Anita Brakovska

Vikipēdijas lapa
Anita Brakovska
Anita Brakovska 2022. gadā
14. Saeimas deputāte
Amata sākums
2022. gada 1. novembris
Prezidents
Premjerministrs
Vārkavas novada domes priekšsēdētāja
Amatā
2013. gada 20. jūnijs — 2021. gada 1. jūlijs
Prezidents Andris Bērziņš
Raimonds Vējonis
Egils Levits
Premjerministrs Valdis Dombrovskis
Laimdota Straujuma
Māris Kučinskis
Arturs Krišjānis Kariņš
Priekštecis Antra Vilcāne
Pēctecis amats likvidēts

Dzimšanas dati 1961. gada 14. novembrī (62 gadi)
Dzīvo Valsts karogs: Latvija Upmalas pagasts, Preiļu novads, Latvija
Politiskā partija LSDSP

Anita Brakovska (dzimusi 1961. gada 14. novembrī) ir latviešu pedagoģe un politiķe, pārstāv LSDSP. Šobrīd ir 14. Saeimas deputāte, ievēlēta no Zaļo un Zemnieku savienības, kurā iekļāvās LSDSP. Iepriekš bijusi Vārkavas novada domes priekšsēdētāja un Preiļu novada domes priekšsēdētāja vietniece.

Dzīvesgājums[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Dzimusi 1961. gada 14. novembrī. 1984. gadā absolvēja studijas Daugavpils Pedagoģiskajā institūtā. Strādāja par bioloģijas un ķīmijas skolotāju.

Politiskā darbība[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

2005. gada pašvaldību vēlēšanās A. Brakovska tika ievēlēta Vārkavas novada domē no saraksta "Uz priekšu draugi". Atkārtoti ievēlēta par deputāti 2009. gadā no saraksta "Mūsu laiks". Tāpet, ievēlēta par deputāti arī 2013. gada pašvaldību vēlēšanās, kad arī ievēlēta par domes priekšsēdētāju. No šī paša saraksta ievēlēta pašvaldībā arī 2017. gada pašvaldību vēlēšanās, saglabājot Vārkavas novada domes priekšsēdētājas amatu.

2021. gada Latvijas pašvaldību vēlēšanās A. Brakovska tika ievēlēta Preiļu novada domē no LSDSP saraksta, ievēlēta par domes priekšsēdētāja otro vietnieci

2022. gada Saeimas vēlēšanās A. Brakovsku ievēlēja par 14. Saeimas deputāti no "Zaļo un Zemnieku savienības", kurā iekļāvās LSDSP.[1]

Atsauces[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]