Dalībnieks:Egilio/Smilšu kaste

Vikipēdijas lapa

Ciltskoki.lv (CILTSKOKI) ir tīmekļa vietne - virtuāla rokasgrāmata un palīgs radurakstu (ģenealoģijas) pētniekiem un ciltskoku (dzimtas koku) veidotājiem.

Apraksts[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

CILTSKOKOS ir apkopota informācija, kas palīdz gan pašā radurakstu pētniecības procesā, gan arī palīdz atrast informāciju par konkrētām personām.

"Bagātākā" vieta internetā, kur atrast dokumentālus apstiprinājumus par senčiem, ir Latvijas Valsts vēstures arhīva projekts Raduraksti. Daudziem tur pieejamie materiāli var likties nesalasāmi, vai arī paņem daudz laika, lai kadru pa kadram pārskatītu interesējošās draudzes reģistru meklējot vajadzīgo personu. Šobrīd ar brīvprātīgo palīgu atbalstu tiek veidoti KLM (kristīto (dzimušo), laulāto un mirušo) saraksti no 19. gadsimta līdz 20. gadsimta sākuma baznīcu grāmatām (sk. RADURAKSTI > Baznīcu grāmatas > KLM saraksti). Izveidotie saraksti paredzēti kā satura rādītājs, kā “špikeris” radinieku meklēšanai digitalizētajos baznīcu grāmatu reģistros. Izmantojot Ciltskokos atrasto informāciju, ērti atradīsiet meklēto Radurakstos. Personu sarakstā var atrast norādes, kur meklēt sīkāku informāciju, kura nav atrodama KLM sarakstos, par konkrētām personām (sk. RADURAKSTI > Personu saraksti).

Ārējās saites[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

[[Kategorija:Latvijas vēsture]] [[Kategorija:Smārdes pagasts]]