Veidnes diskusija:Labošanā

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa
(Pāradresēts no Veidnes diskusija:Inuse)

Manuprāt, vajadzētu saīsināt veidnes "inuse" ievietošanas ilgumu. Pašlaik cenšos uzvaktēt, lai veidne neatrastos lapās ilgāk par nedēļu, bet manuprāt vajadzētu to saīsināt, piemēram, līdz diennaktij vai pat vēl uz īsāku laiku. Lietotāji, kuri to izmanto, manuprāt, īsti neizprot tās būtību. Vēl labāk būtu, ka kāds bots to automātiski izņem tiklīdz ir pagājis noteikts laiks.--Treisijs 21:08, 8 jūlijā, 2010 (UTC)

Es tā arī īsti neesmu iebraucis, kas tev tik ļoti saērcina inuse veidnē. :< --Zemgalietis 22:07, 8 jūlijā, 2010 (UTC)
Krieviem ir līdz 2 diennaktīm. Būtisks faktors šajā stāstā varētu būt tas, ka ir jāņem vērā arī katras enciklopēdijas noslogotībā, respektīvi, lielās wiki ir daudz lietotāju, kuri tiešām var veikt daudz dažādu izmaiņu un šī veidne kaut ko varētu būtiski bremzēt, bet pie mums te kaut kā neviens veseliem mēnešiem vai pat gadiem var nelikties ne zinis, ka ir tūkstošiem nožēlojamu copy+paste lapu un nedzēst tās...protams, krutāk jau ir pačakarēt tos kas kaut ko raksta nekā anonīmos, kuri ne ausi nepacels par taviem aizrādījumiem. --Zemgalietis 22:14, 8 jūlijā, 2010 (UTC)
Ir bijuši gadījumi (un ne reizi vien), kad šīs veidnes dēļ neiejaucos, lai gan rokas tā vien niez izlabot kādu kļūdu, ko esmu pamanījis. Vēlāk, kad šīs veidnes vairs nav, esmu jau aizmirsis, ko gribējās kaut kad palabot, un nereti šīs kļūdas paliek neizlabotas. Es tā arī īsti neesmu iebraucis, kāpēc tik ļoti nepieciešams uzlikt šo veidni uz vairākām dienām!!! Šo diskusiju sāku, jo pamanīju kļūdu rakstā Baltā cielava. Nedēļa pagāja, un šodien it kā vajadzēja noņemt veidni nost, bet lietotājs Biafra atkal veica labojumu. Tagad man būs jāgaida vēl nedēļa, bet varbūt jau pēc nedēļas būšu par balto cielavu jau aizmirsis. --Treisijs 22:45, 8 jūlijā, 2010 (UTC)
Man īsti nav viedokļa šinī jautājumā, bet es arī šad tad gribu izlabot kādu sīkumu, bet inuse dēļ to nedaru. Starp citu, ja runājam par citām Vikipēdijām angļiem ir pieņemts, ka to veidni var likt tikai tad, kad tu reāli pārstrādā rakstu ar domu, lai kāds neizraisa rediģēšanas kofliktu ~~Xil (saruna) 23:10, 8 jūlijā, 2010 (UTC)
Mums te latviešu vikipēdijā ir kaut kāda slimīga Inuse lietošana. Uzcep aizmetni, ieliek Inuse un aizmirst, it kā raksts būtu privatīpašums. Vispār rakstā tai nevajadzētu būt ilgāk par vienu diennakti un tikai tad, ja Tevis laboto rakstu vēl kāds cits reāli cenšas labot.--Dainis 07:08, 9 jūlijā, 2010 (UTC)
Varbūt vajadzētu izveidot un piedāvāt izmantot kaut ko līdzīgu šai veidnei: en:Template:Under construction. Manuprāt tā labāk atbilstu vairums gadījumiem.--Treisijs 07:12, 9 jūlijā, 2010 (UTC)
Laba doma ~~Xil (saruna) 07:42, 9 jūlijā, 2010 (UTC)
Labāk uzreiz kādas 5 veidnes... Tik un tā ja notiek nopietna raksta pārstrādāšana, tad vajag kopēt sev arhīvu - jo maz kas var notikt. Šitā visa veidņošanās strādā tad ja ir kāds kas pieskata to visu pasākumu, jo tagad tiešām kā Dainis teica, saliek ko grib un pēc tam pofigs. --Krishjaanis 08:09, 9 jūlijā, 2010 (UTC)
Iespējams, šinī gadījumā var pārveidot esošo, vienīgi tad nebūs veidnes ar ko pavēstīt citiem, ka šobrīd te toč nav jāgrābstās ~~Xil (saruna) 08:17, 9 jūlijā, 2010 (UTC)
Es piedāvāju uz 2 diennaktīm.--FRK (runas/darbi) 09:04, 9 jūlijā, 2010 (UTC)

Šķiet, sakarā ar botu vajadzētu mainīt šo: "Lūdzu, izņem šo paziņojumu, ja veidne nav labota vairāk nekā septiņas dienas." - ja izņemt un nekā nedarīt ir slikti, tad cilvēki, uzticēdamies šim norādījumam, labticīgi darīs nepareizi (kā es nesen). -- Zuiks (diskusija) 2018. gada 27. maijs, plkst. 20.17 (EEST)[atbildēt]

Un vēl: citēju: "Es tā arī īsti neesmu iebraucis, kāpēc tik ļoti nepieciešams uzlikt šo veidni uz vairākām dienām". ——— un "Starp citu, ja runājam par citām Vikipēdijām angļiem ir pieņemts, ka to veidni var likt tikai tad, kad tu reāli pārstrādā rakstu ar domu, lai kāds neizraisa rediģēšanas kofliktu."

Tiešām, šīs veidnes būtība taču ir — brīdināt, ka kāds patlaban veic labojumus, lai tu neiejauktos un nerastos rediģēšanas konflikts. Ja, piemēram, es šovakar pie raksta strādāju un paredzu turpināt arī rīt, es taču varu veidni vakarā noņemt un rīt (parīt? aizparīt?) uzlikt atpakaļ tad un uz to laika brīdi, kad reāli strādāju. -- Zuiks (diskusija) 2018. gada 27. maijs, plkst. 21.07 (EEST)[atbildēt]

Jā, tāds ir tas patiesais inuse veidnes mērķis. Bet mēs, diemžēl, nedzīvojam ideālajā pasaulē. Jā, es arī esmu viens no pārkāpējiem, vainīgs. Bet pēdējā laikā (divos gados) ir kļuvis labāk. --Edgars2007 (diskusija) 2018. gada 27. maijs, plkst. 21.33 (EEST)[atbildēt]

Nosaukums[labot pirmkodu]

Vai ir idejas labākam nosaukumam par "inuse"? Zinu, ka pieredzējušie zina šo veidni, bet iesācējam tā ir mistika. Derētu kaut kas kas īss un latviski.--Papuass (diskusija) 2019. gada 17. janvāris, plkst. 18.00 (EET)[atbildēt]

Atradu alternatīvos nosaukumus {{lietošanā}} {{labošanā}} {{rediģēšanā}}. Derētu uz kādu no tiem pārvietot. --Papuass (diskusija) 2019. gada 17. janvāris, plkst. 18.01 (EET)[atbildēt]
Esmu par {{labošanā}}. —Turaids (diskusija) 2019. gada 17. janvāris, plkst. 18.23 (EET)[atbildēt]
{{tiek labots}}, {{laboju}} -- Zuiks (diskusija) 2019. gada 18. janvāris, plkst. 05.03 (EET)[atbildēt]