Silent Hill: Origins

Vikipēdijas lapa
Silent Hill: Origins
Izstrādātājs Climax Studios
Izdevēji Konami Digital Entertainment
Dizainers Sems Barlovs
Sērija Silent Hill
Platformas PlayStation 2, PlayStation Portable
Izdots PlayStation Portable
2007. gada 16. novembrī
PlayStation 2
2008. gada 16. maijā
Žanrs izdzīvošanas-šausmu spēle
Režīmi vienspēlētāja
Reitingi Valsts karogs: Amerikas Savienotās Valstis ESRB: M (17+)
Valsts karogs: Eiropas Savienība PEGI: 18+
Valsts karogs: Austrālija OFLC: MA (15+)
Valsts karogs: Apvienotā Karaliste BBFC: 15+
Datu nesējs Optiskais disks

Silent Hill: Origins, zināms kā Silent Hill Zero Japānā, ir datorspēle PlayStation Portable un piektā spēle Silent Hill sērijā, kuriem šī spēle kalpo kā priekštece stāstā. Tā ir izdzīvošanas-šausmu spēle. Spēli izdevis Konami Digital Entertainment un izstrādājis Climax Studios, tā izdota 2007. gada novembrī, taču vēlāk pārnesta uz PlayStation 2 2008. gada martā.

Notiekot epinomiskā iedomu amerikāņu pilsētā, Origins seko Trevisa Greidija stāstam, kā viņš meklē meiteni, kuru izglābis no ugunsgrēka divās paralēlās dimensijās. Meklējumu laikā viņš uzzina iepriekš nezinātus faktus par savu bērnību, pēc tam uzzina par pilsētas reliģisko kultu, kurš veic rituālus, lai atdzīvinātu dievību, kuru tie pielūdz.

Origins priekš PSP kopumā ir kritikas labi pieņemta par labo spēles mehānismu un labo grafiku, tikmēr kā mīnusi tika uzskatīti spēles īsais garums un pārāk striktā Climax Studios pieturēšanās spēļu sēriju formulai. PS2 pārnesums saņēma mazliet zemāku vērtējumu dēļ viduvējās grafikas kvalitātes, kā arī dažu kameras un vadības problēmu dēļ.

Ārējās saites[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]