Raņķa dambis

Vikipēdijas lapa
Raņķa dambis
Raņķa dambis
Ielas novietojums Rīgā
Pamatinformācija
Pilsēta Rīga
Priekšpilsēta Kurzemes rajons
Apkaime Āgenskalns
Garums 610 m
Vēsturiskie
nosaukumi
Nameiša bulvāris
Nameja bulvāris
Majakovska bulvāris
Joslu skaits 4
Segums asfalts
Sabiedriskais transports
Autobuss 3., 22., 32., 43.
Trolejbuss 9.
Raņķa dambis Vikikrātuvē
Raņķa dambis. 2006. gada jūlijs.
Raņķa dambja uzbērums

Raņķa dambis ir iela Rīgā, Kurzemes rajonā, Āgenskalna apkaimē. Raņķa dambis sākas krustojumā ar Uzvaras bulvāri un beidzas krustojumā ar Aleksandra Grīna bulvāri un abu virzienu Daugavgrīvas ielām. Raņķa dambja kopējais garums sasniedz 610 metrus un tas sastāv no četrām braukšanas joslām.

Vēsture[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Raņķa dambis pirmoreiz minēts 18. gadsimtā. 1938. gadā tas tika pārdēvēts par Nameiša bulvāri, vēlāk arī par Nameja bulvāri. 1942. gadā tas atguva savu iepriekšējo nosaukumu Raņķa dambis, kuru 1944. gadā atkal nomainīja nosaukums Nameja bulvāris. 1950. gadā par godu krievu dzejniekam Vladimiram Majakovskim bulvāri pārdēvēja par Majakovska bulvāri. Savu vēsturisko nosaukumu Raņķa dambis atguva 1990. gadā.[1]

Ielas raksturojums[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Raņķa dambis ir 610 metrus gara iela Āgenskalna apkaimes austrumos. Tas sākas krustojumā ar Uzvaras bulvāri un virzās ziemeļrietumu virzienā. Raņķa dambja pārnumuru pusē atrodas Uzvaras parks. Pie Āgenskalna līča Raņķa dambis veido savienojumu ar Trijādības ielu, nedaudz tālāk šķērso arī Mārupīti. Raņķa dambis beidzas krustojumā ar Aleksandra Grīna bulvāri un abu virzienu Daugavgrīvas ielām. Posmā no Trijādības ielas līdz Aleksandra Grīna bulvārim ielas labajā pusē atrodas Āgenskalna līcis, kā arī Mārupītes ieteka tajā.

Ielu savienojumi[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Raņķa dambis ir savienots ar šādām ielām:

Sabiedriskais transports[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Visa Raņķa dambja garumā kursē 3. autobusa maršruti, un 9. maršruta trolejbusi. Virzienā uz Abrenes ielu pa Raņķa dambi kursē arī 22., 32. un 43. maršruta autobusi.

Ēkas[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Skatīt arī[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Ārējās saites[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Atsauces[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]