SI-SI-DRA

Vikipēdijas lapa
SI-SI-DRA
Žanrs animācijas filma
Režisors Arnolds Burovs
Scenārija autors Arnolds Burovs
Jānis Peters
Mūzika Ivars Vīgners
Operators Pēteris Trups
Studija Rīgas Kinostudija
Izdošana 1977
Ilgums 9 minūtes
Valsts LPSR

"SI-SI-DRA" ir krāsaina Rīgas Kinostudijas leļļu animācijas filma, ko režisors Arnolds Burovs uzņēmis 1977. gadā pēc Arnolda Burova un Jāņa Petera scenārija. Operators Pēteris Trups, mūzikas autors Ivars Vīgners, skaņu režisors Igors Jakovļevs.[1]

Sižets[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Animācijas filmas darbība norisinās kāda daudzdzīvokļu nama kāpņu telpā. Kāds puika Pēcis (lomu ierunājusi Velta Skurstene) dodas ciemos pie Maijas uz dzimšanas dienu Ceriņu ielā Nr. 3, dz. 50, bet kāpņu telpā skaļi ālējas, atstāj zemē nomestu ielūgumu un ziedu ietinamo papīru, kas negaidot pārvēršas par sivēnu Si Si Dra ("sivēns sivēna draugs", kas arī rakstīts sivēnam uz vieniem sāniem, uz otriem — tas pats krieviski: По По Дру - "поросенок поросенку друг"; lomu ierunājusi Vera Singajevska). Pēcis sivēnu atpazīst un cenšas padzīt, bet tas tikai pasmejas, tomēr sola nestaigāt visur viņam līdzi, ja Pēcis uzklausīs viņa noteikumus. Turpinājumā sivēns turpat kāpņu telpā Pēcim ar projektoru demonstrē Gunāra Bērziņa[2] zīmētas bildes, dziesmas veidā stāstot dažādus padomus, kā jāuzvedas viesībās pie galda, u.tml.

Beigās Pēcis acīmredzot ir guvis mācību ("Paldies, draudziņ, es visu sapratu!"), un kārtīgi dodas ciemos pie Maijas, pēc brīža iznesdams sivēnam tortes gabaliņu un kafiju.

Citāti[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

  • "Liekam jaunu bildi iekšā!"
  • "Ja tu uzvedīsies tā, mūžam būsi Si-Si-Dra!"
  • "Pats tāds īss un prātiņš īsiņš"

Atsauces[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

  1. SI-SI-DRA[novecojusi saite], informācija Kino muzeja datubāzē, pārskatīta 20.05.2009.
  2. Padomju gūsts karavīra karikatūrās[novecojusi saite], raksts laikrakstā Rīgas Apriņķa avīze (17.11.2007.), pārskatīts 20.05.2009.

Ārējās saites[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]