21st Century Fox

Vikipēdijas lapa
Skaties arī jēdzienu ar līdzīgu nosaukumu: 20th Century Studios.
Twenty-First Century Fox, Inc.
Bijušais tips Publiska kapitālsabiedrība
Priekštecis News Corporation
Pēctecis The Walt Disney Company, Comcast, Sinclair Broadcast Group, Fox Corporation
Dibināts 2013. gads
Dibinātājs Ruperts Mērdoks
Beidza pastāvēt 2019. gads
Galvenais birojs Valsts karogs: Amerikas Savienotās Valstis Ņujorka, ASV
Galvenās personas Ruperts Mērdoks
(priekšsēdētājs un galvenais izpilddirektors)
Čeiss Keisijs
(prezidents un COO)

21st Century Fox bija ASV masu mediju uzņēmums, kas tika izveidots 2013. gada 28. jūnijā pēc News Corporation sadalīšanas. 21st Century Fox bija oficiālais News Corporation pēctecis, savukārt News Corp darbojas ar izdevējdarbību. 21st Century Fox piederēja Fox Entertainment Group (torstarp 20th Century Fox), kā arī vairāki citi filmu, televīzijas un izklaides uzņēmumi.[1]

2017. gada 14. decembrī paziņots, ka uzņēmumu par 52,4 miljardiem ASV dolāru iegādāsies mediju uzņēmums The Walt Disney Company.[2] 2018. gada 27. jūlijā 21st Century Fox akcionāri piekrita pārdot lielāko daļu aktīvu Disney par 71,3 miljardiem USD. Pārdošana aptvēra lielāko daļu 21st Century Fox izklaides aktīvu, tostarp 20th Century Fox, FX Networks un National Geographic Partners. Pēc vairāksolīšanas kara, lai izpildītu pretmonopola lēmumus, Sky plc (Apvienotās Karalistes mediju grupa, kurā Foxpiederēja 39 % akciju) tika pārdota Comcast, savukārt Fox piederošie reģionālie sporta tīkli FSN tika pārdoti Sinclair Broadcast Group. Pārējais, ko veidoja galvenokārt Fox un MyNetworkTV tīkli, Fox nacionālā raidsabiedrība, televīzijas stacijas, Fox News un Fox Sports, tika atdalīti jaunā uzņēmumā Fox Corporation (39 % tā kapitāldaļu kontrolēja Mērdoku ģimene), kas sāka darbību 2019. gada 19. martā. 21st Century Fox pārdošana The Walt Disney Company tika pabeigta 2019. gada 20. martā, un pēc tam pārējie 21st Century Fox aktīvi tika sadalīti pa Disney nodaļām.

Atsauces[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

  1. «"News Corp." akcionāri apstiprina uzņēmuma sadalīšanu». Focus.lv. Arhivēts no oriģināla, laiks: 2015. gada 8. septembrī. Skatīts: 2013. gada 23. septembrī.
  2. Milži apvieno spēkus: 'Disney' megadarījumā nopērk 'Century Fox' akcijas DELFI Bizness, 2017. gada 14. decembris

Ārējās saites[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]