Vikipēdijas diskusija:Ignorē noteikumus!

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

lieliski! šis labi pamato to, kāpēc es noteikumus nekad neesu lasījis! bet, Kikos, - otro teikumu rakstā es nesaprotu, īpaši tā beigu daļu. jāpārfrāzē. --Biafra 06:58, 6 novembrī, 2011 (UTC)

"ja noteikumi saglabā Vikipēdijas funkcionalitāti, ignorējiet tos!" - tiešām tā tas domāts? --Biafra 07:12, 6 novembrī, 2011 (UTC)
Kā tagad? Katrs taču var mēģināt uzlabot šo formulējumu! --Kikos 07:54, 6 novembrī, 2011 (UTC)
šķiet ka ir ok, es tik tiešām to ideju nesapratu. --Biafra 20:56, 6 novembrī, 2011 (UTC)

Veids un mērķis[labot pirmkodu]

Informācija ir lieliska un es tai pilnībā piekrītu un pievienojos, bet saskatu šeit pāris problēmas. Principā šis uzsaukums ir domāts vairāk vai mazāk, bet jauniem lietotājiem — no vienas puses ir jānodrošina, lai šī informācija līdz viņiem nonāk (vai varbūt tieši to nevajag darīt — to vēl es pats nezinu), bet tajā pašā laikā ir jāliek saprast, ka tā nav carte blanche — un izdarīt to vajadzētu pēc iespējas īsā un kodolīgā veidā ar linku uz šo lapu, jo šo uzsaukumu neviens speciāli nemeklēs. Bet likt saprast, ka šis noteikums, ja tā to var dēvēt, nav uzsaukums pilnīgai rīcības brīvībai, būs ļoti problemātiski, jo tieši jauniem un bieži vien impulsīviem lietotājiem jebko likt saprast un ieskaidrot ir praktiski nereāli un tā būs lieka problēma administratoriem, jo nu katram sīkmanim pa rokai būs links uz šo lapu un rezultātā tas drīzāk izraisīs nevis vispārēju sapratni, bet liekas un nevajadzīgas diskusijas — tā teikt, papildus manevra iespējas, kuras jaunam lietotājams īsti nebūs saprotamas (vai būs saprotamas un tiks nepareizi pielietotas), bet jau pieredzējušam un saprātīgam lietotājasm nebūs vajadzīgas kā tādas.

Atkārtoju, ka man šis uzsaukums patīk, bet gribu pievērst uzmanību, ka veids vēl nav īsti skaidrs un mērķis viennozīmīgs. --Digital1 22:33, 6 novembrī, 2011 (UTC)

Mērķis bija latviski informēt par vienu no pieciem Vikipēdijas pamatprincipiem (kas līdz šim ticis apiets saprotamu iemeslu dēļ vai netīši). Šis tiešām nav domāts nenobriedušiem prātiem, bet tāds nu viš i! Laikam mums grūtgalvīgajiem latvju skolnieciņiem un iglalistiem jāprot pieejamāk paskaidrot, ko tas nenozīmē un ka pirmie četri principi ir noteikti jāņem vērā, piemērojot šo, plus veselais saprāts, protams. --Kikos 05:07, 7 novembrī, 2011 (UTC)