Uģis Rotbergs

Vikipēdijas lapa
Uģis Rotbergs
Uģis Rotbergs 2010. gadā

Dzimšanas dati 1961. gada 21. februārī (63 gadi)
Valsts karogs: Padomju Savienība Rīga, Latvijas PSR, PSRS (tagad Karogs: Latvija Latvija)
Dzīvo Valsts karogs: Latvija Rīga, Latvija
Tautība latvietis
Politiskā partija Pilsoniskā savienība (2010-2011)
Vienotība (kopš 2011)
Profesija mežsaimnieks
Augstskola LLA
RTU Rīgas Biznesa institūts

Uģis Rotbergs (dzimis 1961. gada 21. februārī) ir latviešu mežkopis, dabas aizsardzības aktīvists un politiķis. Bijis Pasaules dabas fonda Latvijas organizācijas direktors un valdes priekšsēdētājs. Bijis 10. Saeimas un Rīgas domes deputāts, pārstāv partiju "Vienotība" (iepriekš "Pilsonisko savienību"). Ievēlēts 14. Saeimā.

Biogrāfija[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

U. Rotbergs ir ieguvis maģistra grādu uzņēmumu un organizāciju vadīšanā Rīgas Tehniskās universitātes Rīgas Biznesa institūtā un pirms tam mežsaimniecības inženiera grādu Latvijas Lauksaimniecības akadēmijā.

No 1994. līdz 2010. gadam kā direktors vadījis Pasaules dabas fonda Latvijas organizāciju, bet kopš 2010. gada ir tās valdes priekšsēdētājs.

Politiskā darbība[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Politikā iesaistījies 2010. gada 21. martā, kad tika dibināta "Meierovica biedrība par progresīvām pārmaiņām" (viens no tās dibinātājiem).[1] 28. maijā tika paziņots, ka apvienības "Vienotība" sarakstā 10. Saeimas vēlēšanās piedalīsies 10 biedrības dalībnieki, tostarp, arī U. Rotbergs.[2] Viņš kļuva arī par biedrības valdes locekli. Saeimā sākotnēji netika ievēlēts, taču kļuva par 10. Saeimas deputātu Lindas Mūrnieces vietā, kura ieņēma ministres amatu. 10. Saeimā darbojās politisko partiju apvienības "Vienotība" frakcijā, Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas un Saimnieciskajā komisijā, Ārlietu komisijas Baltijas lietu apakškomisijā.

2013. gadā ievēlēts Rīgas domē no "Vienotības" saraksta. Nesekmīgi kandidēja 12. Saeimas vēlēšanās 2014. gadā un 2017. gada Rīgas domes vēlēšanās. Tāpat vēlētāju atbalstu nesaņēma 13. Saeimas vēlēšanās 2018. gadā, pārstāvot apvienības "Jaunā Vienotība" sarakstu. Šajā pašā gadā U. Rotbergs kļuva par Rīgas domes deputātu Ineses Andersones vietā, kura devās bērna kopšanas atvaļinājumā (ieņēma amatu līdz 2019. gada rudenim, kad kolēģe atgriezās domes sastāvā). Kandidēja 2019. gada Eiropas Parlamenta vēlēšanās no "Jaunās Vienotības" saraksta, taču netika ievēlēts. 2020. gada ārkārtas domes vēlēšanās atkal ievēlēts Rīgas domē. 2021. gada oktobrī U. Rotbergs kļuva par "Jaunās Vienotības" domes frakcijas vadītāju (pārņēma Kārļa Šadurska amatu, kurš uzsāka darbu 13. Saeimā).

2022. gadā ievēlēts 14. Saeimā, pārstāvot apvienības "Jaunā Vienotība" sarakstu.

U. Rotbergs apbalvots ar Baltijas Asamblejas medaļu (2012), un Nīderlandes Karalisko "Gouden Ark" ordeni (1997).

Mākslinieciskā darbība[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Spēlējis Juri Ozolu "Piena Svētku" zinātniskās fantastikas īsfilmā "Laura un Vineta".[nepieciešama atsauce]

Atsauces[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Ārējās saites[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]