Vikipēdija:Centrālās un Austrumeiropas pavasaris 2015

Vikipēdijas lapa
Fragments no Savrasova gleznas "Pavasara diena"
Fragments no Savrasova gleznas "Pavasara diena"
Centrālās un Austrumeiropas reģiona vikipēdisti Wikimania 2014 konferencē Londonā

Centrālās un Austrumeiropas pavasaris 2015 (Wikimedia CEE Spring 2015) ir pasākums, ko organizē pārstāvji no Centrālās un Austrumeiropas valstīm, lai atbalstītu rakstu veidošanu par visām reģiona valstīm visu šo valstu valodu Vikipēdijās.

Mūsdienās šajā reģionā ir bijuši daudzi nelaimīgi pavasari, kuri noslēgušies ar pārpratumiem, konfliktiem un vilšanos (piemēram, Dubčeka aizvietošana 1969. gadā, lai novērstu Prāgas pavasari, konfliktu pastiprinājums Kalnu Karabahas reģionā 1988. gada pavasarī, Piedņestras konflikta saasinājums 1992. gada martā, Sarajevas aplenkuma sākums 1992. gada aprīlī un kā pēdējais 2014. gada pavasaris, kas iezīmē sākumu Karam Donbasā).

Konkursa ideja ir vietējo brīvo zināšanu spēku apkopojums, lai uzkrātu un izplatītu informāciju par vēsturi, kultūru, tradīcijām un cilvēkiem katrā reģiona stūrī un atbalstītu savstarpējo atzīšanu un izpratni un palielinātu pieejamo brīvo zināšanu kvalitāti un kvantitāti par šo reģionu visā pasaulē.

Ceram, ka tas atbalstīs nākotnes pavasaru pozitīvās izjūtas un darbības un palielinās reģiona sadarbību. Bez gala un bez robežām!

Pasākums[labot pirmkodu]

Wikimedia CEE Spring logo

Pasākums notiek no 21. marta līdz 31. maijam, sniedzot kompromisu starp astronomisko un meteoroloģisko pavasari. Šajā laikā notiks individuāls rakstu konkurss katrā no saistītajām Vikipēdijām, rakstot rakstus par vēsturi, kultūru un ievērojamiem ļaudīm katrā no reģiona valstīm. Papildu informācijai par rakstu tēmām skatīt struktūras lapu.

Vietējos konkursus rīkos vietējās komandas, un katrā valstī konkurss nedaudz atšķirsies, lai ņemtu vērā vietējās īpatnības. Latviešu Vikipēdijas kontaktpersona šajā projektā ir Lietotājs:Papuass (sazināties).

Kā galvenā balva aktīvākajiem lietotājiem paredzēta iespēja no 31. jūlija līdz 2. augustam apmeklēt apmaksātu Vikinometnes formāta pasākumu Maķedonijā, tādējādi uzlabojot sadarbību starp reģiona vikipēdistiem. Konkrētāka informācija tiks publicēta šajā lapā.

Konkursa vispārīgie mērķi kopumā atbilst Wikimedia kustības mērķiem un ir saistīti ar Vikipēdijas satura kvalitātes un kvantitātes uzlabošanu un sadarbības ilgtspēju:

  1. palielināt Wikimedia satura kvantitāti un kvalitāti vairākos projektos un vairākās valodās;
  2. palielināt dalību un vietējo informētības līmeni ar saistošu starptautisku pasākumu;
  3. atbalstīt tālākas sadarbības iniciatīvas reģionā.