Aizdomās neturamā pilsoņa lietas izmeklēšana

Vikipēdijas lapa
Aizdomās neturamā pilsoņa lietas izmeklēšana
Oriģinālais
nosaukums
Indagine su un cittadino al di sopra di ogni sospetto
Žanrs krimināldrāma
Režisors Elio Petri
Galvenajās
lomās
Mūzika Ennio Morrikone
Izdošana
  • 1970. gada 9. februāris
Ilgums 115 minūtes
Valsts Karogs: Itālija Itālija
Valoda itāļu
IMDb profils

"Aizdomās neturamā pilsoņa lietas izmeklēšana" (itāļu: Indagine su un cittadino al di sopra di ogni sospetto) ir 1970. gada Itālijas krimināldrāmas filma, kuras režisors ir Elio Petri. Filmā galvenās lomas atveido Džans Marija Volonte un Florinda Bolkana.

Filma ir psiholoģiska, melnā humora satīra par korupciju un tā stāsta par augsti stāvošu policijas detektīvu, kurš nogalina savu mīļāko un pārbauda vai policija viņu apsūdzētu par noziegumu. Viņš uzsāk manipulāciju, atstājot acīmredzamus pavedienus, kurus citi policisti tīši vai netīši ignorē.

Filmas "Aizdomās neturamā pilsoņa lietas izmeklēšana" pirmizrāde notika 1970. gada 9. februārī. Filma saņēma lielu kritiķu atzinību. Tīmekļa vietnē Rotten Tomatoes tai ir 100% vērtējums.[1] 1970. gada Kannu kinofestivālā tā saņēma Žūrijas balvu. Filma saņēma arī Amerikas Kinoakadēmijas balvu kategorijā "Labākā filma svešvalodā". Petri un Ugo Pirro tika nominēti kategorijā "Labākais oriģinālscenārijs".

Atsauces[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

  1. «Investigation of a Citizen Above Suspicion - Rotten Tomatoes». www.rottentomatoes.com (angļu). 1970-12-20. Skatīts: 2023-06-04.

Ārējās saites[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]