Volmārs fon Fārensbahs

Vikipēdijas lapa
(Pāradresēts no Volmārs Fārensbahs)
Volmārs fon Fārensbahs
Wolmar von Fahrensbach
Personīgā informācija
Dzimis 1586. gada 9. februārī
Jaunpils, Kurzemes un Zemgales hercogiste
(tagad Tukuma novads, Karogs: Latvija Latvija)
Miris 1633. gada 19. maijā (47 gadi)
Rēgensburga, Svētā Romas impērija
(tagad Bavārija, Karogs: Vācija Vācija)
Nodarbošanās karavīrs, politiķis
Vecāki Sofija (dzimusi fon Firksa) un Jirgens fon Fārensbahs
Dzīvesbiedre 1. sieva - Marija Kristīne (dzimusi Hodkeviča), 2. sieva - Agnese (dzimusi fon Everšteina)

Georgs Volmārs fon Fārensbahs (vācu: Georg Wolmar von Fahrensbach, dzimis 1586. gada 9. februārī, miris 1633. gada 19. maijā) bija Jaunpilī dzimis karavīrs un politiķis. Poļu ieceltais Livonijas gubernators, karavīrs Trīsdesmitgadu kara laikā.

Dzīvesgājums[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Dzimis 1586. gadā Livonijas karavīra Jirgena fon Fārensbaha ģimenē. Mācījās Tērbatas luterāņu skolā. Poļu—zviedru karā (1600—1629) 1602. gadā iestājās Lietuvas dižkunigaitijas armijā un 1608. gadā tika iecelts par Rīgas pils komendantu. Pēc laulībām ar Mariju Kristīni Hodkeviču pārgāja katolismā. 1611. gadā tika iecelts par Livonijas hercogistes gubernatoru.

1615. gadā veda slepenas sarunas ar zviedriem par Daugavgrīvas pils atdošanu. Pārgāja Kurzemes hercoga Vilhelma dienestā. Vēlāk poļu armijas sastāvā cīnījās pret turkiem Moldāvijā, kur sagūstīts un līdz 1623. gadam bija ieslodzījumā pie Konstantinopoles. Uzturējās Transilvānijā, bija venēciešu un franču dienestā.

1632. gadā stājās Bavārijas dienestā, sodīts ar nāvi 1633. gadā par nodevību, vedot sarunas ar zviedriem par Ingolštates atdošanu.

Ārējās saites[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]