Veidnes diskusija:Valsts infokaste

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Par to, kam jābūt infokastē[labot pirmkodu]

Kopienas portālā uzsākās diskusija, ka vajaag savest kārtībā šo veidni, lai smuki var noformēt tos vismaz 200 rakstus, kuri šo veidni izmantos. Paldies adminiem, kuri atjaunoja CSS stilus. Tagad ķeramies pie darba. Vai kopējam visas angļu veidnes funkcijas? Tur ir dažādi indeksi un citu skaitļi, kas mainās reizi gadā, varbūt biežāk, kuras būs jāatjauno kādam. Treisij, Digital1 un citi interesenti, jūsu viedokļi? --Papuass 22:40, 31 janvārī, 2008 (UTC)

Protams, kārtību vajag ieviest :) Man tikai tikko radās jautājums, kas tie par indeksiem un skaitļiem un ko tie dod?--Treisijs 23:08, 31 janvārī, 2008 (UTC)
Nu domāju IKP, HDI, Gini un citas lietas, ko nepārzinu :) --Papuass 23:20, 31 janvārī, 2008 (UTC)
Aha, skaidrs. Nu kā jau teicu, kārtību vajag ievest, bet manuprāt tos skaitļus pagaidām nevajag, jo latviešu vikipēdijā nav nemaz tie pastāvīgie lietotāji tik daudz, lai tie skaitļi tiktu regulāri laboti.--Treisijs 23:34, 31 janvārī, 2008 (UTC)

OK, izgāju cauri kodam. Komentējiet, vai piekrītat:

  • Pagaidām nevaram uzturēt visus tos indeksus un citus statistikas skaitļus, tāpēc neiekļausim, lai kāds neizmantotu vecu informāciju.
  • Visus izmērus atstājam SI sistēmā. Nav lietderīgi attēlot jūdzes, galonus, olektis, bušeļus u.c. mērus, ko neizmanto Latvijā. Vai varbūt britu salās mūsējo jau ir tik daudz, ka tas ir nepieciešams? Tur nedaudz ir jāpielabo tad, jo, nedodot parametrus, izmet kļūdas.
  • Lielākā pilsēta - angļi liek tikai vienu, mums ir uzsākts likt vairākas. Nav īsti viedokļa.
  • Pārējais tā kā skaidrs. Ja vajadzīgs, tulkojam parametrus un liekam klāt. Cik saprotu, tad veidnes kods ir 14. janvāra kopija no angļu varianta.

--Papuass 15:47, 1 februārī, 2008 (UTC)

Ir jānomaina ģērboni pret ģerboni. --SpeedKing 17:54, 1 februārī, 2008 (UTC)
Jā, ģerbonis nav ģērbonis. Tas ir jāmaina. Labi, ka tas nav jāmaina visās valstu lapās...--Juris Yunuş Tiltiņš 14:26, 2 februārī, 2008 (UTC)
Piekrītu atsevišķiem Papuasa ieteikumiem; komentāri, iebildumi:
    • Nepiekrītu, ka neiekļaujam indeksus un statistikas datus. Jārūpējas, lai kāds šos datus vismaz reizi gadā atjaunotu.
    • Piekrītu, ka nevajadzētu attēlot jūdzes u.tml. SI sistēmā neietilpstošas mērvienības. Veidne jāparedz tāda, ka nepieciešamības gadījumā var norādīt jūdzes u.c. tādām valstīm, kur tās lieto kā pamata mērvienību sistēmu.
    • Liekam kā angļi - tikai vienu lielāko pilsētu. Pilsētu uzskaitījumu pēc iedzīvotāju skaita, pēc platības u.tml. var norādīt tālāk kādā tabulā.--Juris Yunuş Tiltiņš 14:26, 2 februārī, 2008 (UTC)

Lielākās pilsētas[labot pirmkodu]

Man gan liekas, ka labāk būtu, ja norādītu vairākas lielākās pilsētas, jo bieži vien lielākā pilsēta ir arī tā pati galvaspilsēta un es arī jau sāku mainīt tās infokastes un pamanīju, ka lielākās pilsētas vispār nerāda --Treisijs 17:12, 4 februārī, 2008 (UTC)
Lielāko pilsētu nerādīja tādēļ, ka veidnē lauks saucas „lielākā_pilsēta”, bet lapās lauks nosaukts „lielākās_pilsētas”. Piem. Turcijas lapā es izmainīju un tad lielāko pilsētu rāda.--Juris Yunuş Tiltiņš 10:43, 5 februārī, 2008 (UTC)
Šeit es esmu vainīgs, jo mainīju tos lauku nosaukumus. Sākumā gribēju tikt ar visu kārtībā uz Latvijas piemēra un pēc tam visu citu salabot. Tuvākajās dienās to izdarīšu, ieviešot pārējās izmaiņas. --Papuass 11:33, 5 februārī, 2008 (UTC)
Neesi Tu vainīgs. Maza, sīka kļūdiņa. :) --Juris Yunuş Tiltiņš 18:30, 5 februārī, 2008 (UTC)

Man liekas, ka nevajag ar tām pilsētām pārspīlēt un varētu iztikt ar vienu lielāko. Infokaste jau tā ir diezgan liela. Šobrīd gan nav pārliecinoša viedokļa - 2 balsis pret 1 :) --Papuass 09:47, 8 februārī, 2008 (UTC)

Nu ja, ka nevajag vairākas. Turklāt, valstīm, kurām vienlaikus galvaspilsēta ir arī lielākā pilsēta, šis lauks jāatstāj tukšs.--Juris Yunuş Tiltiņš 10:06, 8 februārī, 2008 (UTC)

ISO kods[labot pirmkodu]

Būtu skaisti, ja varētu kādā ailītē (piem. pēc domena) ielikt arī ISO 3161-1 kodus: divburtu, trīsburtu un skaitlisko. Diezgan bieži lietojama (kaut vai TV sporta pasākumos) un nemainīga padarīšana. Izmanto arī Viki iekšienē (piem. Karogu veidnēs). --Kikos 20:17, 4 februārī, 2008 (UTC)

Tu laikam domāji ISO 3166-1...--Dainis 10:57, 5 februārī, 2008 (UTC)
Protams, sorrry :-} --Kikos 11:31, 5 februārī, 2008 (UTC)
Piekrītu, kad pats reiz skatījos to sarakstu, daudzus nemaz nezināju :) --Papuass 11:35, 5 februārī, 2008 (UTC)

Pabeidzu uzlabojumus[labot pirmkodu]

Vēl ir palikušas dažas netulkotas lietas, ko pie vajadzības var patulkot, bet visā visumā ir padarītas lietas. Rezultātu aplūkot var Latvijas lapā. --Papuass 21:46, 13 februārī, 2008 (UTC)

Vai līdzīgas manipulācijas (sakārtošana) plānots veikt ar atkarīgo teritoriju veidni? Jeb jāizmanto šī pat? --Kikos 07:28, 14 februārī, 2008 (UTC)
Par tādu veidni neko nezinu. Varētu lietot šo veidni. Viņā būtu iespējams pat Eiropas Savienību aprakstīt, cik pēc tās uzbūves sapratu. Angļi [South Georgia and the South Sandwich Islands tā dara]. Tur gandrīz neviens lauks nav obligāts. Ja rādīsies kādas aplamības, varam labot to un ieviest papildus laukus. Man gribētos, lai veidnes netiktu masveidā ražotas. --Papuass 17:23, 14 februārī, 2008 (UTC)
Vajadzētu pārveidot kaut kā to Džini, citādi var nospriest, ka Latvijā dzīvo 37,7 džini :) SpeedKing 17:30, 14 februārī, 2008 (UTC)
Divas lietas. 1) EN vikipēdijā šito veidni izmanto arī organizācijām un tur ir tāda rindiņa memberšip, kas mums nav. Pac es tai veidnē nespēju iebraukt, lūdzu palīdziet. 2) vai nevar uztaisīt, lai funkcionētu arī angliskie mainīgie, jo savādāk vai nu jāpārraksta angliskajā infokaste vienmēr abas puses latviski, baidotie, ka kādu mainīgo nesapratīsi vai sajauksi, vai arī latviskā veidnē atkal jāietulko tās satura rindas, kas ir (visbiežāk) no angliskās. Nav sevišķi ērti. Sory. Nesmalkjūtīgi. --Kikos 20:54, 2 martā, 2008 (UTC)
Lai funkcionētu angliskie mainīgie, tos šajā veidnē jāieliek blakus latviskajiem (piemēram, {{vārds}}{{name}}). Man liekas, ka vajadzētu strādāt - darbojas kā loģiskā operācija OR - laviskai mainīgais aizvietojas ar tukšumu un nostrādā angliskais. Ar to gan vēl jāpaeksperimentē un tur diezgan daudz jāpadarbojas. --Papuass 21:01, 2 martā, 2008 (UTC)

Ģerbonis vs Emblēma[labot pirmkodu]

Vajadzētu uztaisīt (kas prot) iespēju zem valsts heraldiskā simbola dot parakstu "Emblēma", "Simbols" u.c. Vairākām valstīm tas ir būtiski (kā Francijai, tās aizjūras teritorijām, Turcijai, ASV u.c.), jo tās terminu "ģerbonis" asociē ar valsts tumšo monarhisko pagātni un mūsdienu simbolus sauc savādāk. Vēl ir tāda fiška, kā "logo" (piem. Francijai "Marianna"), kas arī ir oficiāls grafisks simbols un vairākos gadījumos svarīgāks par neoficiālo emblēmu. --Kikos 08:42, 23 martā, 2008 (UTC)

Veidnē ir paredzēta iespēja mainīt ģerboņa nosaukumu: laukā ģerboņa_nosaukums ierakstāms oficiālais ģerboņa nosaukums (piem. Turcijai tas ir Turcijas emblēma) un laukā symbol_type jānorāda nosaukums, kas redzams attiecībās valsts lapā (piem. Emblēma).--Juris Y. T. 09:38, 24 martā, 2008 (UTC)

"leģenda"[labot pirmkodu]

Gribēju mainīt "leģenda" uz "apzīmējumi" (respektīvi, ka angļu val. legend šajā kontekstā tulkojas apzīmējumi), bet paskatījos letonikā.lv un lai arī lielākā daļa kontenta ir maksas, atradu, ka muzeoloģijas kontekstā latv. val. vārds "leģenda" ir tulkojums arī angļu val. vārdam caption, caption tā kā tas ko liek zem bildītes. Tā kā "leģenda" (potenciāli) te varētu būt gluži pareizais vārds, ja nu gadījumā kādam rodas tādas pašas šaubas kā man. Wordsthink 19:56, 7 maijā, 2008 (UTC)

Nejaucība[labot pirmkodu]

Kāds nevar atrast problēmu, kas izraisa nesmukumu pie galvaspilsētas koordinātām? Piemēram šeit ir Albānija un šeit nav Latvija. Izpaužas tas tā, ka parādās "748)" priekšā "41°20′N 19°48′E" un "(28" aiz saites teksta? --Papuass 07:50, 20 oktobrī, 2008 (UTC)

P.S. Atradu - tas rodas, ja valsts platību norāda formā "64 589" nevis "64,589".

Valsts vadītāji[labot pirmkodu]

Bija doma salīdzināt ar Vikidatiem, vai mums valsts līderi ir atjaunoti, bet pašreizējā situācijā tas laikam tomēr nebūs iespējams atveidošanas un salīdzinoši mazā skaita rakstu (par līderiem) pie mums dēļ. Bija vēl doma salīdzināt uzvārdu mums un lietuviešiem (vismaz pirmo burtu), bet arī tas laikam nebūtu labs risinājums. --FRK (diskusija) 12:24, 11 augustā, 2015 (EEST)

Iestāšanās ES[labot pirmkodu]

Domāju, ka parametrs iestāšanāsES nav nepieciešams jebkuras valsts infokastē.--Pirags (diskusija) 2020. gada 1. februāris, plkst. 22.35 (EET)[atbildēt]