Mobilo telefonu satura reklāma

Vikipēdijas lapa

Mobilo telefonu satura reklāma ir zvana melodiju, spēļu un cita mobilajiem telefoniem domātā satura iegādes veicināšana. Šis saturs parasti tiek iegādāts ar paaugstinātas maksas īsziņu palīdzību. Mobilajiem telefoniem domātā satura reklamēšana un tirdzniecība ir kļuvusi īpaši populāra pēdējā laikā, tā tiek reklamēta gan Internetā, gan televīzija, gan arī drukātajos plašsaziņas līdzekļos.

Vēsture[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Vecākā lietotāja pielāgojama lieta mobilajos telefonos bija operatora logotips, kas noklusēti parasti attēloja mobilā tīkla operatora (piemēram, LMT) logotipu. Tie bieži tika aizstāti ar savu vārdu vai speciālu simbolu. Ar laiku parādījās servisi, kas piedāvāja iegādāties dažādus logotipus par nelielu samaksu, izmantojot paaugstinātas maksas īsziņas.

Vēlāk telefonu ražotāji ieviesa iespēju lietotājam papildināt noklusēto aparāta zvana melodiju klāstu. Melodiju tirdzniecība kļuva par ienesīgu biznesu, parādījās servisi, kas tirgoja tās izmantojot maksas īsziņas. Tie seko līdzi tendencēm mūzikas pasaulē, piedāvājot iegādāties populāru izpildītāju dziesmu zvana melodiju versijas.

Papildus tam mūsdienās tiek tirgotas arī mobilajiem telefoniem domātas spēles un citas programmas, fona attēli, animācijas un cits saturs.