Pirates of the Sea

Vikipēdijas lapa
Pirates of the Sea
Pirates of the Sea Belgradā, 2008. gadā
Galvenā informācija
Izcelsmes vieta Valsts karogs: Latvija Rīga, Latvija
Žanri Pops
Eurodance
Darbības gadi 2008
Dalībnieki
Roberto Meloni
Aleksandra Kurusova
Bijušie dalībnieki
Jānis Vaišļa

Pirates of the Sea ir mūzikas grupa, kas pārstāvēja Latviju 2008. gada Eirovīzijas dziesmu konkursā Belgradā ar savu dziesmu Wolves of the Sea. Grupā ir apvienojušies Latvijā dzīvojošais itāļu dziedātājs Roberto Meloni un moderno deju dejotāja Aleksandra Kurusova, iepriekš grupā darbojās arī televīzijas un radio personība Jānis Vaišļa. Meloni arī 2007. gadā pārstāvēja Latviju Eirovīzijā grupas "Bonaparti.lv" sastāvā.

Dziesmu Wolves of the Sea ir sacerējuši zviedru autori Jonass Libergs, Johans Sālens, Klāss Andreasons un Torbjerns Vasēniuss. Pirates of the Sea vispirms ar savu dziesmu pēc žūrijas vērtējuma iekļuva "Eirodziesmas" 20 pusfinālistu skaitā. 2008. gada 2. februārī, startējot 1. pusfinālā, Pirates of the Sea saņēma lielāko televīzijas skatītāju balsojumu no abiem pusfināliem, iegūstot 12 010 balsis. Savukārt žūrijas vērtējumā grupa savā pusfinālā ieguva tikai 9. vietu no 10.

2008. gada 1. martā Pirates of the Sea uzvarēja arī Nacionālās atlases finālā Ventspilī, superfinālā iegūstot 29 228 balsis un apsteidzot Aishu un Andri Ērgli.

2008. gadā 22. maijā Pirates of the Sea startēja Eirovīzijas dziesmu konkursa 2. pusfinālā, kur ieguva 6. vietu, tā iekļūstot finālā. Divas dienas vēlāk, 24. maijā "Pirates of the Sea" startēja Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā, kur ieguva 83 punktus, dalot 11. vietu ar Gruzijas pārstāvi.

2016. gada 9. janvārī nomira grupas dalībnieks Jānis Vaišļa.

Apbalvojumi
Priekštecis:
Bonaparti.lv
ar dziesmu Questa Notte
Flag of Latvija Latvijas pārstāvji Eirovīzijas dziesmu konkursā
ar dziesmu Wolves of the Sea

2008. gada Eirovīzijas dziesmu konkurss
Pēctecis:
Intars Busulis
ar dziesmu Пробка