Agnese Rudzīte

Vikipēdijas lapa
Agnese Rudzīte
Agnese Rudzīte 2021. gadā
Agnese Rudzīte 2021. gadā
Personīgā informācija
Dzimusi 1979. gada 31. oktobrī (44 gadi)
Valsts karogs: Padomju Savienība Liepāja, Latvijas PSR, PSRS (tagad Karogs: Latvija Latvija)
Nodarbošanās māksliniece
8. Starptautiskajā restaurācijas darbnīcā, SERDE, Aizpute
Alsungā.
Agnese Rudzīte mākslas performancē "Vertikāle IV"
Linmeijerā, Aizputē. 11.11.2022.

Agnese Rudzīte (dzimusi 1979. gada 31. oktobrī LiepājāMatisone) ir latviešu māksliniece, kas veido grafiskus darbus – punktojumus, taktilās gleznas (taustāmi darbi, kas paredzēti neredzīgiem cilvēkiem), tekstildarbus – panno, zārdi, leļļuki, kā arī krāsojamās darba lapas.

Agnese Rudzīte ir mākslas maģistre, Higašikavas, Hokaido salas Japānā Goda pilsone, titula ”Gada liepājnieks 2015”, ”Liepājas Kultūras balva 2015” ieguvēja un Starptautiskās Mākslas asociācijas IAA/AIAP UNESCO pārstāve (2018).[1] Starpnozaru mākslas grupas SERDE rezidente.

Mamma: Vaira Matisone, dzīvesbiedrs: pedagogs, mākslinieks Jānis Rudzītis, meita: māksliniece, skolniece Terēze Marija Miltiņa.

IAA/AIAP UNESCO Latvijas Nacionālās Komitejas vadītājs, Europe IAA  UNESCO loceklis, mākslinieks Jānis Spalviņš:

"Mākslinieces Agneses Rudzītes trīsdimensiju taktilie darbi ir spilgts apliecinājums ne tikai lieliskiem mākslinieciskiem meklējumiem, bet arī cilvēciskumam un humānismam. Izstāde “Plaisa” Liepājas muzejā ir pirmais gadījums Latvijas mākslā, kad kāds radošais mākslinieks ir pievērsies šim virzienam - iespējai integrēt cilvēkus ar redzes traucējumiem."

Amerikas Latviešu mākslinieku apvienības (ALMA) prezidente Linda Treija raksta: ”Pēdējais mākslinieces projekts ir savas dzimtas izpēte, kas vainagojusies nopietnā, dziļā izstādē – vizuālajā stāstā ”Stiprā Made. Latvija”. Agnese spēj saskaņoties ar laiku, ienirt savas dzimtas vēsturē un šī ceļojuma emocionālo pārdzīvojumu nodot tālāk skatītājiem. Latvijas simtgadē ir būtiski savienot atmiņas, paaudzes un emocijas, tāpēc viņas redzējums par savas dzimtas likteni ir sevišķi nozīmīgs”. ("Jaunā Gaita", 2018, rudens)[2]

Agnese Rudzīte sadarbībā ar Liepājas pilsētas pašvaldību izveidojusi 3 krāsojamos albumus "Izkrāso Liepāju!",[3] sadarbojas ar rakstnieka H.Dorbes muzeju Ventspilī, Ventspils Amatu māju.

Atsauces[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

  1. «Pasākumi | Liepājas kalendārs | Liepājas oficiālais tūrisma portāls». liepaja.travel. Skatīts: 2018-08-07.[novecojusi saite]
  2. «Jaunā Gaita nr. 294 rudens 2018». zagarins.net. Skatīts: 2019-01-24.
  3. «Krāsojamo lapu sērija “Izkrāso Liepāju”». Krāsojamo lapu sērija “Izkrāso Liepāju” (latviešu). Skatīts: 2021-03-03.

Ārējās saites[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]