Tiagu Monteiru

Vikipēdijas lapa
Tiagu Monteiru

Monteiru 2005. gada ASV Grand Prix
Pārstāvētā valsts Karogs: Portugāle Portugāle
Dzimšanas datums 1976. gada 24. jūlijā (47 gadi)
Formula 1 karjera
Komandas Jordan, MF1
Sezonas 20052006
Sacīkstes 37
Čempiona tituli 0
Uzvaras 0
Pjedestāli 1
Pole position¹ 0
Ātrākie apļi 0
Pirmā sacīkste 2005. gada Austrālijas GP
Pēdējā sacīkste 2006. gada Brazīlijas GP
 ¹ pirmās starta vietas

Tiagu Vagarosu da Košta Monteiru (portugāļu: Tiago Vagaroso da Costa Monteiro; dzimis 1976. gada 24. jūlijā, Portu, Portugālē) ir portugāļu sacīkšu pilots, Formula 1 ekspilots, pašlaik piedalās WTCC sacīkstēs.

Sacīkšu karjeru Monteiru uzsāka salīdzinoši vēlu - 21 gada vecumā. Tas gan netraucēja viņam "izsisties" uz Formula 1 čempionātu septiņu gadu laikā pēc tā. 2005. gadā Tiagu brauca Jordan komandā un divreiz izcīnīja punktus - būdams trešais strīdīgajā ASV Grand Prix un būdams astotais lietainajā Beļģijas Grand Prix. Komandas vadība bija apmierināta un viņš bija komandas pilots arī 2006. gadā. Komanda tomēr bija mainījusi nosaukumu uz MF1 Racing. Komanda sezonas beigās kārtējo reizi tika pārpirkta un kļuva par Spyker, taču viņi nolēma nepagarināt līgumu ar portugāli. Savas karjeras laikā Monteiru uzstādīja vairākus rekordus, piemēram, visvairāk finišu pēc kārtas debitantam (19), pārspējot Džekiju Stjuartu un Olivjē Panī, kuri finišu sasniedza pirmajās sešās sacīkstēs.

Kopš 2007. gada viņš piedalās WTCC sacensībās pārstāvot SEAT. Savā pirmajā sezonā Monteiru trīs reizes finišēja pirmajā trijniekā. Otrajā sezonā viņš izcīnīja vairākas uzvaras. SEAT ieguva konstruktoru kausu. Monteiru ir arī paziņojis, ka vēlas kļūt par sacīkšu komandas īpašnieku - tiek ziņots, ka viņš par to runā ar BCN Competición šobrīdējiem īpašniekiem.