Veidnes diskusija:BioTakso infokaste

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

2007. gada diskusija[labot pirmkodu]

Mans ierosinājums - līdzīgi kā valsts un valsts_l, arī citām klasēm ielikt 2 nosaukumus - vienu latviski un otru latīniski. Latīniskais ir blakus kursīvā un iekavās. Saite ir latv. nosaukumā. Arī veidnes nosaukumu varētu latviskot. Piem. "Info biotaksonomija" vai "Info biotakso", tas ir tieši apr biologiju. --Dainis 12:10, 23 novembrī, 2007 (UTC)

Vai veidne derēs tikai dzimtām, vai arī citiem iedalījumiem? --Dainis 12:23, 23 novembrī, 2007 (UTC)

l nenozīnē 'latviski' :) tas ir links. Valstij tie ir atsevišķi lai nodalītu latīnisko valsts nosaukumu, pēc kura notiek krāsas izvēle. Pārējiem dalījumiem ir freetext - man liekas cilvēki ir pieraduši rakstīt | klase=Zīdītāji ([[Zīdītāji|Mammalia]]) nevis domāt, kurā parametrā jāraksta zīditāji un kurā mammalia.
Protams atdalīti parametri garantēs vienotu stilu, bet tad ir vajadzīgi veseli 3 - latin, latvian un link (lapa uz kuru ved links).
Par to latīnisko un iekavās - drīzāk otrādi. Nu nav pasaulē tādas sugas suns vilks ir canis lupus. Nebiologiem iekavās var paskaudrot ko tas nozīmē. (ko saki?)
Derēs visiem dalījumiem cik parametru norādīti tik arī izvadīs. --Warlock 13:00, 23 novembrī, 2007 (UTC)
Jaa un tad vai Info BioTakso buus ok? Gari veidņu nosaukumi, nanuprāt ir neērti tāpēc biotaksonomija negribas. --Warlock 13:09, 23 novembrī, 2007 (UTC)
Un kāpēc gan neuztaisīt 3 parametrus katram iedalījumam?
Var taču rakstīt "vilki (canis lupus)".
Labi, Info BioTakso būs labs.--Dainis 14:02, 23 novembrī, 2007 (UTC)

Vai krāsas domājat likt precīzi tādas pašas kā angļiem (tas laikam uz apakšveidni TaxoColor attiecas)? Varbūt dažādības pēc likt citādas (šīs gan izskatās visnotaļ loģiskas)? --ScAvenger 15:11, 23 novembrī, 2007 (UTC)

Nu jā, man ar likās loģiskas ... ja kas to vienmēr var pamainīt atsevišķajā veidnē. Pašlaik ir svarīgāki jautājumi
  1. Vai tad taisam 3 parametrus katram iedalījuma līmenim - latviski, latīniski un links?;
  2. ja jā, vai paliekam pie formāta '''[[links|latviski]]''' (''latīniski'') "Zīdītāji (Mammalia)"

--Warlock 15:46, 23 novembrī, 2007 (UTC)

Vai tu neesi apsvēris, ka to mistisko aizsardzības statusu varbūt nevajag ? Tas tiek ņemts no kaut kādas lapas, tas viss ir pusangliski un neatbilst vietējiem mērogiem (acīmredzot ir dzīvnieki, kas ir Latvijas sarkanajā grāmatā, bet pasaules līmenī ar šo sugu viss ir kārtībā. Mulsinoši, ja tas parādās rakstā)--~~Xil...sist! 16:10, 23 novembrī, 2007 (UTC)
A es vinjus arī negribēju likt, jautājumu pacēla Papuass Diskusija:Pingvīni, ja vēl atrastos pārītis, kas uzskata, ka nevajag, ar prieku atbrīvotu sevi no mokām to korekti pārtulkot. --Warlock 16:37, 23 novembrī, 2007 (UTC)
Domāju, ka pagaidām iztiksim bez aizsardzības statusa. Ja uzradīsies kāds biologs, kas šeit gribēs padarboties, tad varēs visu sakārtot. --Dainis 18:26, 23 novembrī, 2007 (UTC)

Nu tā būs labi? Skat piemēru Pingvīni --19:16, 23 novembrī, 2007 (UTC)

Manuprāt, ir labi. Tu esi pabeidzis ? (jo vairāk rakstos veidne tiek izmantota, jo lielāka ķēpa to nomainīt, ja pašā veidnē kaut kas tiek mainīts) --~~Xil...sist! 23:22, 23 novembrī, 2007 (UTC)

Jāieliek pāris dažadās lapās un jāpieslīpē - tas jau tiek darīts. Parādījās viena ideja un sakārā ar to ir jautājums: vai šeit mās ieviešam tradīciju kā EN Wiki, ka lāpām par sugu un pārējo daļījuma vienību aprakstu taisam redirekta lapu ar latīnisko nosaukumu. Ja tā daram veidni var smuki automatizēt - nav jāraksta saites ar rokām, ja parādās lapa ar sugas vai citas dalījuma vienības nosaukumu latīņu valodā - vārds automātiski kļust par saiti un nau jāpapildina visas lapas, kur ir norāde iz šo vienību. Principā šādu parbaudi var vaikt arī uz latvisko nosaukumu, bet latviešu nosaukumi ir neparedzami :). Protams tiks saglabāta iespēja norādīt citu lapu. TAisam tā? --11:16, 24 novembrī, 2007 (UTC)

Automātiskie latīņu redirekti būtu visai noderīgi, pašlaik, cik skatos, tie tāpat tiek likti manuāli. Vispār veidne lieliski izstrādāta! --ScAvenger 12:16, 24 novembrī, 2007 (UTC)

Veidni var uzskatīt par gatavu. Ar visiem automātiskajiem linkiem. (Sk. arī Veidne:TaksoSaite). Demo: Imperatorpingvīns un uz augšu līdz Putni. Ja nākotnē bus papildinājumi, apsolu, ka nevajadzēs mainīt lapas, kur veidne izmantota (papildināt, protams, varēs ja gribēs). --Warlock 18:27, 24 novembrī, 2007 (UTC)

Dēl augu rakstu...[labot pirmkodu]

Redzēju, kā izmaina Purva dzeguzene. Tagad binomial ir Epipactis helleborine (L.) Crantz. Tas ir nepareizs. Jābūt Epipactis helleborine (L.) Crantz. Otras jautājums: manuprāt zinātniskas nosaukums nav latīņu valodā, kaut arī tas izmanta latīņu valodas gramatika. Tapēc labāka ir

Platlapu dzeguzene (Epipactis helleborine (L.) Crantz) nekā

Platlapu dzeguzene (latīņu: Epipactis helleborine).

Arī visos rakstos augiem, sēnem un dzīvniekiem... --B.gliwa 13:26, 1 novembrī, 2008 (UTC)

Vēl, kursīvais raksts jābūt tikai sugu un ģintu nusaukumiem. Kartu, dzimtu u. c. jāraksti nekursīvu. --B.gliwa 13:32, 1 novembrī, 2008 (UTC)

Infrakārta[labot pirmkodu]

Konstatēju, ka trūkst tādas vajadzīgas vienības kā infrakārta (starp apakškārtu un virsdzimtu), bet man metas raibs gar acīm no tā koda :( --ScAvenger 19:50, 18 janvārī, 2010 (UTC)

Aizsardzība[labot pirmkodu]

Tā kā šī veidne ir izmantota vairāk nekā 1000 lapās, tad ierosinu uzlikt vismaz daļējo aizsardzību.--FRK (runas/darbi) 22:51, 3 decembrī, 2011 (UTC)

Vandaļi parasti nav tik advancēti, lai prastu ielīst veidnēs. Šī nav vandalizēta ne reizi, ir tikai bijuši jauna lietotāja nevajadzīgi uzlabojumi. --ScAvenger 23:09, 3 decembrī, 2011 (UTC)

Sarkanā grāmata[labot pirmkodu]

@Ingii: (un visi citi): es te sāku domāt - varbūt infokastē norādīt informāciju par iekļaušanu Sarkanajā grāmatā? Piemēram kā šeit tā IUCN kategorija. --FRK (diskusija) 19:58, 3 janvārī, 2015 (EET)