Palīdzības diskusija:Īsa lietošanas pamācība

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Jauna versija[labot pirmkodu]

Balstoties uz jauno lietotāju bieži pieļautajām kļūdām, esmu izveidojusi apjomā nelielu, taču salīdzinoši detalizētu pamācību, kurā diezgan vienkārši visu atrast (manuprāt). To domāju papildināt pēc tā paša principa – atkarībā no neskaidrībām, kas rodas jauniem lietotājiem.

Pamācību var apskatīt šeit.

Vai, Jūsuprāt, vajadzētu saglabāt pašreizējo palīdzības lapu, vai arī to nomainīt ar augstākminēto pamācību? --Tail 15:53, 28 februārī, 2006 (UTC)

Ko tur liegties, jaunais variants ir stipri labāks: labi strukturēts, vienkāršs, daudz pilnīgāks par pašreizējo variantu. Tātad iesaku izmantot jauno versiju. --Dekaels 23:46, 28 februārī, 2006 (UTC)
Es jau labu laiku atpakaļ biju piekritis Dekaelam, bet aizmirsu pateikt :) Gribētu piebilst (it sevišķi tas ir svarīgi attēlu ziņā), ka vajadzētu piebilst par commons lietu.--Feens 20:45, 8 martā, 2006 (UTC)

Apvienošana[labot pirmkodu]

Šo rakstu derētu apvienot ar wikipedia:pamācība. Tie ir par vienu un to pašu tēmu, un rakstiem par vikipēdiju nevajadzētu atrasties main namespace, ja vien citādi nav iespējams. -Yyy 13:52, 11 septembrī, 2006 (UTC)

kas ir renesanse?

Reģistrācija[labot pirmkodu]

Sveiki! Vēlos pateikt, ka „Vikipēdijas” ideja man šķiet lieliska. Labprāt sniegšu arī jebkādu savu, kaut niecīgu, ieguldījumu tās uzlabošanā. Vēlos ierosināt pārskatīt reģistrēšanās sadaļu. Tur ir aile, kurā jānorāda „vārds”, lai ierobežotu mēstules. Pēc vairākiem mēģinājumiem ierakstīt, piemēram, „4 + 5 = ?” jautājuma zīmes vietā vārdu „deviņi”, parādījās paziņojums, par nepareizi norādītu informāciju. Reģistrācija bija veiksmīga, kad tur ierakstīju skaitli. Iesaku tajā sadaļā vārdu „vārds” mainīt pret vārdu „skaitlis”. It kā sīkums, taču tie ir divi atšķirīgi jēdzieni. Kāpēc gan nesamazināt iemeslus, kas var sabojāt cilvēkam garastāvokli? Paldies jau iepriekš! Annita

Agrāk tur bija attēls, vienādojumu tur ielika relatīvi nesen (pēdējā pusgada laikā), tagad izlaboju. Vēlams parakstīt savus komentārus diskusiju lapās tādās kā te) ierakstot ~~~~ (tos automātiski pārveido par linku uz lietotāja lapu un datumu) -Yyy 18:04, 3 decembrī, 2006 (UTC)

Brīvā enciklopēdija vai bezmaksas enciklopēdija???

Brīvā, jo nevien nav jāmaksā, bet arī pats vari papildināt -- Xil/gribi par to parunāt ? 10:55, 2 februārī, 2007 (UTC)

Jautājums par apakškategorijām.[labot pirmkodu]

Kā var izveidot jaunu apakškategoriju? Kas, kur ir jāraksta? Jau iepriekš paldies! - Pumba 11:45, 4 maijā, 2007 (UTC)

Kopumā tāpat kā rakstu: ievadīt Kategorija:XXX meklēšanas laukumā, divreiz "Aiziet!", un būs sarkanā saite, kurā ieiet. 217.198.224.13 12:20, 4 maijā, 2007 (UTC)
Var arī pievienot kādu rakstu neeksistēošai kategorijai (tad arī parādīsies saite uz kategoriju). Esošās kategorijas augstāka līmeņa kategorijām var pievienot tādā pašā veidā, kā rakstus pievieno kategorijām. -Yyy 12:30, 4 maijā, 2007 (UTC)

kas neatbilst?[labot pirmkodu]

Kas neatbilst wiki standartiem rakstā gugls??? --robis 17:45, 20 maijā, 2007 (UTC)


Pie šīs pašas tēmas gribēju pajautāt,kas neatbilst rakstā Dollija Partone? Tā ir bilžu vaina vai kā? Pasakiet un es izlabošu ;) --Glenucis 22:35, 4 augustā, 2007 (UTC)

Viennozīmīgi neatbilst paraksts --Glenucis 17:34, 3 augustā, 2007 (UTC) :)) , vikipēdijas rakstos neparakstās, tas, ka Jūs esat ko uzlabojis(-usi) parādās hronoloģijā. --Feens 22:59, 4 augustā, 2007 (UTC)
Paldies,ka pateicāt!Izlabošu :) Es līdz šim domāju,ka ir jāparakstās. --Glenucis 23:27, 4 augustā, 2007 (UTC)

Un man radās vēl viens jautājums.Kad atveru lapu "Mani uzraugāmie raksti" es redzu izveidotās lapas nosaukumu,piemēram "Diskusija:Lietošanas pamācība‎; 02:27 (+145) ".Ko nozīmē iekavās esošie pozitīvie vai negatīvie skaitļi?Jau iepriekš paldies :) --Glenucis 23:37, 4 augustā, 2007 (UTC)

pozitīvie vai negatīvie skaitļi - izmaiņas simbolu skaitā rakstos. --Feens 23:51, 4 augustā, 2007 (UTC)
Bet , kas neatbilst, to jautā tam, kas to ielika. :) Varbūt jau tagad atbilst, jo, redzu, ka daudz labojusi (-is?) esi. --Feens 23:54, 4 augustā, 2007 (UTC)
Domāju, ka pēc drukas un stila kļūdu palabošanas neatbilstības tagu varētu mierīgi ņemt nost (mums, diemžēl, ir ne mazums daudz sliktāku rakstu). Par attēliem - no citām vikipēdijām var ņemt, norādot katram gadījumam adresi, kā tas arī ir izdarīts - bet no citām interneta vietnēm bez atļaujas nedrīkst. Ja attēls ir Vikipēdijas krātuvē (Commons), to nav speciāli jāielādē. --ScAvenger 08:59, 5 augustā, 2007 (UTC)
Jā,paskatījos vairāk kā izskatās citas lapas šeit un mēģināju izlabot visu,kas neder.Liels Paldies par instrukcijām :) Es te jauniņais un vēl,tā teikt,mācos! --Glenucis 21:31, 5 augustā, 2007 (UTC)
Īsi par raksta problēmām: aiz komatiem un punktiem bieži nav tukšuma, nav slīpināti vārdi svešvalodās, nepareizs lielo burtu lietojums, interpunkcijas kļūdas, problēmas ar stilu. --Tail 23:24, 5 augustā, 2007 (UTC)
PALDIES!Nu es darīju ko varēju, un laikam izlaboju visas kļūdas, cik pamanīju... --Glenucis 00:14, 6 augustā, 2007 (UTC)

VEIDNES???[labot pirmkodu]

Kā pareizi ir jāveido valstu karogu veidnes? no A liidz Z... un kas ir jādara ar šo:[[Attēls:{{{karogs nos}}}|22x20px|Flag of {{{nos}}}]] [[{{{nos}}}|Zeme]] ?? Pumba 07:29, 20 jūnijā, 2007 (UTC)

Valsts nosaukuma ar karougu veidņu veidošanai jāizmanto vairākas veidnes.
Jāizveido: Veidne:<valsts nosaukums> (piem., Veidne:ASV), kurā jāieliek {{Karogs|<valsts nosaukums>}}
Un vēl jāizveido: Veidne:valsts dati <valsts nosaukums> (piem., Veidne:valsts dati ASV), t.i. katrai valstij vajadzes savu veidni ar tās datiem. Pagaidām tur norāda tikai datus par karogu (dažādos periodos valstij var būt dažādi karogi), bet teorētiski tur varētu ielikt arī citu informāciju. --193.109.211.129 11:13, 20 jūnijā, 2007 (UTC)
Tātad, ja pareizi sapratu: 1.jāizveido, piemēram, Veidne:AUS...tajā es ielieku {{Karogs|<valsts nosaukums>}} . 2. es izveidoju vēlvienu veidni: Veidne:valsts dati <Austrālija> ... kas tieši ir jāraksta 2. veidnē? ja tur viss būs pareizi sarakstīts, tad būs izveidota valsts karoga veidne, kura darbosies? pilnīgas skaidrības nav :( --193.109.211.129 11:13, 20 jūnijā, 2007 (UTC)
1. Veidne:AUS . Tajā būs {{Karogs|AUS}}
2. Veidne:valsts dati AUS . Tajā būs
{{ {{{1<noinclude>|valsts datus rādīt</noinclude>}}}
| nos             = Austrālija
| īsais nos       = Austrālija
| karogs nos      = Flag of Australia.svg
| valsts nosaukums = {{{valsts nosaukums|AUS<!-- MUST MATCH SUFFIX OF PAGENAME!! -->}}}
| izmērs = {{{izmērs|}}}
| nosaukums = {{{nosaukums|}}}
| variants = {{{variants|}}}
}}


Tā izdarīju, bet tik un tā nekas nesanāk... --Pumba 11:25, 20 jūnijā, 2007 (UTC)


Piedodiet, laikam, beidzot arī es sapratu... PALDIES visiem, kas pacieta manu nemācēšanu! --Pumba 11:30, 20 jūnijā, 2007 (UTC)

Jautājums[labot pirmkodu]

Vai šeit var uzzināt par radiniekiem kuri pirms 2.Pas.kara emigrēja uz Braziliju no Lietuvas Onuškio ciema.Pautienius.

Nu šitā jau nu galīgi nav vieta, kur uzdot šādus jautājumus! Šādi jautājumi (ja vispār te kautkur iederās) labāk derētu wikipedia:Kopienas portāls. (Jebkurā gadījumā atbilde drošvien būs "nē") -Yyy 08:19, 28 jūnijā, 2007 (UTC)

bobslejs[labot pirmkodu]

Kāds ir bobsleja divvietīgo kamaniņu maksimālais svars ar visu ekipāžu?

dark horse[labot pirmkodu]

kaa taisiit dark horse???

Jautājums par tulkošanu[labot pirmkodu]

Sveiki! Izlasīju visu pamācību, bet tā arī netapa skaidrs- vai drīkst tulkot (un papildināt) materiālus no Wikipedia lapām citās valodās? Ja drīkst, tad vai tas ir kaut kā jānorāda?

Jā, ar to nevajadzētu būt nekādām problēmām. Par to, kā to norādīt (un vai norādīt) gan īsti nezinu. -Yyy 18:18, 27 oktobrī, 2007 (UTC)
Angļu Vikipēdijā vienā no rakstiem par atsaucēm bija iztirzāts ko darīt, ja tulkots no citas Vikipēdijas, diemžēl nevaru to atrast. Lai nu kā - ir pieņemts, ka Vikipēdijā uz Vikipēdiju neatsaucas, tāpēc pašā rakstā tas nav jānorāda, drīzāk ieteicams pārcelt uz šejieni tulkojamā raksta atsauces. To, ka raksts ir tulkots var norādīt kopsavilkumā (tajā ailītē virs pogas "saglabāt lapu" tā ir domāta, lai pirms saglabāšanas ierakstītu komentāru par rakstā veiktajām izmaiņām) vai attiecīgā raksta diskusijā --Xil...sist! 20:55, 27 oktobrī, 2007 (UTC)

Raksta pārvietošana[labot pirmkodu]

Šobrīd šis raksts atrodas main namespacē, bet šis nav enciklopēdijas raksts, tāpēc šo rakstu derētu pārvietot vai nu uz wikipedia:Lietošanas pamācība, vai arī uz Palīdzība:Lietošanas pamācība. -Yyy 08:53, 10 novembrī, 2007 (UTC)

Varbūt pārdēvēt par Wikipedia:Īsa pamācība, atstājot esošo nosaukumu kā pāradresāciju un saiti ielikt garajā pamācībā? --ScAvenger 09:40, 10 novembrī, 2007 (UTC)
Tur jau ir saite (tajā veidnē labajā pusē, pati apakšējā saite). Nu, jā, var arī uz wikipedia:īsa pamācība. -Yyy 09:48, 10 novembrī, 2007 (UTC)
Pareizi, aizmirsu :) Tā saite saucas palīdzība, bet ved uz pamācību, turklāt caur pāradresāciju Palīdzība:Contents. --ScAvenger 10:05, 10 novembrī, 2007 (UTC)

Vai te ir kāda noteikta sistēma vai noteikumi tabulu veidošanai?

Jā, skaties palīdzība augšā kreisajā pusē Tabulas. --Msmarii 20:03, 30 novembrī, 2007 (UTC)

nantes edikts[labot pirmkodu]

kas ir nantes edikts?

en:Edict of Nantes Edikts ar kuru franču protestantiem (hugenotiem) tiek dota ticības brīvība ~~Xil...sist! 12:44, 2 decembrī, 2007 (UTC)

gravitacija[labot pirmkodu]

paliiidziet uzrakstiiit referaaatu pa so teemu

Saites starp dažādu valodu Vikipēdijām[labot pirmkodu]

Veidoju tulkotu lapu tematam BIM (tulkojums no angļu valodas). Saglabāju tās pašas iekšējās saites, kas angliskajā versijā. Lai tās "strādātu", regiģējot lapu pirms saites rakstu :en:Wikipedia: , bet pēc tam, uzklikšķinot uz saites tā man piedāvā opciju "search" un tikai tad tieku angliskajā lapā. Kas jādara, lai, uzklikšķinot uz saites, uzreiz tiktu angļu Wikipedias lapā?

Nu ar tāda veida saitēm nevajadzētu pārspīlēt, bet vispār, priekšā jāliek nevis :en:wikipedia: ([[:en:wikipedia:kautkas]]), bet tikai :en: ([[:en:kautkas]]) -Yyy 17:51, 13 janvārī, 2008 (UTC)
Manuprāt, tekstā vispār nevajag saites uz en:wikipedia. Pietiks tikai uz latviešu wikipedia + interwiki. --Pumba 17:54, 13 janvārī, 2008 (UTC)
Šādu saišu uz citvalodu enciklopēdijām ievietošana raksta tekstā ir ļoti slikts stils un tas pieļaujams tikai īpašos gadījumos. Iemesls ir ļoti vienkāršs - šī ir latviešu Vikipēdija un iekšējām saitēm ir jāved uz rakstiem latviešu valodā. Labāk lai tās saites ir sarkanas - tad uzreiz ir redzams, ka raksta vēl nav un to vajag uzrakstīt, nevis maldinoši zilas - tad varētu domāt, ka latviski šādi raksti jau ir. --ScAvenger 18:14, 13 janvārī, 2008 (UTC)
Ir taču bots, kas to dara ... man Madonnas albumiem salika pēc pāris dienām kā nemetās --Digital1 18:17, 13 janvārī, 2008 (UTC)
Boti liek interwiki jeb starpviki saites, iekšējās saites tie neaiztiek. --ScAvenger 18:20, 13 janvārī, 2008 (UTC)
Ā nu jā, sorry, domāju, ka runa iet par starpviki :) --Digital1 18:24, 13 janvārī, 2008 (UTC)
Paldies!Ņemšu vērā jūsu ieteikumus!;) --Everita

es jau rakstiiju ka man ir probleemas ar vikipeediju. tapeec jau prasiiju peec paliidziibas un es ar mokaam esmu tikai izburies liidz shai vietai vikipeedijaa kur ir vispaar iespeejams ko uzdot. meeginaaju pieregistreeties, bet nesekmiigi. ja suutiisiet linkus ar pamaaciibaam, tad tas neko nedos. liekas ka sheit viss ir citaadaak saliidzinot ar citiem portaaliem. paziit mani vareesiet peec nika indezit veelaak

Nevajadzētu būt problēmām ar piereģistrēšanos (pats grūtākais tur ir pareizi atpazīt to bildi ar vārdu). Šis tiešām nav nekāds ziņu portāls, bet gan enciklopēdija un veidot rakstus bez latviešu burtiem te nebūs pieļaujams, tādēļ nopietni jāpadomā par kādu latviešu klaviatūras draiveri. --ScAvenger 21:49, 9 februārī, 2008 (UTC)
Mēs varam piereģistrēt kontu tavā vietā, lai to izdarītu vajag tavu niku un e-pastu (bet rēķinies, ka, ja tavs e-pasts būs pieejams publiski, tas var nonākt pie spameriem, tā kā, ja tev ir vairāki e-pasti dod to par kuru būs mazāk žēl, ka piespamo), tev aizsūtīs automātiski uzģenerētu paroli, kuru pēc tam jānomaina ~~Xil...sist! 17:16, 10 februārī, 2008 (UTC)

Nozīmīgums[labot pirmkodu]

Es pie vadlīnijām redzu avotu uzticamību un neitrālu skatpunktu, bet iztrūkst nozīmīgums (en:WP:N). Vai tas ir izlaists speciāli, jebšu to vajag pievienot? Reinisrunāt 14:02, 5 jūnijā, 2008 (UTC)

Es nezinu kāpēc tā te nav, tomēr šis ir īsais pamācības variants, tāpēc varbūt pietiek ar galvenajām vadlīnijām, lai nejauktu cilvēkiem galvu - nozīmīgums, tāpat izriet no šīm divām vadlīnijām (ties varbūt varētu to nedaudz skaidrāk norādīt - teiksim, pateikt, ka tad, ja ir interešu konflikts parasti nevar palikt neitrāls un, ka vajadzīgi trešās puses avoti) ~~Xil * 15:23, 5 jūnijā, 2008 (UTC)
Kaut kur ir arī garais variants? Reinisrunāt 07:26, 6 jūnijā, 2008 (UTC)
Vikipēdija:Pamācība (daudzas lapas) -Yyy 07:44, 6 jūnijā, 2008 (UTC)
Tencinu. Reinisrunāt 08:28, 6 jūnijā, 2008 (UTC)

Jautājums par teksta noformēšanu[labot pirmkodu]

Man ir jautājums Rakstot rakstu par tēmu " Eitanāzija" nodaļas "Eitanāzija jaunākajos laikos" sākums ir saplūdis ar iepriekšējās nodaļas pēdējo atsauci, nodaļa arī ir pazudusi no satura rādītāja. Kā to labot? Kā pievienot jaunas nodaļas, ja tādas izrādās vajadzīgas?

Saplūdis bija tādēļ, ka tu izmanoi vienu atkāpi no malas. Vikipēdijā atkāpe (neznu tieši kā sauc) tekstu ieliek rāmī.
Izskatās šādi...
Un vēl esmu pamanījis, ka tu liec REDIRECTus ... tas nav vajadzīgs. Satura rādītājs būvējās pats no sevis. Ja tu to dari tādēļ, ka tev jaunas sadaļas neparādās, tad tas ir tādēļ, ka jauna sadaļa tiek veidotā tikai vienā veidā - ar "=" zīmēm. Pirmā līmeņa apakšsadaļa ar 2 zīmēm katrā pusē, otrā līmeņa apakšsadaļa ar 3 zīmēm katrā pusē utt.
Izskatās sekojoši (nospied "[izmainīt šo sadaļu]" un apskaties kodu)...
==Viens== 

Divi[labot pirmkodu]

===Divi===

Trīs[labot pirmkodu]

====Trīs====
Vkipēdijā ir jābūt uzmanīgam, jo kaut viena kļūdiņa tekstā vai kodā un viss izskatās pavisam savādāk. Varu ieteikt darīt tā, kā es savā laikā darīju, kad sāku šeit darboties. Izdomāju ko un kā vēlos atainot, atradu tādu lapu, kurā ir tieši tas ko vajag vai vismaz līdzīgi tam un vienkāršī iedziļinājos kodā un centos saprast uzbūves principu. Ceru, ka palīdzēs. Sīkākai informācija ir pieejama lietošanas pamācībā, kā arī ar Stila rokasgrāmatā un pārskatā par vienkāršākajām Vikipēdijas lietošanas īpatnībām --Digital1 (uzrunāt) 21:16, 31 augustā, 2008 (UTC)
P.S. Diskusiju lapās nepieciešams aiz sava teksta parakstīties. To var izdarīt nospiežot šo pogu. --Digital1 (uzrunāt) 21:22, 31 augustā, 2008 (UTC)


Info logs[labot pirmkodu]

Kā es varu izveidot info logu? --Kārļkāposts 16:11, 24 oktobrī, 2008 (UTC)

Kādai vajadzībai tas ir vajadzīgs?
PS. Pārnesu diskusiju uz šejieni, jo redirekta lapā neko citu nedrīkst likt. Parakstīties var, nospiežot attiecīgo pogu virs rediģēšanas loga. --Dainis 14:18, 24 oktobrī, 2008 (UTC)

Neierakstijaas viena burta ziime manaa loginaa! Ko Darit? Girtas55x.

Logo un print screen[labot pirmkodu]

Gribētu rakstam pievienot logo un web lapas print screen, bet commons.wikipedia.org to neatbalsta sakarā ar atšķirībām autortiesību likumos dažādās valstīs, līdz ar to tas ir jādara lokālajā wikipedia. Kā to var izdarīt? Vai Latvijas wikipedia atbalsta failu ielādi? --Mykoob 13:29, 28 martā, 2009 (UTC)

Jā, tas ir iespējams, saite "Augšulādēt failu" ir katras lapas kreisajā malā. --Jūzeris 14:29, 28 martā, 2009 (UTC)
Vienīgi jābūt pagājušām vismaz četrām dienām kopš reģistrēšanās. Attēla lapā jāpievieno licences veidne {{logo}}. Un noteikti paskaties raksta diskusiju. --ScAvenger 15:33, 28 martā, 2009 (UTC)

Atslēgas vārdi[labot pirmkodu]

Kā pievienot ievietotā teksta atslēgas vārdus, lai meklētājā varētu atrst manis ievieto tekstu?

Šis nav html kur pieraksta atslēgas vārdus. Izveido sakarīgu rakstu, ar sakarīgu virsrakstu un viss taps "sameklējams". Aizbanānijas goda konsuls12:26, 21 jūlijā, 2009 (UTC)

Slēptas kategorijas?[labot pirmkodu]

Esmu pievienojis rakstam Višī Francija tikai 3 kategorijas, bet kā tas var būt, ka parādās vesela rinda, tai skaitā angļu valodā? Vai kāds nevar palīdzēt novākt vismaz šo "Short-lived-states"! Dukurs 16:21, 18 martā, 2010 (UTC)

Atbildēju šeit. --ScAvenger 17:33, 18 martā, 2010 (UTC)

Īsa/gara pamācība[labot pirmkodu]

Vai nebūtu labāk rīko joslā pie "Palīdzības" ievietot saiti uz pilno pamācību, ne šo te? --GreenZeb (diskusija) 09:49, 30 septembrī, 2010 (UTC)

Nē, garā ir novecojusi 89.235.211.98 11:02, 30 septembrī, 2010 (UTC)

Satura rādītājs[labot pirmkodu]

Varbūt satura rādītāju var izņemt ? Man tas rada iespaidu, ka lapa ir nežēlīgi gara (kas diez vai rosina lasīt tālāk), bet tā patiesībā nav tik gara, lai nevarētu atrast vajadzīgo vienkārši apskatot virsrakstus. ~~Xil (saruna) 11:51, 30 septembrī, 2010 (UTC)

Daži jautājumi par rakstu veidošanu[labot pirmkodu]

Vai var veidot rakstu, ja angļu Vikipēdijā nav raksta ar tieši tādu pašu nosaukumu? PIemēram, angļu Vikipēdijā nav raksta "Napro tehnoloģijas"( "Na - pro Technologies"), bet ir raksts par vienu no tām - Kreitona modeli ( http://en.wikipedia.org/wiki/Creighton_Model ). Vai es pareizi saprotu, ka latv. Vikipēdijā var rakstīt par tēmu "Naprotehnoloģijas" ar saiti uz minēto angļu Vikipēdijas rakstu? Un kādi būtu raksta veidošanas posmi? Vai sākumā rakstu izveidot kā lietotāja lapu, uzreiz rakstot par visiem aspektiem no neitrālas pozīcijas un pēc tam pārvietot? --J.Lulle 23:28, 3 februārī, 2011 (UTC)

Angļu wiki ir pāradresācija no NaProTECHNOLOGY uz en:Creighton Model FertilityCare System. Rakstu, iespējams, tiešām labāk veidot lietotāja lapas telpā, sevišķi, ja esi iesācējs(a). --Gaujmalnieks 23:43, 3 februārī, 2011 (UTC)

Vai raksta diskusiju lapā var ievietot arī citas Vikipēdijas attiecīgajai tēmai veltīta raksta analīzi, norādot uz tā trūkumiem un uzsverot būtiskus, bet latviešu lasītājam mazāk zināmus faktus ( citu valstu tiesu lēmumus , likumus , rīkojumus utt.) , kuri šīs ( angļu, vācu, krievu .....) Vikipēdijas rakstā netiek minēti?--J.Lulle 00:46, 13 novembrī, 2011 (UTC)

E- pasta norādīšana uzstādījumos.[labot pirmkodu]

VAi ir vērts lietotāja uzstādījumos norādīt savu e- pasta adresi? Kādas ir pozitīvās un kādas- negatīvās puses. --J.Lulle 20:22, 21 septembrī, 2011 (UTC)

Ar negatīvajiem pagaidām neesmu saskāries. Pozitīvie: iespējas saņemt ziņojumu uz e-pastu, ja kāds izmaina lietotāja diskusijas lapu (ir noderējis)(šis ir pieejams tikai te, nav pieejams en.wiki), citi lietotāji var sūtīt e-pastu (lai arī, lai tas darbotos, vajag lai abiem būtu norādīts e-pasts), ja aizmirst paroli, var pieprasīt atsūtīt jaunu paroli uz e-pastu. -Yyy 06:57, 22 septembrī, 2011 (UTC)
Tas par diskusiju lapu izmainīšanu — darbojas arī citās Vikijās (man gan ir reiz gadījies arī no angļu Viki saņemt, bet varbūt es kaut ko jaucu).--FRK (runas/darbi) 07:06, 22 septembrī, 2011 (UTC)
Jā, tagad ir pielikuši (@en.wiki), pirms tam ilgu laiku nebija. -Yyy 07:08, 22 septembrī, 2011 (UTC)

Vai sūtot e - pastu no Vikipēdijas, var sūtīt arī pielikumus?--J.Lulle (diskusija) 22:07, 5 aprīlī, 2012 (UTC)

Liekas, ka te nav tādas iebūvētas funkcionalitātes. Vienkārši base64 kodētiem datiem vajadzētu aiziet, bet tie iespējams nerādīsies kā normāls e-pasta pielikums. Varbūt var ielikt arī visu MIME bloku... Vēl, nez kāds tur ir izmēra limits (tas var būt zem 100KB, vai pat zem 10KB). Jebkurā gadījumā tas nebūs tik vienkārši kā norādīt pārsūtāmo failu. -Yyy (diskusija) 04:35, 6 aprīlī, 2012 (UTC)