Dalībnieks:Moria lv/Smilšu kaste

Vikipēdijas lapa
Attēls:Moria logo .jpg
Ložas "Moria" logo

Loža "Moria" Rīgas Austrumos, Latvijā, ar Nr.10.[1] - Pilnīga un noslēgta Loža "Moria" Rīgas Austrumos, Latvijā, ar Nr.10., darbojās no 10.10.2009. Esot patstāvīga Polijas Dižo Austrumu sastāvā (Loże WWP), tā ir suverēnās, adogmātiskās, simboliskās un Liberālās Brīvmūrniecības paklausībā. Ložas Darbi notiek latviešu valodā. Ložas sastāvā ietilpst brāļi un māsas no Latvijas, Igaunijas, Polijas un Francijas.

Ložas dibināšana[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

2009. gada 10. oktobrī, Polijas Dižo Austrumu (Wielki Wschód Polski[2]) Lielmeistars Valdemārs Gņiadeks[3], klātesot Ordeņa Padomes delegātiem un ārzemju viesiem, iededzināja un ienesa Gaismu Cienījamā Ložā “Moria” Rīgas Austrumos, piešķirot tai Patentu ar Nr.10.

Ložas "Moria" dibinātāji ir Brīvmūrnieki no Latvijas un Polijas Ložas “Atjaunotā Brīvība” ("Wolność Przywrócona").

Loža “Moria” pieder Liberālās Brīvmūrniecības tradīcijai, kura tiek saukta arī par adogmātisko, kontinentālo vai humānistisko, un kurā par vienu no svarīgākajiem postulātiem tiek atzīta personas pilnīga apziņas brīvība.

Ložas pakļautība un darbība[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Loža “Moria” atrodas Polijas Dižo Austrumu Suverēnas un Regulāras Simboliskās Lielvaras aizsardzībā un sadraudzībā ar Francijas Dižajiem Austrumiem (Grand Orient de France[4]). Ložā “Moria” iniciē gan vīriešus, gan sievietes. Loža “Moria” veic Darbu Senajā un Pieņemtajā Skotu Ritā, Pasauļu Dižā Arhitekta godam un cilvēces attīstībai.

2015. gada 21. augustā Igaunijā Loža “Moria” ar parakstu pievienojās citām 15 Eiropas Ložu Brālības Sadarbības Līgumam[5].

Atsauces[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Ārējās saites[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

[[Kategorija:Brīvmūrniecība]] [[Kategorija:Brīvmūrnieku ložas Latvijā]] [[Kategorija:Brālības]] [[Kategorija:Humānisms]] [[Kategorija:Humānisms]]