Māra Lāce

Vikipēdijas lapa
Māra Lāce
Personīgā informācija
Dzimusi 1954. gada 18. februārī (70 gadi)
Valsts karogs: Padomju Savienība Dundaga, Latvijas PSR, PSRS (tagad Karogs: Latvija Latvija)
Tautība latviete
Nodarbošanās mākslas zinātniece, Latvijas Nacionālā mākslas muzeja direktore

Māra Lāce (dzimusi 1954. gada 18. februārī Dundagā, Talsu rajonā) ir latviešu mākslas zinātniece, Latvijas Nacionālā mākslas muzeja direktore.

Māra Lāce 1979. gadā absolvējusi Latvijas Valsts mākslas akadēmijas Mākslas vēstures un teorijas nodaļu. No 1972. līdz 1973. gadam strādājusi par bibliotekāri Latvijas Nacionālajā bibliotēkā. No 1973. līdz 1979. gadam bijusi Valsts mākslas muzeja zinātniskā līdzstrādniece, no 1980. līdz 1987. gadam - zinātniskā sekretāre, no 1987. līdz 1989. gadam - direktora vietniece zinātniskajā darbā. Latvijas Nacionālā mākslas muzeja direktore kopš 2001. gada. Viņa ir arī Latvijas Republikas Kultūras ministrijas vizuālās mākslas padomes locekle, Latvijas valsts un pašvaldības muzeju akreditācijas komisijas locekle un Latvijas Muzeju padomes locekle, kā arī Kultūras ministrijas deleģētā eksperte topošā Latvijas Laikmetīgās mākslas muzeja izveidē, kā arī Starptautiskās Muzeju padomes (ICOM) biedre.

Kopš 1977. gada raksta publikācijas par latviešu grafikas un glezniecības izstādēm, māksliniekiem, mākslas darbu kolekcionāriem (īpaši žurnālam "Studija"), mākslas muzeja vēsturi. Māra Lāce darbojās ekspertu darba grupā Latvijas kultūras kanona izveidē.[1] Apbalvota ar Latvijas Triju Zvaigžņu ordeni un vairākiem ārvalstu apbalvojumiem.[2]

Atsauces[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]