Vikipēdijas diskusija:Pamācība

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Vikipēdijas saites[labot pirmkodu]

Kāpēc šajā rakstā konsekventi lietots vārds "linki", nevis "saites"? Tā ir kaut kāda vikipēdiešu vienošanās? --knakts 10:22, 22 maijā, 2006 (UTC)

Raksts tika veidots salīdzinoši sen, pirms bijām daudzmaz vienojušies par Vikipēdijas latviskošanas terminoloģiju. "Linki" būtu jānomaina pret "saitēm", izmainot arī attiecīgo veidni (pirms tam pārdēvējot šo lapu), arī "wikipēdija" būtu jānomaina pret "vikipēdiju", utt. Man pašam tuvākajās dienās diemžēl nebūs laika to izlabot. --Jūzeris 20:02, 22 maijā, 2006 (UTC)

Noformēšana[labot pirmkodu]

Vispār jau, lietojot thumb, var gan norādīt izmērus pikseļos. Sena prakse. :) --Dekaels 16:23, 30 septembrī, 2006 (UTC)

ok, iespējams tas bija frame (vai kaut kas līdzīgs), tik droši neatceros -Yyy 16:29, 30 septembrī, 2006 (UTC)

Kopsavilkums un papildu info[labot pirmkodu]

Sveiki. Būtu labi, ja būtu iespēja lasīt latviski par ieteikumiem darbojoties wikipēdijā - piem. par neitrālo pozīciju rakstot par reliģiju

Nedaudz ir šeit: Palīdzība:Contents#Neitr.C4.81ls_skatupunkts --Dainis 13:18, 8 jūnijā, 2007 (UTC)
Te būs drusku vairāk: Wikipedia:Pamācība (Ņem vērā) --Dainis 13:25, 8 jūnijā, 2007 (UTC)

Nekur nevaru atrast gatavas formulas, kas norāda uz šķirkļa tematisko piederību un statusu (piemēram, {{aizmetnis}}, {{vēst-aizmetnis}} u.c.). Esmu manījis jau gatavu norādi a la "pie šīs lapas šobrīd noris darbs, lūdzu neko nemainīt, kamēr autors nav pabeidzis" (vai kā tamlīdzīgi), taču neiedomājos nokopēt formulu, bet akurāt šobrīd vajag. Būtu aplam ērti, ja Pamācībā būtu arī sadaļa ar šīm formulām. --anonīms 12:32, 15 februārī, 2008 (UTC)

Tags, kuru tev vajag ir {{inuse}} Paskaties Kategorija:Vikipēdijas veidnes, ja tev vajag kādu veidni, tā kā tās mainās tad nav liela jēga norādīt pamācībā konkrētus kodus (manuprāt) ~~Xil...sist!
Tos veidojumus {} iekavās sauc par veidnēm, par tām (ļot īsi) kautkas ir uzrakstīts Wikipedia:Pamācība (Palīglapas). aizmetnis vietā vēstures nepabeigtajiem rakstiem vienmēr būtu jālieto vēst-aizmetnis, tas, ka tur ir aizmetnis, lielākoties ir tāpēc, ka:
  • tas, kurš to tur pielika, vai nu nebija pārliecināts, ka tas ir raksts par vēsturi,
  • nezināja par vēst-aizmetnis eksistenci,
  • raksts pēdējo reizi tika labots, pirms tika izveidota veidne vēst-aizmetnis. -Yyy 12:52, 15 februārī, 2008 (UTC)

Apvienošana[labot pirmkodu]

Šo derētu apvienot ar Wikipedia:Pamācība (Vikipēdijas saites), jo atšķirības starp saitēm vikipēdijas iekšienē un saitēm starp dažādiem projektiem nav tik lielas. (Šo rakstu varētu pielikt kā Wikipedia:Pamācība (Vikipēdijas saites) lielu apakšnodaļu). -Yyy 15:23, 3 februārī, 2008 (UTC)

Kā rakstīt biogrāfiju? (Cilvēku vārdu rakstīšana)[labot pirmkodu]

Šeit rakstīts: Ja persona ir maz zināma, vārds atveidojams pēc iespējas to tuvinot izrunai latviešu valodā un tam piešķirot lokāmas galotnes. Manā skatījumā šis teikums ir jāizmaina, jāuzraksta, ka cilvēku vārdi jāatveido pēc noteikumiem, kas daļēji ir atrodami īpašvārdu atveidošanā.--Treisijs 12:48, 13 augustā, 2010 (UTC)

Piekrītu. --Digital1 14:40, 7 novembrī, 2011 (UTC)

Vector / Monobook[labot pirmkodu]

Ko darām ar šo? Piemēram, par šo izmaiņu — Monobook ir tas "izmainīt šo lapu", pieņemu, ka Vector ir "rediģēt" (slinkums iet pārbaudīt). Zinu, ka notiekti lielākā daļa lieto to Vectoru, bet varbūt vajadzētu kaut kā padomāt par Monobook lietotājiem? --FRK (runas/darbi) 16:58, 3 janvārī, 2012 (UTC)

Vektorā ir rediģēt. Nebiju iedomājies, ka pat interfeisa teksti varētu būt dažādi. Tomēr rakstīt katrai apdarei savu palīdzību būtu par traku. --ScAvenger 17:18, 3 janvārī, 2012 (UTC)
Augšā arī (Monobukā) tagad ir vēsture nevis hronoloģija (tas gan nesen parādījās) :D Vispār par to pamācību veidošanu katrai apdarei (t.i. Monobook un Vector; domāju, ka pārējos izmanto ļoti mazs procents lietotāju) es ar uz 0,1 sekundi biju iedomājies, bet tad sapratu, ka laikam vairāk rakstu veidošanai jāpievēršas vairāk. Bet tādām atšķirībām pamācības un palīdzības lappusēs varētu izmantot piezīmju sadaļu, tekstā atstājot Vectoru un kā piezīmi pieliekot Monobook. Man tā kā bija doma iet cauri, pārskatīt pamācību un pielabot (tas sakarā ar šo, šo, šo un citām tādām lapām, ko esmu uzsācis veidot), tā ka varētu vienoties, lai pēc tam nevajadzētu ... --FRK (runas/darbi) 17:25, 3 janvārī, 2012 (UTC)
Piezīmi pielikt, protams, var, lai jaunpienācēji lieki nemulst. --ScAvenger 17:29, 3 janvārī, 2012 (UTC)
P.S. Pie reizes — MediaWiki failos vajadzētu nomainīt "Augšuplādēt" uz "Augšupielādēt".
p.s.s. Cerams neesmu apnicis ar saviem edit requestiem :) --FRK (runas/darbi) 17:38, 3 janvārī, 2012 (UTC)
Tūlīt laikam izpelnīšos klusos domestificēto dzīvnieku nosaukumus :) Šeit (tajā pašā rindiņā) — multimediju faili nevis mēdiju. --FRK (runas/darbi) 18:29, 3 janvārī, 2012 (UTC)
Nekas, ja jau sakārtojam, tad sakārtojam. Visur, kur atradu, izlaboju. --ScAvenger 18:37, 3 janvārī, 2012 (UTC)

šī pamācība dublē šo sēriju. Ko darīt? Varbūt visu, kas šeit ir dzēst? --Wikipēdijas Dīdžejs (diskusija|devums) 12:26, 19 janvārī, 2013 (EET)

Visu dzēst noteikti ka nevajadzētu. Vajag apvienot. --FRK (diskusija/devums) 12:32, 19 janvārī, 2013 (EET)
Piekrītu. --Wikipēdijas Dīdžejs (diskusija|devums) 12:32, 19 janvārī, 2013 (EET)

Aizsardzība tikai daļai lapas - vai tas ir iespējams?[labot pirmkodu]

Vai ir iespējams kaut kādā veidā aizsargāt tikai daļu no lapas, lai, piemēram, šajā lapā Vikipēdijas diskusija:Pamācība (Diskusiju lapas) lietotāji varētu mainīt lapas saturu, taču sākumā esošā veidne un Jūzeris pievienotais komentārs paliktu bez izmaiņām? -- Zuiks ☎  2015. gada 7. oktobris, plkst. 20.34 (EEST)[atbildēt]

Principā nav. --FRK (diskusija) 2015. gada 7. oktobris, plkst. 21.00 (EEST)[atbildēt]