Attēla diskusija:Rīgas domes kapela.jpg

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Ir atļauja izmantot šo attēlu? Šeit teikts, ka nevar izmantot bez saskaņošanas.--FRK (runas/darbi) 09:43, 29 maijā, 2011 (UTC)

Katedrāle.lv publicētos attēlus drīkst kopēt, reproducēt, pārpublicēt, uzglabāt, arhivēt, pārsūtīt bez saskaņošanas ar portāla redakciju un bez atlīdzības izmaksas.--Lidingo 09:54, 29 maijā, 2011 (UTC)
Tas tā kā būtu nekomerciālajiem mērķiem. Mums Vikipēdijā darbojas arī komerciālais faktors un par to ir teikts: "Aizliegts izmantot Katedrāle.lv publicētās fotogrāfijas komerciālos nolūkos bez saskaņošanas ar redakciju."--FRK (runas/darbi) 09:58, 29 maijā, 2011 (UTC)
Vikipēdija taču juridiski ir nekomerciāls projekts, bezpeļņas organizācija, attēlus no šīs lapas jau esmu izmantojis--Lidingo 10:00, 29 maijā, 2011 (UTC)
Palasi pēdējo teikumu {{CC-BY-SA-3.0}}. Nu ja jau ir izmantoti, tad, iespējams, vajadzēs dzēst (bet lai ScAvenger paskatās, viņš ar autortiesībām ņemas).--FRK (runas/darbi) 10:04, 29 maijā, 2011 (UTC)
Tad, iespējams, nepieciešama cita license. Taču, lasot, ka vikipēdija ir bezpeļņas organizācija, pilnīgi loģiski ir ievietot attēlus no vietnēm, kas to atļauj. Pretējā gadījumā iznāk, ka darbojamies it kā bezpeļņas projektā, bet tajā pašā laikā komerc. Kā tad tur īsti ir? Vai nav šmaukšanās? Mantad īsti nav skaidrs Vikipēdijas juridiskais statuss, lai arī esmu uzrakstījis daudzus rakstus. Es arī piekrītu, lai ScAvenger paskatās --Lidingo 10:09, 29 maijā, 2011 (UTC)
Es tā sakarīgi nepaskaidrošu, bet īsumā sakot: Vikipēdija pati ir bezpeļņas organizācija, taču tajā ievietotos materiālus (tekstu, attēlus utt.) drīkst izmantot jebkuriem (arī komerciālajiem) mērķiem (cerams ka kāds to izstāstīs smukāk).--FRK (runas/darbi) 10:12, 29 maijā, 2011 (UTC)
Nu tad jau super! Es izmantoju juridiski pieņemamus materiālus, kas ir atbilstoši Vikipēdijas juridiskajam statusam. Savukārt, tie, kas izmanto materiālus komerciāliem mērķiem, paši nes atbildību par to, ko izmanto. Tā to es saprotu.--Lidingo 10:17, 29 maijā, 2011 (UTC)
Attēls jādzēš. Vikipēdijā izmantotajiem materiāliem jābūt brīvi komerciāli izmantojamiem, izņemot dažus gadījumus (objekts, kuru iespējams mūsdienās brīvi nofotografēt, pie tiem nepieder). --Kikos 11:27, 29 maijā, 2011 (UTC)
Tādos gadījumos nav ko nemaz skatīties un diskutēt (ir jau izrunāts 100 un vienu reizi). Tikko ir lielāki ierobežojumi kā attēla autora obligāta norādīšana un esošās licences saglabāšana (visādi "tikai izglītojošiem mērķiem" un "var brīvi lietot, bet rakstiski jāsaskaņo"), tā darbs Vikipēdijai neder. Izņēmumi ir vecie attēli un tie, uz kuriem autortiesības principā neattiecas. Kā izņēmuma izņēmums — godprātīgas izmantošanas princips. --ScAvenger 12:15, 29 maijā, 2011 (UTC)

Tātad par iepriekš augšupielādētiem attēliem no katedrale.lv — laikam šeit viņi ir visi.--FRK (runas/darbi) 08:11, 30 maijā, 2011 (UTC)

Turklāt pagājušo gadu šeit jau tas viss tika sīki paskaidrots. Es saprotu, ka ir vēlēšanās, lai raksti izskatītos labāk un informatīvāk, bet nu nevar kāpt uz viena un tā paša grābekļa atkal un atkal. --ScAvenger 18:07, 30 maijā, 2011 (UTC)