Valērijs Ņičuškins

Vikipēdijas lapa
(Pāradresēts no Valērijs Ničuškins)
Valērijs Ņičuškins
Валерий Ничушкин
Personas dati
Dzimis 1995. gada 4. martā (29 gadi)
Valsts karogs: Krievija Čeļabinska, Krievija
Augums 192 cm
Svars 89 kg
Sporta veids Hokejs
Pozīcija Malējais uzbrucējs
Nūjas tvēriens Kreisais
Profesionāļa karjera 2012—pašlaik
Kluba informācija
Klubs Valsts karogs: Amerikas Savienotās Valstis Kolorādo "Avalanche"
Līga KHL
Drafts
NHL drafts 10., 1. kārtā, 2013
Drafta klubs Dalasas "Stars"
Nacionālā izlase
Sezonas Valsts
Flag of Krievija Krievija
Papildinformācija
Sasniegumi un apbalvojumi

Infokaste atjaunota 2022. gada 28. jūnijā.

 
Medaļas
Pārstāvot: Karogs: Krievija Krievija
Pasaules čempionāts
Bronza Vācija 2017

Valērijs Ņičuškins (krievu: Валерий Ничушкин; dzimis 1995. gada 4. martā) ir profesionāls krievu hokejists, malējais uzbrucējs. Pašlaik (2022) Ņičuškins spēlē NHL kluba Kolorādo "Avalanche" sastāvā.

Spēlētāja karjera[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Profesionāļa karjeru uzbrucējs uzsāka 2012.—13. gada sezonā, kad veiksmīgi debitēja KHL kluba Čeļabinskas "Traktor" sastāvā. Ņičuškins kā līgas labākais debitants ieguva Alekseja Čerepanova balvu, kā arī tika atzīts gan par janvāra, gan arī februāra un marta labāko jauno līgas spēlētāju, kopā ar komandu sasniedza Gagarina kausa finālu.

Pēc tam, kad Dalasas "Stars" 2013. gada NHL draftā izvēlējās Ņičuškinu ar augsto 10. numuru, jūlijā hokejists ar komandu noslēdza trīs gadu līgumu. 2013.—14. gada sezonu "Stars" rindās uzbrucējs noslēdza ar 34 punktiem, kas arī ir Ņičuškina rezultatīvākā NHL sezona. Pēc līguma noslēgšanās, 2016. gada septembrī atgriezās KHL, pievienojoties Maskavas CSKA. 2018. gada jūlijā atgriezās "Stars" sastāvā, nākamajā sezonā gan tās rindās ne reizi negūstot vārtus. Vasarā "Stars" izpirka Ņičuškina līguma pēdējo gadu, savukārt 2019. gada augustā hokejists noslēdza līgumu ar Kolorādo "Avalanche".

Krievijas hokeja izlases sastāvā spēlējis 2013. gada Pasaules čempionātā junioriem, tajā kopā ar izlasi izcīnot bronzas medaļas. Bronzas medaļas spēlē tieši Ņičuškins bija tas, kurš mača pagarinājumā guva uzvaras vārtus Krievijas izlases labā.

Ārējās saites[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Atsauces[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

  1. https://www.delfi.lv/sports/news/hokejs/kolorado-avalanche-pirmo-reizi-kops-2001-gada-izcina-stenlija-kausu.d?id=54488852