Attēls:Dzimtzemnieka uzticības zvērests (ap 1630).jpg

Vikipēdijas lapa

Sākotnējais fails(637 × 807 pikseļi, faila izmērs: 220 KB, MIME tips: image/jpeg)

Kopsavilkums[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Apraksts

Description missing. Files should have a summary to inform others of the content. If you know or have access to such information, please add it to the file page.

Avots

https://www.archiv.org.lv/hercogiste/index.php?lang=lv&id=21 Rakstīts 17. gs. 30. gados. LVVA, 6999. f., 39. apr., 99. l.

Zvēresta teksts mūsdienu latviešu valodā: Es N. zvēru Dieva un viņa svētā vārda un sava godājamā kunga un viņa bērnu priekšā, ka negribu savu kāju bēgšanas labad no šīs muižas laukā spert, nedz bēgt, nedz savam kalpam dot negodīgu cerību bēgt, ja vien es to daru, tad dod man, Dievs Augstais, ka es novītīšu kā tā sausā velēna, uz kuras es stāvu kailām kājām, un ka manas miesas izkaltīs kā tas akmens, ko turu padusēs, un lai mana dzīvība izdziest kā liesma, kad es nopūšu sveci, un lai tā iztek kā ūdens, kad to izleju no kannas, tik tiešām, lai palīdz man žēlīgs Dievs un viņa svētais vārds.

Datums
Autors Author missing. Files should have an author (for example user name). If you know or have access to such information, please add it to the file page.
Atļauja
(reusing this file)

Skatīt tālāk


Licence[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Faila hronoloģija

Uzklikšķini uz datums/laiks kolonnā esošās saites, lai apskatītos, kā šis fails izskatījās tad.

Datums/LaiksAttēlsIzmēriDalībnieksKomentārs
tagadējais2013. gada 17. februāris, plkst. 01.552013. gada 17. februāris, plkst. 01.55 versijas sīktēls637 × 807 (220 KB)Pirags (diskusija | devums)No http://www.archiv.org.lv/hercogiste/index.php?lang=lv&id=21 Rakstīts 17. gs. 30. gados. LVVA, 6999. f., 39. apr., 99. l. Zvēresta teksts mūsdienu latviešu valodā: Es N. zvēru Dieva un viņa svētā vārda un sava godājamā kunga un viņa b...

Šo failu izmanto šajā 1 lapā:

Metadati