Likteņa ironija jeb Vieglu garu!

Vikipēdijas lapa
Likteņa ironija jeb Vieglu garu!
Oriģinālais
nosaukums
Ирония судьбы, или С лёгким паром!
Žanrs Komēdija
Režisors Eldars Rjazanovs
Galvenajās
lomās
Studija Mosfilm
Izdošana
  • 1976. gada 1. janvāris
Ilgums 184 minūtes
Valsts Karogs: Padomju Savienība PSRS
Valoda krievu
Nākamā filma "Likteņa ironija 2"
IMDb profils

"Likteņa ironija jeb Vieglu garu!" (krievu: Ирония судьбы, или С лёгким паром!) ir 1975. gada padomju komēdija, kuras režisors ir Eldars Rjazanovs. Filma pirmoreiz tika pārraidīta 1976. gada 1. janvārī Pirmajā programmā. Filmā galvenās lomas attēlo Andrejs Mjagkovs, Barbara Briļska un Jurijs Jakovļevs. Filmas sižets pamatā atkārto Emīla Braginska un Eldara Rjazanova 1969. gadā uzrakstīto lugu "Laimīgu Jauno gadu! vai Reiz Jaungada naktī..." (С лёгким паром! или Однажды в новогоднюю ночь…). "Likteņa ironija" ir stāsts par divu cilvēku attiecībām un piedzīvojumiem Vecgada vakarā un Jaungada naktī.

Šī filma tiek uzskatīta par vienu no veiksmīgakajiem padomju televīzijas darbiem un tā saglabā savu popularitāti arī pašreiz. Tiek lēsts, ka filmas pirmizrādi televīzijā ir noskatījušies apmēram 100 miljoni cilvēku.[1]

2007. gadā iznāca filmas turpinājums "Likteņa ironija 2".

Atsauces[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

  1. Krigel, Mikhailo; Danilenko, Larissa. «почти рождественская История» [Almost A Christmas Tale] (Russian). Vidavichny Dim UMH, 2012. Arhivēts no oriģināla, laiks: 2013. gada 25. martā. Skatīts: 2012. gada 25. decembris. Arhivēts 2013. gada 25. martā, Wayback Machine vietnē. p. 10.

Ārējās saites[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]