Attēla diskusija:Ekspedicija 6586.jpg

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Lūgums nedzēst bildes. šo bildi neaizsargā autoru tiesības. --KuldigasMuzejs (diskusija) 09:58, 18 jūnijā, 2013 (EEST)

Kā mēs to varam zināt? --Kikos (diskusija) 10:01, 18 jūnijā, 2013 (EEST)
Tādēļ ka šis attēls ir muzeja īpašums. --KuldigasMuzejs (diskusija) 10:14, 18 jūnijā, 2013 (EEST)
Un kas no tā? Katram attēlam ir autors, kuram savukārt ir tiesības, kuras mēs, savukārt, neesam tiesīgi ļaut pārkāpt. Jums ir jāpiemeklē vai nu tāds attēls, kam ir neapstrīdamas piekritīgas autortiesības, jeb arī šim attēlam jāizvēlas cita, atbilstošāka licence. Pats attēls saturiski jau arī nav tāds, lai būtu vērts par to cīnīties. Var izvēlēties par tēmu citu, lielāku, kvalitatīvāku. -Kikos (diskusija) 12:58, 18 jūnijā, 2013 (EEST)

Bet kāda licence būtu piemērota? Attēls ir nodot arhīvā, tākā mums ir tiesības šo attēlu publicēt, tādiem nolūkiem viņš ir... Tad jau sanāk, ka muzejos pie sienām nevar būt neviens vēsturisks attēls. Ja jūs apšaubat šo attēla publicēšanu, sazinieties ar muzeja direktori. --KuldigasMuzejs (diskusija) 13:41, 18 jūnijā, 2013 (EEST)

Muzejā drīkst būt jebkas, tādēļ jau tas ir muzejs (sk. Autortiesību likuma 19. panta 4. daļu). Diemžēl Vikipēdijas specifika ir pavisam savādāka (tā nav muzeja zāle). Vikipēdijas pamatprincips ir pilnīgi brīva informācijas izplatīšana, bet brīvi mēs varam izplatīt tikai sevis radītos tekstus un attēlus, citu darbus aizsargā Autortiesību likums. Manā īpašumā var būt kāda glezna vai grāmata, tas nedod man tiesības to skenēt un izplatīt brīvai (tai skaitā komerciālai) lietošanai. "Vieglākai dzīvei" mums ir tā saucamais godprātīgas izmantošanas princips, bet šis attēls īsti neattiecas uz godprātīgu izmantošanu. Tas viss nav ne kasīšanās, ne terorizēšana aiz kaitīguma un gara laika, ne dzīves bojāšana — par likuma pārkāpumiem mums var nākties atbildēt. --ScAvenger (diskusija) 14:36, 18 jūnijā, 2013 (EEST)

Šī ekspedīcija ir nozīmīga, un kā var pārfotogrāfēt šo bildi? (ja runa ir par godprātību) --KuldigasMuzejs (diskusija) 15:50, 18 jūnijā, 2013 (EEST)