Attēls:Alfreds Kalnins Riga.JPG

Vikipēdijas lapa

Sākotnējais fails(1 000 × 1 348 pikseļi, faila izmērs: 1,47 MB, MIME tips: image/jpeg)

Kopsavilkums[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Apraksts

Piemineklis komponistam Alfrēdam Kalniņam Rīgā, Kanālmalas apstādījumos (tēln. T.Zaļkalna mets, izpild. Kārlis Baumanis, arh. Ilgvars Batrags un Georgs Baumanis). Pelēks granīts, bruģakmens laukuma ieklājums. Granīta bloku montāža uz betona pamata. Apstrāde - raupjš kalums, bučardējums, bez pulējuma. Atklāts 1979. gada 23. augustā, Alfrēda Kalniņa simtgades svinībās Nacionālās Operas priekšā, vēlāk pārcelts kanāla otrā pusē pie K. Barona ielas un Raiņa bulvāra krustojuma, ar seju uz Operu. Uz taisnstūra prizmas sēdoša pozā, uz ceļgaliem noliktām rokām statiski izveidota skulptūra. Kompozicionāli veidota, novietojot no viena monolīta granīta akmens izkalto portretisko skulptūru uz divu horizontālu prizmu veidotas pamatnes. Uz horizontālās pamatnes skulptūras priekšpusē kalts veltījuma uzraksts: „Alfrēds Kalniņš, komponists, 1879 – 1951”. Pamatnes priekšpusē novietota zema akmens plāksne kā pakāpiens un kā paaugstinājums ziedu nolikšanai.

Avots

Paša darbs

Datums

2.08.2009

Autors

A.Buks

Atļauja
(reusing this file)

Skatīt tālāk


Licence[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

A.Buks, the copyright holder of this work, hereby publishes it under the following license:
Creative Commons License
Creative Commons Attribution iconCreative Commons Share Alike icon
Šis attēls tiek izplatīts saskaņā ar licences
Creative Commons Attribution ShareAlike License v. 2.5: http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.5/ noteikumiem.
Jūs drīkstat bez ierobežojumiem izplatīt šo darbu, izmainīt to un lietot jebkuriem (tajā skaitā arī komerciāliem) mērķiem, ar noteikumu, ka tiks norādīts sākotnējais autors un saglabāta šī licence.

Faila hronoloģija

Uzklikšķini uz datums/laiks kolonnā esošās saites, lai apskatītos, kā šis fails izskatījās tad.

Datums/LaiksAttēlsIzmēriDalībnieksKomentārs
tagadējais2009. gada 2. augusts, plkst. 18.412009. gada 2. augusts, plkst. 18.41 versijas sīktēls1 000 × 1 348 (1,47 MB)Anonīms (diskusija | devums)Piemineklis komponistam Alfrēdam Kalniņam Rīgā, Kanālmalas apstādījumos (tēln. T.Zaļkalna mets, izpild. Kārlis Baumanis, arh. Ilgvars Batrags un Georgs Baumanis). Pelēks granīts, bruģakmens laukuma ieklājums. Granīta bloku montāža uz beto

Šo failu izmanto šajā 1 lapā:

Metadati