Vikipēdijas diskusija:Vērtīgi raksti

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Atļāvos pārveidot... Par piemēru paņēmu krievu vikipēdiju. Ja kāds kaut kam nepiekrīt, tad palīdziet, jo piem, Hinduismu pieliku pie sabiedrības un izveidoju jaunu sadaļu, kas nav sākumlapā - Sports --Treisijs 15:29, 16 jūnijā, 2008 (UTC)

Domāju, ka pietiktu ar astoņām kategorijām (simetrijai) un vispār vai rakstam, kas attiecas uz dažādām kategorijām būtu jābūt tikai zem vienas kategorijas ? Vajadzētu izmantot mūsu vērtīgu rakstu simbolu vai ko līdzīgu (kas kas līdzīgs, bet dzeltens ne oranžs ir dabūjams Commons /oranžu, protams, iespējams iegūt kreatīvi pielietojot Photoshop/) un krāsu pieskaņot tam vai ņemt sākumlapas stilu (lai visur vienādi, lai gan par vienādību vispār bija runa attiecībā uz sākumlapas kategoriju portāliem), turklāt tā kalendāra ikona (ko tā vispār apzīmē ?) ir izstiepta lielāka par attēlu. Vajadzētu atstāt jau bijušos/vēl nebijušos rakstus izceltus. Starp citu varētu nevis likt četrus rakstus, bet vienu, kuru lasītājs var nospiežot uz linka nomainīt (šķiet ar nejauša portāla satura veidni vai ko tādu to var izdarīt) ~~Xil * 17:19, 16 jūnijā, 2008 (UTC)
Kalendāra ikonu būtu jāaizstāj ar kādu citu un tā zaļā zvaigzne arī tiešām ir drusku mulsinoša. --ScAvenger 04:30, 17 jūnijā, 2008 (UTC)
Vai kāds raksts var piederēt vairākām kategorijām? Latvijas futbola izlase der arī pie sporta. --SpeedKing (runāt) 08:57, 19 jūnijā, 2008 (UTC)

Starp citu[labot pirmkodu]

Kā tas nākas, ka neviens kopš jūlija nav vēlējies izcelties ar jaunu vērtīgu rakstu ? Ja neviens nesaņemsies mums uz valsts svētkiem nebūs ko likt :( /Es to saku tagad, jo tad jau būs par vēlu - divi mēneši tā vien ir lai uzrakstītu tik kvalitatīvu rakstu/ ~~Xil (saruna) 16:56, 23 septembrī, 2008 (UTC)

Drīz būšu pabeidzis ar Niksona rakstu - vēl jāpabeidz par dzīves nogali un mazliet jāpieraksta par Votergeitu (par to uzrakstīšu atsevišķu rakstu). Ja kādam ir vēlme, var likvidēt sarkanās saites pirmajās rindkopās. --SpeedKing (runāt) 17:03, 23 septembrī, 2008 (UTC)
Tad mums vienalga aptrūksies raksti tā ap Ziemassvētkiem. ~~Xil (saruna) 17:09, 23 septembrī, 2008 (UTC)
Var jau paplašināt labos rakstus. Daži nemaz tālu neatpaliek no vērtīgajiem. --SpeedKing (runāt) 17:11, 23 septembrī, 2008 (UTC)
Varbūt tad dodam vērtīga raksta statusu rakstam par Ogres rajonu? Tas ir pietiekami garš (3. garākais vikipēdijā) un es uzskatu, ka tas būtu arī pirmais vērtīgais raksts Latvijas portālam. Un par labu rakstu vēl var ievēlēt rakstu par Ogri. Bet par to visu vēl būs jādiskutē. --Romāns Kolduns 17:17, 23 septembrī, 2008 (UTC)
Pagaidām es pret to iebilstu - raksts nav labi strukturēts un šībrīža formā grūti lasāms. Pa visu ir arī pāris uzlabošanas veidnes un vajadzētu vēl kādus attēlus. Un atsauces, bibliogrāfiju. --Papuass 17:22, 23 septembrī, 2008 (UTC)
Pirmkārt, jādod iemesls noņemt uzlabošanas veidni, otrkārt, jāsaliek attēli. Tas nav normāli, ka tik garā rakstā ir tik maz attēlu. Vari arī sataisīt dažas diagrammas. --SpeedKing (runāt) 17:23, 23 septembrī, 2008 (UTC)
Pie stila (enciklopēdiskā) nopietni jāstrādā. Raksts ir grūtāk lasāms par obligāto literatūru. :) --Kikos 17:27, 23 septembrī, 2008 (UTC)
Jā, ar formatējumu abiem rakstiem klibo pa riktīgam, bet attēlus es nevarētu pievienot, jo neatradu nevienu saitu, kur nebūtu ar autortiesībām aizsargātu attēlu. Teksts ir garš un bez nekā cita, ir vienīgi tabulas. Diagrammas taisīt varētu, iespējams būtu uztaisījis par iedzīvotāju skaita izmaiņām Ogrē un Ogres rajonā dažādos gados. Bet pagrūti man būtu tikai ar to diagrammu kodu. Būs jāpameklē angļu vikipēdijā kods. Un vai kāds vispār pamanīja ka raksti par veģetārismu un vegānismu arī ir liekami sākumlapā, jo tie skaitās vērtīgi? --Romāns Kolduns 17:29, 23 septembrī, 2008 (UTC)
Nu, attēli jāsafotografē pašiem, kas tad sunim asti cels, ja pats necels... Diagrammas jau var uztaisīt kaut vai Excelī un iekopēt kā parastus attēlus (tikai ne JPG formātā).--ScAvenger 17:41, 23 septembrī, 2008 (UTC)
Šie raksti nav atzīti par vērtīgiem. Tomēr varētu izvirzīt uz balsošanu. --SpeedKing (runāt) 17:48, 23 septembrī, 2008 (UTC)
  • Es ar veidoju rakstu par Teherānu ar domu, ka tas varētu būt vērtīgs raksts, bet es saskāros ar pareizas transliterācijas problēmu. Ja kāds solās palīdzēt, tad varētu vēl piestrādāt pie Irānas galvaspilsētas. Starp citu, saistībā ar Latviju vērtīgs raksts ir par Brīvōibas pieminekli un Latvijas futbola izlasi--Treisijs 17:38, 23 septembrī, 2008 (UTC)

Man liekas, ka Rīgas bilde ir pat ļoti OK :) --Digital1 (uzrunāt) 06:39, 17 janvārī, 2009 (UTC)

Ļoti labi, ka raksts Madonna būs Sākumlapas septembra vērtīgais raksts, jo tieši septembrī iznāk Madonnas ilgi gaidītais trešais labāko dziesmu izlases albums Celebration. --Digital1 [uzrunāt] 21:56, 28 jūlijā, 2009 (UTC)