaltic's head office is: "RIGA INTERNATIONAL AIRPORT Marupes pag., Riga LV-1053, Latvia" [3] WhisperToMe 18:15, 13 februārī, 2010 (UTC)
They have google maps on their page showing the location - the placemark is on the main building and reads "ticket office and administration" - I think it's glass doors and you can very well use the existing picture ~~Xil (saruna) 22:14, 14 februārī, 2010 (UTC)
To make sure of things, I decided to e-mail AirBaltic asking the company whether the administration is inside the terminal or in a separate building on the airport property. Hopefully the airline will respond on Monday or Tuesday. WhisperToMe 23:02, 14 februārī, 2010 (UTC)
"Our administration is at the airport and it in on 3rd floor, near the chapel." - from the AirBaltic e-mail
If the person was referring to the terminal, File:Riga Airport.JPG shows 2 stories - Where is the 3rd Floor?
WhisperToMe 09:02, 15 februārī, 2010 (UTC)
One floor is below street level. --Feens 14:06, 15 februārī, 2010 (UTC)
The chapel is in the terminal so the airBaltic HQ is definitely inside the terminal, then. I'm surprised that an airline as big as airBaltic has its HQ inside the terminal. Anyway, it would be nice if there was a side of the terminal building that had the airBaltic logo. WhisperToMe 14:56, 15 februārī, 2010 (UTC)

par Latvijas skolas[labot pirmkodu]

Laikam jau tāpēc, ka - lapā kur var meklēt kategorijas, pēc "Latvijas skolas" neko neatrod, pēc "Latvijas skola" gan :) Meklēju pēc Skola, Skolas Latvijā, Latvijas skolas, neko neatradu, un izveidoju Izglītības iestādes ... :) --Capsx 22:50, 13 februārī, 2010 (UTC)

Droši vien ne tā meklēji :) Palasi vispirms pamācību, citādi iesācējam grūti orientēties. Lietotāju diskusijas izmaina tāpat kā parastus rakstus, tikai tur vajag parakstīties pēc sava teksta. Ja kas nav skaidrs, droši var jautāt tepat. --ScAvenger 22:48, 13 februārī, 2010 (UTC)
jau pac atradu (rakstu par sarakstīšanos) :D bet paldies :D --Capsx 22:51, 13 februārī, 2010 (UTC)
bet par "Latvijas skolas" -> http://upload.wikimedia.org/wikipedia/lv/c/cd/Kategorijas_-_Vikip%C4%93dija_1266101749837.png --Capsx 22:58, 13 februārī, 2010 (UTC)
Jā, es sapratu, kāpēc tu neatradi - tā lapa domāta kategoriju meklēšanai pēc alfabēta un rāda "uz priekšu" no dotajiem burtiem. Ja tu būtu pēc tam uzspiedis "iepriekšējās 50", tās skolas būtu atradušās pašā apakšā. Diemžēl kategoriju koks nezināmu iemeslu dēļ pašlaik nedarbojas, bet var meklēt parastajā meklēšanas lodziņā kreisajā pusē, tikai priekšā jāraksta Kategorija: --ScAvenger 23:10, 13 februārī, 2010 (UTC)
nu jā, es ar sapratu. tā ir kad ātri lido ... --Capsx 23:14, 13 februārī, 2010 (UTC)
Nav vērts obligāti dublēt visu manā diskusiju lapā - pēdējās izmaiņās jau viss tāpat redzams :) --ScAvenger 23:23, 13 februārī, 2010 (UTC)
nu es tik tā, biki aiz gara laika iespringu uz - "Sarunām piemērota ir sistēma ierakstīt atbildi gan savā, gan otra lietotāja diskusiju lapā, lai abās lapās veidotos vienāds dialogs." - http://lv.wikipedia.org/wiki/Lieto%C5%A1anas_pam%C4%81c%C4%ABba#Sazi.C5.86a_ar_noteiktu_lietot.C4.81ju ;) --Capsx 23:28, 13 februārī, 2010 (UTC)
Oi, tas tur vēl no 2005. gada palicis :) - būs jāizlabo... Nevajag, neviens sen tā vairs nedara - divkāršs darbs taču. --ScAvenger 23:31, 13 februārī, 2010 (UTC)
nu es jau saku - aiz gara laika, katreiz jau taa nedariis - tu biji izredzeetais :D labi - offtopic clozed ;) --Capsx 23:34, 13 februārī, 2010 (UTC)

Daugavpils 13.vidusskola[labot pirmkodu]

Sveiki! Lūgums nomainīt skolas mājas lapas URL uz sekojošo: http://sites.google.com/site/dpils13vs/

Pieeja bloķēta, bet paroli esmu aizmirsis.

Cieņā, Daugavpils 13.vidusskolas administrators (vsk13@dautkom.lv)

Tu to pats vari izdarīt arī bez paroles, vispār nedaudz dīvaini ka vecā lapa vēl funkcionē un jaunā ir bāzēta google bezmaksas servisā ~~Xil (saruna) 10:52, 19 februārī, 2010 (UTC)
Ne Lietotājs:JBL, ne IP adrese 62.205.231.116 nav un nekad nav bijuši bloķēti. Raksts Daugavpils 13. vidusskola nav arī aizsargāts, to var mainīt jebkurš. Ja parole pazudusi, var piereģistrēties ar citu vārdu. --ScAvenger 11:04, 19 februārī, 2010 (UTC)
Diemžēl cilvēks, kas to mājas lapu uzlika, ir tagad ārpus Latvijas. Tas ir viņa projekts, kas vēl nav pabeigts; iespējams, viņš atgriezīsies un turpinās to lietu, bet pagaidām tā lapa atrodas būvēšanas stadijā. Šim projektam daudz kā trūkst (piem. video ievietošanas iespējas), un skolas internets ir 512 kbit/s tikai. Tāpēc izveidoju ērtu pagaidu variantu .

Kopernikijs[labot pirmkodu]

Sveiks! Tu kā speciālists ķīmijā varētu pārbaudīt, vai es Kopernikiju pareizi nosaucu?--Treisijs 18:19, 23 februārī, 2010 (UTC)

Jā, es redzēju tavu pāradresāciju, pašlaik skatos, vai ir jau IUPAC oficiāli pieņēmusi, vai vēl nē. --ScAvenger 18:23, 23 februārī, 2010 (UTC)
Ir oficiāls - IUPAC preses relīze 19. februārī. Starp citu, neesmu pārliecināts, vai pareizāk nebūtu kopernicijs vai kopernīcijs (pēc analoģijas ar tehnēciju vai amerīciju). --ScAvenger 18:28, 23 februārī, 2010 (UTC)
Varbūt jāuzprasa Kikos'am, kā pareizi šo ķīmisko elementu sauc--Treisijs 20:01, 23 februārī, 2010 (UTC)

This article is translated from the Hebrew Wikipedia and English Wikipedia. שחר1979 07:51, 8 martā, 2010 (UTC)

Izdzēsu rakstu, jo tas dzēsts arī no daudzām citām vikipēdijām mašīntulkošanas dēļ. --ScAvenger 05:08, 9 martā, 2010 (UTC)

Please re-create ;-) --Brox 20:34, 11 martā, 2010 (UTC)

No advokātu lietām nekā nejēdzu, bet, spriežot pēc šī raksta, varbūt ir pietiekami nozīmīgs? --ScAvenger 05:35, 16 martā, 2010 (UTC)
Tas, ka šie nodibinājušies, vēl nav iemesls, lai par to rakstītu vikipēdijā. --Kikos 07:07, 16 martā, 2010 (UTC)
60 adv. - vēl nav iemesls, lai par to rakstītu vikipēdijā?? --Brox 18:36, 17 martā, 2010 (UTC)
Man šķiet Zemgalietis un Fuseau ir juristi, varbūt viņi zin. Bet vispār, Brox, uzraksti pilnīgāku rakstu - tur nav ne vārda ar ko šis birojs ir nozīmīgs ~~Xil (saruna) 19:25, 17 martā, 2010 (UTC)
Daži mēneši kopš dibināšanas tiešām izskatās par agru priekš raksta enciklopēdijā un nekas ievērības cienīgs arī vēl nav paveikts. Cik pameklēju internetā, vienīgā daudzmaz neatkarīgā informācija ir augstākminētais Dienas raksts - pārējais ir viena vienīga pašreklāma. --ScAvenger 20:29, 17 martā, 2010 (UTC)
Joprojām students, bet Kikos savā diskusijā ļoti precīzi noraksturoja situāciju :) Principā Latvijā šādu biroju ir vesela jūra, tad ir notariāti, individuāli strādājoši zvērinātie advokāti utt. utjpr. Tik tiešām nešķiet īpaši loģiski par visiem rakstīt, ja lielākā daļa informācijas ir rodama internetā un nav jau diži par ko rakstīt. Vispār ir arī krietni lielāki biroji, kuri sniedz pakalpojumus visās trijās Baltijas valstīs ;) --Zemgalietis 22:22, 17 martā, 2010 (UTC)

Sándorfi[labot pirmkodu]

Hi! I'm a Hungarian wikipedia-editor, my name is Norbert. Could you help me with a translation? There was a Hungarian painter, who i really like, but he died two years ago. It is my rememberence to create a lot articles for him in several languages. I myself made 6 translations, but the Latvian could be difficult to me. The English version of the painter is here: en:István Sándorfi, we have now 31 traslations, including in Lithuanian. If you want, I could translate any Latvian-related article for the Hungarian wikipedia for that. Thank you! hu:User:Eino81

Diezgan interesants gleznotājs, varētu būt pietiekami nozīmīgs Vikipēdijai. Varbūt tiešām kāds vēlas uzrakstīt kaut ko? --ScAvenger 19:25, 29 martā, 2010 (UTC)
Varbūt vēlāk varēšu kaut ko uzrakstīt, ja sanāks laiks. ;) --GreenZeb (diskusija) 19:29, 29 martā, 2010 (UTC)
Aizmetnis uztaisīts. Ja kāds vēlās ar to tālāk darboties, tad lūdzu, uz priekšu! No manis tas būtu viss. --GreenZeb (diskusija) 09:31, 30 martā, 2010 (UTC)

Bultiņa[labot pirmkodu]

Sveiki! Skatoties raksta iepriekšējās versijas, lapas augšpusē bultiņas vietā rādās kods "&rarr;", piemēram, šeit. Lai to novērstu, lapā MediaWiki:Nextrevision kodu "Jaunāka versija&rarr;" vajag aizstāt ar "Jaunāka versija →" (līdzīgi kā tas ir lapā MediaWiki:Previousrevision). Paldies. --Marozols 15:12, 8 maijā, 2010 (UTC)

Darīts. --ScAvenger 15:40, 8 maijā, 2010 (UTC)
Starp citu, man šķiet, ka daudzas no tām lapām, kas sākas ar MediaWiki vajadzētu dzēst, jo tās ir novecojušas un konfliktē ar jaunajiem tulkojumiem no translatewiki.net. Piemēram, lapā MediaWiki:Mw_math_simple ir paziņojums, kas tiek rādīts uzstādījumos sadaļā "Izskats" -> "Formulas". Šajā paziņojumā ir kļūda (HTML vietā rakstīts HMTL), kas sen ir izlabota [4]. Diemžēl jaunā versija no translatewiki netiek rādīta, jo tai ir zemāka prioritāte nekā manuāli uzstādītajiem MediaWiki paziņojumiem. Varbūt var pamēģināt šo lapu izdzēst? Ja tas atrisinās problēmu, tad, balstoties uz lapā Special:AllMessages esošo informāciju, es varu sastādīt sarakstu ar pārējajiem dzēšamajiem paziņojumiem. --Marozols 18:22, 8 maijā, 2010 (UTC)
Izskatās, ka dzēšana palīdz. --ScAvenger 18:35, 8 maijā, 2010 (UTC)
Labi. Tos, kuri ir identiski, var dzēst uzreiz. Pārējos paskatīšos un izveidošu sarakstu. --Marozols 19:13, 8 maijā, 2010 (UTC)
Pēdējā laikā biju ļoti aizņemts, bet tagad atkal ir kāds brīvāks brīdis, tāpēc gribu ķerties pie MediaWiki paziņojumu sakārtošanas. Vispār latviešu Vikipēdijā MeidaWiki paziņojumus vajadzētu modificēt tikai tad, ja tos nepieciešams pielāgot Vikipēdijas vajadzībām. Pārējos gadījumos (kļūdas, labāki tulkojumi utt.) tos vajag izmainīt translatewiki.net lapā, jo tad tie tiek iekļauti MediaWiki programmatūrā (kuru, starp citu, var izmantot jebkurš, lai izveidotu savu wiki) un tādējādi automātiski nonāk arī latviešu Vikipēdijā. Iesākumā varētu izdzēst tos paziņojumus, kas dublējas (līdzīgi kā tas ir izdarīts citu valodu Vikipēdijās). Es izveidoju sarakstu ar šiem paziņojumiem — būtu labi, ja tu vai kāds cits administrators varētu tos izdzēst. Pēc tam iziešu cauri atlikušajiem paziņojumiem un izveidošu sarakstu ar kļūdainajiem vai novecojušajiem, kurus arī vajadzēs izdzēst. Paldies. --Marozols 16:39, 23 jūnijā, 2010 (UTC)
Uh, labi, tas tev pamatīgs darbs bijis - sākšu tad pamazām no viena gala :) --ScAvenger 17:36, 23 jūnijā, 2010 (UTC)
Tas ir, no otra gala, jo Xil ir jau iesākusi... --ScAvenger 17:38, 23 jūnijā, 2010 (UTC)
Es šito ieraugot sapratu, ka jāpalīdz ;) bet stulbi, ka viņi nepaliek sarkani - ja kaut kas tiek nejauši izlaists neviens to neredz ~~Xil (saruna) 17:44, 23 jūnijā, 2010 (UTC)
Sarkani viņi nemaz nevar palikt, jo no programmas jau nepazūd. Vienkārši jāņem pēc kārtas. --ScAvenger 17:46, 23 jūnijā, 2010 (UTC)
Tas nemaina faktu, ka stulbi, ka nav iespējams pateikt vai tā lapa ir vai nav. Es veru vaļā vairākus tabus, lai ātrāk iet, bet tā var netīšām kaut ko aizvērt (ai gan jau būs labi) ~~Xil (saruna) 17:52, 23 jūnijā, 2010 (UTC)
Tā jau te līdz rītam varēs līgot :) Bet vienreiz tas acīmredzot ir jāizdara. --ScAvenger 17:56, 23 jūnijā, 2010 (UTC)
Un es tā domāju par tām hronikām, kuras es vēl nepabeidzu kārtīgi dzēst :/ Mums vajadzētu šito un vispār cilvēki, kas pārāk daudz ko zin būtu jāieceļ par adminiem, lai paši visu dzēš XD ~~Xil (saruna) 18:03, 23 jūnijā, 2010 (UTC)
Atombumba paliek atombumba, beta versija var vēl nonest visu Vikipēdiju :))) --ScAvenger 18:06, 23 jūnijā, 2010 (UTC)
Mums izrādās viņš ir, bet tas šitam neder ~~Xil (saruna) 18:11, 23 jūnijā, 2010 (UTC)
Paldies, izskatās, ka ir izdzēsts viss! --ScAvenger 18:17, 23 jūnijā, 2010 (UTC)
Sarakstā ir 407 ieraksti, dzēšanas reģistrā ir 100+100+100+100+5, bet vienalga - paldies visiem, kas piedalījās, priecīgu jāņošanu ~~Xil (saruna) 18:25, 23 jūnijā, 2010 (UTC)
Dēļ diviem paziņojumiem nekas Vikipēdijai pagaidām nenotiks. Labs tas darbs, kas padarīts. Līgo! --ScAvenger 18:29, 23 jūnijā, 2010 (UTC)

Tas nu gan bija operatīvi — liels paldies! --Marozols 18:33, 23 jūnijā, 2010 (UTC)

Astronoms[labot pirmkodu]

Vai ir kaut kur latviešu avotos šī astronoma vārds? Pēc noteikumiem sanāk Lakaijs. --Kikos 18:06, 17 maijā, 2010 (UTC)

Franču vārdi nav mana stiprā puse, tāpēc es atvieglināju sev dzīvi, vadīdamies pēc krievu atveidojuma :) Uz sitiena drukātu avotu nevaru atrast, kaut gan atceros kaut kur redzējis. Google Lakaiju neatrod, bet Lakails ir starspace.lv portālā (droši vien tās pašas krievu valodas ietekmē). Tā kā astronoms nav tik pazīstams, lai uzvārds būtu eksonīms, laikam jāraksta pēc noteikumiem. --ScAvenger 18:36, 17 maijā, 2010 (UTC)
Es arī izmeklējos krustu šķērsu :) Ieteiktu šādās situācijās pavērties arī bulgāru viki. Šiem atveidošana ir fonētiskāka, nekā krieviem/ukraiņiem - tuvāka latviešu pieejai. --Kikos 19:46, 17 maijā, 2010 (UTC)
Pagaidām izmainīju pret Lakaiju. --ScAvenger 05:55, 24 jūnijā, 2010 (UTC)

Tu šo rakstu aptuveni pirms pusotra gada esi notagojis ar jāuzlabo par sīkām kļudām, īsti nesaprotu, ko tu varētu būt ar to domājis vai tu varētu, lūdzu, apskatīties vai tas pa šo laiku nav jau sakārtots ? ~~Xil (saruna) 00:11, 30 jūnijā, 2010 (UTC)

Pa to laiku tam daudzi gājuši pāri, bet vienalga vietām grūti pat saprast, kas tur ir domāts. Piemēram: Kritiķu vidū šo grāmatu atbalstīja jezuīts Francius Linus (1595–1675) un tas bija, kamēr atbildēja viņa nepatikai, un tas bija tikmēr, kamēr atbildot viņa pieņēmumiem, ko Boils radīja savā pirmajā likumu atsauksmē par to, ka gāzes tilpums mainās pretēji gāzes spiedienam, kurš starp angliski runājošajām tautām tiek parasti piesaukts līdz ar viņa vārdu. --ScAvenger 04:26, 30 jūnijā, 2010 (UTC)

Peronu tipi[labot pirmkodu]

Klau, vai nezin kādi peronu tipi ir? un pēc kādiem principiem šie peroni tiek dalīti? --Dark Eagle 18:54, 22 augustā, 2010 (UTC)

Rakstā Perons tie īsumā jau apskatīti. Tagad man ir ienākusies 30. gadu grāmata par dzelzceļu latviešu valodā, tur par to bija vesela nodaļa - būs laiks, izkonspektēšu. --ScAvenger 06:57, 23 augustā, 2010 (UTC)

Līvāni[labot pirmkodu]

Paskaties šo fotogrāfiju... vai nevari precizēt, vai tā ir 45. gada, jo pēc raksta ir daudz neskaidrību... ;) --Dark Eagle 15:35, 28 augustā, 2010 (UTC)

Es paskatīšos dzelzceļu enciklopēdijā un citur. Varbūt kļūda, varbūt kāda pagaidu ēka. --ScAvenger 04:18, 30 augustā, 2010 (UTC)
Grāmatā "Latvijas dzelzceļi" arī tikai teikts, ka padomju laikā uzbūvēta jauna stacijas ēka - bez konkrētiem gadiem. Jāmeklē šeit minētā literatūra. --ScAvenger 04:27, 31 augustā, 2010 (UTC)

Paldies![labot pirmkodu]

Paldies par fotogrāfiju!--Lidingo 20:16, 14 septembrī, 2010 (UTC)

Trāpījās kā reize pa rokai, arhīvu šķirojot... --ScAvenger 20:46, 14 septembrī, 2010 (UTC)

Lūgums pārbaudīt, vai šīs GZ-Bot veiktās izmaiņas bija precīzas: [5], [6], [7]. --GreenZeb (diskusija) 09:51, 2 oktobrī, 2010 (UTC)

Viss ir pareizi. --ScAvenger 14:26, 2 oktobrī, 2010 (UTC)

Paziņojums[labot pirmkodu]

Labdien! 2010. gada 4.oktobrī plkst. 20.00 (UTC+3) tiks uzsākta balsošana par jauna Vikipēdijas birokrāta amatu. Balsošana ilgs divas nedēļas un tajā varēs nobalsot par vēlamajiem kandidātiem un izteikties, vai latviešu Vikipēdijai jauns birokrāts vispār ir nepieciešams.

Ar šo paziņojumu informēju, ka Jūs, būdams viens no aktīvākajiem administratoriem, esat automātiski izvirzīts kā kandidāts uz birokrāta amatu. Ja jūs akceptējat savu izvirzīšanu, lūgums attiecīgajā balsošanas lapā pēc balsošanas sākšanās parakstīties zem savas kandidatūras. Tur būs iespējams arī izteikt viedokli par jauna birokrāta nepieciešamību un nobalsot par citiem kandidātiem.

Jauku vakaru! --GreenZeb (diskusija) 16:06, 4 oktobrī, 2010 (UTC)

Tulkošana[labot pirmkodu]

Labdien. Jūs manā diskusijā riez rakstījāt. Es redzēju ka Jūs labi sapratāt krievu valodu. Vai Jūs nevarētu pateikt ja zināt nākamu vārdu tulkojumus no krievu: 1) вириетет (angliski (arī latiņu valodā) īsi bus var.): 2) переднеспинка; un galvenais 3) стация - krievu valoda tas nozīme vietu (tikai augus), vienā vārdā, kur kāpurs attīstās un barojas visu ģenerācijas periodu. Man tās ir nepieciešams, jo nevaru nekadigi normāli izveidot teikumu, manās skolu grāmatas, kuras palika man no tiem laikiem, tādus vārdus nav. Paldies! AfroBrazilian 15:27, 8 oktobrī, 2010 (UTC)

Вириетет? Droši vien вариетет - latviski varietāte, saīsinot tāpat var. (mūsdienu sistemātikā tikpat kā vairs nelieto). Переднеспинка - neesmu 100% pārliecināts, bet pēc Dogela grāmatas sanāk, ka tās ir priekškrūtis. Trešais termins latviski tāpat būs "stacija" (vārdnīcās gan ir, bet neesmu īpaši manījis, ka praksē šī vārda "stacija" nozīme būtu lietota). Labāk rakstīt populācijas dzīvesvieta. --ScAvenger 18:10, 8 oktobrī, 2010 (UTC)
Ja, ja vārdā вириетет mazā kļūda, ja tas būs вариетет, tad bus - varietāte, paldies; vārds Переднеспинка (ang.; lat.: pronotum) diez gan bus priekškrūtis (jo krūtis ir грудь), tas ir переднегрудь droši vien (arī par to paldies - arī zināšu, jo nezināju), bet переднеспинка (спинка - muguriņa) (ang.; lat.: prothorax) - var būt bus priekšmuguris?; un stacija, tas vārd jo projām trāpās, dažreiz, var būt var to izmantot (vārdu)? Paldies. AfroBrazilian 10:58, 9 oktobrī, 2010 (UTC)
Varietāte un stacija (bioloģiskā nozīmē) ir vārdnīcās un šos terminus var lietot. Tā переднеспинка burtiskā tulkojumā būtu "priekšmuguriņa", bet tāds termins nekur nav sastopams. Es esmu ķīmiķis, nevis entomologs :) --ScAvenger 14:20, 9 oktobrī, 2010 (UTC)
Labi. Paldies par palīdzību. AfroBrazilian 03:48, 11 oktobrī, 2010 (UTC)

Benzīns[labot pirmkodu]

Gribu vērst Tavu uzmanību uz šo rakstu: benzīns. Apskati, lūdzu, vai tulkojot esmu pieļāvis kādu rupju kļūdu! --Treisijs 19:40, 12 oktobrī, 2010 (UTC)

Nav ne vainas. --ScAvenger 04:10, 13 oktobrī, 2010 (UTC)

Fizikālais svārsts[labot pirmkodu]

Sveiki! Izlasīju, ka rakstu "Fizikālais svārsts" paredzēts izdzēst. Vai es to varu uzlabot, lai tas būtu labs un to nebūtu jādzēš? Paldies. --RaitisMat 08:50, 31 oktobrī, 2010 (UTC)

Protams! Uzliec raksta sākumā {{inuse}} un uz priekšu! --Kikos 08:59, 31 oktobrī, 2010 (UTC)
Tāpēc jau potenciāli uzlabojamus rakstus nedzēšam uzreiz, lai būtu laiks salabot. Protams, inuse ļoti vēlams, lai kāds nepasteidzas nodzēst. --ScAvenger 09:09, 31 oktobrī, 2010 (UTC)

Lietotājs:87.110.124.42[labot pirmkodu]

Tas varbūt ir subjektīvi, bet man liekas, ka lietotājs:87.110.124.42 speciāli mūs kaitina. Stāsti cik gribi, bet viņš tā arī neklapē ar ausi. Ierosinu viņu bloķēt vismaz uz kādu nedēļu.--Treisijs 19:50, 1 novembrī, 2010 (UTC)

Nevar īsti saprast - varbūt vienkārši vēl nesaprot. Bet drazu ir pietaisījis daudz :( Tomēr ir arī pavisam sakarīgi labojumi. --ScAvenger 19:52, 1 novembrī, 2010 (UTC)
Jā, nu pēc šīsdienas darbiem bija pelnījis gan. --ScAvenger 21:21, 2 novembrī, 2010 (UTC)

Fundraising needs translations![labot pirmkodu]

Greetings ScAvenger, I am looking for people who are able to translate English into Latvian for our 2010 fundraiser. We need some important items translated and could use your skills. You can see the requests at the Meta translation page. I don't think there has been any contributions on meta from the Latvian community yet, and this year we want to represent as many language communities as possible. The fundraiser starts a week from today (Monday November 15th) but we will be going up to 100% this Friday for testing throughout the weekend. Translations of the letter from Jimmy Wales and and the "core messages" are especially important and sadly we do not yet have Latvian translations of the new letter or the new text strings. Please let me know if you have any questions!

Your work is much appreciated...Schapman 20:33, 8 novembrī, 2010 (UTC)

Sunpurnis 1[labot pirmkodu]

Starp citu tas ir ārprāc, ka tu dzēs manus rakstus.

Ārprāts ir tās mēslu kaudzes, kas aiz tevis jāvāc. Tu tiešām domā, ka no tā visa ir kāda jēga?! --ScAvenger 18:39, 24 novembrī, 2010 (UTC).
Tu laikam esi st... ,jo tas tev id... ir raksturīgi dzēst manus rakstus.
Jā gan, man ir raksturīgi dzēst rakstus, kas nav lasāmi. Varbūt esi arī pamanījis, ka dažus tavus rakstus (Sausais ledus, Šķidrais slāpeklis, Paraboloīds) esmu pārrakstījis pilnīgi no jauna? Redzēji starpību? Ja domā, ka es metīšu visu pie malas un pārrakstīšu turpmāk visu tavā vietā - rūgti maldies. Uzrakstīt rakstu nenozīmē iemest angļu tekstu tulkotājprogrammā un neskatoties (pat nepārlasot) bliezt tikai iekšā. --ScAvenger 18:47, 24 novembrī, 2010 (UTC)

Jā, patiešām es redzēju starpību. Mašīntulkojumi, protams ir grūti salasāmi.

Nevis grūti salasāmi, bet biežāk vispār nav lasāmi. Daudz vieglāk tad lasīt angliski pa taisno. Nav vēl izdomāta tāda programma, kas varētu normāli tulkot latviski - tādu tulkojumu var ņemt par pamatu, bet visas teikumu konstrukcijas jālabo pašam. --ScAvenger 18:56, 24 novembrī, 2010 (UTC)

Ja vel kas, es uzskatu, kad, ja rakstā ir vismaz 3 teikumi, tad raksts ir pietiekami labs, lai tas nebūtu izvirzīts dzēšanai. Rakstos, kuros es novācu dzēšanas veidnes, es uzkatīju par pietiekami labiem un no sava skatījuma es neredzēju iemeslu, lai tas nebūtu izvirzīts dzēšanai.

Tas, ka tu viens tos uzskati par labiem, nenozīmē, ka veidnes var vienkārši ņemt nost un nekā pat nepalabot. Varbūt tomēr labāk nopietni ķeries pie rakstiem, nevis te ālējies? --ScAvenger 17:48, 26 novembrī, 2010 (UTC)