Ringo Stārs

Vikipēdijas lapa
Ringo Stārs
Ringo Stārs 2006. gadā
Galvenā informācija
Dzimis Ričards Stārkijs
1940. gada 7. jūlijā (83 gadi)
Izcelsmes vieta Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Liverpūle, Lielbritānija
Žanri rokenrols
rokmūzika
psihodēliskais roks
Nodarbošanās dziedātājs, dzejnieks, aktieris
Instrumenti balss, ģitāra, bungas, klavieres
Darbības gadi 1957-pašlaik
Izdevēji Parlophone, Capitol, Apple, Vee-Jay Records
Darbība ar The Beatles, Rory Storm and The Hurricanes, Ringo Starr and his All Starr Band, Plastic Ono Band
Mājaslapa www.ringostarr.com

Sers Ričards Stārkijs (Sir Richard Starkey; dzimis 1940. gada 7. jūlijā), vairāk pazīstams kā Ringo Stārs (Ringo Starr), ir britu bundzinieks, kurš savulaik spēlēja grupā The Beatles.

Pirms bītliem[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Dzimis un audzis Liverpūlē. Viņš bija slimīgs bērns, ilgā ārstēšanās slimnīcā iekavēja mācīšanos, un 13 gadu vecumā viņš pameta skolu. Visā turpmākajā dzīvē viņam bija uztura alerģija. 1950. gados viņš pievienojās grupai Rory Storm and the Raving Texans, kura vēlāk nomainīja nosaukumu uz Rory Storm and The Hurricanes. Viņš ieguva palamu "Ringo" (Gredzenainais), jo valkāja daudz gredzenu. Viņš arī saīsināja savu uzvārdu uz "Starr" (Zvaigzne) lai visi varētu teikt, ka viņš spēlēja "zvaigžņaini". 1962. gada augustā viņam piedāvāja pievienoties grupai The Beatles.

Viņš bija vecākais un īsākais bītls, kā arī pēdējais, kurš pievienojās grupai. Viņam bija dota iesauka "smieklīgais" (citiem bītliem — "gudrais", "klusais" un "piemīlīgais").

The Beatles[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Līdz pat grupas izjukšanai 1970. gadā Ringo bija grupas bundzinieks. Viņš arī dziedāja — vispopulārākā viņa dziedātā dziesma bija "Yellow Submarine". Viņš uzrakstīja un arī dziedāja divas bītlu dziesmas — Octopus's Garden un Taking A Trip To Carolina, kas gan netika iekļauta nevienā albumā. Ir arī citas dziesmas, kuru sacerēšanā piedalījies viņš daļēji.

Solokarjera[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

1989. gadā Ringo izveidoja savu grupu Ringo Starr and his All-Starr Band, kuras sastāvs katru gadu mainās. Tajā ir bijis arī viņa dēls Zaks Stārkijs, un tādas zvaigznes kā Billijs Prestons, Dr. Džons un Šeila E. 2002. gadā viņš piedalījās Džordža Harisona piemiņas koncertā. Piedalījās arī Pols Makartnijs, Ēriks Kleptons un Dani Harisons.

Ārējās saites[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]