Vikipēdija:Balsošana/Lietotāju uzvedības noteikumi

Vikipēdijas lapa


BALSOJUMS BEIDZIES!!!
šajā balsojumā vairs nevar piedalīties


Vai piekrīti Lietotāju uzvedības noteikumiem?

Skat. diskusiju projekta lapai par Lietotāju uzvedības noteikumiem. --Digital1 (uzrunāt) 11:38, 3 novembrī, 2008 (UTC)

Balsojums[labot pirmkodu]

Piekrītu:

  1. --Digital1 (uzrunāt) 13:28, 3 novembrī, 2008 (UTC)
  2. --ScAvenger 05:20, 4 novembrī, 2008 (UTC)
  3. -Yyy 07:14, 4 novembrī, 2008 (UTC) (uzreiz bloķēt uz nenoteiktu laiku vai nedēļu gan būs par niknu)
  4. ---Feens 10:51, 4 novembrī, 2008 (UTC)
  5. --Treisijs 14:02, 6 novembrī, 2008 (UTC)
  6. -- Labāk kā nekas. Ceru, ka ar laiku uzlabos. :) Gamerzx 17:48, 10 novembrī, 2008 (UTC)
  7. --Egils 18:06, 10 novembrī, 2008 (UTC)

Noraidu:

  1. --Kikos 14:31, 6 novembrī, 2008 (UTC) (Pārāk birokrātiski un drastiski noteikumi. Vikipēdijas konteksta nezinātājs neko nesapratīs un nospriedīs, ka par katru kļūdu "banāns". Atceramies, ka viens no Vikipēdijas pamatprincipiem ir "atvērtība jauniem lietotājiem".)
  2. --Krishjaanis 09:11, 10 novembrī, 2008 (UTC) (balagāns)

Atturos:

  1. Būtu vēlams papildināt no krievu u.c. vikipēdijām, kaut vai par to, ka viens lietotājs nedrīkst reģistrēt vairākus lietotājvārdus. --Romāns Kolduns 5:26, 4 novembrī, 2008 (UTC)
  2. Nu nav vēl īsti labi --Lietotājs:SNawnp16:36, 4 novembrī, 2008 (UTC)

Komentāri[labot pirmkodu]

Par lietotājvārdiem ir jau papildināts. Nevis vispār nedrīkst, bet nedrīkst ļaunprātīgos nolūkos - kā gan citādi, teiksim, darbināt botu? Man pašam ir divi lietotājvārdi Vikikrātuvē - sākumā neļāva reģistrēt tādu pašu kā te, jo līdzīgs jau esot; pēc tam parādījās global account iespēja un vēlamais reģistrējās automātiski. Norādīju abās lapās, ka esmu viens un tas pats lietotājs un neviens nav nekā aizrādījis. --ScAvenger 05:39, 4 novembrī, 2008 (UTC)

Yyy, kurš tieši punkts tev liekas par niknu? --Digital1 (uzrunāt) 13:48, 4 novembrī, 2008 (UTC)
3.2.2.1 - pietiktu to draņķību izdzēst, daļa tāpat saprastu, nav nepieciešamības uzreiz bloķēt uz nenoteiktu laiku; 3.2.2.1 - pietiktu ar revert, daļa no lietotājiem tāpat saprastu, nav nepieciešamības bloķēt uzreiz uz nenoteiktu laiku; 4.3.1 - dažos gadījumos prottams vajadzēs diennakti, bet bieži vien varētu iztikt ar mazāku laiku. -Yyy 14:10, 4 novembrī, 2008 (UTC)
Nedaudz pielaboju. Tagad ir šādi.
3.1.2.1. / 3.2.2.1 - manuprāt diennakti vajag stabili nereģistrētiem, jo parasti, ja kāds rakstā Aspazija uzraksta ka viņa ir kuce, tad bieži vien seko bloķēšana.
Nereģistrēts lietotājs (IP) tiek bloķēts uz laiku, kas nav mazāks par vienu diennakti. Atkārtota pārkāpuma gadījumā, lietotājs tiek bloķēts uz nenoteiktu laiku.
Reģistrēts lietotājs tiek brīdināts ar attiecīgo veidni un paskaidrots, ka pēc atkārtota pārkāpuma lietotājs tiks bloķēts uz laiku, kas nav mazāks par vienu nedēļu. Atkārtota pārkāpuma gadījumā, lietotājs tiek bloķēts uz nenoteiktu laiku.
4.3.1 - ja nereģistrēts lietotājs tavā diskusiju lapā uzraksta, ka tu esi pīīī, tad tādam manuprāt dodams bloks uz 1 diennakti kā minimums, jo no tādiem neko vairāk nesagaidīsim.
Nereģistrēts lietotājs (IP) tiek brīdināts un pēc atkārtota pārkāpuma tiek bloķēts uz laiku, kas nav mazāks par vienu diennakti. Ja pēc nereģistrēta lietotāja (IP) atbloķēšanas šis noteikums tiek atkārtoti pārkāpts, tad lietotājs tiek bloķēts uz nenoteiktu laiku.
Reģistrēts lietotājs tiek brīdināts un pēc atkārtota pārkāpuma tiek bloķēts uz laiku, kas nav mazāks par vienu diennakti. Ja pēc lietotāja atbloķēšanas šis noteikums tiek atkārtoti pārkāpts, tad lietotājs tiek bloķēts uz laiku, kas nav mazāks par vienu nedēļu, tad vienu mēnesi. Atkārtota pārkāpuma gadījumā lietotājs tiek bloķēts uz nenoteiktu laiku.
Par drastisko bloķēšanu (uz nenoteiktu laiku) jāņem vērā tas, ka bieži vien tie ir skolnieciņi stundas laikā no klases/auditorijas PC, un pēc 40 min tā lietotāja tur vairs nav un nākamajam, ja ko ievajagās Wiki - čuš! Ar vienu stundu dienas laikā pietiek. Da par jebko. --Kikos 15:01, 4 novembrī, 2008 (UTC)
"Lietotājs "SNawnp" nav reģistrēts. Lūdzu, pārliecinies vai vēlies izveidot/izmainīt šo lapu." Nereģistrēti lietotāji nav tiesīgi balsot. Kikos, kaut ko izdomāšu. --Digital1 (uzrunāt) 17:46, 4 novembrī, 2008 (UTC)


Nu tagad ir tā, ka gandrīz jebkurš pārkāpums (izņemot Vandālismu, jo tas tomēr ir nopietni) tiek brīdināts ar sekojošu paskaidrojuma veidni un tikai atkārtota pārkāpuma gadījumā pirmais bloks ir uz vienu diennakti (Vandālisma gadījumā nereģistrētiem lietotājiem pirmais bloks arī ir uz vienu diennakti, bet bez brīdinājuma). Reģistrētajiem lietotājiem ir divu brīdinājumu politika un trešais ir bloks uz nedēļu. Tas tādēļ, ka reģistrēts lietotājs tomēr nevar atļauties uzvesties Vikipēdijā kā ienāk prātā. Domāju, ka tas ir visoptimālākais variants, jo viena diennakts ir pietiekoši garš laika posms lai saprastu savu kļūdu, bet pietiekoši īss laika posms lai, kā apgalvo Kikos, netraucētu citiem skolnieciņiem darboties ar Vikipēdiju. --Digital1 (uzrunāt) 21:42, 4 novembrī, 2008 (UTC)

Šeit arī bija diskusija par šo tēmu. --ScAvenger 09:06, 6 novembrī, 2008 (UTC)
Kikos, es šos noteikumus nerakstīju ar domu, ka pēc pieņemšanas, tie pa visām varītēm būs dzelžaini jāievērto. ScAvenger uzstādījums, ir OK, ka lēmums jāpieņem vērtējot katru konkrēto gadījumu. Mans mērķis bija ievest kaut kādu kārtību jautājumā, kas vispār praktiski netika kaut kādā veidā kontrolēts. "Atvērtība jauniem lietotājiem" nenozīmē "Nāciet un postiet", jo lietotāji, kas ienāk Vikipēdijā uzrakstīt, ka (piedodiet) "Aspazija ir mauka", ir kaut kā jākontrolē, no viņiem nekā laba nesagaidīsim un mums tādi nav vajadzīgi. Bet tie lietotāji, kas veic vērtīgu ieguldījumu nekad tādas lietas nerakstīs un tādējādi šie noteikumi, grozies kā gribi, tikai palīdz un netraucē. Manuprāt termiņi ir optimāli, cik vien tas iespējams un ar pirmo brīdinājumu, tā kā es vienkārši iekļauju mūsu darbības principus vienā dokumentā uz kuru ir iespējams atsaukties un ar kuru ir iespējams iepazīties un padomāt, vai turpināt rakstīt rupjības, vai nē. --Digital1 (uzrunāt) 16:54, 6 novembrī, 2008 (UTC)
Vēl palikusi viena nedēļa ierosinājumiem un balsojumam. Lūgums izteikt savas domas un balsot. --Digital1 (uzrunāt) 17:14, 10 novembrī, 2008 (UTC)

Rezultāts[labot pirmkodu]

Balsojums beidzies un izskatās, ka ir apstiprināts. Paldies visiem, kas piedalījās diskusijā un balsojumā. --Digital1 (uzrunāt) 11:47, 18 novembrī, 2008 (UTC)